Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

Re'Shawna Stone onnistui Kouvottarien voitossa. Kuva: Ville Vuorinen

Kouvottaret ryöväsi kotiedun

Kouvottaret esiintyi loistavasti pudotuspeliavauksessa. Kouvolalaisjoukkue kävi hakemassa ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan, kun Honka kaatui Espoossa 85-66.

Vieraat ottivat johdon avausjaksolla. Joukkueen parhaat hetket osuivat kuitenkin toiselle jaksolle, jonka aikana se piti emännät 11 pisteessä. Kun puolustuspään onnistumiset näkyivät myös hyökkäyspäässä, mentiin puoliajalle vieraiden johtaessa 21 pisteellä.

Toisella puoliajalla myös Honka sai pelinsä kulkemaan. Voitosta joukkue ei pelin parannuksesta huolimatta päässyt taistelemaan.

Re’Shawna Stone oli vieraiden tehopelaaja. Hänelle kirjattiin 25 pistettä, kymmenen levypalloa ja viisi koriin johtanutta syöttöä. Shaiquel McGruder pussitti 18 pistettä. Hongasta parhaiten onnistui Petra Noponen 18/9.

Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat maanantaina Kouvolassa.

Ottelutilasto

Forssan Alku askeleen Pyrintöä edellä

Forssan Alku aloitti puolivälieräsarjan Pyrintöä vastaan voitolla. Voitto kirjattiin forssalaisille 82-71.

Ensimmäisellä puoliajalla ei nähty isoja eroja kummankaan joukkueen hyväksi. 20 minuutin jälkeen vieraat johtivat neljällä pisteellä.

FoA johti ottelua alusta loppuun. Toisellakaan puoliajalla ei nähty suuria pisteputkia kummankaan osalta, mutta vieraat olivat koko ajan askeleen edellä ja nappasivat ottelusarjan johdon.

- Onnistuimme tänään joukkueena hyvin. Puolustuspäässä halusimme pakottaa heidän suurimmat tähtensä vaikeisiin ratkaisuihin. Pidimme huolen siitä, ettei Pyrintö saanut vapaita kolmen pisteen heittoja. Pelasimme yhden parhaista peleistämme, Jade Vega kertasi.

Vega 19/10 koriin johtanutta syöttöä sai kasaan tupla-tuplan. Shelby Cheslek 10/11 urakoi täydet 40 minuuttia. Pyrinnön Saana Kujala heitti ottelun korkeimman pistemäärän 26 pisteellä.

Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat maanantaina Forssassa.

PeKa piti kiinni kotiedustaan

Kotkan Peli-Karhut nappasi avausvoiton ottelusarjassa ViVeä vastaan. Voitto kirjattiin emännille 70-61.

Kotkalaiset tulivat otteluun todella vahvasti. Joukkue vei avausjakson nimiinsä 24-6. ViVe piristyi vielä ennen puoliaikaa ja kavensi kotkalaisten puoliaikajohdon 14 pisteeseen.

Myös toisella puoliajalla molemmilla joukkueilla oli omat hyvät hetkensä. Kolmannella jaksolla emäntien johto kasvoi ja joukkue pääsi hyvistä asemista päätösjaksolle. Viimeisen kympin vei nimiinsä ViVe, mutta kiri ei kantanut voittoon asti.

- Aloitimme hyvin, jonka jälkeen Vimpeli pääsi pelin mukaan. Sen jälkeen peli olikin aika fyysistä. Voitto tästä on kuitenkin tärkeintä, Peli-Karhujen Roosa Kosonen sanoi.

Randi Brown sai kasaan 24 pistettä, kymmenen levypalloa ja seitsemän koriin johtanutta syöttöä. Kosonen taisteli tupla-tuplan 19 pisteellä ja 14 levypallolla. Anni Kujala heitti vieraille 14 pistettä.

Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat maanantaina Vimpelissä.

Ilmar’I Thomas tulikuumana ToPo:n voitossa

Runkosarjan voittaja ToPo aloitti puolivälierät vakuuttavasti. HBA-Märsky jäi ottelussa täysin emäntien jalkoihin. Kotijoukkue siirtyi ottelusarjassa johtoon vakuuttavalla voitolla 110-58.

Emännät ottivat ottelun komeentoonsa heti alussa. Jo puoliajalla ToPo:n johto oli 22 pistettä.

Ratkaisu nähtiin viimeistään kolmannella jaksolla, jonka aikana kotijoukkue paransi peliään entisestään. Jakso merkittiin heille 33-9 eikä paremmasta joukkueesta jäänyt epäselvyyttä.

Ilmar’I Thomas oli tulessa. Hän upotti ottelussa 39 pistettä korkealla heittoprosentilla. Taru Tuukkanen 20/4/7 koriin johtanutta syöttöä onnistui myös mukavasti. Lilli Onnela pussitti vieraille 13 pistettä.

ToPo siirtyi ottelusarjassa 1-0 johtoon. Seuraava ottelu pelataan maanantaina HBA:n kotikentällä.

26.4.2024 19:30 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut hakee paikkaa EuroCupiin – Mestarivalmentaja Roope Mäkelä palaa päävalmentajaksi

Päättyneellä kaudella SM-hopeaa voittanut kotkalainen Peli-Karhut lähtee kauteen 2024–25 kunnianhimoisin suunnitelmin, kun joukkue on päättänyt hakea paikkaa naisten EuroCupiin.

23.4.2024 21:34 Naisten Korisliiga

ToPo on naisten Suomen mestari

Yli tuhatpäinen yleisö pääsi seuraamaan, kun Naisten Korisliigan mestaruus ratkesi Kisahallissa. ToPo vei kolmannen ottelun 92-85 ja pääsi juhlimaan seurahistorian ensimmäistä naisten mestaruutta.

21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.