KTP katkaisi tappioputkensa kovalla päänahalla – Kobrat kesti Korihaiden paineen

17.1.2023 20:32 Miesten Korisliigassa viedään runkosarjan viimeisiä kierroksia. Tänään voiton ottivat KTP, Kobrat ja Honka.

Brandon Sly osui 31 pistettä KTP:n voitossa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

KTP-Basket ajautui vuodenvaihteessa kolmen ottelun mittaiseen tappioputkeen mutta katkaisi kierteen komealla päänahalla kaatamalla sarjakakkonen Helsinki Seagullsin tiukassa väännössä 94–91. KTP on sarjassa nyt viidentenä, mutta tasapisteissä kotkalaisten kanssa on peräti kolme muutakin joukkuetta, joten runkosarjan viimeiset ottelut voivat vielä pudottaa heidät ylemmästä jatkosarjasta.

Ottelun eittämätön tähti oli Kotkan Brandon Sly, joka taiteili tililleen 31 pistettä hyvillä heittoprosenteilla ja jakoi seitsemän koriin johtavaa syöttöä. Seagullsin parasta antia puolestaan tarjosi Jeffrey Carroll, joka tilastoi 19 pistettä, 12 levypalloa ja kuusi syöttöä.

Ottelutilastot

Kobrat selvisi Korihaiden loppukiristä huolimatta voittajina Uudessakaupungissa. Ottelu päättyi vieraiden juhlaan luvuin 74–76. Voittonsa avulla Kobrat on yhä tavoitteluetäisyydellä ylemmän jatkosarjan viimeisiin paikkoihin.

Kobrien paras pistemies ottelussa oli Danny Pippen II 24 pisteellä ja kymmenellä levypallolla. Korihaiden korkein tulos oli Quin Cooperin 15 pistettä.

Ottelutilastot

Honka nousi taulukossa

Tapiolan Hongalla ei enää ole asiaa tavoittelemaan ylemmän jatkosarjan paikkoja, mutta hakemalla vierasvoiton Kouvolasta espoolaiset nousivat sarjataulukon sijalle kymmenen ja saivat lisää etäisyyttä putoamispaikkaan. Kouvot kaatui ottelussa luvuin 91–102.

Hongan tähtiä kentällä olivat Malcolm Duvivier 31 pisteellä ja seitsemällä syötöllä sekä joukkuetoveri Tuukka Kotti, joka keräsi nimiinsä 14 pistettä, kymmenen levypalloa ja kolme riistoa.

Kouvojen puolella kovaa työtä teki Deshon Taylor, joka tilastoi ottelussa 24 pistettä, seitsemän levypalloa ja kaksi torjuntaa. Kouvot on sarjataulukon sijalla kuusi ja kilpailee ylempään jatkosarjaan pääsystä tasapisteissä KTP:n, Kobrien ja BC Nokian kanssa.

Ottelutilastot

 
3.3.2024 18:55 Korisliiga

Kouvojen kalenterivuosi 2024 on käynnistynyt loistavasti – tänään kaatui Pyrintö yli 20 pisteellä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kouvot otti kotivoiton Tampereen Pyrinnöstä.

2.3.2024 20:20 Korisliiga

Korihait selätti Nokian tiukassa väännössä – Kauhajoelle vierasvoitto Katajasta

Miesten Korisliigassa pelattiin kaksi ylemmän jatkosarjan ottelua, joissa voittajiksi nousivat Korihait ja Kauhajoki.

1.3.2024 20:20 Korisliiga

Vilpas vaiensi Timi Heinosen tuhannen ottelun juhlat – Jacob Grandison loisti Korisliiga-debyytissään

Miesten Korisliiga palasi maaottelutauolta, ja heti alkuun juhlittiin monenlaisia eri merkkipäiviä.

1.3.2024 12:15 Erotuomarit

Harvinaisuus Korisliigassa: Erotuomarit Miltos ja Nikolaos Ioannidis isä-poika-tiiminä samassa ottelussa

Helsinki Seagullsin ja Salon Vilppaan perjantaisessa Korisliiga-ottelussa nähdään harvinaisuus, kun ottelun ovat tuomitsemassa isä ja poika. Yli lajirajoen kyseessä on harvinaisuus: ensimmäinen isä-poika-erotuomaripari oli Rauno ja Juha-Petri Nieminen kaudella 1984-85. Tapahtuma on harvinainen pääsarjatasolla myös kansainvälisesti.

1.3.2024 10:15 Korisliiga

Timo Heinonen yltää perjantaina huimaan 1000 Korisliiga-ottelun rajapyykkiin: ”Harjoittelu on nautinnollista”

Perjantaina tehdään suomalaista koripallohistoriaa, kun Helsinki Seagullsin Timo Heinonen, 42, pelaa uransa tuhannennen Korisliiga-ottelun Töölön Kisahallissa ensimmäisenä koripalloilijana.

28.2.2024 08:49 Korisliiga

Tucker Richardson kiittelee vuolaasti valmentaja Greg Gibsonia: ”Hän on kuin kaksi eri ihmistä samassa kehossa”

Runkosarjansa toisella sijalla päättäneen BC Nokian takamies–laituri Tucker Richardson valittiin miesten Korisliigassa kuukauden pelaajaksi tammikuun 2024 osalta.

27.2.2024 18:11 Susijengi

Jacob Grandison loppukaudeksi Salon Vilppaaseen

Susijengin MM-kisamiehistöön viime kesän Okinawan kisoissa kuulunut suomalais-yhdysvaltainen Jacob Grandison, 25, on solminut loppukauden kattavan sopimuksen Korisliigan ylempää loppusarjaa pelaavan Salon Vilppaan kanssa. Pitkän NCAA-uran pelannut 198-senttinen Grandison aloitti ammattilaisuransa talvella Espanjan kakkosliigan Menorcassa.

23.2.2024 09:31 Korisliiga

KTP:ltä uutinen kutkuttavasta Korisliiga-comebackista: Jeremiah Wood vahvistamaan joukkuetta

KTP-Basket tiedottaa kiinnittäneensä kokoonpanoon triplatuplakone Jeremiah Woodin.

17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

Näytä lisää vastaavia