Kataja voiton päähän finaaleista kovalla kotivoitolla

4.5.2015 Basket lähti tasaisen ensimmäisen puoliajan jälkeen 1377 katsojan edessä karkuun Kauhajoen Karhulta välieräsarjan kolmannessa ottelussa. Joensuulaiset nappasivat 2-1-ottelusarjajohdon voittamalla Mehtimäen Jäähallissa 86-68 (37-31).

Teemu Rannikko jakeli 11 syöttöä, kun Kataja pisti ottelusarjan katkolle Karhua vastaan.

Kauhajoen parhaimmistoon kuului jälleen kerran Gregory Mangano.

Pekka Salmisen luotsaama Kataja kohtaa Karhun keskiviikkona vieraissa. Kuvat: Vesa Kuukka/Kuvanmaailma & Erkki Hautaviita.


Avausneljänneksen ollessa tasaista Kataja sai toisella kympillä Karhun hyökkäyspelin aisoihin. Erityisesti aiemmissa peleissä loistanut Bojan Sarcevic (2/2/5) oli tiukasti kotijoukkueen pihdeissä ja lopputuloksena koko Karhun heittopeli kärsi.

Puoliajan jälkeen Kataja lähti Teemu Rannikon (18/5/11 syöttöä) oivan pelinrakennuksen johdattaman karkumatkalle. Vierasjoukkueelle ei riittänyt aseita kirimään ja lopullisesti Karhun selkä naksahti seitsemän minuuttia ennen loppua, kun Kataja repäisi 19 pisteen eron.

Rannikon lisäksi Katajan tehotrioon kuuluivat Robert Arnold (24/11) ja Tom Knight (19/5). Arvokkaan panoksen ottelussa antoivat myös Jesse Niemi (11/2) sekä Ken Horton (10/8).

Sarcevicin ollessa tarkassa vartioinnissa Karhu sai onnistumisensa lähinnä korin alta Gregory Manganolta (16/10) ja Devonne Gilesilta (22/9).
 


Salminen painottaa, että sarja ei ole vielä ohitse
 


Katajan päävalmentaja Pekka Salminen kiitteli pelin jälkeen luottopelaajansa Teemu Rannikon otteita.

- Kyllä tämä kulminoituu paljon takamiesten peliin. Teemu (Rannikko) on ollut hieman liemessä tässä ottelusarjassa, mutta tänään saimme vastaavasti Bojanin (Sarcevic) pysäytettyä. Sitä kautta oikeastaan vastustajalla oli enää sisäuhka, josta he toki koreja hieman saivat tehtyä.

Kummatkin joukkueet pelasivat puolivälierissä viisi peliä, joten ymmärrettävästi kummatkin joukkueet olivat selkeästi väsyneitä, mutta Kataja-pelaajilta löytyi lopulta enemmän jalkoja toiselle puoliajalle.

- Kahden väsyneen joukkueen peliä, puhuimme puoliajalla asennoitumisesta, väsyneenä tulee virheitä mutta niitä ei saa pelätä. Sarja on 2-1 ja kumpikaan ei ole vielä voittanut sarjaa
 


Toiviainen: ”Meistä tuli perässäjuoksijoita”
 


Karhun päävalmentaja Sami Toiviainen oli tyytyväinen avausneljännekseen, mutta ensimmäisen kympin jälkeen Karhun peli hajosi käsiin.

- Ensimmäinen kymppi ihan hyvää tekemistä molemmissa päissä. Tehtiin asioita niin kuin oltiin käyty läpi. Toisella kympillä kakkosten prosentti 10, johon koko erä kulminoitui. Laitettiin muutama lay-uppi ja korin alta nosto ohi. Ei päästy enää rinnalle.

- Kolmannessa erässä Kataja lisäsi tempoa hyökkäyspäässä ja meistä tuli vielä enemmän perässäjuoksijoita ja kiri ei oikein alkanut missään vaiheessa. Kataja oli tänään parempi, mennään tästä kohti keskiviikkoa. Varmasti muutamia pieniä muutoksia tehdään.

Ottelusarja on katkolla ensi keskiviikkona 6.4. Kauhajoen liikuntahallissa.

 

 
30.9.2023 20:54 Korisliiga

Nike Sibande johdatti Katajan kotivoittoon - Seagulls aloitti mestaruuden puolustamisen vahvasti

Korisliigassa pelattiin kauden avauskierros. Päivän aikana pelattiin viisi ottelua. Voittotilinsä avasivat Kouvot, KTP, Seagulls, BC Nokia ja Kataja.

29.9.2023 09:00 Korisliiga

Tomi Lommi ei koe KTP:ssä tarvetta hitaalle etenemiselle – ”Meillä on kaikki avaimet kamppailla suoraan mestaruudesta”

Kotkalainen KTP-Basket lähtee kauteen mitalipelejä tavoitellen. Seura on saanut riveihinsä tervetulleen paluumuuttajan, sillä oma kasvatti Tomi Lommi pukee vihervalkoisen paidan ensi kertaa sitten juniorivuosien.

29.9.2023 07:50 Korisliiga

Lassi Kilpinen täydentää Kobrien takakentän – ”Uuteen ympäristöön siirtyminen opettaa vielä vanhallekin uutta”

Kobrat valui viime kauden lopussa pudotuspelien ulkopuolelle, mutta uutena joukkoon liittyvä takamies Lassi Kilpinen vakuuttaa, että joukkuepeliä teroittamalla seura pystyy vaikka mihin.

28.9.2023 19:00 Korisliiga

Aapeli Alanen juoksee kenttää tänä vuonna Kouvot-paidassa – ”Pelityylimme vaatii sopeutumista ja poikkeuksellista ratkaisukykyä”

Muualla Euroopassa kolme viimeisintä pelivuottaan viettänyt laituri Aapeli Alanen on liittynyt Jyri Lehtosen valmentamaan Kouvoihin, ja luvassa on pelaajan mukaan nopeaa toimintaa, joka aiheuttaa vastustajille varmasti valmistautumisvaikeuksia.

28.9.2023 13:00 Korisliiga

Bisons pelaa trendejä vastaan – tuore päävalmentaja Juri Heinämäki on kerännyt ympärilleen kookkaan kokoonpanon

Bisons Loimaa lähtee jälleen yrittämään paikkansa vakiinnuttamista Korisliigassa. Operaatiota luotsaamaan on palkattu Juri Heinämäki, joka hakee etuja kaikella muulla kuin muita matkimalla.

28.9.2023 08:00 Korisliiga

Fiifi Aidoo tuo energiaa kentälle BC Nokian paidassa – ”Toivottavasti Korisliigaan palaa erilainen pelaaja kuin joka täältä lähti”

BC Nokia kamppailee jälleen noustakseen ensimmäisen kerran mitaleille sitten vuoden 2016. Tänä syksynä joukkue on saanut riveihinsä paluumuuton Suomeen tehneen Harold ”Fiifi” Aidoon.

27.9.2023 21:00 Korisliiga

Vastoinkäymiset ovat herättäneet Topias Palmin voitonnälän – ”Kaikin puolin pidän Kauhajoella pelaamista askeleena ylöspäin”

Kauhajoki lähtee viimekeväisten hopeamitalien jälkeen metsästämään jälleen mestaruutta niin Korisliigassa kuin FIBA Europe Cupissakin. Takakentälleen joukkue on saanut rajujen kokemusten kouliman korintekoekspertin Topias Palmin.

27.9.2023 15:00 Korisliiga

Salon Vilppaan Luukas Vaara painottaa identiteetin merkitystä – ”Meidän pitää alusta asti tietää, keitä olemme ja mitä teemme”

Salon Vilpas nappasi Saksasta itselleen sentteri Luukas Vaaran, joka ei ole koskaan aiemmin pelannut miesten Korisliigaa. Sekä joukkueella että pelaajalla nälkä on viime kausien jäljiltä kova.

27.9.2023 08:53 Korisliiga

Kataja Basketin pelitapa ruokkii puolustusekspertti Thomas Tumban vahvuuksia – ”Täällä pystyn parhaiten parantamaan pelaamistani”

Kataja Basket ylsi viime keväänä Korisliigan pronssimitaleille ja voitti Suomen cupin. Yksi nousukiidon avainpelaajista oli laituri Thomas Tumba.

26.9.2023 17:30 Korisliiga

Antero Lehto palaa hyvin erilaiseen Pyrintöön kuin josta lähti – ”Pelit ratkaistaan onneksi pelaamalla eikä paperilla”

39-vuotias Korisliiga-veteraani palaa kasvattajaseuraansa ja alkaa johtaa nuorentunutta joukkuetta. Hän kokee silti oppivansa työssään yhä itsekin uusia asioita.

26.9.2023 08:55 Korisliiga

Bojan Sarcevic löytää motivaatiota Korihaiden korkeista tavoitteista – ”Aion pelata kuin kausi olisi viimeiseni, vaikka lopullista päätöstä en olekaan tehnyt”

Korihait on kokenut kovia vuosia ja kamppailut enemmän sarjapaikasta kuin Korisliigan kärkisijoista. Veteraanipelinjohtaja Bojan Sarcevic pyysi joukkuetta asettamaan tavoitteen korkealle, jotta hän sai kesän harjoittelukauteen motivaatiota.

25.9.2023 17:00 Korisliiga

Erik Sajantila on ottanut oppia kokemuksistaan Lahti Basketballissa – ”Uskon, että olemme kaikki kasvaneet paljon haastavien viime vuosien aikana”

Lahti Basketballin nuoret suomalaispelaajat ovat jälleen valmiita kovaan työhön. Kotimaisen rungon kovin pisteidentekijä oli viime kaudella Erik Sajantila, joka tahtoo nyt kehittää pallollisia taitoja ja fysiikkaa.

25.9.2023 09:45 Korisliiga

Helsinki Seagullsin René Rougeau on valmis tekemään lisää historiaa – “Viime kauden finaalit olivat urani vaikeimmat”

Helsinki Seagulls lähtee uuteen kauteen halukkaana toistamaan viimekautisen mestaruutensa. Joukkoja kentällä johtaa Suomeen juurtunut veteraanipelaaja René Rougeau.

23.9.2023 09:52 Susijengi

Henri Kantonen Liettuaan Daniel Dolencin joukkuetoveriksi

Heti MM-kisojen jälkeen sopimuksen Karhu Basketin kanssa solminut Henri Kantonen, 26, käyttää sopimuksessaan olleen ulkomaanpykälän. 198-senttinen ToPo Junioreiden kasvatti ja Susijengin kaksinkertainen arvokisakävijä liittyy yksivuotisella sopimuksella Liettuan liiganousija M Basket Mazeikiaihin Daniel Dolencin joukkuetoveriksi.

12.9.2023 08:22 Susijengi

Roope Ahosen koripalloura päätökseen

Kahdesti Susijengiä EM-kisoissa (2013, 2015) edustanut Salon Vilppaan kasvatti Roope Ahonen, 33, on ilmoittanut lopettavansa koripallouransa. 187-senttisen Ahosen ansioluetteloon kuuluvat mm. Espanjan kakkosliigan ja Espanjan kakkoscupin mestaruudet, kahdeksan kautta Korisliigaa ja kahdeksan kautta ammattilaisena ulkomailla.

3.9.2023 04:33 Susijengi

Henri Kantonen jatkaa Karhu Basketissa

Susijengin MM-kisajoukkueeseen kuulunut ToPo Juniorien kasvatti Henri Kantonen, 198 cm ja 26 vuotta, jatkaa uraansa Karhu Basketissa. Viime kaudella Karhun Korisliigan hopealle ja FIBA Europe Cupin neljän parhaan joukkoon johdattaneen Kantosen ja Karhun sopimuksessa on ulkomaanpykälä, joka on voimassa tammikuuhun asti.

25.8.2023 09:00 Korisliiga

Korisliigat jatkuvat Ruudussa - Koripalloliitto ja Nelonen Media jatkosopimukseen

Korisliiga ja naisten Korisliiga näkyy alkavalla kaudella Ruutu-palvelussa. Vuonna 2020 käynnistynyt yhteistyö jatkuu monivuotisella jatkosopimuksella.

21.8.2023 10:00 Yhteistyökumppanit

Millpoint Koripalloliiton ja Korisliigan yhteistyökumppaniksi

Suomen Koripalloliitto on solminut yhteistyösopimuksen mainos- ja liikelahjamaailman syövereissä vaikuttavan Millpointin kanssa. Millpoint tulee avuksi kehittämään Koripalloliiton virallista verkkokauppaa.

15.8.2023 16:12 Susijengi

Shawn Hopkins vahvistaa Karhu Basketia

Korisliigan viime vuosien kestomenestyjä ja viime keväänä FIBA Europe Cupin neljän parhaan joukkoon edennyt Karhu Basket on jatkanut aktiivisena siirtomarkkinoilla. Tuoreimpana kiinnityksenään kauhajokiset hankkivat riveihinsä viime kauden Romaniassa pelanneen 195-senttisen ja 28-vuotiaan Susijengi-laituri Shawn Hopkinsin.

8.8.2023 09:06 Susijengi

Topias Palmi vahvistaa Karhu Basketia

Erinomaisen kevään Romaniassa pelannut Tampereen Pyrinnön kasvatti ja Susijengin vakiokasvo Topias Palmi, 28, on allekirjoittanut yksivuotisen sopimuksen Korisliigaan ja FIBA Mestareiden Liigan karsintaan valmistautuvan Karhu Basketin kanssa. Lisäksi Karhu Basket on allekirjoittanut kaksivuotisen pelaajasopimuksen 203-senttisen Chris Brandonin kanssa.

Näytä lisää vastaavia