Korisliigan Vuoden pelaaja Remu Raitanen arvostaa saamaansa tunnustusta – ”Henkilökohtaisiin palkintoihin kannattaa suhtautua ennen kaikkea motivaattoreina”

20.5.2022 11:11 24-vuotias Remu Raitanen pelasi KTP-Basketissa onnistuneen kauden, joka toi hänelle torstai-illan gaalassa Korisliigan vuoden pelaajan palkinnon. Ura jatkuu syksyllä joko KTP:ssä tai ulkomailla.

Toista kauttaan pelaavalle Remu Raitaselle palkinto oli Korisliiga-uran ensimmäinen henkilökohtainen. Kuva: Samira Lee

– Viime vuonna jäi hieman kaivertamaan, kun vuoden tulokas -palkinto meni toiseen osoitteeseen, Remu Raitanen toteaa ja naurahtaa päälle.

KTP-Basketin 24-vuotias ja 206-senttinen laituri on juuri palkittu miesten Korisliigan vuoden pelaajana, eikä hän alkuunkaan peittele tyytyväisyyttään saavutettuaan näin korkean kunnian. Suorittavathan valinnan sentään vastustajajoukkueiden valmentajat ja kapteenit.

– Olen onnistunut selvästi olemaan inhottava vastustaja, ja tässä tapauksessa se on positiivinen asia. Periaatteessa henkilökohtaiset palkinnot eivät ole tärkeysjärjestyksessä korkeimmalla, mutta niihin voi suhtautua ennen kaikkea hyvinä motivaattoreina. Ne merkitsevät kovan työn kautta saavutettua näkyvää kehitystä, ja silloin palkinnosta tulee otettu olo, Raitanen pohtii.

Vuoden puolustuspelaaja Lassi Nikkarinen (vas) ja kehittynein pelaaja Perttu Blomgren (oik) pääsivät poseraamaan Vuoden pelaajan rinnalle. Kuva: Samira Lee
Vuoden puolustuspelaaja Lassi Nikkarinen (vas) ja kehittynein pelaaja Perttu Blomgren (oik) pääsivät poseraamaan Vuoden pelaajan rinnalle. Kuva: Samira Lee

Raitasen palkinto ei tullut arpapelillä. Hän oli nimittäin selkeästi paras kotimainen pelaaja niin pisteissä, levypalloissa kuin tehokkuuslukemassa mitattuna. Hänen ottelukohtaiset keskiarvonsa olivat 17,1 pistettä, 7,6 levypalloa ja 19,1:n tehokkuus. Osumatarkkuuksina Raitaselle merkittiin 57,1 prosenttia kakkosissa, 36,3 prosenttia kolmosissa ja peräti 91 prosenttia vapaaheitoissa.

Päättyneellä kaudella KTP sijoittui joukkueena runkosarjan neljännelle sijalle, mutta seuran tie pudotuspeleissä päättyi jo puolivälierissä. Raitanen näkeekin ensi kaudessa paljon mahdollisuuksia.

– Päävalmentajamme Roope Mäkelä oli jo viime vuonna taitava työssään, mutta uskon, että hän parantaa nyt entisestään, kun on päässyt tottumaan Korisliigaan. Sen lisäksi, kunhan löytyy hyvä jenkkinelikko, niin kaikki palat ovat aika lailla paikallaan.

Myös Raitasella itsellään on yhä kehittymisen varaa. Hän on neljän San Franciscossa vietetyn yliopistovuoden ja kahden Korisliiga-vuoden – Kobrissa ja KTP:ssä – jälkeen parhaassa peli-iässään ja tavoittelee jatkuvasti ammattilaisuuden seuraavia tasoja.

– Olen ihan hyvä pallonkäsittelijänä, mutta siinä näen yhä kehittymisen varaa. Yleisen käsittelyn harjaantuminen avaa paljon mahdollisuuksia. Puolustuksessa taas on varaa kehittyä paljonkin. Erittäin tärkeää on myös nopeuttaa omaa päätöksentekoa pelitilanteissa, Raitanen analysoi itse.

Kehityksen kohteet ovat varsin ymmärrettävät. Erityisesti ulkomailla Euroopan korkeimmissa sarjoissa voi nähdä selkeästi katsomoon asti, kuinka paljon peli nopeutuu sitä mukaa, mitä ylemmäs mennään.

Remu Raitasen debyyttikausi KTP:n paidassa oli huima. Kuva: Ville Vuorinen
Remu Raitasen debyyttikausi KTP:n paidassa oli huima. Kuva: Ville Vuorinen

Totuushan on – ja turha itsestäänselvyyksiä olisi peitellä – että Raitasen jatko KTP:ssä ei ole sataprosenttisen varmaa. Pelaajalla on sopimuksessaan ulkomaanoptio loppukesälle asti, ja alustavia kiinnostuneita kaikuja on agentille asti jo kantautunut.

– Euroopan monet sarjat ovat yhä käynnissä, joten vielä on liian aikaista sanoa varmalla mitään, mutta jo tässä vaiheessa on paljon enemmän merkkejä havaittavissa kuin viime kesänä oli. Varsinaista tarjousta ei ole pöydällä, mutta täysin varteenotettavien seurojen kanssa on juteltu.

Pitkän tähtäimen tavoite Raitasella on ympäripyöreästi ilmaistuna sama kuin käytännössä kaikilla muillakin alan ammattilaisilla: pelata niin korkealla tasolla kuin ikinä mahdollista.

– Olen yhä verrattain nuori, ja tässä mennään nyt vuosi kerrallaan. Kehityn rauhassa ja katson, minne tie vie.

Henkilöt

 
27.9.2022 19:39 FIBA Europe Cup

Kataja Basket palaa eurokentille – vastassa Hapoel Haifa FIBA Europe Cupin karsinnassa

Keskiviikkona pelattava karsintaottelu on joensuulaisseuran historian 99. ottelu kansainvälisissä eurokilpailussa. Ottelun voittaja etenee perjantaina pelattavaan karsintafinaaliin, jonka voittaja etenee kilpailun lohkovaiheeseen.

27.9.2022 12:00 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Tapiolan Honka, Korihait ja Kobrat

Tapiolan Honka nousee sarjaan tähtenään paluumuuttaja Carl Lindbom. Korihait pyrkii jatkamaan keväällä alkanutta rivakkaa nousukiitoaan uuden päävalmentajan Tero Vasellin johdolla. Ville Turja ja Kobrat lähtevät koitokseensa entistä laajemmalla kokoonpanolla.

26.9.2022 09:56 Korisliiga

Korikuningas Ike Smith palaa Pyrintöön ja Korisliigaan

Tampereen Pyrintö vahvistaa Korisliiga-joukkuettaan. Pyrintö on tehnyt sopimuksen kauden 2021-22 päätteeksi Korisliigan runkosarjan korikuninkaan kanssa.

23.9.2022 20:32 Mestarien liiga

Vaisu heittopäivä vesitti Kauhajoen haaveet Mestarien liigan karsinnassa

Slovakian mestari Levice kaatoi Kauhajoen toisella karsintakierroksella 57-81 (25-37). Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden koki tappion Bakken Bearsille 65-83 (28-45).

23.9.2022 08:38 Mestarien liiga

Kauhajoki aloittaa Mestarien liigan karsinnan perjantaina

Hallitseva Suomen mestari Kauhajoki aloittaa oman Mestarien liigan urakkansa perjantaina, kun se kohtaa toisella karsintakierroksella Slovakian mestarin Patrioti Levicen. Kauhajoki tarvitsee kaksi voittoa selvitäkseen lohkovaiheeseen. Ottelut ovat katsottavissa suorana Mestarien liigan YouTube-kanavalta.

22.9.2022 08:36 Korisliiga

Max Besselink vahvistaa nousija-Honkaa

Viime kaudella vahvaa näyttöä osaamisestaan BC Nokian paidassa antanut Helsingin NMKY:n kasvatti Max Besselink, 202 cm ja 20 vuotta, on solminut yksivuotisen sopimuksen Korisliigan nousijajoukkueen Tapiolan Hongan kanssa. Besselinkin lisäksi Honkaan saapuu 21-vuotias Samppa Mäki.

22.7.2022 09:57 Korisliiga

Kolminkertainen Korisliiga-mestari René Rougeau Seagullsiin

Helsinki Seagulls on tehnyt sopimuksen 36-vuotiaan yhdysvaltalaisen René Rougeaun kanssa. Kolminkertainen Korisliiga-mestari on edustanut aiemmin urallaan Kauhajoen Karhu Basketia yhteensä 139 ottelussa.

21.7.2022 08:24 Korisliiga

Katajalle kaksi uutta pelaajaa: Christian Keeling vahvistukseksi, Thomas Exaucia Korisliiga-tulokkaaksi

Kataja Basket on tehnyt kaksi uutta pelaajasopimusta, kun joukkuetta täydentävät yhdysvaltalainen Christian Keeling, 24, ja Suomen nuorisomaajoukkueista tuttu Thomas Exaucia, 21.

19.7.2022 19:44 Korisliiga

Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2022-2023 on julkaistu

Pantterijahti käynnistyy syys-lokakuun vaihteessa ja Suomen mestari on selvillä viimeistään 10.5.2023. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 22 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

15.7.2022 17:00 FIBA Europe Cup

FIBA Europe Cup -arvonnat suoritettu – Kataja Basketin ensimmäinen karsintavastus on israelilainen Hapoel Haifa

FIBA Europe Cupin syyskuun lopussa pelattaviin karsintaturnauksiin ja alkulohkoihin suoritettiin eilen Münchenissä. Joensuulainen Kataja Basket eteni suoraan välierävaiheeseen, jossa vastustajaksi arvottiin israelilainen Hapoel Haifa.

13.7.2022 16:49 Korisliiga

Quin Cooper tuo heittovoimaa Korihaihin

Korisliigaa pelaava Uudenkaupungin Korihait on tehnyt pelaajasopimuksen 30-vuotiaan yhdysvaltalaislaituri Quin Cooperin kanssa. Cooper tulee Uuteenkaupunkiin Belgian ja Hollannin yhteisliigassa pelaavasta Aris Leeuwardenista.

13.7.2022 16:41 Susijengi

Susijengin laituriveteraani Carl Lindbom vahvistaa Tapiolan Honkaa

Viimeiset viisi vuotta Puolan, Ranskan, Liettuan, Kroatian ja Islannin sarjoissa viihtynyt Susijengin laituriveteraani Carl Lindbom, 30, palaa kotimaan kentille. 206-senttinen Lindbom on solminut tulevan kauden kattavan sopimuksen kasvattajaseuransa Tapiolan Hongan edustusjoukkueen kanssa.

11.7.2022 20:26 Susijengi

Susijengin sähikäinen Jamar Wilson lyö pelitossut naulaan

Susijengin sähikäinen, kesästä 2015 asti Suomea maajoukkuetasolla edustanut Bronxin kasvatti Jamar ”Jammu” Wilson, 38, on ilmoittanut lyövänsä tossut naulaan. Wilson edusti Susijengiä viimeisen kerran helmikuun voitokkaassa MM-karsintaikkunassa ja pelasi seurajoukkuekaudella 2021-22 Kataja Basketin ja ranskalaisen Boulazacin paidassa.

8.7.2022 10:16 Mestarien liiga

Mestarien liigan karsintaparit arvottu – Kauhajoki suoraan toiselle kierrokselle

Mestarien liigan tulevan kauden lohkoarvonnat sekä karsintaparit arvottiin torstaina. Hallitseva Suomen mestari Kauhajoki kohtaa karsinta-avauksessaan voittajan parista Egis Körmend (HUN) – Patrioti Levice (SVK).

22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

20.6.2022 10:41 Korisliiga

Finaalien MVP Cameron Jones jatkaa Kauhajoella – Jeffrey Crockett uutena oranssipaitoihin

Viime kauden parhaimmaksi ulkomaalaispelaajaksi sekä finaalien arvoikkaamksi valittu Cameron Jones ja hallitseva Suomen mestari Kauhajoki ovat solmineet vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

15.6.2022 16:00 Koripalloliitto tiedottaa

Johannes Sarekoski Koripalloliiton huippuerotuomarivalmentajaksi

Suomen Koripalloliiton uudeksi huippuerotuomarivalmentajaksi on valittu pitkän linjan Korisliiga-erotuomari Johannes Sarekoski, 47. Sarekoski aloittaa uudessa pestissään kesällä 2022.

14.6.2022 19:36 Susijengi

Hannes Pöllälle jatkosopimus Kouvoihin

Korisliigan vuoden tulokkaaksi keväällä äänestetty Susijengin nuori sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 24, jatkaa Kouvolassa. 211-senttinen ja 123-kiloinen Pöllä takoi Kouvoille viime kaudella 10,4 pistettä ja 6,8 levypalloa ottelua kohden.

14.6.2022 18:57 Korisliiga

Mubashar Ali KTP-Basketin korien alle

Vuosi sitten Susijengissä debytoinut ja viime vuodet yliopistokoripalloa Yhdysvalloissa pelannut helsinkiläisen Warriorsin kasvatti Mubashar Ali, 25, debytoi syksyllä Korisliigassa. 213-senttinen Ali on solminut yksivuotisen sopimuksen perinteikkään kotkalaisjoukkueen KTP-Basketin kanssa.

10.6.2022 16:57 Korisliiga

Tuukka Kotti vahvistamaan Tapiolan Honkaa

Korisliiga-paluuseen valmistautuva Tapiolan Honka on solminut sopimuksen 226 miesten maaottelua pelanneen Tuukka Kotin, 41, kanssa, joka tuo suuren annoksen kokemusta joukkueeseen.

Näytä lisää vastaavia