Kouvot ja Kobrat taistelevat yhä vimmatusti ylemmän jatkosarjan paikoista – sarjakakkonen Nokia kasvatti pistetiliään

12.1.2024 20:44 Miesten Korisliigassa pelataan viimeisiä otteluita ennen jatkosarjojen alkamista. Paikkoja on yhä jaossa, ja se näkyi niin Kouvojen kuin Katajankin pelissä.

Timi Puittinen (pallossa) mursi piste-ennätyksensä illan ottelussa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Kataja Basket pitää hallussaan miesten Korisliigan kolmatta sijaa, mutta ryöstöretki Kouvolaan jäi haaveeksi. Aluksi vieraat olivat niskan päällä, mutta lopulta jatkosarjojen välisellä rajapyykillä noususta kamppaileva isäntäjoukkue Kouvot sai pelinsä kuntoon ja kaatoi joensuulaiset haastajansa selvin luvuin 84–69.

Yksi voiton avaimia oli eittämättä Ricardo Lindon hurja tilastorivi, johon kuului muun muassa 16 pistettä, 16 levypalloa, kolme riistoa ja peräti viisi torjuntaa. Joukkuetoveri Kyle Lofton kirjautti niin ikään 16 pistettä.

– Jouduin ensimmäisellä puolikkaalla virhevaikeuksiin, joten valmentaja laittoi minut penkille, ja jäimme myös joukkueena pahasti tappiolle. Kun pääsin takaisin peliin, päätin olla erityisen aggressiivinen. Liikutimme myös palloa enemmän, ja se oli ehdottomasti voittomme avain, Lofton kommentoi Ruudun haastattelussa.

Katajan paras pistemies oli Richaud Pack 17 pisteellä ja seitsemällä levypallolla.

Ottelutilastot

Myös Kobrat piti ylemmän jatkosarjan tavoitteensa elossa kaatamalla kotikentällään Tampereen Pyrinnön roimalla erolla 83–66. Pyrinnön paikka alemmassa jatkosarjassa on sarjapisteiden valossa jo varmistunut.

Kobrien hyökkäyksessä tehokkaana tutkaparina nähtiin Theo Akwuba ja Antto Nikkarinen. Akwuba kirjautti 22 pistettä ja 15 levypalloa, kun taas Nikkarinen osui kuusi pistettä ja jakoi yhdeksän syöttöä. Erinomaisesti pelasi myös oman uransa piste-ennätyksen illan ottelussa rikkonut joukkuetoveri Timi Puittinen 18:lla.

– Kova taistelu, sillä olimme vähän vajaalla miehityksellä, mutta emme antaneet sen häiritä. Oma pelini kulki alkuun vähän tahmeasti, mutta toisella puoliajalla heitto alkoi upota ja pääsin paremmin rytmiin, Puittinen totesi Ruudun haastattelussa.

Pyrinnön työtä johti Luther Muhammad 14 pisteellä ja kahdeksalla levypallolla.

Ottelutilastot

Bisons antoi vahvan haasteen, mutta Nokialle vieraspisteet

Bisons Loimaa pysyi erinomaisesti huomattavasti korkeammin sijoittuneen BC Nokian tahdissa mutta joutui kuitenkin taipumaan luvuin 89–94. Nokia kasvatti kaulaa sarjataulukon toisella sijalla, kun taas Bisons on parhaillaan toiseksi viimeisenä eikä enää voi nousta ylempään jatkosarjaan.

Nokian selkeä pistekuningas illan ottelussa oli Tucker Richardson 29:llä. Hyvä esitys nähtiin myös joukkuetoveri Tomas Murphyltä, jolle merkittiin 12 pistettä ja seitsemän levypalloa.

Päävalmentaja Greg Gibson kommentoi suoritusta Ruudun haastattelussa:

– Kuten näkyy, tänään ei ollut helppoa. Iso käsi Bisonsille, sillä he ovat hankala vastus, ja tiesin sen jo peliin tullessa. Ensimmäisellä puolikkaalla olimme hieman kurittomia levypallojen sulkemisessa, annoimme liikaa paikkoja ja teimme hölmöjä virheitä.

Bisonsin korkeimmat pisteet olivat Isaac Davidsonin 19.

Ottelutilastot

 
12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

Näytä lisää vastaavia