Juniorivalmennusverkoston toiminta käynnistyi onnistuneesti

18.1.2019 16:23 Juniorivalmennusverkosto on Suomen Koripalloliiton ja Assist Centerin (Kisakallion Urheiluopiston koripallon osaamiskeskuksen) yhteinen hanke suomalainen juniorikoripallovalmennuksen kehittämiseksi ja arkisen seuratoiminnan auttamiseksi. Verkoston toiminta käynnistyi onnistuneesti ensimmäisellä verkostotapaamisella Kisakallion Urheiluopistolla 11.-14.1.

Ainutlaatuisen ohjelman avulla pystytään nostamaan päivittäisvalmennuksen tasoa laajalti ympäri Suomen, ja sen vaikuttavuutta pyritään moninkertaistamaan, kun koulutetut valmentajat jakavat osaamistaan keskenään sekä omissa koulutustilaisuuksissaan uudelleen laajalle sidosryhmälle.

Hanke toteutetaan Suomen koripalloliiton, FIBA:n, Kisakallion sekä Olympiakomitean yhteishankkeena. Verkostoon haetaan valmentajia vuosittain, aina vuodeksi kerrallaan.

– Juniorivalmennusverkoston toiminta kohdistuu 10-15-vuotiaiden valmennukseen, joka on ollut tähän mennessä suomalaisessa valmennusjärjestelmässä vähemmän huomiota saanut, mutta äärimmäisen tärkeä ikäryhmä, kertoo verkoston yksi kouluttajista, Assist Centerin johtaja Jyri Lohikoski.

Verkoston toiminta käynnistyi Kisakallion Urheiluopistolla 11.-14.1. vuoden ensimmäisellä verkostotapaamisella, jossa tehtävään valitut verkostovalmentajat tutustuivat toisiinsa, perehtyivät verkoston toimintaperiaateisiin ja asettivat toiminnalle tavoitteita. Verkostovalmentajat osallistuivat myös aktiivisesti Nuorisovalmennusseminaariin, jakoivat näkemyksiään koripallopelin ydintaidoista sekä tutustuivat mm. Transformational Coaching -kasvatusajatteluun.

Yksi verkoston valmentajista on BC Nokian Erkko Ojala, joka vastaa seurassaan tyttöpuolen ohjelmasta ja on lisäksi mukana WU16/2020-maajoukkueen valmennusryhmässä.

- JVV kokonaisuudessaan oli hyvä ja ennenkaikkea ajankohtainen. Tarkoitus on kehittää tietotaitoa ja oppia ajattelemaan koripalloa syvällisemmin. Samalla kuitenkin panostetaan siihen, kuinka voisi auttaa, kehittää ja antaa palautetta muille valmentajille ja luoda omaan toimintaympäristöönsä avoimen ja vuorovaikutteisen valmennusympäristön. Tähän varmasti tähtää myös valmentajakerhojen ja -tapaamisten suunnittelu, Ojala kommentoi ensimmäisen tapaamisen jälkeen.

Pohjoisen alueen edustajana on Juha Valkama Oulusta, joka on jo ehtinyt tehdä suunnitelmia verkoston jalkauttamiseksi omalla alueellaan.

- Juniorivalmennusverkoston ensimmäinen tapaaminen Kisakallion hienoissa olosuhteissa oli erinomainen. Koossa oli joukko kokeneita valmentajia eri alueilta. Kaikki olivat erittäin motivoituneita ja halukkaita käärimään hihansa, jotta juniorivalmennuksen harjoitusten laatua saadaan parannettua Suomessa. Odotan innolla jo seuraavaa tapaamista helmikuussa. Ensimmäinen Pohjois-Suomen valmentajien tapaaminenkin on jo sovittu, joten pääsen nopealla aikataululla kuuntelemaan alueen muiden valmentajien toiveita ja ajatuksia.

Juniorivalmennusverkoston valmentajat tulevat talven ja kevään aikana järjestämään paikallisia, seurarajat ylittäviä valmentajakerhotapaamisia. Näiden kerhotapaamisten tavoitteena on nostaa esille 10-15-vuotiden valmennukseen keskeisiä sisältöjä sekä synnyttää innostusta ja yhteistyötä juniorivalmentajien keskuudessa.

Vuoden aikana verkostovalmentajat tulevat tapaamaan yhteensä kuusi kertaa. Seuraava verkostotapaaminen järjestetään helmikuussa U16/2020-maajoukkueiden leirin yhteydessä.

 
3.4.2024 09:27 Koulutus

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden 1.3. kurssin Savonlinnassa

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden 1.3. kurssin Savonlinnassa. Koulutus on Koripalloliiton valmennuskoulutusjärjestelmän ensimmäinen vaihe, joka antaa valmiuksia toimia valmentajan tehtävissä. Kokonaisuus pitää sisällään kolme viikonlopun mittaista lähijaksoa ja etätehtäviä.

2.4.2024 13:04 Valmentajat

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Salossa

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Salossa yhteistyössä seuran kanssa. Koulutus on Koripalloliiton valmennuskoulutusjärjestelmän ensimmäinen vaihe, joka antaa valmiuksia toimia valmentajan tehtävissä. Kokonaisuus pitää sisällään kolme viikonlopun mittaista lähijaksoa ja etätehtäviä.

2.4.2024 12:55 Valmentajat

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Vaasassa

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Vaasassa yhteistyössä Vaasan Salaman kanssa. Koulutus on Koripalloliiton valmennuskoulutusjärjestelmän ensimmäinen vaihe, joka antaa valmiuksia toimia valmentajan tehtävissä. Kokonaisuus pitää sisällään kolme viikonlopun mittaista lähijaksoa ja etätehtäviä.

23.1.2024 13:20 Valmentajat

II-tason koulutuskokonaisuus käynnistyy maaliskuussa

Koripalloliitto järjestää II-tason koulutuskokonaisuuden Kisakallion urheiluopistolla Lohjalla. II-tason hyväksytty suorittaminen oikeuttaa Koripalloliiton valmentajalisenssijärjestelmän B-lisenssiin. Koulutukseen hyväksytään varmasti 20 ensimmäistä ilmoittautumista, jotka täyttävät koulutuskriteerit. llmoittautuminen maaliskuussa alkavalle kurssille päättyy 11.3

5.1.2024 10:26 Valmentajat

Nuorisovalmennusseminaarin 12.-13.1.2024 ilmoittautuminen auki 8.1. asti

Nuorisovalmennusseminaari on osa Koripalloliiton tarjoamaa vuosittain järjestettävää valmentajakoulutusta. Seminaarin aiheet käsittelevät pääosin lapsi- ja nuorisourheiluvaiheen koripallovalmennusta. Ilmoittautuminen on avoinna 8.1. asti.

28.12.2023 09:45 Koulutus

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Helsingissä

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Helsingissä yhteistyössä seuran kanssa. Koulutus on Koripalloliiton valmennuskoulutusjärjestelmän ensimmäinen vaihe, joka antaa valmiuksia toimia valmentajan tehtävissä. Kokonaisuus pitää sisällään kolme viikonlopun mittaista lähijaksoa ja etätehtäviä.

20.12.2023 10:47 Valmentajat

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Lahdessa

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Lahdessa yhteistyössä seuran kanssa. Koulutus on Koripalloliiton valmennuskoulutusjärjestelmän ensimmäinen vaihe, joka antaa valmiuksia toimia valmentajan tehtävissä. Kokonaisuus pitää sisällään kolme viikonlopun mittaista lähijaksoa ja etätehtäviä.

8.12.2023 14:03 Pääjuttu

NVS 2024: Jari Nykänen esiintyy Nuorisovalmennusseminaarissa

Tammikuun Nuorisovalmennusseminaarin esiintyjäkattaus on täydentynyt, kun Jari Nykänen liittyy mukaan joukkoon. Näin ollen seminaarin esiintyjät on yhtä vaille kaikki vahvistuneet.

29.11.2023 12:21 Pääjuttu

NVS 2024: Ensimmäiset esiintyjät ovat vahvistuneet

Tammikuun Nuorisovalmennusseminaarin ensimmäiset esiintyjät aiheineen ovat nyt selvillä, kun Ilkka Palviainen, Niko Nyholm ja Jani Heino ovat vahvistaneet esiintymisensä. Lisäksi viime kesänä neljänneksi EM-kisoissa sijoittuneen WU16-maajoukkueen valmennusryhmä esiintyy seminaarissa kokonaisuudessaan.

17.11.2023 16:45 Pääjuttu

Nuorisovalmennusseminaarin ilmoittautuminen avattu

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto järjestävät yhteisyössä jokavuotisen Nuorisovalmennusseminaarin koripalloperheen kotipesässä Susi Training Centerissä 12. – 13.1.2024. Esiintyjät aiheineen julkaistaan marraskuun aikana. Ilmoittautuminen seminaariin on avattu.

Näytä lisää vastaavia