Korisliigan lähetykset käyntiin, URHOtv-tilaajina jo yli 100 000 kotitaloutta

2.12.2009 Syksyllä aloittanut, laadukkaaseen huippu-urheiluun erikoistunut maksu-tv-kanava URHOtv on ylittänyt sille asetetut odotukset kaikilla mittareilla mitattuna. URHOtv:n lähetyksiä seuraavia kotitalouksia on jo pitkälti yli 100 000 kappaletta. Korisliigan tv-pelit käynnistyvät keskiviikkona 2.12. ottelulla Namika Lahti – KTP-Basket.

Korisliigan televisiointioikeudet hankkineen URHOtv:n tilaajina on jo yli 100 000 kotitaloutta. Kuvassa ToPon Samuel Haanpää.

Korisliiga-lähetykset alkavat URHOtv:llä keskiviikkona 2.12. Roope Suonion (kuvassa) tähdittämän Namika Lahden ja KTP-Basketin kohtaamisella. Kuvat: Francois Perthuis.

URHOtv:n lajikirjo on laajentunut kattamaan jo lähes kaikki merkittävät suomalaiset joukkuelajit. Lisäksi niin katsojilta kuin yhteistyökumppaneilta saatu palaute ohjelmien laadusta on ollut positiivista.

- Kaikki tärkeitä mittareita, mutta ilahduttavinta on ollut se, että näin lyhyessä ajassa jo yli 100 000 suomalaistaloutta on URHOtv:n asiakaskunnassa. Se on kohtuullinen saavutus tiukkaan kilpailuilla urheilun maksu-tv-markkinoilla, toteaa URHOtv:n kippari Ahti Leväaho.

Korisliigan televisiolähetykset URHOtv:llä käynnistyvät keskiviikkona klo 18.15. Ensimmäisenä otteluna on Namika Lahti – KTP-Basket.

URHOtv:ssä koripalloa selostavat ja kommentoivat Tomi Tiilikainen, Timo Nieminen, Aki Linnanahde ja Maurizio Pratesi. TV-tuotannoista vastaa StoryOf ja lähetysten vastaavana tuottajana toimii Riku Riihilahti. URHOtv lähettää myös jatkossa koripalloa vähintään kerran viikossa, pääsääntöisesti keskiviikkoisin.

URHOtv:n korislähetykset näkyvät valtakunnallisesti kaapeli- ja satelliittitalouksissa. Antennitaloudet voivat seurata ensimmäistä lähetystä kanavan webTV-palvelun kautta.

- Huippukoripalloa nähdään Suomessa tv:n ja webin välityksellä enemmän ja laadukkaammin kuin koskaan ennen. Viisivuotisen sopimuskauden aikana puhutaan useista sadoista suorista otteluista. Yhteistyö URHOtv:n kanssa tarjoaa aivan uudenlaisen mahdollisuuden Korisliigalle ja maajoukkueelle, koska kanava on myös vahvasti sitoutunut koripallotuotteen ja -brandin kehittämiseen, iloitsee Koripalloliiton toiminnanjohtaja Kenneth Lindholm.

URHOtv keskittyy suomalaiseen huippu-urheiluun. Kanavalla on pitkäaikaiset sopimukset jääkiekon ja jalkapallon miesten mestaruussarjojen sekä koripallon ja lentopallon naisten ja miesten pääsarjojen tv-oikeuksista. Koripallossa ja lentopallossa kanavalla on lisäksi mediaoikeudet maajoukkueiden otteluihin. URHOtv:n tavoitteena onkin nimenomaan tuoda suomalaista huippu-urheilua suomalaisten tv-katsojien ulottuville.

URHOtv on huippu-urheilulajeihin panostava premium maksu-tv ja web-tv kanava. URHOtv:tä voi katsoa valtakunnallisesti antenni-, kaapeli-, satelliitti- ja iptv-verkkojen sekä URHOweb-tv:n välityksellä. URHOtv:tä myyvät AinaCom, Anvia, Canal Digital, DNA, Elisa, Lumotv, Maxivision, PlusTV, Sonera, Turun kaapelitelevisio ja Welho.

Lisätietoja: URHOtv:n nettisivut

 

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä perjantaina 2.10.

Perjantaina 2.9. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan viikonloppuna käynnistyvään Korisliiga-kauteen, jonka kunniaksi lehdessä on kymmenen pelaajan haastattelukokonaisuus.

13.4.2012 15:17 Liittoa koskeva tiedote

Korisliiga-historian kaikki pelikaudet tietoineen, pelaajien uratilastot julkaistu

Basket.fi-nettipalvelu jatkaa historian kirjoittamista – kirjaimellisesti. Korisliiga-kauden huipentuessa Suomen Koripalloliitto on julkaissut miesten pääsarjahistorian kaikkien pelikausien tiedot tuloksineen ja tilastoineen. Samalla on julkaistu pääsarjassa kautta aikain esiintyneiden pelaajien uratilastot.

8.2.2010 Pohjoinen alue

Kenttäviivat uusiksi 1.7.2010 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto, FIBA, on muuttanut koripallokenttää koskevia sääntöjään. Sääntöuudistuksen myötä useampi kentällä olevien rajamerkintöjen paikka muuttuu. Suomessa uudet kentän viivoja koskevat säännöt tulevat voimaan 1.7.2010 alkaen.

BasketVoice-manageripeli rantautui Suomeen ja Korisliigaan

Suomen Koripalloliitto on julkaissut kansainvälisen BasketVoice-manageripelin Suomessa. BasketVoice-pelissä fanit pääsevät manageroimaan omia, Korisliigan pelaajista koottavia virtuaalijoukkueitaan. Internetissä toimivassa, suomenkielisellä käyttöliittymällä varustetussa ja käyttäjille ilmaisessa pelissä pyritään kasvattamaan oman joukkueen arvoa sekä kisaillaan tehokkaimman joukkueen tittelistä.

9.10.2009 11:55 Liittoa koskeva tiedote

Korisliiga ja miesten maajoukkue viiden vuoden sopimuksella URHOtv:lle

Kotimaisen joukkueurheilun TV-markkinoille voimakkaasti panostava URHOtv ja Suomen Koripalloliitto ovat solmineet viiden vuoden mittaisen mediaoikeussopimuksen. Jääkiekon SM-liigan ja jalkapallon Veikkausliigan oikeudet jo aiemmin hankkineelle URHOtv:lle siirtyy tuoreen sopimuksen myötä niin Korisliigan kuin miesten koripallomaajoukkueenkin mediaoikeudet.

15.3.2007 Pohjoinen alue

Koripalloliitto valmistelee uudistuksia kilpailusääntöihin

Suomen Koripalloliiton hallitus on pystyttänyt työryhmän valmistelemaan tukun pelikaudesta 2007-08 voimaantulevia uudistuksia kilpailusääntöihin, sarjamääräyksiin ja ohjeistuksiin, joilla mm. estettäisiin pääsarjajoukkueiden suuri pelaajavaihtuvuus sekä varmistettaisiin nuorten suomalaispelaajien entistäkin joustavampi siirtyminen sarjatasolta toiselle.

2.11.2006 Pohjoinen alue

Koripallon TV-näkyvyys taattu vuoteen 2009 saakka

Suomen Koripalloliitto on mukana kattavassa yhteistyösopimuksessa, joka julkistettiin torstaina Helsingissä. Kuuden palloilulajin, YLEn, Urheilukanavan ja Veikkauksen muodostama yhteistyörintama takaa mukana oleville lajeille kattavan TV-näkyvyyden maksuttomilla kanavilla vuoteen 2009 saakka.

30.9.2006 Pohjoinen alue

Koripalloliiton uusi tilastopalvelu julkaistu

Suomen Koripalloliitto on avannut uuden tilastopalvelunsa. Pelikaudella 2006-07 tilastopalvelu kattaa miesten ja naisten kaksi ylimmäistä sarjatasoa eli mestaruussarjat ja I divisioonat. Laajan tilastovalikoiman lisäksi palvelu tarjoaa live-seurannan Korisliigan ja naisten SM-sarjan otteluista.

26.6.2003 Pohjoinen alue

Sääntömuutokset voimaan Suomessa 1.8.2003 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on muuttanut koripallon pelisääntöjä, jotka Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt ottaa käyttöön 1.8.2003 alkaen. Keskeisimmät sääntömuutokset koskevat 24 sekunnin sääntöä, aikalisiä ja ylösheittoja.

#Hi5 – osallistu ja jaa seurasi positiivista meininkiä

Koripalloliiton #Hi5 on valtakunnallinen hanke, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä. Jaa nyt seurasi onnistumiset ja kerro myös muille, miksi teillä on hyvä meno!

Näytä lisää vastaavia