Kauhajoelle voitto kärkikamppailussa – myös KTP vei derbyn nimiinsä

26.11.2022 22:28 Korisliiga jatkui viidellä ottelulla. Voittoihin illan peleissä ylsivät Kauhajoki, Seagulls, Pyrintö, BC Nokia ja KTP.

Kauhajoki Daniel Dolencin johdolla sarjakärkeen. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Kaksi sarjan kärkijoukkuetta kohtasivat Pohjanmaan derbyssä, kun Kauhajoki isännöi Lapuan Korikobria. Kotijoukkue tuli otteluun vahvalla energialla ja pudotti vieraat kyydistä jo ensimmäisen puoliajan aikana. Pisteet jäivät Kauhajoelle 95-61 (55-30).

Daniel Dolenc 20/6 heitti ottelussa kovalla prosentilla. Lee Skinner pussitti 18 pistettä. Vierasjoukkueesta Denzel Livingston ylsi 17 pisteeseen.

- Hyvä peli meiltä. Meillä on laaja rinki ja aika moni pelaajistamme onnistui tänään. Varsinkin hyökkäyspäässä peli kulki tänään. Myös puolustuksessa onnistuttiin, joka näkyi tulostaululla. Tällaisen yleisön edessä oli hienoa pelata, Kauhajoen Teemu Suokas kertasi.

Molemmat joukkueet ovat keränneet 18 sarjapistettä, mutta Kauhajoki nousi sarjan kärkipaikalle. Se on myös pelannut yhden ottelun Kobria vähemmän.

Ottelutilasto

Illan otteluun sarja kolmosena lähtenyt Helsinki Seagulls matkasi Uuteenkaupunkiin Korihaiden vieraaksi. Ottelu eteni tasaisena aina päätösneljännekselle asti. Vierasjoukkue oli lopulta vahvempi ja nappasi voiton 90-83 (47-43).

Jeffrey Carrol 17/6 kirjautti vierasjoukkueen suurimman pistemäärän.  Zena Edosomwan 14/11 kasasi tupla-tuplan. Bojan Sarcevic teki Korihaille 17 pistettä.

Seagulls nousi voitollaan 16 pisteeseen. Korihailla on kasassa neljä pistettä.

Ottelutilasto

Tampereen Pyrintö sai Pyynikille vieraakseen Joensuun Katajan. Kotijoukkue aloitti vahvasti ja karkasi avausjakson hienon hyökkäyspelin saattelemana karkumatkalle. Kataja ei toipunut kotijoukkueen vahvasta aloituksesta ja sarjapisteet jäivät Tampereelle 106-83 (59-47).

Pyrinnön pelaajista viisi ylsi kaksinumeroiseen pistemäärään. Ike Smith pussitti joukkueelle 22 pistettä ja keräsi viisi levypalloa. Daytone Jennings 21/8 esiintyi myös vahvasti. Katajan tehomiehenä hääri Lamonte Turner 27/6/ 7 koriin johtanutta syöttöä.

- Parannusta viime viikkoon merkittävästi: kurinalaisuus oli parempi, yhteistyö oli parempi ja keskittymisen jänne säilyi paremmin. Viime viikolla oli kaksi peliä missä olimme pelin päällä, mutta heitimme tilanteet pois. Tänään ei ollut sitä murhetta. Tänään ei ratkaisua tapahtunut pelin viimeisellä viidellä minuutilla. Notkahdusta tuli kolmannella jaksolla, kun Kataja tuli rinnalle. Nyt meiltä löytyi selkärankaa. Vähäinen menetysten määrä kertoo siitä, että meillä oli pää tänään hyvin mukana, Pyrinnön päävalmentaja Miikka Sopanen analysoi.

Tamperelaiset nousivat voitollaan kahdeksaan pisteeseen. Katajalla on 14 pistettä.

Ottelutilasto

Sarjan keskikastin joukkueet BC Nokia ja Salon Vilpas ottivat yhteen Nokialla. Ottelusta kehkeytyi trilleri, jonka vei lopulta kotijoukkue jatkoajan jälkeen 103-101.

Malik Benlevi oli BC Nokian sankari. Hän pussitti 27 pistettä ja osui kaaren takaa viisi kertaa. Alan Herdon 21/12 säesti tupla-tuplalla. Vieraiden Quentin Goodinin seitsetmän onnistunutta kolmosta ja 28 pistettä eivät riittäneet viemään sarjapisteitä Saloon.

Joukkueet ovat sarjassa peräkkäisillä sijoilla. Molemmilla on kasassa 12 sarjapistettä.

Ottelutilasto

KTP ja Kouvot taistelivat Kymenlaakson herruudesta Kotkassa. Ottelu eteni tasaisena loppuun saakka. Illan päätteeksi kotijoukkue nappasi voiton 99-95.

Brandon Sly oli todella tehokas. Hän pussitti 35 pistettä, 11 levypalloa ja neljä koriin johtanutta syöttöä.  Brandon Tabb säkitti 17 pistettä.  Deshon Taylor teki Kouvoille 30 pistettä.

KTP nousi voitollaan 14 pisteeseen. Kouvot on kymmenessä sarjapisteessä.

 
4.6.2023 09:59 Korisliiga

Mikael Laihonen siirtyy Puolaan

Viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Raision Palloseuran kasvatti Mikael Laihonen, 29, siirtyy Puolaan. 202-senttisen ja viisi kautta Korisliigaa pelanneen Laihosen uusi työnantaja on Puolan divarin välieriin keväällä yltänyt perinteikäs Rosa Radom.

4.6.2023 09:39 Korisliiga

Syrjämäki ja Hollo jatkavat nousija-Bisonsissa

Miesten Divari A:n mestaruuden keväällä voittanut ja Korisliigaan vuoden tauon jälkeen palannut Bisons on solminut kaksi jatkosopimusta. Loimaalaisjoukkueen ensimmäiset pelaajakiinnitykset liigakauteen 2023-24 ovat sentteri Aapeli Syrjämäki ja oma kasvatti Eemeli Hollo.

2.6.2023 20:45 Pääjuttu

Severi Kaukiainen jatkaa Kauhajoella, Karhu Basketille sopimuksia

Päättyneellä kaudella niin Korisliigan arvokkaimpana pelaajana (MVP) kuin vuoden kuudentena pelaajanakin palkittu Severi Kaukiainen, 25, on solminut kaksivuotisen jatkosopimuksen SM-hopeamitalisti Karhu Basketin kanssa. Karhu Basket julkisti samalla Joona Hakamaan ja Eero Innamaan jatkosopimukset sekä Eemi Luukkosen ja Oliver Kandénin saapumisen Kauhajoelle.

2.6.2023 10:39 Korisliiga

Lassi Nikkarinen jatkaa mestari-Seagullsissa, Gullsin valmennusjohtoon vahvistuksia

Hallitseva Korisliigan mestari Helsinki Seagulls on solminut kahden vuoden mittaisen jatkosopimuksen (2023–25) pelintekijänsä, ToPo Junioreiden kasvatin Lassi Nikkarisen kanssa. Seagullsin mestaruuden takuumiehiin kuulunut 26-vuotias Nikkarinen on edustanut helsinkiläisjoukkuetta kahden kauden ajan.

1.6.2023 12:32 Korisliiga

Korisliigan vuoden pelaajaksi valittu Severi Kaukiainen: ”Eiköhän tässä vaiheessa saa tuntea jo vähän ylpeyttä työstään”

Kauhajoki ei onnistunut lopulta mestaruutensa uusimisessa, mutta takamies Severi Kaukiainen näkee kaudessa monia onnistumisia. Hän itse sai palkintokaappiinsa yhtä aikaa tunnustuksen sekä vuoden pelaajana että vuoden kuudentena pelaajana.

1.6.2023 08:40 Korisliiga

Jussi Laakso ja Mika Haakana pokkasivat Vuoden valmentaja -palkinnot

Seagullsin mestarivalmentaja Jussi Laakso on Korisliigan vuoden valmentaja. Naisten Korisliigassa valinta osui Peli-Karhut mestaruuteen luotsanneeseen Mika Haakanaan.

31.5.2023 14:50 Naisten Korisliiga

Niemi ja Kanerva palkittiin korisliigojen kehittyneimpinä, Carroll ja Thomas Vuoden ulkomaalaispelaajat

Korihaiden Trey Niemi ja ToPon Meri Kanerva äänestettiin korisliigojen vuoden kehittyneimmiksi pelaajaksi. Seagullsin Jeffrey Carroll ja ToPon IImar’I Thomas puolestaan parhaat ulkomaalaispelaajat.

30.5.2023 14:25 Korisliiga

Blomgren ja Vehka-aho Vuoden puolustuspelaajat, Kaukiainen ja Kujala toivat penkiltä voimaa

Vilppaan Perttu Blomgren ja Peli-Karhujen Lotta Vehka-aho äänestettiin liigojen puolustuspelaajaksi. Parhaiksi kuudensiksi pelaajaksi puolestaan Kauhajoen Severi Kaukiainen ja ToPon Saana Kujala.

29.5.2023 15:07 Korisliiga

Ogun ja Tumba Vuoden tulokkaat, Selkee ja Kaminen Vuoden erotuomarit

Korisliigojen kapteenit ja päävalmentajat ovat äänestäneet vuosittaiset valinnat sarjojen vuoden parhaiksi. EBT:n Nicole Ogun ja Kataja Basketin Thomas Tumba äänestettiin Vuoden tulokkaiksi.

19.5.2023 10:40 Korisliiga

Mestarivalmentaja Jussi Laakso: ”Oli upeaa olla mukana tässä tarinassa - tämä vetää ihan sanattomaksi”

Kun Jussi Laakso otti kesällä 2019 vetovastuun Helsinki Seagullsista, odotukset pääkaupungissa nousivat. Nelivuotinen projekti huipentui tänä keväänä seurahistorian ensimmäiseen Suomen mestaruuteen.

17.5.2023 08:13 Korisliiga

Kiitollisuus, riemu, helpottuneisuus – Seagullsin sankareilla tunnetilojen roihu

Timo Heinosen ja Antti Kanervon pitkien pääsarjaurien ensimmäiset mestaruudet, Rene Rougeaun siirtymä Kauhajoelta Helsinkiin mestaruuden perässä, Lassi Nikkarisen kasvu kotikaupunkinsa ykkösjoukkueen johtajaksi – Helsinki Seagullsin mestaruuskausi 2022-23 tarjosi valtavan määrän tarinoita, joita tunnelmoida vielä vuosikymmenten päässä.

16.5.2023 21:50 Korisliiga

Helsinki Seagulls nappasi seurahistoriansa ensimmäisen Korisliiga-mestaruuden

Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välinen kuudes finaaliottelu päättyi lukuihin 91–66 ja Seagullsin mestaruuteen.

15.5.2023 17:08 Korisliiga

Henri Kantonen: “Meiltä löytyy tarvittavaa periksiantamattomuutta”

Helsinki Seagulls näytti Korisliigan viidennen finaalin neljännen jakson alussa liitelevän vastustamattomasti kohti mestaruutta Kauhajoen IKH Areenalla, mutta Henri Kantosen johtama Karhu Basket tuli rinnalle ja nipisti voiton. Kantosen ja Karhu Basketin teema tiistain kuudenteen finaaliotteluun on selvä: iso ryöstö.

13.5.2023 19:17 Korisliiga

Henri Kantonen nousi komeasti tilanteen tasalle – Kauhajoki pelasti nahkansa täpärästi

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin välinen viides finaaliottelu venyi jatkoajalle mutta päättyi isäntien voittoon.

12.5.2023 12:18 Korisliiga

Seagullsin Lassi Nikkarinen tunnetaan puolustustaidoistaan ja finaaleissa Kauhajokea vastaan taidoille on ollut käyttöä

Helsinki Seagulls johtaa miesten Korisliigan finaalisarjaa Kauhajokea vastaan 3–1. Puolustava pelinjohtaja Lassi Nikkarinen avaa ajatuksiaan niin aiemmista otteluista kuin tulevistakin.

11.5.2023 20:34 Korisliiga

Okko Järvi ratkaisi jännitysnäytelmän – Seagulls 3–1-johtoon

Helsinki Seagulls nosti sarjajohtonsa 3–1:een finaaleissa Kauhajokea vastaan.

10.5.2023 10:56 Korisliiga

Karhu Basketin Daniel Dolenc on nauttinut kovasta finaalisarjasta: ”Meidän on sallittu pelata kovaa”

Korisliigan finaalisarjassa kolmen ottelun jälkeen kuskin paikalla on Helsinki Seagulls, joka johtaa ottelusarjaa Kauhajokea vastaan 2–1. Kolmannessa finaalissa osat muuttuivat – ja nyt Kauhajoki yrittää jatkaa siitä, mihin joukkue maanantaina jäi.

8.5.2023 20:34 Korisliiga

Kauhajoki teki raivokkaan paluun ennätysyleisön edessä – Seagullsin sarjajohto kapeni 2–1:een

Takaa-ajoasemaan joutunut hallitseva mestari Kauhajoki kaatoi Helsinki Seagullsin luvuin 96–72.

8.5.2023 12:15 Korisliiga

Antero Lehto palaa Pyrintöön

Tampereen Pyrintö saa ensi kaudeksi kovan ja erityisen mieluisan paluumuuttajan, kun seuraikoni Antero Lehto palaa kasvattajaseuraansa 1+1-mallisella sopimuksella.

7.5.2023 15:12 Korisliiga

Antti Kanervolle meriitit ja tarinat ovat toissijaisia – ”Mestaruus on ainoa, mikä nyt kiinnostaa”

Helsinki Seagulls on päässyt pahasti hallitsevan mestarin niskan päälle. Viidettä kauttaan joukkueessa pelaava Korisliiga-veteraani on nyt lähempänä kultamitalia kuin kenties koskaan aiemmin urallaan.

Näytä lisää vastaavia