Kaulo, Pirttinen ja Monk sopimuksiin Forssan Alun kanssa

15.7.2022 16:51 Naisten Korisliigaan valmistautuva Forssan Alku on tehnyt kauden 2022-23 kattavat pelaajasopimukset Mimmi Kaulon, Kaisa Pirttisen ja LaShonda Monkin kanssa.

Sudenpennuissa tänä kesänä debyyttinsä tehnyt Kaisa Pirttinen on yksi Forssan Alun uusista pelaajista. Kuva: Ville Vuorinen.

Turun Rientoa edelliskaudella edustanut Kaulo ja BC Nokiaa edustanut Pirttinen nousevat sarjaporrasta ylemmäs, kun molemmat pelasivat aiemmin kasvattajaseuroissaan naisten I divisioonassa.

Kaulo tilastoi keskimäärin 13,7 pistettä ja 7,1 levypalloa. Pirttisen tilastot taas olivat 11,0 pistettä, 3,2 levypalloa ja 3,5 syöttöä ottelua kohden.

– Kaisa ja Mimmi ovat itselleni tuttuja jo divarivuosilta vastustajan paidasta. Molemmat pelaavat fyysisesti ja omaavat korintekokykyä. WU20-leiriltä sain hyvää palautetta heidän, harjoittelusta ja motivaatiosta niin valmennukselta, kuin kanssapelaajilta, FoA:n päävalmentajana aloittava Juri Heinämäki kertoo seuran tiedotteessa.

Alun kolmas uusi pelaaja on yhdysvaltalainen pelintekijä LaShonda Monk, oka on Ole Missin yliopistosta valmistunut ns. super senior. Monk vietti ensimmäiset NCAA-kautensa East Carolina Piratesin paidassa, kunnes hän siirtyi lisävuodekseen Ole Missiin.

Monk tilastoi super senior -kaudellaan 9,3 pistettä, 2,9 syöttöä ja 2,0 riistoa ottelua kohden.

– Monk on kova kilpailija, joka ymmärtää ja haluaa pelata puolustusta. Pelintekijänä hän on yksi joukkueen johtavista pelaajista ja johtavien pelaajien pitää näyttää esimerkkiä puolustus suuntaan, jos halutaan rakentaa yhtenäinen joukkue. 

Monkin, Pirttisen ja Kaulon myötä FoA:lla on viisi pelaajasopimusta, kun aiemmin julkaistut Nenna Lindström ja Caterrion Thompson pelaavat myös forssalaisten väreissä.

 
9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

2.4.2024 09:55 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan välierät käyntiin keskiviikkona

Naisten Korisliigan välierät pyörähtävät käyntiin keskiviikkona 3.4., kun molemmat sarjat käynnistyvät. Välierässä kohtaavat Torpan Pojat – Kouvottaret ja Peli-Karhut – Forssan Alku.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

Näytä lisää vastaavia