Koriksella työuralle! - Alumnien ja nuorten kohtaaminen 26.3. Helsingissä

17.3.2019 11:33 Tiistaina 26.3. järjestetään Helsingissä "noin" A-junioreille (16-22v) seurarajat ylittävä tapahtuma, jossa on infoa opiskeluihin, mahdollisuuksiin työhön tai pelaamiseen ulkomailla, kesätöihin, pätkätöihin ja moniin eri alumnien osaamisalueisiin liittyen. Myös kaikki korisalumnitoiminnasta kiinnostuneet - tervetuloa mukaan!

Suomalaiselle koripallolle alumniverkoston osaaminen ja asiantuntemus ovat tärkeitä resursseja, joka voi hyödyttää niin lajin kokonaisvaltaista kehittymistä kuin esim. pelaajien ammattimaisten harjoitusmahdollisuuksien paranemista ja työelämävalmennuksen saamista peliuran ohessa. Keskeistä on alumnilähtöisyys eli toimintaa muodostetaan ja kehitetään alumnien toimesta. Toiminta on avointa kaikille roolista tai sarjatasosta riippumatta.

Tapahtuma on maksuton ja se on kohdennettu erityisesti n. 16-22-vuotiaisiin koripalloa harrastaviin nuoriin, mutta ikäraja ei ole ehdoton. Ikärajan ylittäneillekin tapahtuma voi olla antoisa. Myös kaikki koripalloilun läheiseksi itselleen tuntevat ja auttamishaluiset alumnit ovat tervetulleita mukaan!

 

Paikka ja aika:

Lauttasaaren Yhteiskoulu (ruokala), Isokaari 19, 00200 Helsinki.

Ti 26.3.2019, kello 17.30-19

ILMOITTAUTUMISET

 

Ohjelma:

1.       Tilaisuuden aloitus, ohjelma ja tarkoitus

 • Mitä alumnit haluavat toiminnalta?
 • Mitä nuoret kaipaavat alumneilta?

2.       6 Pitchausta eri aiheista

 • Osa alumneista alustaa omasta aiheestaan lyhyen "myyntipuheen".
 • Prof. Visa Koivunen kertoo, mitä Aalto yliopistossa voi olla tarjolla nuorelle urheilijalle ja mitä tyypillisesti odotetaan yliopistossa työskentelevältä nuorelta urheiljalta ja miten asiat koitetaan järjestellä, jotta he voisivat menestyä, sekä urheilussa että tehdä laadukasta ja heidän työuransa kannalta mielekästä työtä.
 • Esillä esim. Anja Suomalainen, joka esittelee High School ja yliopisto-mahdollisuuksia pelaajille USA:ssa ja Eurooppaan koripallotaustalla työ, opiskeluja ja pelipaikkojen suhteen. ”High school-tie voi olla yksi väylä edetä yliopistoonkin koripallon avulla. Saksaankin on hyvät yhteydet etsiä työpaikka pelaamisen ohelle ja/tai opiskelupaikkoja, joiden ohessa voi pelata koripalloakin.”, muistuttaa Anja Suomalainen.
 • Jari Raitanen (Workpilots): Keikkatyöt urheilijoiden rahan ansaintana. Urheilijoille voidaan räätälöidä ja etsiä joustavia työaikoja sekä työtehtäviä harjoituksien ja pelien oheen.
 • Koripallovalmentajanakin toimiva Aleksanteri Leinonen avaa Esports-maailmaa ja kuinka hän on tullut alan valmentajaksi (päävalmentaja, NYYRIKKI Esports Oy). Millaisia työmahdollisuuksia esports voi avata.
 • Leonard Görbe kertoo mahdollisuuksista lähteä ulkomaille vapaaehtoistöihin kielitaitoa kasvattamaan ja elämänkokemuksia kerryttämään. Tähän yhtenä kanavana on Opetushallituksen ja EU:n eri mahdollisuudet (ns. Solidaarisuusjoukot).
 • EM-kisoissa Suomea edustanut ja 67 maaottelua pelannut Satu Saarteinen kertoo, kuinka urheilu on auttanut häntä työuralla eteenpäin.
 • Muut alumniesiintyjät julkistetaan myöhemmin.

3.       Kysy ja vastaa

 • Kaikki paikalla olevat alumnit jaetaan pöytiin ja nuoret pääsevät vapaasti jututtamaan ja keräämään lisätietoa eri aiheista.

Tilaisuuden toteuttaa Finnish Basketball Hall of Fame ja sen vie läpi korisalumni Jyri Saraste (Grape People / ToPoLa). Kiitos Lauttasaaren yhteiskoululle avoimesta suhtautumisesta nuorten urheilijoiden hyväksi järjestettävään tapahtumaan!

ILMOITTAUTUMISET
 

Lisätietoja:

Alumnitoiminnan kotisivu

Jari Toivonen
Toiminnanjohtaja
Finnish Basketball Hall of Fame
040 5708078
jari.toivonen@kotka.fi

 
2.12.2022 14:55 Koripallomuseo

Kohti unelmien naiskorista -seminaaritallenne nähtävissä Youtubessa

Ennen Susiladiesin sunnuntaina 27.11. pelattua EM-karsintaottelua Liettuaa vastaan Urhea-hallissa järjestettiin Kohti unelmien naiskorista -seminaari. Koripallomuseon järjestämä seminaaritallenne on nyt nähtävissä Koripalloliiton Youtube-kanavalla.

26.11.2022 20:30 Koripallomuseo

Koriksen Hall of Fame täydentyi viidellä lajilegendalla

Koripallomuseon järjestämä Alumnigaala 2022 vietettiin lauantaina Hilton Kalastajatorpalla. Hienossa tapahtumassa Hall of Fame -kunniagalleria sai viisi uutta jäsentä.

3.11.2022 11:00 Koripallomuseo

Kohti unelmien naiskorista -seminaari Urhea-hallissa 27.11. – ilmoittaudu nyt

Naisten maajoukkue viettää juhlavuotta, kun ensimmäisestä maaottelusta tuli kesällä kuluneeksi 70 vuotta. Nyt on aika kerätä ihmiset tärkeän asian äärelle, kun Koripallomuseo järjestää naiskorisseminaarin. Seminaarin jälkeen käynnistyy Susiladiesin EM-karsintaottelu Liettuaa vastaan.

30.5.2022 12:39 Koripallomuseo

70 vuotta naiskorista Suomessa - tule mukaan tukemaan juhlavuoden kirjaprojektia!

Kirja toteutetaan sponsorien ja yksityislahjoittajien tuella. Koripallomuseon pienkeräykseen lahjoittamalla tuet kirjahankkeen toteutumista!

17.9.2021 08:36 Koripallomuseo

Koripallon Alumnigaalaa juhlitaan 13.11. Hilton Strandissa

Syyskuulta marraskuulle koronatilanteen takia siirtynyt Gaala kokoaa korisihmiset yhteiseen illanviettoon, jossa mm. julkistetaan Hall of Fame 2021.

12.3.2021 07:15 Koripallomuseo

Mentoriohjelma käynnistynyt - koripallo edelläkävijänä nuorten urasuunnittelussa

Koripalloilija hae mukaan saamaan tukea opiskeluun, työelämään tai koripallouraan. Tutustu myös tapahtumatarjontaan, jossa kerrotaan mm. ulkomaille lähtömahdollisuuksista.

22.1.2021 07:14 Koripallomuseo

Vuoden 2020 korisalumnit valittu

Historiallisen ensimmäisen alumnivuoden kunniaksi aloitettiin perinne palkita kiertopalkinnolla alumnitoimintaa edistäneitä henkilöitä. Vuoden 2020 korisalumnit ovat Pirta Mikkola ja Mikko Simon.

1.12.2020 08:11 Koripallomuseo

Finnish Basketball Hall of Fame täydentyi kymmenellä koripallolegendalla

Koripallomuseoyhdistyksen hallinnoima suomalaisen koripalloilun Hall of Fame täydentyy kymmenellä uudella lajilegendalla, jotka poikkeusolosuhteiden takia julkaistiin poikkeuksellisesti Ylen suorassa TV-lähetyksessä Susijengin ja Serbian välisessä ottelussa.

28.10.2020 08:45 Pääjuttu

Koripallon alumnitoiminta vauhtiin - Hanno Möttölä: "Kuulun alumnitoimintaan ylpeydellä"

Get Back in the Game! Koripalloyhteisön alumni-verkosto tuo uusilla ohjelmilla lajia rakastavat takaisin koripallon pariin.

6.5.2020 14:29 Pääjuttu

BASKET & POPCORN - Korisihmisten kotibileet Elisa Viihteellä 16.5.2020 klo 19

Koko korisperheen kotibileissä tarjolla haastatteluja, korisviihdettä, tietovisailuja ja kuulumisia Susijengin pelaajilta.

Näytä lisää vastaavia