Koskimies, Lahtinen ja Sandvik siivittivät Susiladiesin Portugalin ohitse

15.11.2020 02:11 Susiladies taisteli ensimmäisen EM-karsintavoittonsa kuuteen vuoteen, kun Suomi kellisti EM-karsintakuplan emäntämaa Portugalin 70-62 (30-30). Lotta-Maj Lahtinen ja Elina Koskimies pelasivat loisto-ottelut, kun taas 17-vuotias Henna Sandvik upotti uransa ensimmäiset maajoukkuepisteet oikeaan aikaan, oikeaan paikkaan.

Susiladies päihitti Portugalin EM-karsinnoissa. Kuva: FIBA.

Päätösneljänneksellä Susiladies sai stoppeja stopin perään, mutta puolustuksen onnistumiset kääntyivät kehnosti hyökkäyspäässä pisteiksi. Portugali hiipi kolmen pisteen päähän 54-51 Sofia Silvan vapaaheitoilla, kun peliaikaa oli jäljellä noin neljä minuuttia.

Tässä vaiheessa nuorten pelaajien käsi voi täristä, muttei Henna Sandvikin. 17-vuotias Sandvik avasi Suomen pistehanat kahdella peräkkäisellä kolmosellaan, joilla Suomi veti eron kuuteen 60-54, kun pelikellossa läheni kahta minuuttia.

– Henna on pitkän matkan alussa, mutta hän on myös pelkäämätön koripalloilija. Tärkeään paikkaan kylmäpäisesti pari kolkkia sisään, päävalmentaja Pekka Salminen iloitsi ottelun jälkeen.

Portugali oli tappioasemassa ahdistettu ja epätoivoinen. Susiladies otti helpot virheet pois ja löi sinetin voitolle vapaaheittoviivalta pelaaja kerrallaan. Loppusummerin soidessa koko joukkueen silmissä näkyi ilo, jota ei olla nähty sitten vuoden 2014: voitto EM-karsinnoissa.

Taistelu, kamppailu ja urheilullisuus

Elina Koskimies oli jäätävässä vireessä säkittäen 21 pistettä. Kuva: FIBA.

Susiladies sai pahimman mahdollisen alun otteluun, kun Portugalin vinha puolustus pakotti suomalaiset menetyksiin ja yhtäkkiä taululla olivat lukemat 2-12. Ei kuitenkaan kestänyt kauaa, kun Suomi löysi keinot pelata ja puntit tasoittuivat.

– Aloimme pelaamaan ihan peruskoripalloa. Se on tullut tässä yleisen kulttuurin muutoksen rinnalla, että olemme oppineet oikeasti pelaamaan. Havaitsemaan, mitä vastustajan puolustus tekee, löytämään heikot kohdat, ja iskemään niihin, Salminen kommentoi.

Elina Koskimies toi toisella neljänneksellä henkilökohtaisella kymmenen pojon pisteputkellaan Susiladiesin tasoihin, jonka jälkeen väännettiin pitkälle päätösneljännekselle asti kori korista, tilanne tilanteesta.

Läpi ottelun tietä voittoon oli raivattu kovalla työllä: Susiladies lopulta piti päätösneljänneksen ensimmäiset neljä minuuttia Portugalin pisteittä, minkä jälkeen tie oli vapaa.

– Tässä tapahtui niitä asioita, joihin olemme panostaneet ja mimmit ovat sitoutuneet: taistelu- ja kamppailumielisyyttä sekä urheilullisuutta. Totta kai tuli muutamia lipsahduksia, mutta muuten pelasimme mielettömällä tasolla koko ajan.

Koskimies 21 pistettä, Lahtinen mielettömän monipuolinen

Lotta-Maj Lahtinen: 14 pistettä, 11 (!) levypalloa, 5 syöttöä. Kuva: FIBA.

Koko parketin pistekuningatar oli Koskimies (21/5), joka pisti kovia koreja tiukoissa paikoissa toisensa jälkeen. Koskimies sai peräti kymmenen vapaaheittoa, joista jokainen meni sisään.

– Elina on yksi parhaimpia heittäjiä, mitä meillä on ollut. Tänään heitto upposi kaukaa vähän heikommin, mutta hän teki kaikkea muuta. Hän on monipuolistanut peliään ja hyökkää kohti rimaa rohkeasti. Vapaaheittämisen hän on aina osannut, Salminen sanoi.

Takakentällä suuret minuutit uurastivat Lahtinen (14/11/5 syöttöä/3 riistoa) sekä Linda-Lotta Lehtoranta (7/3/4 syöttöä). Lahtinen pelasi vajaat 36 minuuttia ja Lehtoranta yli 33 minuuttia.

– Molemmat pelasivat ehkä liiankin isot minuutit Janeten (Aarnio) ollessa poissa.

Sandvikin (6/0) lisäksi pienemmän roolin pelaajista Marianne Kalin (5/5) ansaitsi Salmisen hatunnoston.

– Marianne löysi sellaisen roolin, tahdon ja intensiteetin, millä hän pystyy auttamaan meitä ketä tahansa vastaan. Hän riisti ja raatoi.

Portugalin pistekaksikon muodosti Sofia Silva (17/9/4 syöttöä) ja kolme kolmosta säkittänyt Laura Ferreia (16/1/3 syöttöä).

> Ottelutilastot

 
6.2.2021 19:58 Susiladies

Ukraina pääsi karkaamaan Susiladiesin näpeistä ensimmäisellä puoliajalla

Susiladiesin viimeisessä EM-karsintaottelussa Ukraina veti pidemmän korren numeroin 75-91 (34-52). Susiladies paransi merkittävästi pelaamistaan toiselle puoliajalle, mutta Ukrainalla oli jo vakuuttava johto, jota suomalaiset eivät kyenneet kirimään. Awak Kuier sivusi piste-ennätystään 30 pisteellä.

4.2.2021 19:51 Susiladies

Belgia osoitti suuruutensa Susiladiesille toisella puoliajalla

Susiladies hävisi Portugalissa pelatussa EM-karsintaottelussa EM-kisapaikkansa jo varmistaneelle, maailmanrankingin kuudentena olevalle Belgialle 82-47 (39-32). Susiladies pysyi 20 pistettä säkittäneen Awak Kuierin johdolla belgialaisten kyydissä puoliaikaan saakka.

12.11.2020 19:57 Susiladies

Susiladies kaatui saappaat jalassa Iagupovan Ukrainalle

Susiladies hävisi urhoollisen taistelun jälkeen Ukrainalle 84-66 (50-39) Portugalin EM-karsintakuplassa. EM-karsintaottelun kuningatar oli Ukrainan Alina Iagupova, joka tehtaili Suomea vastaan tripla-tuplan.

21.11.2018 22:53 Susiladies

Romania pinnisti Susiladiesin ohi EM-karsintojen päätösottelussa

Susiladiesin kolmen neljänneksen johto ei riittänyt Cluj-Napocassa, kun Romania ravasi väkisin rinnalle ja lopulta ohitse 71-60 (28-34). Täten Susiladies jäi ilman voittoja EM-karsinnoissa.

17.11.2018 21:26 Susiladies

Susiladies pisti voittamattoman Slovenian tiukille Töölössä

Töölön Kisahallissa Slovenia eteni vuoden 2019 EM-kisoihin nitistämällä Susiladiesin 68-88 (27-41). Suomi pisti oivasti kampoihin E-karsintalohkoa puhtaalla pelillä dominoivaa Sloveniaa vastaan, mutta vieraiden pelirutiini oli lopulta liikaa.

15.2.2018 Maaottelu

Ranska tyly emäntä Susiladiesille 5000 katsojan edessä

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies hävisi EM-karsintaottelun hallitsevaa EM-hopeamitalisti Ranskaa vastaan 5000 silmäparin edessä Brestissä. Susiladies pelasi rohkeasti ja ennakkoluulottomasti, mutta kivenkova Ranska oli liian iso pala purtavaksi 90-40 (44-23) -tappiossa.

14.2.2018 Maaottelu

Susiladiesille vastaan ärsytetty Ranska

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies saa tänään vastaansa maajoukkueikkunan toisessa EM-karsintaottelussa Ranskan Brestissä. Hallitseva EM-hopeamitalisti hävisi yllättäen lauantaina oman karsintaottelunsa Slovenialle.

11.2.2018 Maaottelu

Susiladiesin nuori laituri Elina Arike: ”Maajoukkueessa yhteishenki on todella tärkeää”

Susiladiesin Elina Arike pelasi lauantaina vasta toisessa virallisessa naisten maaottelussaan. Pirteästi taistellut HBA-laituri uskoo saavansa maajoukkueryhmityksessä kehitystä pelikovuudessa ja pelin lukemisessa.

10.2.2018 Maaottelu

Romania karkasi EM-karsinnoissa Susiladiesilta

Suomen naisten maajoukkue eli Susiladies kärsi tappion Töölön Kisahallissa pelatussa EM-karsintaottelussa Romaniaa vastaan. Taru Tuukkasen 24 pisteen ja 17 levypallon loistopeli ei riittänyt, kun romanialaiset karkasivat toisella neljänneksellä kohti 59-80 (31-47) -voittoa liki kuudensadan silmäparin edessä.

12.1.2018 07:00 Maaottelu

Naisten EM-karsintaottelun Suomi–Romania liput myyntiin

Naisten maajoukkue jatkaa vuoden 2019 kisoihin tähtääviä EM-karsintoja helmikuussa, kun se kohtaa Töölön Kisahallissa Romanian 10.2. klo 14. Lipunmyynti otteluun käynnistyy tänään perjantaina 12.1. klo 9.

15.11.2017 23:59 Maaottelu

Slovenia karkasi Susiladiesilta Celjessä

Suomen naisten maajoukkue eli Susiladies hävisi EM-karsintaikkunansa toisen ja viimeisen ottelun Slovenialle Celjessä. Prässäävä ja fyysinen Slovenia pakotti Suomen runsaisiin pallonmenetyksiin, joiden myötä kotijoukkue karkasi jo ensimmäisellä puoliajalla kohti 97-57 (54-23) -voittoa.

15.11.2017 Maaottelu

Annika Holopaisella selvät aseet Slovenian kaatoon

Suomen naisten maajoukkue, Susiladies, jatkaa EM-karsintojaan keskiviikkona kohtaamalla vieraskentällä Slovenian. Annika Holopaisen mukaan Ranska-tappiosta on otettu opiksi ja katseet suunnattu Slovenian kaatoon.

11.11.2017 Maaottelu

EM-hopeamitalisti Ranska odotetun kova pala Susiladiesille

Suomen koripallomaajoukkue eli Susiladies hävisi selkeästi EM-karsintaottelussa hallitsevalle EM-hopeamitalisti Ranskalle Töölön Kisahallissa. Isokokoinen, urheilullinen ja taitava Ranska pisti jo avausneljänneksellä pelin pakettiin jyräten kohti 44-103 (23-61) -voittoa.

10.11.2017 14:30 Maaottelu

EM-hopeamitalisti Ranska on äärimmäisen isokokoinen

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies avaa EM-karsintaikkunansa huomenna lauantaina 11. marraskuuta Töölön Kisahallissa kello 18:30 hallitsevaa EM-hopeamitalisti Ranskaa vastaan. Suomen apuvalmentaja Jussi Räikkä kuvailee Ranskaa huipputähtiä viliseväksi ja isokokoiseksi joukkueeksi, joka nojaa vahvasti laitureiden ja senttereiden pelaamiseen.

24.11.2016 Maaottelu

Ruotsi peittosi Naarassudet EM-karsintojen päätösottelussa

Suomen naisten koripallomaajoukkueen eli Naarassusien EM-karsintaurakka sai päätöksensä, kun Ruotsi voitti Suomen Luleåssa selkein numeroin 94-45 (33-19). Murskavoittoa hakenut länsinaapuri puolusti läpi ottelun mallikkaasti ja karkasi lopullisesti Naarassusilta toisen puoliajan kori-ilottelulla.

19.11.2016 21:30 Maaottelu

Naarassudet pisti olympiahopeamitalisti Espanjan tiukoille Kisahallissa

Suomen naisten koripallomaajoukkue, Naarassudet, näytti kyntensä Espanjaa vastaan Töölön Kisahallissa EM-karsintojen viimeisessä kotiottelussa tänään lauantaina. Naarassudet ahdisti Espanjan nurkkaan avausneljänneksellä, mutta rutinoituneet vieraat nousivat kuopasta ja nappasivat voiton 607 katsojan edessä 54-72 (29-33).

20.2.2016 Maaottelu

Suomi lähellä jättiyllätystä EM-karsinnoissa, Ruotsin kokemus erottui lopussa

Suomen naisten maajoukkue oli lähellä yllättää yhden maailman huippujoukkueista Töölön Kisahallissa pelatussa EM-karsintaottelussa länsinaapuri-Ruotsia vastaan. Kaikkensa antaneet Naarassudet imivät energiaa 1331 katsojasta halliten peliä 35 minuuttia, mutta lopussa Ruotsi ratkaisi pelin kokemuksen turvin numeroiksi 49-59 (28-25).

2.2.2016 Maaottelu

Ennakkolipunmyynti naisten EM-karsintaotteluun Suomi-Ruotsi käynnistynyt

Naisten koripallomaajoukkue, Naarassudet, kohtaa seuraavassa EM-karsintaottelussaan länsinaapuri Ruotsin. Ottelu pelataan Töölön Kisahallissa lauantaina 20.2. Ruotsalaisten kannattajaryhmä Moose Nation kaavailee tuovansa otteluun satoja ruotsalaiskannattajia. Ennakkolipunmyynti on käynnistynyt Ticketmasterissa (Lippupalvelu).

25.11.2015 Maaottelu

Espanja odotetun kova pala purtavaksi Suomelle EM-karsinnoissa

Maailman ehdottomaan kärkeen kuuluva Espanja voitti ylivoimaisesti Suomen naisten maajoukkueen Zamorassa pelatussa EM-karsintaottelussa 86-45 (49-15). Voiton myötä Espanja on päätti marraskuun maajoukkueikkunan 2-0, kun taas Suomi pelaa toisen ottelunsa helmikuun lopulla Ruotsia vastaan Töölön Kisahallissa. Suomen Tiina Sten pelasi ottelussa sadannen naisten maaottelunsa.

24.11.2015 Maaottelu

Suomi kohtaa EM-karsinnoissa Espanjan, ottelu suorana Fanseatilta

Suomen naisten maajoukkueen EM-karsinnat käynnistyvät huomenna Zamorassa, kun Naarassusia vastaan astelee kivenkova Espanja. Suomen apuvalmentaja Jussi Räikkä luonnehtii Espanjaa hyvin liikkuvaksi ja aggressiiviseksi read and react -koripalloa pelaavaksi joukkueeksi, jolla ei ole heikkouksia. Ottelu näkyy livenä Fanseat-palvelun kautta. Selostajana toimii Toni Flink ja kommentaattorina Ilpo Rantanen.

Näytä lisää vastaavia