Jatkosarjalohkojen rajapyykillä kova vääntö käynnissä – pisteitä tänään muun muassa Kobrille ja Vilppaalle

28.12.2023 20:36 Miesten Korisliigassa pelattiin täysi kierros, jossa sarjapisteitä ottivat Kobrat, Salon Vilpas, Kauhajoki, Helsinki Seagulls, Bisons Loimaa ja BC Nokia.

Antto Nikkarinen (vas.) ja Kobrat metsästävät ylemmän jatkosarjan paikkaa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Antto Nikkarinen johdatti Kobrat kotivoittoon Lahti Basketballia vastaan luvuin 102–87. Lapualaisseura on yksi monista, jotka ovat päätyneet tiiviiseen sumppuun taistelemaan miesten Korisliigan ylemmän jatkosarjan paikasta aivan rajapyykin tuntumassa.

Nikkarinen pyöritti hyökkäystä upottaen 15 pistettä ja jakaen neljä koriin johtavaa syöttöä.

– Kiva, että heittoni kerrankin osuivat. Saimme toisella puoliajalla hyviä heittopaikkoja hyvin yksinkertaisilla jutuilla. Tämä oli hyvä suoritus meiltä ottaen huomioon, että viime aikoina on hyökkäyspäässä ollut hieman vaikeaa, Nikkarinen kommentoi Ruudun haastattelussa.

Joukkueen paras pistemies oli kuitenkin 16 pistettä ja kuusi levypalloa kirjauttanut KJ Buffen.

Illan tähti tappion kärsineen Lahden riveissä oli Harrison Cleary 28 pisteellä, viidellä levypallolla ja kuudella syötöllä. Lahti on parhaillaan sarjataulukon viimeisellä sijalla.

Ottelutilastot

Samassa ryppäässä jatkosarjojen rajamailla taistelee myös Salon Vilpas, joka taivutti kotikentällään tänään sarjakolmosena porskuttavan Korihait luvuin 95–89.

Vilppaan pistekuningas oli Tavon King 25:llä. Joukkuetoveri Mikko Koivisto jäi kuuteen pisteeseen mutta pyöritti peliä seitsemän syötön arvoisesti.

– Mielestäni tauon jälkeiseksi peliksi energiamme oli oikein hyvä. Kotipelit ovat olleet hieman hankalia. Tuli nytkin esimerkiksi paljon virheitä, mutta voitto on tärkein, Koivisto totesi Ruudulla.

Korihaiden korihait olivat Wesley Person Jr. ja Travis Jocelyn, kumpikin 16 pisteellä.

Ottelutilastot

Ylemmän sarjan paikkoja yhä jaossa

Kauhajoki jatkaa nousuaan ja saavutti tämäniltaisella 94–90-voitollaan Kouvoista jo taulukon neljännen sijan. Kauhajoki on nyt vahvasti kiinni ylemmän jatkosarjan paikassa, ja Kouvotkin aivan viivan tuntumassa.

Pelin pistetykki oli jälleen kerran Kauhajoen Topias Palmi, joka upotti 25 pistettä ja keräsi viisi levypalloa.

Kouvojen kovimmat luvut olivat Ricardo Lindon 24 pistettä ja yhdeksän levypalloa. Joukkueen päävalmentaja Jyri Lehtonen totesi ottelun jälkeen:

– Meille tuli lopussa kolme pallonmenetystä ja kolme ohi heitettyä vapaaheittoa. Karhu sai enemmän paikkoja ja sitä kautta voitti pelin. Tuorein pelaajamme Thomas Gipson joutui vähän hankalaan paikkaan, kun on ollut mukana vasta muutaman harjoituksen. Kun seuraavan kerran tapaamme Karhun, nähdään epäilemättä kentällä vähän erilainen Gipson.

Ottelutilastot

Bisons Loimaa yllätti kovan väännön päätteeksi KTP-Basketin vierasvoitolla. Ylempää jatkosarjaa aivan hilkulla tavoitteleva KTP taipui ottelussa niukasti 75–77 eikä näin ollen päässyt edistämään tavoitettaan. Bisons puolestaan on huomattavasti kauempana, sarjataulukon sijalla kymmenen.

– Puolustuksellisesti pelasimme tänään ihan OK-pelin. Olen kyllä valmentajana vähän ihmeissäni, kun osa pelaajista on pienessä kipsissä, ja se tuntuu tarttuvan muihinkin. Sisäpelimme on tällä hetkellä aika heikkoa, ja hyökkäyksellisesti olemme aivan liikaa kaukoheittojen varassa, kommentoi KTP:n päävalmentaja Roope Mäkelä.

Loimaalaisten ehdoton sankari ottelussa oli Dylan Painter, jolle merkittiin 21 pistettä ja 14 levypalloa. Emil Uotila säesti 12 pisteellä.

KTP:n vahvimmat onnistujat olivat Shaun Doss Jr. ja Ahmad Rand, kumpikin 14 pisteellä.

Ottelutilastot

Kärkikaksikko kasvattaa johtoaan

Sarjakärki Helsinki Seagulls näytti kyntensä vierasmatkalla Tampereella. Isäntäjoukkue Pyrintö taipui luvuin 59–88. Seagulls on koko sarjataulukon kärjessä parhaillaan kolmen voiton turvin, kun taas Pyrintö on jumiutunut liigan toiseksi viimeiselle sijalle.

Pelin ehdoton tilastohirmu oli Seagullsin Chuba Ohams, joka pussitti 25 pistettä ja keräsi kymmenen levypalloa. Joukkuetoveri Lassi Nikkarinen osui kymmenen pistettä ja jakoi kahdeksan syöttöä.

– Ottelu oli puoliaikataukoon asti tasainen, mutta saimme kolmannella jaksolla Pyrinnön tiettyjä actioneita paremmin pois. Sen lisäksi luotimme omaan hyökkäykseemme. Alussa heitimme heikosti, vaikka mielestäni paikat olivat ihan hyviä, Nikkarinen kommentoi Ruudulla.

Pyrinnön puolella Luther Muhammad ylsi 23 pisteeseen ja kahdeksaan levypalloon.

Ottelutilastot

Myös sarjataulukon kakkonen BC Nokia teki kovaa työtä kaataessaan Kataja Basketin 123–80. Nokia sai näin ollen kahden voiton verran eroa sekä tappion kärsineeseen Katajaan että kaikkiin muihinkin lähimpiin haastajiinsa.

Nokian sytyttäjiä illan ottelussa olivat Both Gach 25 pisteellä ja 11 levypallolla sekä Tomas Murphy 19 pisteellä ja kymmenellä levypallolla.

Päävalmentaja Greg Gibson kommentoi Ruudun haastattelussa:

– Teimme aiemmin päätöksen, että harjoittelemme joulun ajan, ja mielestäni se näkyi tänään. Olen ylpeä pelaajista ja heidän energiastaan. Ensimmäisellä puolikkaalla sorruimme esimerkiksi vain kahteen menetykseen.

Katajan parhaat pistemiehet olivat Teemu Knihtinen ja Elijah Lufile, kumpikin 17:llä.

Ottelutilastot

 
12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

Näytä lisää vastaavia