Korihait pelasti Korisliiga-paikkansa järjettömän trillerin päätteeksi – Lahti syrjäytti Nokian pudotuspeleistä

30.3.2022 20:24 "Ei tyyni meri taitavaa merimiestä tee", totesi Bojan Sarcevic Korihaiden pelastettua Korisliiga-paikkansa. Viimeisen lipun pudotuspeleihin puolestaan lunasti Lahti Basketball lähettäen näin ollen BC Nokian kesälomalle.

Bojan Sarcevic johti Korihaiden peliä tiellä, joka oli täynnä kuoppia. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Korihait ja Bisons Loimaa kohtasivat ennenkuulumattomassa kamppailussa, kun miesten Korisliigan viimeisille sijoille jääneet joukkueet ratkaisivat pudotuspaikalle joutujan keskinäisessä ottelussa. Tiukka peli päättyi lopulta luvuin 76–82, ja voittoa juhli Korihait. Se tarkoittaa, että Bisons Loimaa putoaa pääsarjasta.

Korihaiden korihai ottelussa oli Jalen Jackson 20 pisteellä, ja Bisonsin puolella 25 pistettä keräsi Zachary Copeland.

Korihait suoritti kautensa lopussa ihmeellisen nousun kaukaisesta takaa-ajoasemasta. Joukkueen kaikkiaan kymmenestä voitosta kahdeksan tuli 11:n viime ottelun aikana. Joukkueen kapteeni – illan ottelussa kymmenen pistettä, seitsemän levypalloa ja seitsemän syöttöä merkkauttanut Bojan Sarcevic – äityi pelin päätteeksi Ruudun haastattelussa filosofiseksi ja totesi:

– Meillä ei ollut vaihtoehtoa. Jätkät näyttivät kaikille, että haluamme pelata joukkueena ja pysyä liigassa. Teimme sen, mitä piti. Biisonit taistelivat loppuun saakka, ja osasimme odottaa sitä, mutta meillä on Uudessakaupungissa sanonta, että ei tyyni meri taitavaa merimiestä tee.

Ottelutilastot

Viimeisestä playoff-sijasta kamppaillut Lahti Basketball taivutti Kobrat 80–66. Ottelutulos ei yksin vielä ratkaissut sijoitusta mutta se oli pudotuspelihaaveiden kannalta välttämätön. Kobrat sen sijaan on pudonnut pelistä jo aiemmin.

Ottelun ratkaisija kaikissa päissä kenttää oli Lahden Chris Clarke, joka tilastoi 19 pistettä, 15 levypalloa ja seitsemän koriin johtavaa syöttöä. Kobrien puolella pistetilastoa johti 20 pistettä ja kuusi levypalloa merkkauttanut Andre Wesson Jr.

Lahden penkiltä peliin tullut Eemi Luukkonen sai aikaan seitsemän pistettä ja iloitsi voitosta:

– Meidän täytyi voittaa, ja sen myös teimme. Ei ollut mikään kaunein matsi, mutta hoidimme sillä paikan pudotuspeleihin. Sen johdosta on erittäin hieno fiilis. Nyt vain kotipeliin katsomo täyteen.

Ottelutilastot

Lahden pudotuspelipaikan kannalta oli kuitenkin välttämätöntä, että BC Nokia taipuisi omassa ottelussaan. Niin myös kävi, kun Nokia kärsi 57–65-tappion Kataja Basketille. Kataja puolestaan oli jo varmistanut oman playoff-paikkansa sijalla seitsemän.

Nokian kapteeni Antero Lehto laittoi kieltämättä ratkaisupelissä parastaan osumalla 17 pistettä – viisi kertaa viidestä kaaren takaa – mutta ei pysynyt silti vauhdissa, kun Katajan Tomi Lommi johti oman joukkueensa voittoon vastaavalla pistemäärällä.

– Jos mennään ajassa taaksepäin, eikä katso tätä peliä niin paljon, niin täytyy sanoa, että jos jatkosarjassa voittaa vain kolme ottelua, niin eihän silloin ole paikkaa playoffeissa ole ansainnut. Urheilu on loppupeleissä aika rehellistä. Saimme sen, minkä ansaitsimme, totesi Lehto.

Ottelutilastot

Ylemmässä jatkosarjassa pienempää liikehdintää

Ylemmässä jatkosarjassa ei nähty valtavia muutoksia sijoituksiin. Sarjakärki Kauhajoki otti 113–92-voiton kakkossijan Kouvoista, ja kumpikin joukkueista säilytti aiemmat paikkansa ja kotietunsa.

Ottelun pistekuninkaat olivat Kauhajoen Lee Skinner 31:llä ja Kouvojen Makuach Maluach 19:llä.

Ottelutilastot

Tampereen Pyrinnön sijoitus sarjataulukon kuudenneksi oli lukittu jo ennen kuin se taipui Salon Vilppaalle 60–80. Vilpas lukitsi itselleen kolmannen sijan ja näin ollen myös kotiedun Pyrintöä vastaan puolivälierissä.

Pistetaulukkoa johtivat Vilppaan Marcus Lovett Jr. 21:llä ja Pyrinnön Emanual Shepherd 12:lla.

Ottelutilastot

Helsinki Seagulls taivutti KTP-Basketin 95–71 ja otti itselleen yhden voiton edun joukkueiden välisessä kilvassa. Seagulls ja KTP kohtaavat toisensa puolivälierissä, ja Seagullsilla on neljännen sijansa ansiosta hallussaan kotietu.

Voittajien riveissä loistivat Shawn Huff 20 pisteellä sekä Lassi Nikkarinen viidellä pisteellä ja 11 syötöllä. KTP:n kovin tilasonikkari oli Urald King 22 pisteellä ja 12 levypallolla.

Ottelutilastot

Korisliigan playoff-parit

Kauhajoki–Lahti Basketball

Kouvot–Kataja Basket

Salon Vilpas–Tampereen Pyrintö

Helsinki Seagulls–KTP Basket

 
22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

20.6.2022 10:41 Korisliiga

Finaalien MVP Cameron Jones jatkaa Kauhajoella – Jeffrey Crockett uutena oranssipaitoihin

Viime kauden parhaimmaksi ulkomaalaispelaajaksi sekä finaalien arvoikkaamksi valittu Cameron Jones ja hallitseva Suomen mestari Kauhajoki ovat solmineet vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

15.6.2022 16:00 Koripalloliitto tiedottaa

Johannes Sarekoski Koripalloliiton huippuerotuomarivalmentajaksi

Suomen Koripalloliiton uudeksi huippuerotuomarivalmentajaksi on valittu pitkän linjan Korisliiga-erotuomari Johannes Sarekoski, 47. Sarekoski aloittaa uudessa pestissään kesällä 2022.

14.6.2022 19:36 Susijengi

Hannes Pöllälle jatkosopimus Kouvoihin

Korisliigan vuoden tulokkaaksi keväällä äänestetty Susijengin nuori sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 24, jatkaa Kouvolassa. 211-senttinen ja 123-kiloinen Pöllä takoi Kouvoille viime kaudella 10,4 pistettä ja 6,8 levypalloa ottelua kohden.

14.6.2022 18:57 Korisliiga

Mubashar Ali KTP-Basketin korien alle

Vuosi sitten Susijengissä debytoinut ja viime vuodet yliopistokoripalloa Yhdysvalloissa pelannut helsinkiläisen Warriorsin kasvatti Mubashar Ali, 25, debytoi syksyllä Korisliigassa. 213-senttinen Ali on solminut yksivuotisen sopimuksen perinteikkään kotkalaisjoukkueen KTP-Basketin kanssa.

10.6.2022 16:57 Korisliiga

Tuukka Kotti vahvistamaan Tapiolan Honkaa

Korisliiga-paluuseen valmistautuva Tapiolan Honka on solminut sopimuksen 226 miesten maaottelua pelanneen Tuukka Kotin, 41, kanssa, joka tuo suuren annoksen kokemusta joukkueeseen.

6.6.2022 15:31 Korisliiga

Okko Järvi Seagullsin takalinjoille kaksivuotisella sopimuksella

Korisliigan kevään 2021 arvokkaimmaksi pelaajaksi (MVP) palkittu Tapiolan Hongan kasvatti Okko Järvi, 26, palaa Suomeen. Susijengi-debyyttinsä viime kesänä tehnyt ja päättyneellä kaudella belgialaista Phoenix Brusselsia edustanut 193-senttinen Järvi on solminut kaksivuotisen sopimuksen Helsinki Seagullsin kanssa.

31.5.2022 15:03 Susijengi

Max Besselink pitkällä sopimuksella Würzbürgiin

Viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Helsingin NMKY:n kasvatti ja Suomi-koriksen suurlupaus Max Besselink, 202 cm ja 20 vuotta, siirtyy kolmivuotisella sopimuksella Saksan Bundesliigaa edustavan s.Oliver Würzbürgin riveihin.

26.5.2022 10:32 Susijengi

Daniel Dolenc mestari-Karhun korin alle, Carter jatkaa Kauhajoella

Espoo Basket Teamin kasvatti ja Susijengin korinalusduunarina kunnostautunut Daniel Dolenc, 28, liittyy Suomen mestari Karhu Basketin vahvuuteen kaksivuotisella sopimuksella. Kauhajokisten korinalusta tulee olemaan ensi kaudella väkivahva, sillä myös mestaruuden takuumiehiin lukeutunut Simeon Carter jatkaa seurassa.

24.5.2022 09:55 Korisliiga

Ventoniemi ja Waxlax jatkavat Lahti Basketballin paidassa

Lahtelaisseura on käyttänyt sopimuksien optiovuodet Henri Ventoniemen, 26, ja Ricky Waxlaxin, 22, kanssa.

20.5.2022 11:11 Korisliiga

Korisliigan Vuoden pelaaja Remu Raitanen arvostaa saamaansa tunnustusta – ”Henkilökohtaisiin palkintoihin kannattaa suhtautua ennen kaikkea motivaattoreina”

24-vuotias Remu Raitanen pelasi KTP-Basketissa onnistuneen kauden, joka toi hänelle torstai-illan gaalassa Korisliigan vuoden pelaajan palkinnon. Ura jatkuu syksyllä joko KTP:ssä tai ulkomailla.

18.5.2022 20:16 Korisliiga

Remu Raitanen on Korisliigan Vuoden pelaaja, Suomen mestari Karhu Basketille kosolti tunnustusta

KTP-Basketia edustava Remu Raitanen on äänestetty Korisliigan Vuoden pelaajaksi. Kauhajoen Karhu Basket kahmi palkintoja viidessä eri kategoriassa.

17.5.2022 09:55 Korisliiga

Perttu Blomgren ja Vilpas jatkosopimukseen

Salon Vilpas ja Perttu Blomgren ovat solmineet yksivuotisen jatkosopimuksen. 20-vuotias takamies oli suuressa roolissa hopeaan päättyneellä kaudella.

16.5.2022 16:55 Korisliiga

Jussi Savolainen Vilppaan päävalmentajaksi, Sami Toiviaisesta seuran uusi toiminnanjohtaja

Päättyneellä kaudella SM-hopeaa saavuttanut Salon Vilpas on maanantaina kertonut uusista tulevaisuuden kuvioistaan. Päävalmentajaksi nousee seuran oma kasvatti Jussi Savolainen. Sami Toiviainen puolestaan siirtyy toimiston puolelle.

14.5.2022 11:55 Korisliiga

Mestarivalmentaja Janne Koskimies: ”En olisi koskaan uskonut tällaiseen viiden vuoden pätkään”

Kun Janne Koskimies saapui syksyllä 2017 Kauhajoelle, hän ei voinut kuvitella mitä seuraavat vuodet pitävät sisällään. Neljän edellisen loppuun asti pelatun kauden aikana Karhu Basket on juhlinut Suomen mestaruutta kolmesti ja noussut kotimaiset koripallon ehdottomaksi voimataloksi.

12.5.2022 15:19 Korisliiga

Vesa Ojala: ”Rima on nyt eurokentillä ja siellä menestymisessä”

Karhu Basketin puheenjohtaja Vesa Ojala odottaa innolla seuran uutta aikakautta, kun uusi areena valmistuu ja seura ammattimaistuu entisestään. Puheenjohtajalle mestaruuden jälkeinen aamu tuntui jälleen ikimuistoiselle.

11.5.2022 20:20 Korisliiga

Kauhajoki vei mestaruuden ennätysyleisön edessä – finaalien MVP Cameron Jones varmisti voiton

Viimekautinen mestari Salon Vilpas joutui luopuman Pantterista ja tyytymään tällä kertaa hopeamitaleihin, kun kauden sensaatiotapaus Kauhajoki selätti finaalisarjan voitoin 4–1.

10.5.2022 12:22 Korisliiga

Henri Kantonen: ”On etuoikeutettua olla tässä tilanteessa ja päästä kotiyleisön eteen”

Kauhajoki pääsee keskiviikkona kotiyleisönsä eteen tilanteessa, jossa voitto toisi seuralle kolmannen Suomen mestaruuden. Henri Kantonen kokee olevansa etuoikeutettu tilanteesta, jollaista kaikki pelaajat urallaan eivät pääse kokemaan.

10.5.2022 09:47 Korisliiga

Remu Raitanen jatkaa KTP-Basketissa

Viime kauden kovin kotimainen pistenikkari Remu Raitanen on tehnyt jatkosopimuksen seuransa KTP-Basketin kanssa.

9.5.2022 20:34 Korisliiga

Korisliiga-finaalit: Roope Ahonen sytytti Vilppaan, mutta Cameron Jones ilmoitti, että ei käy

Kauhajoki taivutti huikean taistelun päätteeksi Salon Vilppaan ja otti 3–1 johtoaseman Korisliiga-finaaleissa.

Näytä lisää vastaavia