Koponen ja Huff johtivat Seagullsin voittoon pitkästä aikaa – Besselink hurjana Nokian voitossa

2.2.2022 20:36 Miesten Korisliiga-illan sarjapisteet jaettiin Helsinki Seagullsille, BC Nokialle, Kauhajoelle ja Kataja Basketille.

Petteri Koponen heitti 18 pistettä Seagullsin voitossa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Helsinki Seagulls sai kolmen tappion jälkeen putkensa katki kaataessaan Lahti Basketballin 87–81. Seagulls palasi voiton ansiosta miesten Korisliigan toiselle sijalle, jolta Kouvot joukkueen eilen syrjäytti.

Voiton pääarkkitehteina työskentelivät kotimaiset maajoukkuetähdet Petteri Koponen ja Shawn Huff, joista kumpikin teki ottelussa 18 pistettä. Lisäksi Huff haisteli triplatuplaa merkkauttamalla samalla kahdeksan levypalloa ja kahdeksan koriin johtavaa syöttöä.

Lahden pistenikkari ottelussa oli Chris Clarke, jolle kirjattiin 18 pistettä ja seitsemän levypalloa. Lahti on parhaillaan sarjataulukon yhdeksäntenä.

Ottelutilastot

Max Besselinkin pistejuhlat

BC Nokian koti-ilta äityi tiukemmaksi kamppailuksi kuin isännät olisivat toivoneet, mutta lopulta näädät veivät kuitenkin voiton luvuin 95–91. Tappion kärsi vierasmatkalla ollut Kobrat.

Voittajajoukkueen pistetykki oli Max Besselink, joka nakkeli kolmen pisteen viivan takaa koreja solkenaan. Besselinkin yhdeksästä yrityksestä upposi kuusi, ja pisteitä kertyi yhteensä tasan 20. Lisäksi näppeihin tarttui seitsemän levypalloa.

Kobrien puolella kovia tilastorivejä nähtiin tappiosta huolimatta useilla eri pelaajilla. Antto Nikkarinen nakutti seitsemän pistettä ja jakoi 11 syöttöä, Stokley Chaffee Jr. merkkautti 19 pistettä ja 13 levypalloa, ja Christian Lutete IV johti pistetilastoa 21:llä.

Nokia ja Kobrat ovat tämänhetkisten tilastojen valossa kumpikin matkalla alempaan jatkosarjaan.

Ottelutilastot

Kauhajoki ja Kataja jatkoivat voittojen tiellä

Isännän roolissa pelannut Tampereen Pyrintö antoi Korisliigan kärkipaikan lukinneelle Kauhajoelle kovan vastuksen mutta joutui kuitenkin taipumaan vierailleen 85–94.

Kauhajoen kovin pistenikkari ottelussa oli Cameron Jones 21:llä. Severi Kaukiainen osui yhdeksän pistettä ja jakoi yhdeksän syöttöä. Miikka Martinen teki 18 pistettä.

– Olen päässyt loukkaantumisistani, ja heitto putoaa hyvin, niin ihan hyvältähän pelaaminen silloin näyttää. Puolustuksessa meillä oli hieman ongelmia, ja Pyrintö hyökkäsi hyvin omalla vapaalla tyylillään, Marttinen kommentoi.

Pyrinnön isoimmat pisteet, 21, nakutti penkiltä peliin tullut Ike Smith. Pyrintö on parhaillaan runkosarjan viides.

Ottelutilastot

Korihait yritti kovasti kautensa kolmatta voittoa, mutta se jäi haaveeksi, kun joukkue taipui kotikentällään niukasti 79–87. Voittajaksi selviytyi erinomaisessa vireessä viime peleissä ollut Kataja Basket.

Katajan isoin pistesaalis oli Christopher McKnightin 22. Jamar Wilson lisäsi penkiltä pinoon 19 pistettä ja kuusi syöttöä.

Korihaiden puolella kovaa työtä tekivät Bojan Sarcevic, jolle merkittiin kahdeksan pistettä, kahdeksan levypalloa ja kuusi syöttöä, sekä 24 pisteeseen yltänyt Mitchell Smith.

Kataja on nyt runkosarjan seitsemäs, Korihait puolestaan viimeinen joukkue.

Ottelutilastot

 
23.2.2024 09:31 Korisliiga

KTP:ltä uutinen kutkuttavasta Korisliiga-comebackista: Jeremiah Wood vahvistamaan joukkuetta

KTP-Basket tiedottaa kiinnittäneensä kokoonpanoon triplatuplakone Jeremiah Woodin.

17.2.2024 20:32 Korisliiga

Kauhajoki kukisti kilpailijansa Vilppaan – tappiot kummallekin Korisliigan kärkikaksikosta

Miesten Korisliiga-illassa pelattiin niin ylempää kuin alempaakin jatkosarjaa yhteensä viiden ottelun verran. Korisliiga jää maajoukkuetauolle ja palaa perjantaina 1. maaliskuuta.

16.2.2024 20:15 Korisliiga

Taz Sherman pilasi KTP:n illan – Kotkan tappioputki venyi seitsemään

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kobrat katkaisi tappioputkensa, mutta KTP-Basket joutui jatkamaan omaansa.

14.2.2024 21:12 Korisliiga

Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

13.2.2024 20:30 Korisliiga

Lahdelle toinen perättäinen voitto – vastustaja pysyi jälleen alle 80:ssä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball otti vierasvoiton Kobrista.

12.2.2024 10:04 Korisliiga

Hannes Pöllä virittelee paluuta Korisliigaan Kataja Basketin paidassa

Jo vuodenpäivät sivussa pääsarjakentiltä ollut Susijengi-sentteri ja Namika Lahti Juniorien kasvatti Hannes Pöllä, 25, on tekemässä paluuta Korisliigaan. Korisliigan vuoden tulokkaana kaksi vuotta sitten palkittu 211-senttinen Pöllä on allekirjoittanut kuluvan ja seuraavan kauden pituisen sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa.

11.2.2024 18:56 Pääjuttu

Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

10.2.2024 21:11 Korisliiga

Kauhajoki avasi ylemmän jatkosarjan voitolla – alemmassa juhlivat Pyrintö ja Bisons

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa pistetilejään kartuttivat Kauhajoki, Tampereen Pyrintö ja Bisons Loimaa. Tappion kärsineen KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä aikaisti eropäätöstään.

8.2.2024 21:32 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käyntiin: Vilpas avasi voitolla

Miesten Korisliigan ylempi jatkosarja polkaistiin käyntiin Salon Vilppaan kotivoitolla.

7.2.2024 12:15 Korisliiga

BC Nokian Tucker Richardson Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon tammikuussa marssineen BC Nokian monipuolinen Tucker Richardson on valittu tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

Näytä lisää vastaavia