Kasvattajapalkkio palaa kotimaiseen koripalloiluun

15.5.2001 Suomen Koripalloliiton liittovaltuusto on hyväksynyt kasvattajapalkkiopykälän osaksi Koripalloliiton kilpailusääntöjä. Karanteenit ja kasvattajarahapykälät poistettiin muutamia vuosia sitten säännöistä Euroopan Unionin kiellettyä työvoiman vapaan liikkumisen rajoittamisen. Tuoreeltaan käydyssä liikuntapoliittisessa keskustelussa on kuitenkin katsottu, että kohtuullinen kasvattajapalkkio huippu- ja kilpaurheilussa on hyväksyttävä ja mahdollinen.

Liittovaltuusto oli yksimielisesti kasvattajapalkkion palauttamisen kannalla, palkkion suuruudesta sen sijaan äänestettiin. Äänien mennessä tasan 12-12 ja puheenjohtajan äänen ratkaistessa liittovaltuusto päätti kaksinkertaistaa liittohallituksen esittämästä palkkiosummat. Näin ollen kilpailuvuonna 2001-02 miesten mestaruussarjaan siirtyvästä pelaajasta maksetaan pelaajan kasvattajaseuralle 10.000 markan suuruinen kasvattajapalkkio. Naisten mestaruussarjassa ja miesten I divisioonassa palkkion suuruus on 5.000 ja naisten I divisioonassa 1.000 markkaa.

Kasvattajapalkkio maksetaan aina pelaajan siirtyessä uuteen seuraan miesten ja naisten SM- ja I divisioonatasoilla tai seurassaan ensimmäistä kertaa kyseisiin sarjoihin. Palkkio tulee maksaa kasvattajaseuralle kuukauden kuluessa pelaajan ensimmäisestä ottelusta SM-sarjassa tai I divisioonassa. Kasvattajapalkkio ei siis ole pelaajan edustuskelpoisuuden este. Sen sijaan seura voidaan sulkea sarjasta, mikäli seura jättää kasvattajapalkkion maksamatta.

Pelaajan kasvattajaseuraksi katsotaan se seura, jonka joukkueisiin pelaaja on ollut rekisteröityneenä nuorten sarjoissa lukuunottamatta 22-vuotiaiden poikien ja 20-vuotiaiden tyttöjen sarjoja vähintään neljänä kilpailuvuonna. Mikäli tällaisia seuroja on enemmän kuin yksi, kasvattajaseura on se seura, jota pelaaja on edustanut useampana kilpailuvuonna.

Kasvattajapalkkiopykälä astuu voimaan 1.7.2001, mutta koskee kaikkia pelikaudelle 2001-02 tehtyjä siirtoja - myös ennen 1.7. tehtyjä seurasiirtoja.

Kekkonen liittovaltuuston ainoa puheenjohtajakandidaatti

Liittovaltuustolla on kevätkokouksessaan mahdollisuus asettaa syksyn liittokokoukselle puheenjohtajaehdokkaita. Liittovaltuusto asetti ehdokkaaksi ainoastaan Koripalloliiton nykyisen puheenjohtajan Antero Kekkosen. Kansanedustaja Kekkonen on toiminut puheenjohtajana syksystä 1999.

Kokouksessaan liittovaltuusto hyväksyi myös Koripalloliiton vuoden 2000 tilinpäätöksen, jonka loppusumma oli 14,3 miljoonaa markkaa. Tilinpäätös oli noin kaksikymmentä tuhatta markkaa alijäämäinen.

 
27.9.2012 Pohjoinen alue

Koripalloliitto panostaa reiluun peliin alkavalla kaudella

NBA:sta ja Euroliigasta liikkeelle lähteneet reilun pelin säännöt rantautuvat kauden 2012/13 aikana myös suomalaiseen koripalloon kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n linjausten mukaisesti. Uusilla sääntötarkennuksilla halutaan rohkaista pelaajia, valmentajia sekä erotuomareita kitkemään peliin kuulumatonta huonoa käytöstä ottelutapahtumista.

22.5.2010 Pohjoinen alue

Koripallon C-nuorten SM-kilpailu tekee paluun

Suomen Koripalloliitto palauttaa Suomen mestaruuskilpailun 13-14-vuotiaille eli C-nuorille 15 vuoden tauon jälkeen. C-nuorten SM-tittelistä kilpaillaan jo pelikaudella 2010-11. Edellisen kerran kyseisen ikäluokan Suomen mestaruudesta on pelattu vuonna 1996.

8.2.2010 Pohjoinen alue

Kenttäviivat uusiksi 1.7.2010 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto, FIBA, on muuttanut koripallokenttää koskevia sääntöjään. Sääntöuudistuksen myötä useampi kentällä olevien rajamerkintöjen paikka muuttuu. Suomessa uudet kentän viivoja koskevat säännöt tulevat voimaan 1.7.2010 alkaen.

23.6.2008 Pohjoinen alue

Pelisääntöjen tarkennukset Suomessa voimaan 1.7., muutokset vuonna 2012

Suomen Koripalloliitto on vahvistanut kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) tekemien sääntömuutosten käyttöönottoaikataulun Suomessa. Tulkintatarkennukset astuvat voimaan kotimaan parketeilla 1.7.2008, koripallokentän viivoja oleellisesti muuttavat sääntömuutokset puolestaan 1.7.2012.

19.5.2008 Pohjoinen alue

Koripallosääntöihin tarkennuksia 2008, suurremontti 2012

Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) hallitus on hyväksynyt historiallisia muutoksia pelisääntöihin. Syksyllä 2008 sääntöihin tulee lähinnä tulkintatarkennuksia, mutta vuonna 2012 voimaan astuu muutoksia, jotka muuttavat pelikenttää oleellisesti. FIBA on päättänyt mm. siirtää kolmen pisteen viivaa puolella metrillä taaksepäin.

15.3.2007 Pohjoinen alue

Koripalloliitto valmistelee uudistuksia kilpailusääntöihin

Suomen Koripalloliiton hallitus on pystyttänyt työryhmän valmistelemaan tukun pelikaudesta 2007-08 voimaantulevia uudistuksia kilpailusääntöihin, sarjamääräyksiin ja ohjeistuksiin, joilla mm. estettäisiin pääsarjajoukkueiden suuri pelaajavaihtuvuus sekä varmistettaisiin nuorten suomalaispelaajien entistäkin joustavampi siirtyminen sarjatasolta toiselle.

19.3.2004 Pohjoinen alue

Nuorten SM-sarjat pelataan nykyjärjestelmällä myös seuraavat kaksi pelikautta

Suomen Koripalloliiton koulutus- ja nuorisoyksikkö on päättänyt, että nuorten SM-sarjat pelataan myös kaksi seuraavaa pelikautta nykyisellä sarjajärjestelmällä. Näiden pelikausien aikataulut julkistetaan huhtikuun loppuun mennessä.

10.12.2003 Pohjoinen alue

Naisille pienempi pallo 1.7.2004 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto on päättänyt ottaa nais- ja tyttökoripalloilussa käyttöön nykyistä pienemmän pallon. Kansainvälisillä kentillä käyttöönotto tapahtuu 1.10.2004. Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt, että Suomessa pelattavissa naisten sekä A- ja B-tyttöjen sarjoissa pallo nro 6 otetaan käyttöön 1.7.2004 alkaen.

26.6.2003 Pohjoinen alue

Sääntömuutokset voimaan Suomessa 1.8.2003 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on muuttanut koripallon pelisääntöjä, jotka Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt ottaa käyttöön 1.8.2003 alkaen. Keskeisimmät sääntömuutokset koskevat 24 sekunnin sääntöä, aikalisiä ja ylösheittoja.

10.5.2003 Pohjoinen alue

Liittovaltuusto hyväksyi sääntömuutoksia, nuorten ikärajat pysyivät ennallaan

Suomen Koripalloliiton hallituksen lisäksi koolla on ollut kevätkokoukseensa Espooseen kokoontunut liittovaltuusto. Valtuusto käsitteli kokouksessaan Koripalloliiton viime vuoden toiminnan, asetti talouden raamit ensi vuodelle ja hyväksyi liudan sääntömuutoksia.

Koripalloliitto uusi ulkomaalaiskiintiöitä

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on kokouksessaan päättänyt supistaa SM-sarjojen ja I divisioonien EU- ja ETA-alueiden ulkopuolisten ulkomaalaisvahvistusten määrää pelikaudelle 2003-04. Lisäksi liittohallitus päätti supistaa miesten SM-Koriksen joukkuemäärää kahden vuoden aikajänteellä.

13.5.2002 Pohjoinen alue

A-nuorten ikäraja kasvaa

Suomen Koripalloliiton liittovaltuusto on päättänyt kasvattaa A-nuorten SM-sarjoihin osallistuvien ikäluokkien ylärajaa. Pelikaudella 2002-03 A-nuorten mestaruussarjoissa saa pelata vuonna 1984 ja myöhemmin syntyneet pelaajat.

12.5.2000 Pohjoinen alue

Sääntömuutokset voimaan Suomessa 1.7.2000

Suomen Koripalloliiton liittohallitus kokoontui Helsingissä perjantaina 12.5. Kokouksen merkittävin päätös oli se, että pelisääntöihin tulevat muutokset otetaan käyttöön Suomessa jo 1. heinäkuuta alkaen, kun kansainvälisesti säännöt muuttuvat vasta Sydneyn olympialaisten jälkeen (1.10.).

30.4.2021 10:21 Susiladies

Susiladies-ohjelma on suomalaisen tyttö- ja naiskoriksen yhteinen toimintamalli

Suomalainen tyttö- ja naiskoripallo on kovassa nosteessa. Tyttöjen maajoukkueet kilpailevat parhaillaan korkeimmalla A-tasolla Euroopassa. Naisten maajoukkue on samaan aikaan alkanut ottaa harppauksia kohti kärkeä ja naiskorikselle on syntymässä uusi supertähti. Entistä valoisamman tulevaisuuden selkänojana toimii Susiladies-strategia.

27.4.2021 14:47 Koripalloliitto tiedottaa

Koripalloliiton uusi lisenssityökalu on vapaasti seurojen käytössä

Koripalloliitto on tuottanut oman lisenssitilastointisivuston palvelemaan jäsenseurojaan. Tilastosivuilta seurat pystyvät hyödyntämään kerättyä ja suodatettua lisenssidataa oman kehityksensä arviointiin ja tulevaisuuden suunnitelmien laatimiseen.

22.9.2020 09:03 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallon lisenssitutkimus: Kasvupotentiaalia löytyy, vaikka väestöennuste haastaa lajin tulevaisuudessa

Koripalloliiton laajassa lisenssiselvityksessä tutkittiin lukuja drop out -ilmiön takaa. Lisäksi lisenssilukuja verrattiin Tilastokeskuksen julkaisemiin lukuihin väestörakenteesta ja piirrettiin lajin tulevaisuuden näkymiä pohjautuen väestömuutoksen ennusteisiin.

18.9.2020 13:55 Koripalloliitto tiedottaa

Urheilujärjestöt yhdenmukaistavat sääntöjään vedonlyönnin osalta

Pilottiliitot ovat lähteneet yhdessä päivättämän kilpailusääntöjään. Tavoitteena on, että kaikki urheilujärjestöt yhdenmukaistavat kilpailusääntönsä vedonlyönnin osalta. Toimenpiteellä pyritään torjumaan kilpailumanipulaatiota ja turvaamaan kaikkien oikeus reiluun peliin.

1.9.2020 07:57 Koripalloliitto tiedottaa

Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiön opiskeluapurahojen haku avattu

Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiö (URA) myöntää vuosittain opiskeluapurahoja kansainvälistä menestystä tavoittelevien tai aktiiviuransa jo päättäneiden huippu-urheilijoiden ammattiin valmistavaan ja tutkintoon tähtäävään opiskeluun.

6.4.2020 18:00 Koripalloliitto tiedottaa

Studio 6: Uudessa koripallon keskusteluohjelmassa sinä pääset kysymään Suomen koristähdiltä

Koripalloliiton uusi viikoittainen keskusteluohjelma tuo keskiviikkoisin suomalaisen koripallon huippuvieraat sinun ruudullesi. Studio 6 on katsottavissa suorana lähetyksenä YouTubessa sekä Elisa Viihteessä. Ensimmäisen vieras on keskiviikkona 8.4. Shawn Huff.

24.3.2020 08:12 Koripalloliitto tiedottaa

Suden jäljillä -materiaali omatoimiharjoitteluun seurojen ja pelaajien käyttöön

Susijengi-tähtien Sasu Salinin ja Carl Lindbomin Pirkka-yhteistyönä toteutettu Suden jäljillä -treenipaketti on nyt vapaasti käytettävissä kaikille kädenojennuksena karenssiolosuhteiden kanssa painivalle korisperheelle.

Näytä lisää vastaavia