Korisliiga-finaalit: Roope Ahonen sytytti Vilppaan, mutta Cameron Jones ilmoitti, että ei käy

9.5.2022 20:34 Kauhajoki taivutti huikean taistelun päätteeksi Salon Vilppaan ja otti 3–1 johtoaseman Korisliiga-finaaleissa.

Salohallin täysi tupa jännitti ottelua, joka lopulta koitui kotitappioksi viime hetkellä. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

2102-päinen yleisö seurasi Salohallissa miesten Korisliigan neljättä finaaliottelua, kun Salon Vilpas otti mittaa sarjaa johtavasta Kauhajoesta. Kotiyleisön kannalta valitettavasti Vilpas kuitenkin kaatui hurjan mittelön päätteeksi luvuin 82–85.

Yrityksen puutteesta lopputulos ei ollut kiinni. Kauhajoki otti heti ottelun alussa rajun johtoaseman – toisella jaksolla isoimmillaan peräti 24 pistettä – mutta paikallissankari Roope Ahonen sytytti Vilppaan juuri oikealla hetkellä. Hän iski tärkeitä heittoja pussiin toisen puoliajan lopulla ja johti tauon jälkeen Vilppaan tasoihin ja jopa johtoon. Hän tilastoi ottelussa yhteensä 16 pistettä ja viisi koriin johtavaa syöttöä.

Kauhajoki kuitenkin näytti, mistä heidän ensimmäisen puoliskon johtonsa oli tehty, ja lähti kovaan vastaiskuun. Ottelun viimeisillä sekunneilla tilanteen ollessa tasan Cameron Jones otti täysin älyttömän näköisen heiton kaukaa kaaren takaa kahden miehen puolustamana – ja upotti sen kauniisti pohjaan asti. Tuolla heitolla Kauhajoen onnistui voittaa koko ottelu.

– Jalkani tuntuivat tänään hyvältä ja minulta löytyi energiaa. Edellinen ottelu tuntui minusta enemmän häviöltä kuin voitolta, koska tein tyhmiä ratkaisuja ja melkein mokasin koko homman, joten nyt olen tyytyväinen, että paikkasin asian, Jones totesi Ruudun haastattelussa.

Vilppaan päävalmentaja Sami Toiviainen puolestaan ei peitellyt tyytymättömyyttään samassa tilanteessa.

– Ensimmäisen jakson hyökkääminen oli meiltä täysin luokatonta, ja siitä tuli kiire puolustamaan. Jos juoksemme yhdeksän kertaa kymmenestä suoraan päin skriiniä, niin silloin emme Karhu Basketia voita, kommentoi Toiviainen.

Ottelun kovimmat pistemiehet kaiken kaikkiaan olivat ratkaisuheiton ottanut Jones, joka merkkautti 23 pistettä, sekä Vilppaan Bryan Griffin ja Brian Fobbs, jotka tekivät kumpikin 17 pistettä mieheen.

Korisliiga-finaalit ovat nyt 3–1-tilanteessa Kauhajoen hyväksi, ja ottelusarja jatkuu keskiviikkona 11. toukokuuta heidän kotikentällään.

Ottelutilastot

 
13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

Näytä lisää vastaavia