Kauhajoelle voitto kärkikamppailussa – myös KTP vei derbyn nimiinsä

26.11.2022 22:28 Korisliiga jatkui viidellä ottelulla. Voittoihin illan peleissä ylsivät Kauhajoki, Seagulls, Pyrintö, BC Nokia ja KTP.

Kauhajoki Daniel Dolencin johdolla sarjakärkeen. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Kaksi sarjan kärkijoukkuetta kohtasivat Pohjanmaan derbyssä, kun Kauhajoki isännöi Lapuan Korikobria. Kotijoukkue tuli otteluun vahvalla energialla ja pudotti vieraat kyydistä jo ensimmäisen puoliajan aikana. Pisteet jäivät Kauhajoelle 95-61 (55-30).

Daniel Dolenc 20/6 heitti ottelussa kovalla prosentilla. Lee Skinner pussitti 18 pistettä. Vierasjoukkueesta Denzel Livingston ylsi 17 pisteeseen.

- Hyvä peli meiltä. Meillä on laaja rinki ja aika moni pelaajistamme onnistui tänään. Varsinkin hyökkäyspäässä peli kulki tänään. Myös puolustuksessa onnistuttiin, joka näkyi tulostaululla. Tällaisen yleisön edessä oli hienoa pelata, Kauhajoen Teemu Suokas kertasi.

Molemmat joukkueet ovat keränneet 18 sarjapistettä, mutta Kauhajoki nousi sarjan kärkipaikalle. Se on myös pelannut yhden ottelun Kobria vähemmän.

Ottelutilasto

Illan otteluun sarja kolmosena lähtenyt Helsinki Seagulls matkasi Uuteenkaupunkiin Korihaiden vieraaksi. Ottelu eteni tasaisena aina päätösneljännekselle asti. Vierasjoukkue oli lopulta vahvempi ja nappasi voiton 90-83 (47-43).

Jeffrey Carrol 17/6 kirjautti vierasjoukkueen suurimman pistemäärän.  Zena Edosomwan 14/11 kasasi tupla-tuplan. Bojan Sarcevic teki Korihaille 17 pistettä.

Seagulls nousi voitollaan 16 pisteeseen. Korihailla on kasassa neljä pistettä.

Ottelutilasto

Tampereen Pyrintö sai Pyynikille vieraakseen Joensuun Katajan. Kotijoukkue aloitti vahvasti ja karkasi avausjakson hienon hyökkäyspelin saattelemana karkumatkalle. Kataja ei toipunut kotijoukkueen vahvasta aloituksesta ja sarjapisteet jäivät Tampereelle 106-83 (59-47).

Pyrinnön pelaajista viisi ylsi kaksinumeroiseen pistemäärään. Ike Smith pussitti joukkueelle 22 pistettä ja keräsi viisi levypalloa. Daytone Jennings 21/8 esiintyi myös vahvasti. Katajan tehomiehenä hääri Lamonte Turner 27/6/ 7 koriin johtanutta syöttöä.

- Parannusta viime viikkoon merkittävästi: kurinalaisuus oli parempi, yhteistyö oli parempi ja keskittymisen jänne säilyi paremmin. Viime viikolla oli kaksi peliä missä olimme pelin päällä, mutta heitimme tilanteet pois. Tänään ei ollut sitä murhetta. Tänään ei ratkaisua tapahtunut pelin viimeisellä viidellä minuutilla. Notkahdusta tuli kolmannella jaksolla, kun Kataja tuli rinnalle. Nyt meiltä löytyi selkärankaa. Vähäinen menetysten määrä kertoo siitä, että meillä oli pää tänään hyvin mukana, Pyrinnön päävalmentaja Miikka Sopanen analysoi.

Tamperelaiset nousivat voitollaan kahdeksaan pisteeseen. Katajalla on 14 pistettä.

Ottelutilasto

Sarjan keskikastin joukkueet BC Nokia ja Salon Vilpas ottivat yhteen Nokialla. Ottelusta kehkeytyi trilleri, jonka vei lopulta kotijoukkue jatkoajan jälkeen 103-101.

Malik Benlevi oli BC Nokian sankari. Hän pussitti 27 pistettä ja osui kaaren takaa viisi kertaa. Alan Herdon 21/12 säesti tupla-tuplalla. Vieraiden Quentin Goodinin seitsetmän onnistunutta kolmosta ja 28 pistettä eivät riittäneet viemään sarjapisteitä Saloon.

Joukkueet ovat sarjassa peräkkäisillä sijoilla. Molemmilla on kasassa 12 sarjapistettä.

Ottelutilasto

KTP ja Kouvot taistelivat Kymenlaakson herruudesta Kotkassa. Ottelu eteni tasaisena loppuun saakka. Illan päätteeksi kotijoukkue nappasi voiton 99-95.

Brandon Sly oli todella tehokas. Hän pussitti 35 pistettä, 11 levypalloa ja neljä koriin johtanutta syöttöä.  Brandon Tabb säkitti 17 pistettä.  Deshon Taylor teki Kouvoille 30 pistettä.

KTP nousi voitollaan 14 pisteeseen. Kouvot on kymmenessä sarjapisteessä.

 
6.2.2023 10:55 Korisliiga

Mikko Koivisto ja Vilpas kaksivuotiseen jatkosopimukseen

194-senttinen Koivisto on edustanut Vilpasta seitsemän kauden ajan ja hakenut joukkueineen SM-kullan lisäksi kolme SM-hopeaa ja Suomen cupin voiton.

6.2.2023 08:46 Korisliiga

Timo Heinonen ensimmäisenä 800 runkosarjaottelun rajapyykkiin

Helsinki Seagullsin Timo Heinonen sai tasaluvun täyteen lauantaina, kun Seagulls haki makoisat vieraspisteet Kataja Basketilta.

4.2.2023 19:32 Korisliiga

Kauhajoki voitti eiliseltä siirretyn jännitysnäytelmän – Pyrintö Nokiaa parempi Pirkanmaan derbyssä

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Kauhajoki ja Helsinki Seagulls. Alemmassa pisteitä keräsivät Tampereen Pyrintö, Lahti Basketball ja Korihait.

3.2.2023 20:25 Korisliiga

Kouvot Vilpasta vahvempi korintekokilpailussa – KTP:n ja Kauhajoen ottelu siirtyi lauantaille

Korisliigassa pelattiin perjantaina ylemmässä jatkosarjassa yksi ottelu, jossa Kouvot isännöi Salon Vilpasta. Runsaskorinen ottelu päättyi Kouvojen kotivoittoon lukemin 109–103 (61–59). Illan toinen ottelu jouduttiin siirtämään rikkoutuneen korilevyn takia.

2.2.2023 14:15 Korisliiga

Kauhajoen Severi Kaukiainen on Korisliigan Kuukauden vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat Kuukauden vahvimpia. Tammikuussa 2023 miesten Korisliigan Kuukauden vahvimmaksi valittiin Kauhajoen takamies Severi Kaukiainen.

1.2.2023 21:40 FIBA Europe Cup

Kauhajoki taipui yli 2100-päisen kotiyleisön edessä – lohkovoitto ja puolivälierän kotietu varmistui

Puolivälieräpaikan FIBA Europe Cupissa jo varmistanut Kauhajoki pelasi keskiviikkona lohkovoitosta kotikentällään ukrainalaista BC Budivelnyk Kiovaa vastaan. Vieraat olivat vahvempia 62–65, mutta pieni tappio riitti varmistamaan kauhajokisille jatkolohkon lohkovoiton.

1.2.2023 20:44 Korisliiga

Ahonen ja Blomgren toivat Vilppaalle voiton – Kouvot kaatui Seagullsille Pöllän hienosta levypallosuorituksesta huolimatta

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voitot ottivat Salon Vilpas ja Helsinki Seagulls. Alemmassa sarjassa juhlivat Kobrat, Lahti Basketball ja Korihait.

1.2.2023 14:00 Korisliiga

Tough Calls: floppaamisia sekä epäurheilijamaisia virheitä

Erotuomariyksikkö analysoi Korisliigan ottelut, ja julkaisee niistä joitakin yksittäisiä tilanteita ja perustelee päätökset videoiden avulla, jotta erotuomareiden ratkaisut olisi parempi ymmärtää.

28.1.2023 19:44 Korisliiga

Liigajumbo Korihait avasi alemman jatkosarjan näyttävällä voitolla

Korihait selätti Kobrat 25 pisteen erolla.

27.1.2023 21:16 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat käynnistyivät – Heinonen ja Sajantila ottivat tiukassa väännössä kolmoskilpailun

Miesten Korisliigan ensimmäisenä jatkosarjailtana ylemmän portaan voitot menivät Kouvoille, KTP:lle ja Seagullsille. Alemmassa sen sijaan juhlivat Pyrintö ja Nokia.

26.1.2023 09:16 Korisliiga

Joulukuun vahvin Jeffrey Carroll: ”Täällä ei laiteta yhtä tai kahta kaveria voittamaan otteluita viiden puolesta”

Yhdysvaltalainen laituri Jeffrey Carroll valittiin joulukuussa 2022 miesten Korisliigan Kuukauden vahvimmaksi.

25.1.2023 22:19 FIBA Europe Cup

Hurja toinen puoliaika johdatti Kauhajoen vierasvoittoon – puolivälieräpaikka askeleen lähempänä

Kauhajoki jatkoi upeita otteitaan FIBA Europe Cupissa, kun se kaatoi slovakialaisen Patrioti Levicen vieraskentällä 55–86 (31–28). Kauhajoki jatkaa jatkolohkonsa kärjessä puhtaalla pelillä.

24.1.2023 16:00 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjojen ohjelma on vahvistettu

Korisliigan jatkosarjat käynnistyvät perjantaina 27. tammikuuta. Joukkueet pelaavat jatkosarjoissa kaksinkertaisen sarjan, jossa joukkueet kohtaavat samassa jatkosarjassa pelaavat joukkueet kertaalleen kotikentällä ja kerran vieraskentällä.

24.1.2023 12:00 Korisliiga

Oikeusturvalautakunta hyväksyi Korihaiden valituksen – uusintaottelua Korihait-Pyrintö ei pelata

Urheilun oikeusturvalautakunta käsitteli maanantaina 23.1. Korisliiga-joukkue Korihaiden tekemän valituksen Suomen Koripalloliiton hallituksen päätöksestä määrätä liigaottelu Korihait-Pyrintö uudelleen pelattavaksi. Oikeusturvalautakunta hyväksyi valituksen, jonka myötä tiistaille 24.1. aikataulutettua uusintaottelua ei pelata.

21.1.2023 20:45 Korisliiga

Kouvot otti Taylorin johdolla viimeisen paikan ylemmästä jatkosarjasta – Sarcevicin hurja tilastorivi toi Korihaille neljännen voiton

Miesten Korisliigassa pelattiin varsinaisen runkosarjan viimeinen kierros. Tiistai-iltana pelattavan Pyrinnön ja Korihaiden uusintaottelun jälkeen käynnistyvät jatkosarjat.

20.1.2023 20:46 Pääjuttu

KTP varmisti voitolla paikkansa ylemmässä jatkosarjassa – Vili Nyman kentän tehokkain

KTP-Basket jatkaa runkosarjan jälkeen pelejä ylemmässä jatkosarjassa. Yksi paikoista on yhä ratkaisematta.

20.1.2023 13:15 Korisliiga

Korisliigojen päätöskierroksilla riittää rutkasti panosta – näin eri skenaariot vaikuttavat paikkoihin jatkosarjoissa

Korisliigassa KTP-Basket ja BC Nokia eivät tarvitse apua muilta joukkueilta, vaan heille riittää ylempään jatkosarjaan voitto runkosarjan päätöskierroksen ottelusta. Naisten Korisliigassa Forssan Alku voi varmistaa paikkansa ylemmässä jatkosarjassa voittamalla oman ottelunsa.

20.1.2023 12:20 Korisliiga

Korihaiden ja Tampereen Pyrinnön Korisliiga-ottelu uusitaan

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on kokouksessaan hyväksynyt Tampereen Pyrinnön valituksen Korisliigan ottelusta Korihait-Pyrintö 30.12.2022, jonka myötä ottelu pelataan uudelleen.

18.1.2023 20:36 Korisliiga

Nokia hukutti Pyrinnön haaveet ylemmästä jatkosarjasta – Vilpas varmisti oman paikkansa

Salon Vilpas ja BC Nokia ottivat kumpikin tärkeän voiton tavoitellessaan ylemmän jatkosarjan paikkoja tiukassa sumpussa. Voiton sai myös ykkössijansa jo varmistanut Kauhajoki.

17.1.2023 20:32 Korisliiga

KTP katkaisi tappioputkensa kovalla päänahalla – Kobrat kesti Korihaiden paineen

Miesten Korisliigassa viedään runkosarjan viimeisiä kierroksia. Tänään voiton ottivat KTP, Kobrat ja Honka.

Näytä lisää vastaavia