Joulukuun vahvin Jeffrey Carroll: ”Täällä ei laiteta yhtä tai kahta kaveria voittamaan otteluita viiden puolesta”

26.1.2023 09:16 Yhdysvaltalainen laituri Jeffrey Carroll valittiin joulukuussa 2022 miesten Korisliigan Kuukauden vahvimmaksi.

Laitahyökkääjä Jeffrey Carrollilla on syytä hymyillä. 28-vuotias yhdysvaltalainen pokkasi juuri joulukuulta 2022 Korisliigan Kuukauden vahvimman tittelin, ja hänen joukkueensa Helsinki Seagulls viimeisteli runkosarjansa taulukon toisella sijalla.

Joulukuun aikana Seagulls voitti viidestä ottelustaan neljä. Ainoan tappionsa lokit kärsivät runkosarjan voittanutta Kauhajokea vastaan. Marraskuu puolestaan oli joukkueelle silkkaa juhlaa; silloin voittosarakkeen puolelle päästiin merkitsemään täydet kuusi kuudesta.

– Minulla on erittäin hyvä tunne mahdollisuuksistamme voittoon. Parista tiukasta tappiosta huolimatta runkosarjan lopussa pelaamme parhaillaan erittäin korkeatasoista palloa. Konseptissamme oli aluksi huomattavasti opettelemista kaikille, ja työ on ollut kovaa elokuusta asti. Sen vaikutukset alkavat nyt kunnolla näkyä, Carroll toteaa.

Laiturin omat tilastot palkintoon oikeuttaneelta joulukuulta olivat 23,8 pistettä, 7,6 levypalloa ja tasan kolme syöttöä ottelua kohden. Koko runkosarjan ajalta vastaavat luvut olivat 19,1, 6,8 ja samainen kolme.

Helsinki Seagullsilla on kieltämättä sujunut vahvasti. Seuralla on ollut kauden aikana kaksi pitkää voittoputkea – ensin seitsemän ottelun, sitten kuuden – joista olisi voinut kehittyä peräti 14 pelin yhtenäinen voittorivi, ellei eurokentilläkin menestynyt sarjakärki Kauhajoki olisi katkaissut lentoa puolessavälissä.

Mutta menestys runkosarjassa ei vielä takaa kenellekään mestaruutta. Sen on oppinut kantapään kautta Seagullskin.

Jeffrey Carroll saapui ulkomaalaisvahvistuksena seurassa varsin mielenkiintoiseen tilanteeseen. Hän sai nopeasti kuulla, kuinka pääkaupungin nuoressa palloseurassa oli panostettu voittoon kovan luokan kokoonpanoilla ja kuinka lähellä patsas oli useana vuonna käynyt. Matka oli kuitenkin kerta toisensa jälkeen tyssännyt ennen loppuottelua.

– Tarina tuli kyllä tutuksi, mutta en ole ottanut siitä painetta itselleni. Olemme koko joukkueen kanssa käyttäneet sitä enemmänkin motivaationa. Suhtaudumme jokaiseen peliin omana koitoksenaan niin kauan, kunnes olemme viimeiset jäljellä.

Carroll on nähnyt haastavia tilanteita ennenkin. Ennen Korisliigaan saapumistaan hän pelasi Oklahoma Staten yliopistossa, NBA:n kehitysliigassa eli G Leaguessa sekä useissa eri joukkueissa Italiassa. Erilaiset tavat pelata ovat tulleet siis tutuiksi.

– Onhan koripallo hieman erilaista riippuen siitä, missä sitä pelaa. Erityisesti G-liigan ja Euroopan välillä yleisesti on iso ero. Täällä se on huomattavasti joukkueorientoituneempaa. Ei ole päämääränä vain laittaa yhtä tai kahta kaveria voittamaan peli viiden puolesta. Ehkä siksi Korisliiga on niin kilpailullisesti tasapainoinen ja tasoltaan korkea sarja.

Runkosarja 2022–23 on nyt lopullisesti ohi, ja lauantaina 28. tammikuuta käynnistyvät jatkosarjat. Helsinki Seagulls aloittaa oman jatkotaipaleensa ylemmän jatkosarjan toiselta sijalta, edellään ainoastaan Kauhajoki.

Tulevia koitoksia varten Carrollilla on selkeä käsitys siitä, mitä hänen joukkueensa täytyy vielä kehittää.

– Puolustuksemme ei ole huonoa, mutta meidän täytyy löytää uudelleen sitä aggressiota, joka meiltä runkosarjan lopussa hieman katosi. Edes jatkoajalla voittoa jahdatessamme emme saaneet vastustajan hyökkäystä pysäytettyä. Asia ei ole kiinni mistään taidosta, jota nyt pitäisi opetella. Kyse on pelkästään asenteesta ja energiasta.

Henkilöt

 
17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

Näytä lisää vastaavia