Korisliigan finaaliennakko: Hallitseva mestari kohtaa karaistuneen ennakkosuosikkien kaatajan

14.4.2021 14:45 Kauhajoen ja Salon Vilppaan välisessä finaalisarjassa kohtaavat kaksi hyvin erilaista polkua kulkenutta joukkuetta. Ruutu välittää kaikki finaaliottelut studioineen omassa palvelussaan.

Miesten Korisliigan finaalissa kohtaavat Kauhajoki ja Salon Vilpas. Ensimmäinen on hallitseva kaksinkertainen mestari, mutta jälkimmäinen järjesti välierissä yllätyksen pudottamalla kauden ennakkosuosikin.

Joukkueet ovat tulossa keskenään hyvin erilaisilta pudotuspelikierroksilta. Siinä missä Kauhajoki taisteli tiensä jatkoon läpi vajaasta miehityksestä kärsivän BC Nokian ja Tampereen Pyrinnön täysin omintakeisen paikkapelaamisen, Vilpas taas on ottanut iskuja vastaan toinen toistaan fyysisemmissä sarjoissa ensin Lahti Basketballia ja sen jälkeen runkosarjavoittaja Helsinki Seagullsia vastaan.

Eroavaisuutta joukkueiden kulkemassa polussa korostaa myös Kauhajoen päävalmentaja Janne Koskimies.

– Siitä on pitkä aika, kun olemme viimeksi pelanneet sellaista joukkuetta vastaan, mitä Vilpas nyt edustaa. Me olemme joukkueena paljon lähempänä Seagullsia kuin mitä Vilpas on meidän aiempia vastustajiamme. Lisäksi näillä täysillä kokoonpanoillamme emme ole kohdanneet toisiamme vielä ollenkaan.

Takkia ei kannata heittää kellon käynnistyessä auki, vaikka Kauhajoella finaalikaksikosta korkeampi sarjasijoitus onkin. Molemmat joukkueet ovat kuitenkin kaataneet juuri sarjataulukossa ylempänä olleen joukkueen pois tieltään.

– Itselleni ei ollut mikään ihan valtava yllätys, että Vilpas pystyi siihen, vaikka Seagulls olikin myös omissa ajatuksissani ennakkosuosikki mestariksi. Vilppaan taistelukestävyys on tämän playoff-kevään aikaan testattu meitä kovemmin.

Keinot Kauhajoella ovat kuitenkin olemassa. Sen todistaa erityisesti se, että viime kerrat Pantteri-patsas on noussut ilmaan juuri heidän käsissään.

– Meidän vahvuutemme löytyvät esimerkiksi siitä, että isot pelaajamme ovat monipuolisia, liikkuvia ja pystyvät heittämään kaukaa. Vilpasta vastaan pitää saada liikutettua palloa, laitettua painetta ja hyökättyä korille. Meillä on kuitenkin ratkaisuvoimaisia pelaajia kuten Okko Järvi ja Anthony Hilliard, ja pääsemme ottelusarjaan täydellä miehityksellä, toteaa Koskimies.

 

Koskimiehen kommenttiin siitä, että Vilppaan taistelukestävyyttä on mitattu, ei löydy vastalauseita ainakaan salolaisten päävalmentajalta Sami Toiviaiselta. Kaksi aiempaa kierrosta ovat ottaneet veronsa, ja joukkuetta on nähty kentällä teippausten peitossa jo tähänkin asti.

– Olemme pelanneet kymmenen todella fyysistä pudotuspeliä. Kauhajoki ei ole vielä joutunut samanlaiseen paineeseen ja vääntöön. Meillä sellaiseen vastaaminen tulee jo selkäytimestä, ja uskon, että kykymme nousta vaikeista paikoista kantaa finaaleissa aika pitkälle, Toiviainen toteaa.

Tilanne on kuitenkin verrattain hyvä, sillä Toiviainen kertoo, että Deondre Parks Jr:ia lukuun ottamatta joukkue pääsee ensimmäiseen peliin täydellä miehityksellä, ja Parkskin palannee rivistöön pian. Täyttä kokoonpanoa tarvitaan finaaleissa, sillä vaikka Vilpas onkin jo kaatanut kauden ennakkosuosikin, edessä on toinen Korisliigan parhaimmistoon kuuluva joukkue.

– Kauhajoki on taktisesti erittäin haastava vastus. Heillä on paljon erilaisia keinoja hyökkäyspäässä ja paljon laadukkaita pelaajia. Bojan Sarcevicin palloskriinipelaaminen ja johtaminen on ydin heidän hyökkäyksessään, vaikkakaan ei heidän ainoa vahvuutensa.

Pöytä on katettu. Korisliigan finaalit käynnistyvät torstaina 15. huhtikuuta klo 18.00.

 

 
23.7.2021 10:01 Korisliiga

Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2021-2022 on julkaistu

Pantterijahti käynnistyy lokakuussa alussa ja Suomen mestari on selvillä viimeistään 9.5.2022. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 22 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

18.7.2021 12:03 Susijengi

Shawn Hopkinsille sopimus Islannin liigaan

Viimeisen kahden kauden ajan Korisliigan ystäviä Tampereen Pyrinnössä ja BC Nokiassa ihastuttanut BC Nokian kasvatti Shawn Hopkins, 26, on allekirjoittanut ensimmäisen Suomen ulkopuolisen ammattilaissopimuksensa. Susijengin vahvuuteen kuuluva 195-senttinen Hopkins edustaa ensi kaudella KK Stjarnania Islannin liigassa.

7.7.2021 09:00 Korisliiga

Joonas Lehtoranta palaa KTP-Basketiin

Kevään Hollannin liigassa Feyenoordissa pelannut Joonas Lehtoranta, 27, on tehnyt ensi kauden kattavan sopimuksen kasvattajaseuransa KTP-Basketin kanssa. Lehtoranta siirtyi Korisliiga-kauden jälkeen juuri Kotkasta Hollantiin.

27.6.2021 08:34 Suomalaiset ulkomailla

Okko Järvi Belgian pääsarjan Phoenix Brysseliin

Korisliigan Vuoden pelaajaksi valittu Okko Järvi, 25, siirtyy urallaan ensimmäistä kertaa ulkomaille, kun hän solmi vuoden mittaisen sopimuksen belgialaisseuran kanssa. Järvi on kesän ajan kuulunut Susijengin Open Gym -leiritykseen.

24.6.2021 08:46 Korisliiga

Kobrat julkaisi ensi kauden joukkueensa rungon: Carter, Kilpinen ja JBA-kaksikko Lapualle

Korisliiga-kauteen valmistuva Kobrat on solminut sopimukset Paul Carterin, Justus Kilpisen, Henry Boydin ja Chrysostom Chukwuman kanssa. Lapualaisjoukkue luottaa jatkossakin Jussi Turjaan ja Juho Lehtorantaan.

17.6.2021 20:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2021–22 myönnetty – mukana ennätysmäärä joukkueita

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2021–22. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

16.6.2021 13:08 Korisliiga

Vuoden ulkomaalaispelaaja Jeremiah Wood ja Vilpas jatkosopimukseen

Tuore Suomen mestari Salon Vilpas ja finaaleiden arvokkaimmaksi pelaajaksi sekä Vuoden ulkomaalaispelaajaksi valittu Jeremiah Wood solmivat yksivuotisen jatkosopimuksen.

9.6.2021 14:50 Korisliiga

Osku Heinoselle kahden vuoden jatkosopimus Pyrintöön

Tampereen Pyrintö on solminut kahden vuoden jatkosopimuksen Osku Heinosen kanssa. Kokenut ja tarkkakätinen Heinonen aloittaa jo 12. kautensa Pyrinnön Korisliiga-joukkueessa.

7.6.2021 11:26 Korisliiga

Pyrinnölle merkittävä jatkosopimus, David Gonzalvez jatkaa Tampereella kevääseen 2023

Tampereen Pyrintö on solminut kahden vuoden jatkosopimuksen kapteeninsa David Gonzalvezin, 33, kanssa. Tuleva kausi on amerikkalaisen kuudes Korisliigassa.

3.6.2021 10:00 Susijengi

Matti Nuutinen nostaa tossut naulaan

Kolmet arvokisat, kahdet EM-karsinnat ja yhdet MM-karsinnat Susijengin sinivalkopaidassa pelannut likaisen työn tekijä ja kaksinkertainen Suomen mestari, kaarinalaisen Ura Basketin kasvatti Matti Nuutinen, 31, lopettaa koripallouransa.

2.6.2021 15:00 Mestarien liiga

Suomen mestari Vilpas lähtee Mestarien liigan karsintoihin

Keväällä ensimmäisen koripalloilun Suomen mestaruutensa voittanut Salon Vilpas on päättänyt osallistua syyskuussa Mestarien liigan karsintoihin. Mestarien liigan karsinnat pelataan 13.–17. syyskuuta. Arvonta suoritetaan heinäkuussa ja otteluohjelma varmistetaan heinäkuun viimeinen päivä.

2.6.2021 13:00 Suomen Cup

Koripallon Suomen Cup Ylelle pitkällä sopimuksella

Suomen Koripalloliitto ja Yle solmivat kolmivuotisen sopimuksen miesten ja naisten Suomen Cupin finaaliviikonloppujen tv-oikeuksista.

2.6.2021 08:34 Korisliiga

Korisliigassa ja Susijengissä debytoinut Remu Raitanen siirtyy KTP:hen

KTP-Basket ja Susijengin nuorempaan osastoon kuuluva Remu Raitanen solmivat 1+1-mallisen sopimuksen. 206-senttinen Raitanen esiintyi viime kesänä ensimmäistä kertaa Susijengin paidassa.

30.5.2021 14:12 Korisliiga

Aatu Kivimäki Tigers Tübingenin vahvuuteen

Kevään 2021 Suomen mestaruuden salolaiselle Vilpas Vikingsille ratkaisseiden pelaajien eliittiin ryminällä kohonnut karkkilalaislähtöinen Aatu Kivimäki, 23, siirtyy ensi kaudeksi Saksan kakkostasolle Pro A:han. Kivimäen uusi työnantaja on suomalaisen valmentajakaksikon Daniel Jansson-Hussain Dassouki luotsaama Tigers Tübingen.

25.5.2021 10:00 Korisliiga

Aalto, Luukkonen ja Salonen divisioonien parhaat pelaajat, Vilppaan Vihiniemi Vuoden seurajohtaja

Mikael Aalto valittiin I divisioona A:n parhaaksi pelaajaksi, I divisioona B:n paras oli Eemi Luukkonen. Naisten I divisioonan Vuoden pelaajaksi valittiin Sanni Salonen. Mestaruutta juhlineen Salon Vilppaan toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi palkittiin Vuoden seurajohtajana. 

21.5.2021 14:03 Korisliiga

Teemu Rannikko Vilppaan valmennukseen - Sami Toiviainen jatkaa päävalmentajana kevääseen 2023

Suomen mestaruutta kauden päätteeksi juhlinut Salon Vilpas on solminut vuoden lisäjatkon päävalmentaja Sami Toiviaisen sopimukseen. Teemu Rannikko ja Jussi Savolainen vahvistavat salolaisjoukkueen valmennusta.

18.5.2021 10:46 Korisliiga

Aarni Korkiatupa Kouvoihin kaksivuotisella sopimuksella

18-vuotias Aarni Korkiatupa siirtyy Kouvoihin HBA-Märskystä, jonka riveissä laiturin tontilla viihtyvä Korkiatupa pelasi kolmen kauden ajan I divisioona A:ta.

12.5.2021 12:07 Korisliiga

Miikka Marttinen Karhu Basketiin, Rousku joukkueen valmennukseen

Kauhajoki on solminut kaksivuotisen sopimuksen 29-vuotiaan Miikka Marttisen kanssa. Apuvalmentajaksi saapuvan Risto-Matti Rouskun sopimus on 1+1-mallinen.

11.5.2021 21:42 Korisliiga

Mestarit pysyvät yhdessä - Juho Nenonen Vilppaan kanssa jatkosopimukseen

Tuore Suomen mestari Salon Vilpas on solminut vuoden mittaisen jatkosopimuksen Juho Nenosen kanssa. Tuleva kausi on Nenoselle 17. Korisliigassa.

7.5.2021 17:00 Korisliiga

Okko Järvi on Korisliigan Vuoden pelaaja, Pyrinnölle rutkasti tunnustusta

Kauhajoen Karhu Basketia edustanut Okko Järvi äänestetty Korisliigan Vuoden pelaajaksi. Tampereen Pyrintö putsasi palkintopöytää kolmessa eri kategoriassa.

Näytä lisää vastaavia