Kevään finaaliuusinta YLE TV2:lla sunnuntaina

14.10.2017 Korisliigan kevään 2017 finaalipari Joensuun Kataja ja Salon Vilpas kohtaavat sunnuntaina YLE TV2:n lähettämässä ottelussa. Lähetys Joensuun LähiTapiola Areenasta alkaa kello 16.48.

Damier Pitts on ollut Katajan hyökkäyksen terävin syömähammas alkukauden aikana. Kuva: Vesa Kuukka / Kuvanmaailma

Javontae Hawkins ja Aaron Jones ovat olleet viikinkipurren tasaisimpia soutajia. Kuva: Matti Koskinen

Vesa Mäkäläisellä ja Katajalla on hyviä muistoja viime kevään kotiotteluista Vilpasta vastaan. Jatkuuko voittokulku sunnuntaina? Kuva: Ville Vuorinen

Sunnuntain kotijoukkue Kataja on Mestarien Liigan karsintojen vuoksi ennättänyt pelaamaan vain kaksi liigaottelua, voittaen kummankin kamppailun vakuuttavien esitysten jälkeen. Kotonaan joensuulaisryhmä niputti KTP:n lukemin 109-70 ja Töölön Kisahallista Kataja haki sarjapisteet Seagullsilta komeasti numeroin 90-80.

Katajan kokoonpano koki muutoksia menneellä viikolla, kun 203-senttinen sentteri Timothy Williams korvasi 9 pistettä ainoassa liigakamppailussaan pussittaneen Matthew Hezekiahin.

Europeleissä sekä kotimaan parketeilla alkukauden aikana vakuuttavinta jälkeä ovat tehneet piskuinen 177-senttinen takamies Damier Pitts ja monipuolinen laituri Wesley Saunders. Pitts on johtanut Katajan hyökkäystä komeasti 18,0 pisteen ja 6,0 syötön edestä, Saundersin rähistessä ympäri parkettia 19,5 pisteen, 10,5 levypallon, 3,0 syötön ja 3,5 riiston keskiarvoilla.

Kotimaisesta osastosta Tommi Huolila (8,0/4,0) ja Vesa Mäkäläinen (6,5/3,5) ovat pitäneet joensuulaispuolustuksen vedenkestävänä, Ilari Seppälän (17,0/4,5 syöttöä) toimiessa Pittsin ohella Katajan hyökkäyksen moottorina.

- Kataja vieraissa on varmasti kovin mahdollinen haaste, joka Korisliigassa tulee vastaan, toteaa Vilppaan päävalmentaja Joonas Iisalo ytimekkäästi.

Vilppaan vierailusta Joensuuhun tekee erityisen mielenkiintoinen se fakta, että viikinkiryhmän peliä pyörittää keväällä mestaruutta Katajan paidassa juhlinut Teemu Rannikko (8,3/8,3 syöttöä). Rannikon pelaaminen on ottelun alla vielä epävarmaa, mutta mikäli mies pelikunnossa on, saa Taikuri varmasti lämpimän vastaanoton LähiTapiola Areenan yleisöltä.

Vilppaan vieraspelaaminen ei alkukauden aikana ole vielä yltänyt samoille korkeuksille Salohallissa nähtyjen otteiden kanssa. Vierasparketilla Vilpas on kärsinyt tappiot Seagullsille, Kouvoille sekä BC Nokialle, mutta kotona kaatanut KTP:n, sekä Kauhajoen Karhun, jälkimmäisen komein 103-82 –lukemin.

Viikinkilauman epätasaiset otteet selittyvät osaltaan loukkaantumisilla. Rannikko, Matias Ojala ja Mikko Koivisto ovat kaikki missanneet pelejä loukkaantumisten vuoksi, Ojalan pukiessa vain kauden avausotteluun ja Koiviston odottaessa vielä ensiesiintymisensä tekemistä.

Vilppaan jenkkiosasto on kokenut Katajan tavoin muutoksia, Canyon Barryn väistyessä salista ulos hyppäävän Johnathan Jordanin tieltä.

Rannikon kanssa Vilppaan peliä pyörittävä Tobin Carberry on väläytellyt osaamistaan alkukauden aikana 15,0 pisteen, 5,2 levypallon ja 3,4 syötön muodossa, Javontae Hawkinsin tuodessa sähköä Vilppaan viisikkoihin pienen laiturin paikalta 12,8 pisteen ja 5,8 levypallon edestä.

Vitospaikalla palloskriinipeleissä rullaajana tuhoa kylvävä Aaron Jones on ollut alkukauden aikana Vilppaan ykkönen pisteissä (15,6) sekä levypalloissa (7,8), pyyhkien keskimäärin 1,8 vastustajan korintekoyritystä korirenkaan läheltä. Juho Nenonen on tarjonnut vahvaa tulitukea ison laiturin paikalta, pussittaen 10,0 pistettä ja repien 4,2 levypalloa ottelua kohden.

- Vilpas on kokenut loukkaantumishuolia kauden alussa, mutta minulla ei ole epäilystäkään siitä, etteikö joukkue tulisi täysin valmiina kamppailemaan sunnuntain ottelussa. Pitää myös muistaa, että jokainen Teemu Rannikon johtama joukkue on aina vaarallinen. Meidän täytyy olla valmiina hidastamaan heidän pelaamistaan avoimella kentällä, niputtaa Kataja-luotsi Greg Gibson.

YLE TV2:n lähetys Joensuun LähiTapiola Areenasta alkaa kello 16.48.

Ottelun näet myös Elisa Viihteen Fanseat-palvelun kautta.

 
29.9.2022 18:30 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Salon Vilpas, Tampereen Pyrintö ja KTP-Basket

Salon Vilpas saa vanhasta tutusta Jussi Savolaisesta uuden päävalmentajan ja uusia vivahteita peliinsä. Heittäjä-ässä Osku Heinonen luottaa Tampereen Pyrinnön kykyyn kilpailla alkavalla kaudella. KTP-Basket täydentää rivejään harvinaisen monipuolisella 213-senttisellä Mubashar Alilla.

28.9.2022 22:21 Suomalaiset ulkomailla

Katajan taival FIBA Europe Cupissa katkesi - Hopkinsin ja Palmin Craiova finaaliin

FIBA Europe Cupin karsintaturnaukset pelataan viikolla ja suomalaisedustusta on Joensuun Kataja Basketin sekä Shawn Hopkinsin ja Topias Palmin muodossa. Katajan urakka päättyi, mutta Susijengi-kaksikon jatkuu.

28.9.2022 18:35 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Lahti Basketball, Kataja Basket ja BC Nokia

Lahti Basketball ja Eemi Luukkonen lähtevät kauteen tutulla rungolla. Tuomas Hirvonen ja Kataja Basket puolestaan tavoittelevat mestaruutta täysin uusissa merkeissä. Greg Gibsonille kaikkein tärkeintä on saada pelata BC Nokian kanssa vihdoinkin kentän ulkopuolisista vastoinkäymisistä vapaa kausi.

27.9.2022 19:39 FIBA Europe Cup

Kataja Basket palaa eurokentille – vastassa Hapoel Haifa FIBA Europe Cupin karsinnassa

Keskiviikkona pelattava karsintaottelu on joensuulaisseuran historian 99. ottelu kansainvälisissä eurokilpailussa. Ottelun voittaja etenee perjantaina pelattavaan karsintafinaaliin, jonka voittaja etenee kilpailun lohkovaiheeseen.

27.9.2022 12:00 Korisliiga

Korisliiga-ennakko: Tapiolan Honka, Korihait ja Kobrat

Tapiolan Honka nousee sarjaan tähtenään paluumuuttaja Carl Lindbom. Korihait pyrkii jatkamaan keväällä alkanutta rivakkaa nousukiitoaan uuden päävalmentajan Tero Vasellin johdolla. Ville Turja ja Kobrat lähtevät koitokseensa entistä laajemmalla kokoonpanolla.

26.9.2022 09:56 Korisliiga

Korikuningas Ike Smith palaa Pyrintöön ja Korisliigaan

Tampereen Pyrintö vahvistaa Korisliiga-joukkuettaan. Pyrintö on tehnyt sopimuksen kauden 2021-22 päätteeksi Korisliigan runkosarjan korikuninkaan kanssa.

23.9.2022 20:32 Mestarien liiga

Vaisu heittopäivä vesitti Kauhajoen haaveet Mestarien liigan karsinnassa

Slovakian mestari Levice kaatoi Kauhajoen toisella karsintakierroksella 57-81 (25-37). Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden koki tappion Bakken Bearsille 65-83 (28-45).

23.9.2022 08:38 Mestarien liiga

Kauhajoki aloittaa Mestarien liigan karsinnan perjantaina

Hallitseva Suomen mestari Kauhajoki aloittaa oman Mestarien liigan urakkansa perjantaina, kun se kohtaa toisella karsintakierroksella Slovakian mestarin Patrioti Levicen. Kauhajoki tarvitsee kaksi voittoa selvitäkseen lohkovaiheeseen. Ottelut ovat katsottavissa suorana Mestarien liigan YouTube-kanavalta.

22.9.2022 08:36 Korisliiga

Max Besselink vahvistaa nousija-Honkaa

Viime kaudella vahvaa näyttöä osaamisestaan BC Nokian paidassa antanut Helsingin NMKY:n kasvatti Max Besselink, 202 cm ja 20 vuotta, on solminut yksivuotisen sopimuksen Korisliigan nousijajoukkueen Tapiolan Hongan kanssa. Besselinkin lisäksi Honkaan saapuu 21-vuotias Samppa Mäki.

22.7.2022 09:57 Korisliiga

Kolminkertainen Korisliiga-mestari René Rougeau Seagullsiin

Helsinki Seagulls on tehnyt sopimuksen 36-vuotiaan yhdysvaltalaisen René Rougeaun kanssa. Kolminkertainen Korisliiga-mestari on edustanut aiemmin urallaan Kauhajoen Karhu Basketia yhteensä 139 ottelussa.

21.7.2022 08:24 Korisliiga

Katajalle kaksi uutta pelaajaa: Christian Keeling vahvistukseksi, Thomas Exaucia Korisliiga-tulokkaaksi

Kataja Basket on tehnyt kaksi uutta pelaajasopimusta, kun joukkuetta täydentävät yhdysvaltalainen Christian Keeling, 24, ja Suomen nuorisomaajoukkueista tuttu Thomas Exaucia, 21.

19.7.2022 19:44 Korisliiga

Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2022-2023 on julkaistu

Pantterijahti käynnistyy syys-lokakuun vaihteessa ja Suomen mestari on selvillä viimeistään 10.5.2023. Korisliiga jatkaa formaatilla, jossa 22 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

15.7.2022 17:00 FIBA Europe Cup

FIBA Europe Cup -arvonnat suoritettu – Kataja Basketin ensimmäinen karsintavastus on israelilainen Hapoel Haifa

FIBA Europe Cupin syyskuun lopussa pelattaviin karsintaturnauksiin ja alkulohkoihin suoritettiin eilen Münchenissä. Joensuulainen Kataja Basket eteni suoraan välierävaiheeseen, jossa vastustajaksi arvottiin israelilainen Hapoel Haifa.

13.7.2022 16:49 Korisliiga

Quin Cooper tuo heittovoimaa Korihaihin

Korisliigaa pelaava Uudenkaupungin Korihait on tehnyt pelaajasopimuksen 30-vuotiaan yhdysvaltalaislaituri Quin Cooperin kanssa. Cooper tulee Uuteenkaupunkiin Belgian ja Hollannin yhteisliigassa pelaavasta Aris Leeuwardenista.

13.7.2022 16:41 Susijengi

Susijengin laituriveteraani Carl Lindbom vahvistaa Tapiolan Honkaa

Viimeiset viisi vuotta Puolan, Ranskan, Liettuan, Kroatian ja Islannin sarjoissa viihtynyt Susijengin laituriveteraani Carl Lindbom, 30, palaa kotimaan kentille. 206-senttinen Lindbom on solminut tulevan kauden kattavan sopimuksen kasvattajaseuransa Tapiolan Hongan edustusjoukkueen kanssa.

11.7.2022 20:26 Susijengi

Susijengin sähikäinen Jamar Wilson lyö pelitossut naulaan

Susijengin sähikäinen, kesästä 2015 asti Suomea maajoukkuetasolla edustanut Bronxin kasvatti Jamar ”Jammu” Wilson, 38, on ilmoittanut lyövänsä tossut naulaan. Wilson edusti Susijengiä viimeisen kerran helmikuun voitokkaassa MM-karsintaikkunassa ja pelasi seurajoukkuekaudella 2021-22 Kataja Basketin ja ranskalaisen Boulazacin paidassa.

8.7.2022 10:16 Mestarien liiga

Mestarien liigan karsintaparit arvottu – Kauhajoki suoraan toiselle kierrokselle

Mestarien liigan tulevan kauden lohkoarvonnat sekä karsintaparit arvottiin torstaina. Hallitseva Suomen mestari Kauhajoki kohtaa karsinta-avauksessaan voittajan parista Egis Körmend (HUN) – Patrioti Levice (SVK).

22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

20.6.2022 10:41 Korisliiga

Finaalien MVP Cameron Jones jatkaa Kauhajoella – Jeffrey Crockett uutena oranssipaitoihin

Viime kauden parhaimmaksi ulkomaalaispelaajaksi sekä finaalien arvoikkaamksi valittu Cameron Jones ja hallitseva Suomen mestari Kauhajoki ovat solmineet vuoden mittaisen jatkosopimuksen.

15.6.2022 16:00 Koripalloliitto tiedottaa

Johannes Sarekoski Koripalloliiton huippuerotuomarivalmentajaksi

Suomen Koripalloliiton uudeksi huippuerotuomarivalmentajaksi on valittu pitkän linjan Korisliiga-erotuomari Johannes Sarekoski, 47. Sarekoski aloittaa uudessa pestissään kesällä 2022.

Näytä lisää vastaavia