Kataja ja Kobrat palasivat voittojen tielle – Kauhajoen vauhti ei riittänyt

3.1.2024 20:33 Miesten Korisliigan sarjataulukossa sijat 3–9 ovat parhaillaan tiiviissä sumpussa – vain kuuden pisteen haarukassa. Tänään tuossa välikössä asemiaan paransivat Kataja Basket ja Kobrat.

Otteluvoitot merkittiin tänään Kobrille ja Katajalle. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Kataja Basket sai yllätettyä Kauhajoen pahan kerran takaa-ajoasemasta, kun tiiviissä ryppäässä keskenään kilpailevat miesten Korisliigan joukkueet ottivat mittaa Joensuussa. Isännät veivät potin tiukasta pelistä lukemin 78–73. Kataja nousi samalla sarjataulukossa sijalle kolme, kun taas Kauhajoki on viidentenä, mutta joukkueiden välillä on eroa vain yhden voiton verran.

– Taistelimme todella kovaa, että pääsimme peliin takaisin mukaan ja ohi. Koko suoritus oli meiltä askel eteenpäin. Tämä oli sataprosenttisesti puolustuksen voitto tänään, Katajan laituri Thomas Tumba kommentoi Ruudulla.

Hyökkäyspäässä Katajan vahvimmaksi lenkiksi osoittautui Richaud Pack, joka upotti ottelussa komeat 34 pistettä. Tuomas Hirvonen tuki työtä kymmenellä pisteellä ja kuudella koriin johtavalla syötöllä.

Kauhajoen pistelingon roolia näytteli Topias Palmi 18:lla.

Ottelutilastot

Illan toisessa ottelussa voiton vei Kobrat. Bisons Loimaa taipui kotiparketillaan lapualaisvieraille 76–88. Kobrat tulee sarjataulukossa yhden voiton verran Kauhajoen perässä sijalla seitsemän. Bisons sen sijaan on jäänyt toiseksi viimeiselle paikalle.

Kobrien vahvin hyökkäysesitys nähtiin 21 pistettä upottaneelta ja neljä koriin johtavaa syöttöä jakaneelta Taz Shermanilta.

Bisonsin puolella sen sijaan tehokkain oli Dylan Painter 22 pisteellä ja kymmenellä levypallolla.

Voittajien päävalmentaja Ville Turja kommentoi Ruudulla:

– Bisons sai ensimmäisellä puolikkaalla 26 pistettä hyökkäyslevypalloista, mikä oli aika käsittämätön tilasto. Viisi vastaan viisi -puolustuksemme oli erinomaista, mutta sitten heiton jälkeen kentällä oli paljon pyhiä miehiä, jotka vain tuijottivat palloa ilmassa. Toisella puolikkaalla oli jo paljon parempaa tekemistä.

Ottelutilastot

 
8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

Näytä lisää vastaavia