JBA:n ja Gradian yhteistyö mahdollistaa pelaajapolun huipulle

21.1.2019 13:30 Jyväskylä Basketball Academyn ja Gradia Jyväskylän yhteistyö syvenee, kun toisen asteen opiskelijoiden (lukio & ammattioppilaitos) koulupäivän aikana tapahtuvassa lajiharjoittelussa otetaan iso harppaus entistä parempaan suuntaan.

Toisen asteen opiskelijat pääsevät jo nyt harjoittelemaan kouluviikon aikana kolmena aamuna, mutta ensi syksystä alkaen myös iltapäivän harjoitukset tullaan järjestämään koulupäivän puitteissa. Näin opiskelijaurheilijoiden arkipäivien pituus pysyy hallittavana myös riittävän levon ja ravinnon näkökulmasta.

-Arkiharjoittelu tulee muuttumaan siten, että iltaharjoittelu tapahtuu suoraan koulun jälkeen kello 15:30-17:30 aikana Gradian saleissa, joka sijaitsee urheilijoiden opinahjon yhteydessä. Salin yhteydessä on myös kuntosali. Tämä mahdollistaa sen, että illat vapautuvat opiskelulle ja vapaa-ajalle, huomauttaa toiminnasta päävastuun kantava, JBA:n miesten joukkueen apuvalmentaja ja poikien U19 joukkueen päävalmentaja Toni Nyman.

Myös taito-, ja fysiikkaharjoitteluun keskittyvien aamuharjoitusten määrää nostetaan nykyisestä kolmesta kerrasta neljään kertaan. Nymanin lisäksi valmennuksesta vastaavat JBA:n miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Mikko Tupamäki, sekä JBA:n tyttöpuolen sekä Äänekosken Huiman naisten päävalmentaja Juuso Sainio.

-Tällä hetkellä jos ajatellaan nuorten harjoittelun kokonaisuutta, tapahtumat sijoittuvat moniin eri saleihin ja erilaisiin aikoihin, jonka vuoksi nuorten urheilijoiden päivät venyvät välillä liian pitkiksi. Tätä tilannetta halutaan parantaa ja yhteistyö Gradian kanssa antaa tähän loistavat mahdollisuudet, Nyman toteaa.

Pelaajan näkökulmasta tarjolla on jokaiselle pelaajalle kehittävä harjoitusympäristö ja omalle kehitysasteelle sopiva pelipaikka. Poikien puolella tämä on mahdollista U19 SM-sarjassa pelaavan HoNsU:n, Miesten 1-Divisioona B:n Jyväskylän Weikkojen sekä miesten 1-Divisioona A:ssa pelaavan JBA:n tiiviin yhteistyön kautta.

Tyttöjen puolella valtakunnallisia sarjoja pelataan JBA:n U19-tytöissä sekä Äänekosken Huiman naisten 1-Divisioonajoukkkeessa. Sama ajatusmaailma on myös Gradian apulaisrehtori Seppo Haavistolla.

-Toiminnan ydinajatus on siinä, että kullekin pelaajalle löytyy sopiva joukkue ja riittävän haastava sekä kehittävä rooli siinä joukkueessa. On myös ehdottoman hienoa, että opiskelijoille jää illat vapaaksi esimerkiksi kavereille ja muille harrastuksille, Haavisto toteaa.

Lukion ja ammattioppilaitoksen lisäksi Jyväskylä tarjoaa loistavat mahdollisuudet myös korkeakouluopiskeluiden ja laadukkaan harjoittelun yhdistämiseen. Jyväskylän Yliopiston ja Jyväskylän Ammatikorkeakoulun laaja ja laadukas opiskelutarjonta yhdistettynä valtakunnallisia sarjoja pelaaviin miesten ja naisten joukkueisiin takaa loistavan pelaajapolun aina ammattilaiskentille asti. Kaikki JBA:n pelaajat (lukio-, ammattikoulu-, ja korkeakouluopiskelijat) pääsevät myös käyttämään Jyväskylän Urheiluakatemian sekä mm. uuden Training Roomin fysiikkavalmentajien ja fysioterapeuttien asiantuntevia palveluita. Nuorten urheilijoiden hyvinvointi ja urheilullinen kehitys on siis parhaissa mahdollisissa käsissä.

Tervetuloa Jyväskylään kehittymään opiskelijana, koripalloilijana ja ihmisenä!
 
www.gradia.fi/yhteishaku
www.jyu.fi
www.jamk.fi
www.jba.fi
 
Lisätiedot ja yhteydenotot:
toni.nyman@jba.fi / 044 979 3383
mikko.tupamaki@jba.fi / 040 017 2083

 

 

 
13.12.2023 15:59 Keskinen alue

Vaasan Salama etsii juniorivalmentajaa / seurakoordinaattoria

Vaasan Salama on juniorijäsenmäärältään Pohjanmaan suurin koripalloon keskittynyt junioriseura. Jäsenmäärä on kasvanut viime vuosina merkittävästi ja tulevien koripallokausien tavoite on entisestään kehittää toimintaa. Haemme nyt junioritoimintaan erikoistunutta valmentajaa. Toimi on toistaiseksi voimassa oleva ja töiden alkamisaika on sovittavissa.

8.9.2023 20:22 Keskinen alue

Marko Kainulainen JBA:n tapahtumapäälliköksi

JBA saa riveihinsä todella kovan luokan vahvistuksen kun tapahtuma-alan ammattilainen ja intohimoinen koripallomies Marko Kainulainen aloittaa seuran tapahtumapäällikkönä.

16.8.2023 16:38 Keskinen alue

Kimmo Juvonen JBA:n toiminnanjohtajaksi

JBA:n taustaorganisaatio ottaa ison harppauksen eteenpäin kun JBA:n hallituksen puheenjohtajana seuran perustamisesta lähtien toiminut Kimmo Juvonen aloitti työnsä toiminnanjohtajana eilen 15.8.2023.

27.4.2023 19:49 Keskinen alue

Jyväskylä Basketball Academy hakee päätoimista toiminnanjohtajaa

Edellytämme laaja-alaista tuntemusta urheiluseuratoiminnasta, myyntikokemusta sekä ennenkaikkea intohimoa ja uskallusta lähteä kehittämään kanssamme aivan uudenlaista urheiluseuraa!

4.4.2023 00:57 Keskinen alue

Vaasan Salama etsii juniorivalmentajaa / valmennuksenkehittäjää / seurakoordinaattoria koripallokaudelle 2023–2024

Vaasan Salama on juniorijäsenmäärältään Pohjanmaan suurin koripalloon keskittynyt junioriseura. Jäsenmäärä on kasvanut viime vuosina merkittävästi ja tulevien koripallokausien tavoite on entisestään kehittää toimintaa. Haemme nyt junioritoimintaan erikoistunutta valmentajaa koripallokaudelle 2023–2024.

22.2.2023 21:56 Keskinen alue

Yhdistä opiskelu ja urheilu Jyväskylässä!

Kevään 2023 yhteishaku käynnistyi tiistaina 21.2. Jyväskylä tarjoaa koripalloilijoille maan parhaat olosuhteet opiskelun ja laadukkaan harjoittelun yhdistämiseen.

16.7.2022 10:38 Keskinen alue

Ville Kesänen Vaasan Salaman seurakoordinaattoriksi

Vaasan Salaman keväinen valmennuksen kehittäjän toimihaku tuotti hienon tuloksen.

9.5.2022 18:51 Keskinen alue

Vaasan Salama etsii Juniorivalmentajaa/valmennuksenkehittäjää koripallokaudelle 2022–2023

Vaasan Salama on juniorijäsenmäärältään Pohjanmaan suurin koripalloon keskittynyt junioriseura. Tulevien koripallokausien tavoite on entisestään kehittää junioritoimintaa. Haemme nyt junioritoimintaan erikoistunutta valmentajaa koripallokaudelle 2022–2023.

22.2.2022 15:55 Keskinen alue

KUORTANE BASKETBALL CAMP 27-30.6.2022

Tytöt & Pojat 2006-2014. Yli 50% paikoista jo varattu, ilmoittaudu ajoissa ja varmista paikkasi kesän kuumimmalla korisleirillä!

10.2.2022 22:42 Keskinen alue

Yhteishaku 2022: Yhdistä opiskelu ja urheilu Jyväskylässä!

Kevään 2022 yhteishaku käynnistyy tiistaina 22.2. ja Jyväskylä tarjoaa koripalloilijoille maan parhaat olosuhteet opiskelun ja laadukkaan harjoittelun yhdistämiseen.

Näytä lisää vastaavia