Kouvottaret vei trillerin - myös ToPo:n voittotili auki

5.10.2021 20:54 Tiistaina pelattiin kaksi ottelua Naisten Korisliigassa. Kouvolassa Kouvottaret otti avausvoiton tiukkien vaiheiden jälkeen. Helsingissä ToPo oli puolestaan tyly emäntä.

Sarah Toeaina nosti joukkueensa voittoon päätöshetkillä. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Kouvottarien voittotili auki

Kouvottaret sai kauden ensimmäisessä kotiottelussaan vieraakseen avauskierroksella EBT:n kukistaneen HBA-Märskyn. Kouvolalaiset avasivat voittotilinsä trillerissä 76-72.

Kouvolalaisjoukkue oli paremmin hereillä avausjaksolla. Se vei tiukan jakson kuuden pisteen erolla ja pääsi ensimmäiselle tauolle kuuden pisteen johtoasemassa.

Toisella jaksolla molemmilta joukkueilta nähtiin tarkempaa puolustuspeliä. HBA nousi Henna Sandvikin johdolla jo kotijoukkueen rinnalle, mutta lopulta Kouvottaret pääsi puoliajalle johdossa 33-28.

Kolmannella jaksolla vierasjoukkue otti ottelun johdon. Elina Aarnisalo ja Saana Kujala onnistuivat hienosti hyökkäyspäässä. Jakson viimeisellä minuutilla Sarah Toeaina nosti Kouvottaret jälleen kuskin paikalle. Viimeiselle tauolle mentiin kotijohdossa 55-49.

Päätösjaksolla pisteitä tehtiin tasatahtiin ja Kouvottaret pysyi pitkään kuskin paikalla. Märsky nousi kuitenkin rinnalle, kun reilut kaksi minuuttia oli pelaamatta. Kouvottaret pääsi lopulta juhlimaan kauden avausvoittoaan, kun Toeaina nosti joukkueensa johtoon 13 sekuntia ennen loppua. Ottelu päättyi 76-72.

Kouvottaret upotti ottelussa 19 vapaaheittoa, kun vieraat jäivät yhdeksään vapariin.

Toeaina upotti lopulta 24 pistettä ja keräsi kahdeksan levypalloa. Rashida Timbilla kirjautti tupla-tuplan 17 pisteellä ja 16 levypallolla. Aarnisalo pussitti HBA:lle 21 pistettä ja keräsi viisi levypalloa. Kati Ollilainen sai kasaan tupla-tuplan kymmenellä pisteellä ja 13 levypallolla.

Ottelutilasto

ToPo:lta vakuuttava esitys

ToPo ja Pyrintö metsästivät kauden avausvoittoa Helsingissä. ToPo otti Munkkiniemessä kauden avausvoittonsa 93-67.

Kotijoukkue aloitti ottelun terävästi ja karkasi johtoon Magdalene Agyein johdolla. Pyrintö onnistui kuitenkin kuromaan johdon seitsemään pisteeseen ennen taukoa.

Toisen jakson alku oli hyvin samanlainen kuin avausjakson. Kotijoukkue puolusti hyvin ja kasvatti johtoaan. Sen puolustuspeli parani ja hyökkäyspeli toimi edelleen hienosti. Niinpä puoliajalle mentiin selvässä kotijohdossa 46-31.

ToPo:n puolustus ei antanut helppoja koreja myöskään puoliajan jälkeen. Pyrintö ei puolestaan saanut kotijoukkueen hyökkäystä hidastettua tarpeeksi. Viimeiselle jaksolle lähdettiin helsinkiläisten johtaessa 76-48.

Viimeisellä jaksolla kotijoukkueen voitto ei ollut enää uhattuna. Jakso oli muihin verrattuna tasainen ja pisteet jäivät Helsinkiin 93-67.

ToPo oli parempi monella osa-aleella. Erityisen vahva se oli levypallopelissä. Joukkueelle kertyi 56 levypalloa, kun vieraat jäivät 32 levypalloon.

Helsinkiläisiltä löytyi paljon onnistujia hyökkäyspäässä. Kuusi pelaajaa ylsi kaksinumeroiseen pistemäärään. Taru Tuukkanen tilastoi tupla-tuplan 16 pisteellä ja 16 levypallolla. Myös Erika Davenport teki tupla-tuplan 15 pisteellä ja 13 levypallolla. Pyrinnöstä Anni Jämsä ja Maya Brewer säkittivät 14 pistettä.

Ottelutilasto

 
27.11.2021 19:38 Naisten Korisliiga

Burnett ja Timbilla johdattivat tripla-tuplillaan joukkueensa voittoihin – voitot myös ToPo:lle, Hongalle ja Peli-Karhuille

Naisten Korisliiga jatkui viidellä ottelulla. Voitot merkittiin Vimpelille, Kouvottarille, ToPo:lle, Hongalle ja Peli-Karhuille.

26.11.2021 12:34 Pääjuttu

Susiladies-yhteistyöverkosto on aloittanut toimintansa

Nais- ja tyttökoripalloilun kehittämiseen keskittyvä yhteistyöverkosto on kokoontunut syksyn aikana kaksi kertaa ja seuraava tapaaminen on sovittu tammikuulle. Verkoston toiminnassa on ollut mukana ensimmäisessä vaiheessa päävalmentajat kymmenestä pääsarjojemme seurasta.

22.11.2021 15:11 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen Cupin puolivälieräparit on valittu

Suomen Cup -joukkueiden valintatilaisuus järjestettiin tänään. Korisliigojen runkosarjan kärkinelikon joukkueet valitsivat paremmuusjärjestyksessä vastustajansa joulukuussa pelattavaan puolivälierävaiheeseen.

22.11.2021 12:15 Suomen Cup

Suomen Cupin valintatilaisuus tänään suorana YouTubessa klo 13

Molempien Korisliigojen rankingin kahdeksan parasta joukkuetta selvittivät tiensä Suomen Cupin puolivälieriin. Yksiosaiset puolivälierät pelataan joulukuussa.

21.11.2021 20:08 Naisten Korisliiga

Vimpeli palasi voittajaksi

Naisten Korisliiga jatkui sunnuntaina yhdellä ottelulla. Se olikin todellinen trilleri, josta voittajana selvisi lopulta ViVe.

20.11.2021 18:48 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigassa kolmen pelin ilta – Catz tuplasi voittosaldonsa

Lauantaina pelattiin kolme ottelua. Niissä voittoihin ylsivät PeKa, Forssan Alku ja Catz.

19.11.2021 20:47 Naisten Korisliiga

EBT:lle kolmas perättäinen voitto

Perjantaina Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT kaatoi Märskyn 90-71 ja otti kolmannen voittonsa marraskuussa.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

19.11.2021 07:16 NCAA

Henna Sandvik on sitoutunut NCAA:n lopputurnauksen ”Elite Eightiin” yltäneeseen Indianaan

Tapiolan Hongan kasvatti, tällä kaudella HBA-Märskyssä naisten Korisliigaa pelaava, Henna Sandvik, 18, on sitoutunut Indianan yliopistoon. Susiladiesin EM-karsintajoukkueeseen kuuluva Sandvik aloittaa freshman-kautensa ”Hoosiersissa” syksyllä 2022.

17.11.2021 22:18 Suomen Cup

Suomen Cupiin selviytyneet joukkueet ja rankingit ovat selvillä

Korisliigan ja naisten Korisliigan keskiviikon kierroksesta muodostui dramaattinen tulevan talven Suomen Cupin osallistumisoikeuksien suhteen. Rankingin kahdeksan parasta joukkuetta ovat nyt selvillä ja joukkueet pelaavat joulukuussa puolivälierät paremmin sijoittuneiden kotikentillä.

17.11.2021 20:43 Naisten Korisliiga

PeKa sarjakärkeen – FoA ja EBT yllätyksiin

Naisten Korisliigassa tositoimiin palasi kahdeksan joukkuetta. Voittajiksi selviytyivät PeKa, HBA, EBT ja FoA. Samalla ratkesivat joukkueet, jotka taistelevat tänä vuonna Suomen Cupin voitosta. Pokaalia metsästävät PeKa, ViVe, Kouvottaret, ToPo, HBA, EBT, Honka ja FoA.

17.11.2021 10:25 Suomen Cup

Suomen Cup -pakoista käydään tänään kova kilpailu Korisliigoissa – näistä lähtökohdista kierroksille lähdetään

Korisliigan ja naisten Korisliigan illan kierroksilla panokset ovat kovat. Kierroksen jälkeen ratkeaa molemmista sarjoista kahdeksan joukkuetta, jotka saavat osallistumisoikeuden tämän vuoden Suomen Cupiin.

16.11.2021 11:24 Naisten Korisliiga

Lokakuun Valopilkku Shaylen Burnett: ’’Tavoitteena voittaa mestaruus Vedolle’’

Shaylen Burnett siirtyi Vedon paitaan kahden Ruotsissa vietetyn kauden jälkeen. Hänet valittiin heti lokakuussa kuukauden Valopilkuksi.

10.11.2021 15:45 Suomen Cup

Taistelu Suomen Cup -paikoista käy kuumana molemmissa sarjoissa

Molempien sarjojen kahdeksan parasta joukkuetta osallistuvat Suomen Cupiin. Osallistujat ratkeavat 17.11. pelattujen otteluiden jälkeen. Final Four -huipennus järjestetään tammikuun puolessa välissä uudessa Urhea-hallissa Helsingissä.

6.11.2021 17:25 Naisten Korisliiga

ToPo maajoukkuetauolle voitolla

Lauantaina pelattiin Naisten Korisliigassa viimeinen ottelu ennen maajoukkuetaukoa. ToPo otti siinä kotonaan pisteet 79-73.

3.11.2021 21:23 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigassa viisi ottelua – Vimpelin ja Kouvottarien hieno vire sai jatkoa

Naisten Korisliigassa pelattiin täysi kierros. Otteluissa voittoihin ylsivät PeKa, Kouvottaret, ToPo, ViVe ja EBT.

3.11.2021 12:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan lokakuun Valopilkku on ViVe:n Shaylen Burnett

Tämän kauden ensimmäiseksi Valopilkuksi valittiin itseoikeutetusti Shaylen Burnett. Hän on johdattanut monien yllätykseksi Vedon liigan kärkipaikalle.

31.10.2021 20:04 Naisten Korisliiga

Hongalle vierasvoitto Tampereelta

Naisten Korisliigassa pelattiin sunnuntaina yksi ottelu. Tapiolan Honka matkasi Tampereelle ja vei voiton 73-66.

30.10.2021 19:19 Naisten Korisliiga

Lauantaina nähtiin niin hyökkäysiloittelua kuin puolustusjuhlaa – HBA vastasi illan suurimmasta yllätyksestä

Naisten Korisliiga jatkui neljällä ottelulla. Illan voittajia olivat ViVe, Catz, HBA ja Kouvottaret.

26.10.2021 21:12 Naisten Korisliiga

Kouvottaret nappasi selvän voiton

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä Kouvottaret voitti kotonaan Catzin 101-67.

Näytä lisää vastaavia