Korisliigan kärkipäässä käy kova kuhina – Seagulls taivutti Korihait, mutta Nokia pysyy kannoilla

28.11.2023 20:43 Miesten Korisliigassa otteluvoittoja keräsivät Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Salon Vilpas.

Seagullsin Shavon Coleman ja Rene Rougeau olivat terässä. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Helsingissä nähtiin Korisliigan kärkikolmikon sisäinen mittelö, kun Seagulls otti kotonaan mittaa Korihaista. Sarjan paalupaikalla porskuttavat isännät voittivat ottelun sarjapistetilanteeseen nähden yllättävällä erolla, luvuin 112–74.

– Olimme mukana vain ensimmäiset minuutit, ja sen jälkeen ottelu lähti täysin käsistämme. Olimme laiskoja ja annoimme vastustajan pelata täysin omaa peliään. Seagulls on kärkijoukkue ihan syystä, ja tämän kaltaista etumatkaa heille ei saa antaa, totesi Korihaiden päävalmentaja Darko Mihajlovic.

Arvokasta työtä voiton eteen tekivät erityisesti Seagullsin Shavon Coleman, Mar'Qualen Grant ja Rene Rougeau. Coleman kirjautti pelissä 25 pistettä ja kahdeksan levypalloa, Grant 24 pistettä, kuusi syöttöä ja neljä riistoa ja Rougeau 15 pistettä, viisi levypalloa, kuusi syöttöä ja kaksi torjuntaa.

Korihaiden vahvimmat esitykset nähtiin Wesley Person Jr:lta, joka upotti 19 pistettä, ja Javion Ogunyemilta, jolle merkittiin 14 pistettä ja kymmenen levypalloa.

Ottelutilastot

Nokia haki vierasvoiton Kotkasta

Voittoon päättyi myös Korisliigan kakkossijaa pitävän BC Nokian ilta, kun KTP-Basket taipui omalla kotikentällään 93–98.

Nokian kovimmat pistenikkarit voitto-ottelussa olivat Tucker Richardson ja Both Gach. Richardson upotti 26 pistettä, kun taas Gach tilastoi 21 pistettä, seitsemän levypalloa ja kolme riistoa.

Niukasta tappiosta huolimatta KTP:n riveissäkin nähtiin vahvoja esityksiä, etunenässä Ahmad Randilta, joka keräsi nimiinsä 25 pistettä, seitsemän levypalloa ja kolme torjuntaa. Joukkueen päävalmentaja Roope Mäkelä pohti ottelun päätteeksi:

– Nokia oli tänään parempi, ei kahta sanaa. Useassa pelissä olemme pelanneet neljännen erän loistavasti ja niin tänäänkin, mutta nyt takamatka oli vain liian pitkä. Jostain syystä emme olleet valmiita Nokian kovuuteen. Rand piti meitä pelissä ensimmäisellä puoliajalla, ja ero olisi voinut olla suurempikin.

Ottelutilastot

Vilpas kolmen ottelun voittoputkessa

Vaikeasta kaudenalusta kärsinyt Salon Vilpas on kohentanut otteitaan niin rivakasti, että pitää nyt kolmen pelin voittoputken jälkeen sarjataulukon neljättä paikkaa. Tänään pisteet irtosivat Lapualta, jossa Kobrat kärsi kotitappion luvuin 66–76.

Vilppaan kovin korintekijä voitossa oli Tavon King, jonka pistetili näytti pelin lopuksi 25:ttä.

– Meillä oli aamulla kokous, jossa totesimme, että haluamme päästä vauhtiin, kerätä voittoja ja pitää hauskaa joukkueena, ja sen myös teimme. Itselläni on ollut pari ottelua, jossa olen heittänyt huonosti, mutta kiitos kuuluu valmentajillemme, jotka kannustivat minua jatkamaan, King totesi Ruudun haastattelussa.

Hyvin suoriutui myös loistavaa kautta pelaava Teemu Suokas, jolle kirjattiin 16 pistettä, viisi levypalloa ja viisi syöttöä.

Kobrien tilasto-onnistujat olivat Anthony Roberson 21 pisteellä ja kymmenellä levypallolla sekä Theo Akwuba seitsemällä pisteellä, 13 levypallolla ja neljällä torjunnalla.

Ottelutilastot

 
20.1.2024 22:07 Pääjuttu

Miesten Motonet Suomen Cup 2023 ratkesi – Seagullsille neljäs mestaruus

Helsinki Seagulls pääsi lauantai-iltana nostamaan ilmaan Motonet Suomen Cupin mestaruuspokaalin jo neljättä kertaa viiden vuoden sisällä. Finaalissa Seagulls päihitti hyvän vastuksen antaneen BC Nokian 83–76.

20.1.2024 11:55 Suomen Cup

Seagulls ja BC Nokia Motonet Suomen Cupin finaalissa lauantaina klo 19

Miesten Suomen Cupin mestari 2023 ratkeaa lauantai-iltana, kun Helsinki Seagulls ja BC Nokia kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä.

19.1.2024 22:29 Suomen Cup

Motonet Suomen Cup huipentuu lauantaina – Nokia ja Seagulls miesten finaaliin!

Motonet Suomen Cupin miesten välierissä kohtasivat BC Nokia ja Kataja Basket sekä Helsinki Seagulls ja Korihait.

18.1.2024 10:53 Suomen Cup

Suomen Cup huipentuu viikonloppuna Helsingissä - perjantaina ohjelmassa kaksi jännittävää välierää

Miesten Suomen Cupin välierät pelataan perjantaina 19. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Lauantaina ohjelmassa on puolestaan miehillä cup-finaali. Kataja Basket lähtee puolustamaan mestaruutta. YLE välittää Suomen Cupin Final Fourin kanavillaan.

17.1.2024 10:45 Korisliiga

Pyrintö ja Tero Vasell pitkään jatkosopimukseen

Korisliigassa nähtiin tällä kaudella jo toinen poikkeuksellisen pitkä valmentajasopimus, kun Tero Vasell allekirjoitti itselleen neljän vuoden jatkon.

16.1.2024 20:52 Korisliiga

Kataja kaatoi sarjakärki Seagullsin – Kauhajoki ja Kobrat kamppailivat pitkän kaavan kautta

Miesten Korisliigassa pelattiin täysi kuuden ottelun kierros, jossa nähtiin niin yllätyksiä kuin ennakkosuosikkien voittojakin. Jokaisella joukkueella on jäljellä enää kaksi ottelua ennen jatkosarjoja.

13.1.2024 19:50 Korisliiga

Korihait kotivoittoon – ylemmän jatkosarjan paikkaa tavoitteleva KTP jäi pisteittä

Korihait ja KTP kohtasivat Uudessakaupungissa, ja isännät olivat vahvempia.

12.1.2024 20:44 Korisliiga

Kouvot ja Kobrat taistelevat yhä vimmatusti ylemmän jatkosarjan paikoista – sarjakakkonen Nokia kasvatti pistetiliään

Miesten Korisliigassa pelataan viimeisiä otteluita ennen jatkosarjojen alkamista. Paikkoja on yhä jaossa, ja se näkyi niin Kouvojen kuin Katajankin pelissä.

10.1.2024 20:38 Korisliiga

Lahti sai kauden ensimmäisen vierasvoittonsa – sarjakärki Seagulls kesytti Vilppaan

Miesten Korisliigan sarjapisteet kirjattiin Helsinki Seagullsille ja Lahti Basketballille.

8.1.2024 13:45 Korisliiga

Kauhajoen Topias Palmi Korisliigan joulukuun kuukauden pelaaja

Täyskäännöksen Korisliigassa tehneen Kauhajoen Topias Palmi on valittu joulukuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

Näytä lisää vastaavia