Korihait epäsi Pyrinnöltä ensimmäisen vierasvoiton – Kataja ja Bisons kamppailivat kalkkiviivoille asti

25.11.2023 19:00 Miesten Korisliigassa nähtiin kaksi kotivoittoa, kun Korihait ja Kataja Basket puolustivat onnistuneesti kotikenttiään.

Wesley Person Jr. (#5) ja Javion Ogunyemi (#1) takasivat Korihaille voiton. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Tampereen Pyrinnön vierasmatka Uuteenkaupunkiin sai lupaavan alun, kun kaudella vahvasti menestynyt isäntäjoukkue Korihait joutui hetkittäin kentällä altavastaajan rooliin. Lopulta kuitenkin Korihait piti huolen, ettei Pyrintö saanut vieläkään maistaa ensimmäistä vierasvoittoaan, ja taputteli ottelun luvuin 84–74.

Kentän kovin pistemies oli Korihaiden takapelaaja Wesley Person Jr. 20:llä. Sentteri Javion Ogunyemi tuki työtä 14 pisteellä ja kymmenellä levypallolla, joskin sortui samalla kuuteen menetykseen. Vaihdosta peliin tullut joukkuetoveri Joni Herrala keräsi viisi pistettä, neljä levypalloa ja kolme riistoa.

– Meillä on takana hankala viikko kaikkine sairasteluineen, mutta väitän, että perustasomme on tällä hetkellä niin korkea, että pystymme sen ansiosta pelaamaan hyvin, vaikka olosuhteet eivät olisikaan kohdallaan, Herrala kommentoi.

Pyrinnön vahvin lenkki oli Luther Muhammad, joka upotti 19 pistettä ja nappasi neljä levypalloa.

Ottelutilastot

Kataja karvan verran vahvempi Joensuussa

Kataja Basket ja Bisons Loimaa ottivat mittaa toisistaan Joensuussa, ja kisa oli sen verran tiukka, että lopputulos jäi kiinni Bisonsin viimeisestä heittoyrityksestä. Tuo heitto ei kuitenkaan osunut, joten voittajaksi selvisi isäntäjoukkue Kataja hiuksenhienolla erolla 88–86.

Isäntien kovin luu kentällä oli Amanze Egekeze 27 pisteellä ja yhdeksällä levypallolla. Joukkuetoveri Thomas Tumba onnistui viimeistelemään 13 pistettä.

– Kyllä se vastustajan viimeinen floater jännitti, mutta hyvä, että meni ohi tällä kertaa. Meidän täytyy jatkossa juosta paremmin alas ja viimeistellä puolustuspään levypallopelaaminen. Nämä asiat olivat tänään isosti näkyvillä, ja siksi peli meni näin tiukoille, Tumba kertoi pelin jälkeen Ruudun haastattelussa.

Bisonsin isoin pistemäärä oli Isaac Davidsonin 20.

 
9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

Näytä lisää vastaavia