Korisnaiset taistelevat A-divisioonan paikastaan Forssassa ja Lahdessa

5.12.2008 Suomen naisten koripallomaajoukkue pelaa huipputärkeät kotiottelunsa Bosnia-Hertsegovinaa, Iso-Britanniaa ja Romaniaa vastaan tammikuussa Forssassa ja Lahdessa. Kyseisissä otteluissa on panoksena kaksi paikkaa Euroopan A-divisioonassa.

Korisnaisten ensimmäinen kotiottelu on ohjelmassa 4. tammikuuta, jolloin Suomi ottaa mittaa Iso-Britanniasta Forssan Urheilutalo Feeniksissä.

Kolmen ottelun vierasputken jälkeen Suomi palaa kotiyleisön eteen, Lahden Urheilutalolle 16.1. pelattavaan Romania- ja 19.1. pelattavaan Bosnia-Hertsegovina-otteluun.

Säilymiskarsinnan kahden parhaan pelit jatkuvat A-divisioonassa, kun ratkotaan EM-kisapaikat vuoden 2011 lopputurnaukseen.

Naisten kotiotteluiden normaali pääsylippu maksaa 12 euroa ja lapset, opiskelijat, eläkeläiset sekä varusmiehet pääsevät sisään kuudella eurolla. Lipunmyynti kuhunkin otteluun käynnistyy tuntia ennen ottelun alkua ottelupaikalla.

Tulevista vastustajista Suomella on Bosnia-Hertsegovinasta tuoreita kokemuksia. Bosnialaiset pelasivat Suomen kanssa samassa alkulohkossa syyskuussa päättyneissä EM-karsinnoissa. Joukkueet tasasivat voitot Suomen kanssa molempien otteluiden päätyessä niukasti pisteen eroilla. 

Suomen Koripalloliitto nimitti lokakuun alussa naisten maajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi Tommi Koskisen. 42-vuotias Koskinen on kolminkertainen Suomen mestari, cup-voittaja ja vuoden valmentaja. Kahtena viime kautena Koskinen on luotsannut Catz Lappeenrannan SM-hopealle.

Karsintaohjelma tammikuussa 2009

HUOM! Kellonajat paikallista aikaa.

Pv

 

Ottelu

   

Klo

Pelipaikka

su

4.1.

Bosnia-H.

-

Romania

 

Sarajevo, BIH

su

4.1.

Suomi

-

Iso-Britannia

17.00

Urheilutalo Feeniks

ke

7.1.

Iso-Britannia

-

Bosnia-H.

19.30

Sheffield, GBR

ke

7.1.

Romania

-

Suomi

17.00

Targoviste, ROM

la

10.1.

Bosnia-H.

-

Suomi

 

Sarajevo, BIH

la

10.1.

Iso-Britannia

-

Romania

19.00

Nottingham, GBR

ti

13.1.

Romania

-

Bosnia-H.

17.00

Sf. Gheorghe, ROM

ti

13.1.

Iso-Britannia

-

Suomi

19.30

Worcester, GBR

pe

16.1.

Suomi

-

Romania

18.30

Lahden Urheilutalo

pe

16.1.

Bosnia-H.

-

Iso-Britannia

 

Sarajevo, BIH

ma

19.1.

Suomi

-

Bosnia-H.

18.30

Lahden Urheilutalo

ma

19.1.

Romania

-

Iso-Britannia

17.00

Targoviste, ROMLisätietoja: /maajoukkueet/naisten_maajoukkue/
 
7.6.2013 Pohjoinen alue

Naisten EM-karsinnat käynnistävät 27 kotimaaottelun kesän

Suomen koripallomaajoukkueet esiintyvät kotiyleisölle tiuhaan alkaneen kesän aikana. Ohjelmassa on peräti 27 kotimaassa pelattavaa maaottelua, joista ensimmäiset pelataan naisten EM-karsintojen muodossa Töölön Kisahallissa tulevana viikonloppuna. Maajoukkueiden kotipelit on ladattavissa älypuhelimiin Calmighty-sovelluksen avulla.

30.5.2012 Pohjoinen alue

Peräti 29 kotimaaottelun kesä käynnistyy perjantaina 1.6.

Suomen koripallomaajoukkueet pelaavat kesän aikana peräti 29 maaottelua kotimaassa. Suomalaisyleisöllä on mahdollisuus nähdä ”Susijengit” saalistamassa Helsingissä, Vantaalla ja Tampereella. Kotimaaotteluiden kesän käynnistää Suomen naisten maajoukkue kohtaamalla huippumaa Liettuan Pasilassa 1.6. ja 2.6.

13.3.2012 06:57 Pohjoinen alue

EM-karsintojen ennakkolipunmyynti käynnistynyt

Ennakkolipunmyynti Suomen miesten ja naisten koripallomaajoukkueiden EM-karsintaotteluihin on käynnissä. Pääsyliput ovat lunastettavissa viime vuodesta tutuin hinnoin Lippupalvelusta, joka hoitaa lipunmyyntiä. Suomen miesten ”Susijengi” saalistaa EM-paikkaa 17.8.-11.9.2012 Helsingin Jäähallissa pelattavissa karsintaotteluissa. Naisten karsinnat pelataan Tikkurilan Valtti Areenalla 13.6.-14.7.2012.

13.2.2007 Pohjoinen alue

Vantaan Energia Areena maajoukkueiden uusi kotiluola

Suomen Koripalloliitto ja Vantaan Energia Areena ovat sopineet ensi kesän miesten ja naisten maajoukkueita koskevasta yhteistyöstä. Myyrmäen urheilupuistoon rakennettu ja uutuuttaan kiiltävä Energia Areena toimii koripallon lippulaivojen kotiluolana tulevissa EM-karsintaotteluissa. Areenalle mahtuu koripallo-otteluihin 2600 katsojaa.

22.4.2004 Pohjoinen alue

EM-karsintojen kotiottelupaikat valittu – YLE vahvasti mukana

Miesten ja naisten maajoukkueet pelaavat ensi syyskuussa viisi EM-karsintojen otteluaan Suomen kamaralla. Pelipaikat kyseisille otteluilla on valittu. Suomen Koripalloliitto on myös solminut EM-karsintoja koskevan televisiointisopimuksen YLE:n kanssa, joka takaa kattavan näkyvyyden Suomi-koriksen lippulaivoille.

2.6.2016 10:40 Pohjoinen alue

Uudet Susijengi-fanituotteet julkaistu, ennakkotilattavissa 7.6. saakka

Suomen koripallomaajoukkueiden uudet adidas-peliasut sekä –fanituotteet on julkaistu. Samalla Koripalloliitto tarjoaa innokkaimmille Susijengi-faneille mahdollisuuden ennakkotilata susiperheen uusia fanituotteita. Ennakkotilauksia voi tehdä tiistaihin 7.6. saakka.

17.3.2011 Pohjoinen alue

EM-karsintojen fanikatsomot täyttyy vauhdilla

Koripalloseurat ovat tarttuneet aktiivisesti ensi elokuussa pelattavien EM-karsintaotteluiden lipputarjoukseen ja täyttäneet Helsingin Jäähalliin kaavaillut alkuperäiset fanikatsomot. Koripalloliitto on laajentanut fanikatsomoita, jotta kaikki seurat voivat hyödyntää maaliskuun loppuun saakka voimassaolevan tarjouksen.

16.11.2007 Pohjoinen alue

Miesten ja naisten EM-karsintojen pelitavat selvillä

Suomen miesten ja naisten koripallomaajoukkueet pelaavat ensi vuonna EM-karsintojen A-divisioonassa tähtäimenään paikka EM-lopputurnaukseen 2009. Kansainvälinen koripalloliitto on julkaissut karsintajärjestelmät. Lohkoarvonnat suoritetaan Italian Venetsiassa 16. helmikuuta 2008. Kävi niissä miten tahansa Suomen maajoukkueet tulevat kohtaamaan karsinnoissa todellisia huippumaita.

15.11.2007 Pohjoinen alue

Nuorten EM-kisojen pelipäivät ja -paikat 2008 julkaistu

Kesällä 2008 järjestettäviin koripallon nuorten EM-kilpailuihin on ilmoittautunut ennätykselliset 223 maajoukkuetta 50 eri maasta. Suomi lähtee tavoittelemaan viidellä maajoukkueella nousua A-divisioonaan. EM-kisojen pelipaikat ja päivämäärät on julkaistu. Lue myös nuorten maajoukkuevalmennuksen esittely.

10.12.2003 Pohjoinen alue

Naisille pienempi pallo 1.7.2004 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto on päättänyt ottaa nais- ja tyttökoripalloilussa käyttöön nykyistä pienemmän pallon. Kansainvälisillä kentillä käyttöönotto tapahtuu 1.10.2004. Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt, että Suomessa pelattavissa naisten sekä A- ja B-tyttöjen sarjoissa pallo nro 6 otetaan käyttöön 1.7.2004 alkaen.

Näytä lisää vastaavia