Korisliigan katsojakeskiarvo noussut jo yli koronapandemian edeltävän ajan

2.1.2024 11:36 Joulun välipäivinä pelatut ottelut vetivät katsomoihin kauden ennätysyleisöt seitsemällä paikkakunnalla. Kaikki 12 joukkuetta keräsivät kotiotteluihinsa pyhien välissä syksyn keskiarvoa korkeamman yleisömäärän.

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen ottelu välipäivänä houkutteli Kisahallin lehtereille 1204 katsojaa. Kuva: Ville Vuorinen

Välipäivien yleisökeskiarvo oli 1 106 katsojaa ja hallien istumapaikkojen täyttöaste 82 prosenttia. Runkosarjan yleisökeskiarvo ennen joulutaukoa oli 867 eli välipäivien pelit vetivät 27 prosenttia enemmän katsojia kuin syksyn runkosarjan ottelut.

Loimaalla, Helsingissä, Joensuussa, Kauhajoella, Kotkassa, Lahdessa ja Salossa tehtiin välipäivien otteluissa kauden yleisöennätys. Kaikki 12 joukkuetta keräsivät kuitenkin välipäivien otteluun enemmän yleisöä kuin syksyn otteluihin keskimäärin.

– Olemme seurojen kanssa keskustelleet paljon välipäivien otteluiden merkityksestä. Yleisö on vuosien saatossa löytänyt niihin normaalia paremmin. Sama trendi on nähtävissä myös muissa eurooppalaisissa sarjoissa. Hienoa, että näistä välipäivien otteluista on tullut jo merkittävä perinne Korisliigassa, taustoittaa Koripalloliiton kilpailujohtaja Tom Westerholm.

Korisliigan yleisökeskiarvo oli kalenterivuoden päättyessä (97 ottelua pelattuna) 897 eli 46 katsojaa ja viisi prosenttiyksikköä viime kauden lopullista keskiarvoa suurempi. Keskiarvo on edellisen 12 vuoden ajalta neljänneksi korkein ja koronaa edeltävää aikaa suurempi.

Välipäivien pelit tulivat Korisliigan ohjelmaan vuonna 2007 ja nyt nähty keskiarvo on historian viidenneksi korkein. Edellä ainoastaan vuodet 2018 (1197), 2016 (1161), 2015 (1116) ja 2017 (1115). Viime vuonna välipäivien ottelut keräsivät keskimäärin 971 katsojaa.

Korisliiga jatkuu tiistaina 2.1., kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi KTP-Basketia, Salon Vilpas BC Nokiaa ja Kouvot Tampereen Pyrintöä.

 
12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

Näytä lisää vastaavia