Jarno Nikula jatkaa Korihaiden päävalmentajana, Teemu Turunen liittyy valmennusryhmään

12.4.2021 12:20 Uudenkaupungin Korihaiden valmennusjohto on valittu, kun Jarno Nikula aloittaa ensi syksynä seitsemännen kautensa edustusjoukkueen päävalmentajana. Aisaparikseen Nikula saa 26-vuotiaan Teemu Turusen.

Korihait ja Jarno Nikula solmivat kahden vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Nikula, 47, on tehnyt pitkän työn uusikaupunkilaisen koripallon edistämiseksi ensin pelaajana ja myöhemmin valmentajana. Pelaajaurallaan Nikula edusti Korihaita 12 kauden ajan. Valmennustehtävissä Nikula on toiminut monissa Korihaiden juniorijoukkueissa vastuuvalmentajana sekä edustusjoukkueen pää- ja apuvalmentajana. 

Nikula lähtee avoimin mielin johtamaan Korihaita seuraaville kausille.

– Onhan tämä helpompaa lähteä rakentamaan joukkuetta, kun voi suunnitella pidemmälle kuin vuoden kerrallaan. Tiettyjä asioita yritetään parantaa ja tehdä eri tavalla, mutta siihen vaikuttaa myös minkälaisia pelaajia saadaan. Tuleva pelaajarunko pyritään saamaan myös monivuotiseksi, kertoo Nikula seuran tiedotteessa.

Korihait jatkaa organisaation kehittämistä tulevaisuutta varten. Tätä varten Korihait on palkannut valmentaja Teemu Turusen vahvistamaan seuran valmennusosaamista niin edustusjoukkueeseen kuin koko seuran junioritoimintaan.

Tulevana lauantaina 27 vuotta täyttävä Turunen valmensi viime kaudella kasvattajaseuraansa Namika Lappeenrantaa I-divisioona B:ssä sekä toimi Naisten Korisliigassa pelaavan Catzin fysiikkavalmentajana. Junioripuolelta Turusella on SM-sarjakokemusta Catzin 19-vuotiaiden tyttöjen joukkueen joukkueesta.

– Erittäin hyvillä ja odottavaisilla fiiliksillä tulen Uuteenkaupunkiin, olen kiitollinen Korihaille tästä mahdollisuudesta. Hieno askel eteenpäin itseni kannalta, kommentoi Turunen.

Turusen isä Mika valmensi Lappeenrannan Namikaa useamman vuoden ajan 2000-luvulla ja johdatti seuran kahteen Suomen mestaruuteen vuosina 2005 ja 2006. Valmentajana nuorehko Turunen odottaa innolla yhteistyötä Nikulan kanssa sekä uusia oppimismahdollisuuksia Uudessakaupungissa.

– Seuraavat kaksi vuotta tulevat sisältämään paljon uusia ihmisiä ja varmasti uudenlaisia tilanteita. HKVT-koulutus on ensi kauden aikana, joten oppimismahdollisuuksia on tarjolla reilusti. Koen omaavani hyvän pelikäsityksen ja sen myötä haluan olla Jarnon apuna kaikessa mahdollisessa. Uskon, että tulemme täydentämään toisiamme hyvin, kertoo Turunen.

Myös päävalmentaja Nikula odottaa innolla yhteistyötä ja Turusen tuomia ajatuksia koko seuraan.

– Nuori ja innokas valmentaja on kyseessä ja odotan mielenkiinnolla syksyä ja tulevia vuosia. Uskon, että Turunen tuo sekä edustusjoukkueeseen että junioripuolelle uusia näkemyksiä, toteaa Nikula.

Nikulan ja Turusen sopimukset ovat kaksivuotisia.

Asiat

 
17.5.2024 08:37 Korisliiga

Boyd ja Salmi jatkavat Kouvoissa - Rasmus Lindberg uutena joukkueeseen

Kouvot on solminut vuoden mittaiset pelaajasopimukset Henry Boydin, Eemeli Salmen ja Rasmus Lindbergin kanssa. Boyd aloittaa sopimuksen myötä syksyllä toisen kautensa Kouvolassa, Salmi puolestaan jo viidennen. Lindbergille kausi on ensimmäinen Kouvot-paidassa.

16.5.2024 10:02 Korisliiga

Eero Innamaa siirtyy Vilppaan takakentälle

Salon Vilpas on solminut kahden vuoden sopimuksen takamies Eero Innamaan kanssa. 25-vuotias Innamaa on pelannut viimeiset kuusi vuotta Kauhajoen riveissä ja siirtyy nyt lähemmäksi kotiseutuaan. Turun NMKY:n kasvatti tuo rutkasti kokemusta Vilppaan takakentälle, sillä liigapelejä kertyi miehelle Kauhajoella 247.

15.5.2024 20:48 Korisliiga

Korisliiga-finaalit tasoissa: Seagulls tiukassa väännössä höyhenen verran parempi

Helsinki Seagulls otti kolmen pisteen vierasvoiton BC Nokiasta ja tasoitti finaalisarjan.

12.5.2024 18:01 Korisliiga

Seagulls kesti Nokian loppukirin ja kavensi finaalit 2–1:een

Helsinki Seagulls otti ensimmäisen voittonsa tämän vuoden miesten Korisliigan finaaleissa.

11.5.2024 20:04 Pääjuttu

Kauhajoki suvereeniin voittoon pronssiottelussa – Palmin ja Hopkinsin heittokädet kuumina

Miesten Korisliigan pronssimitalit ripustettiin tänään Kauhajoen pelaajien kaulaan.

10.5.2024 21:09 Korisliiga

Hurmiossa pelanneelta BC Nokialta ylivoimainen esitys – finaalisarja nokialaisille nyt 2–0

Korisliigan toinen finaali oli kotijoukkue BC Nokian näytös, kun sen puolustus tylsytti Helsinki Seagullsin lukemin 85–60 (38–31). Kolmas finaali pelataan tulevana sunnuntaina Helsingissä.

8.5.2024 21:26 Korisliiga

Korisliiga-finaalit käyntiin: BC Nokia kähvelsi kotiedun heti ensikohtaamisella!

Helsinki Seagullsin ja BC Nokian ensimmäinen finaaliottelu päättyi 63–69-vierasvoittoon.

7.5.2024 15:23 Korisliiga

Korisliigan finaalien 2023-2024 erotuomarit valittu

Huomenna alkava miesten Korisliigan finaalisarja tuomitaan seitsemän erotuomarin voimin.

7.5.2024 12:44 Korisliiga

BC Nokia haastaa kokeneen ja itsevarman Seagullsin nuorella nälällä ja nopeudella – ”Tietämättömyys on etumme!”

Keskiviikkona 8. toukokuuta käynnistyvät Korisliiga-finaalit. Vastakkain ovat Helsinki Seagulls ja BC Nokia, joiden päävalmentajat miettivät kiireisellä aikataululla parhaita aseita kilpailijaansa vastaan.

6.5.2024 14:31 Korisliiga

Rougeaulle 100 torjuntaa pudotuspeleissä täyteen

Helsinki Seagullsin Rene Rougeau torjui lauantaina ratkaisevassa seitsemännessä välieräpelissä Kauhajokea vastaan vastustajan koriinheiton neljästi.

Näytä lisää vastaavia