Israel saapuu EM-avaukseen revanssi mielessään

1.9.2022 18:08 Susijengi kasvatti viikko sitten MM-karsintojen voittoputkeaan nujertamalla Tampereella Israelin 79–73. Joukkueet kohtaavat toistamiseen lyhyen ajan sisään huomenna EM-kisojen Prahan lohkon avausottelussa. Valmentaja Mikko Larkas uskoo, että takamiesveteraanillaan Gal Mekelillä vahvistunut Israel on karsintatappion jälkeen lukenut läksynsä.

Israel saa kaivatun vahvistuksen takakentälleen kokeneesta Gal Mekelistä. Kuva: FIBA Europe.

Viikon takainen Israel-voitto oli osoitus Susijengin onnistuneesta valmistautumisesta ja kyvystä toteuttaa joukkuekonseptia. Susijengi piti Israelin tehokkaasti pois hyökkäyslevypalloista ja onnistui hyydyttämään vastustajansa juoksupelin lähes kokonaan. Kauneusvirheitäkin mahtui mukaan.

- Saatiin Israelin vahvuudet pois ja estettyä heidän liikkumistaan. Kolmannen jakson musta hetki meinasi maksaa meille pelin, joten siinä voisi olla kehityskohtaa meille, valmentaja Mikko Larkas arvioi.

2020-luvun huippukoripallojoukkueet ovat kuitenkin alati taktisesti valveutuneempia. Vaikka Israel sai elokuun MM-karsintaikkunan päättäneessä ottelussaan kyytiä Ruotsilta, joukkue oli jo oppinut Susijengi-pelistä ja hionut suoritustaan.

- Israel oikoi pelaamistaan Ruotsi-ottelussa. He karsivat turhia liikkeitä ja kenttäasetelman liikuttamista ja tekivät ratkaisunsa paljon nopeammin, mikä on näkemäni perusteella heille epätyypillistä, Larkas pohtii.

Olennaista ei kuitenkaan ole mukautua toisen joukkueen tekemiseen, valmentaja muistuttaa. Pääpointti on omassa tekemisessä.

- Nyt, kun kohdataan sama joukkue lyhyen ajan sisään toisen kerran uudestaan, meidän on onnistuttava samoissa asioissa kuin edellisessä ottelussa, mutta vielä paremmin, Larkas linjaa.

- Meidän pitää olla parempia niissä tilanteissa, mitkä meitä eniten viikko sitten satuttivat. Viime ottelussa tapahtui muutamia nukahduksia, joista Israel sai pisteitä, emmekä ehkä tunnistaneet kaikkia heidän heittäjiään. Tekemisen laadun pitää nousta.

Mielenkiintoisen yksityiskohdan otteluun tuo myös Israelin pelinrakentajaveteraanin Gal Mekelin mukaantulo. NBA:ssa ja Euroliigassa pelannut Mekel puuttui Israelin MM-karsintavahvuudesta, mutta on mukana EM-kisoissa.

- Israelilla on vahvat nuoret pelinrakentajat Tamir Blattissa ja Yam Madarissa, mutta onnistuimme Blattin puolustamisessa erinomaisesti viikko sitten ja Israelilta kuitenkin puuttui loppuhetkillä kokemusta. Mekel on juuri sellainen pelaaja, joka voi rauhoittaa heidän peliään tarvittaessa.

Coach Larkaksen tärpit – seuraa heitä

Deni Avdija (203/21): ”Erittäin monipuolinen pelaaja, kuin Luka Doncicin ’pikkuveliversio’ – ei yhtä pallodominantti, mutta eurooppalainen iso, joka pystyy käyttämään palloskriinin, ratkaisemaan korin alta ja heittämään kaukaa. Tosi moniulotteinen pelaaja.”

Yam Madar (190/21): ”Ensi kaudella Euroliigaa pelaava 1-2-paikkojen takamies, joka pelaa todella korkealla moottorilla, puolustaa hyvin, hyökkää kovaa korille ja tekee pisteensä postaamalla, heittämällä ja ajamalla. Kilpailija, joka on vaikeina aikoina kantanut joukkuettaan melkein yksikään. Edellisessä kahdessa pelissä joukkueen paras pelaaja.”

Gal Mekel (190/34): ”Ei yhtä hyvä heittäjä kuin muut takamiehet Tamir Blatt ja Yam Madar, mutta selkeästi kokeneempi pointti, joka pystyy luomaan paikkoja itselleen ja joukkueelle ajamalla ja pelaa kovaa. Jos peli menee tiukaksi kuten Tampereella, voi Mekel olla ratkaisijan roolissa.”

Susijengi ja Israel kohtaavat EM-kisojen avausottelussa Prahan O2 Arenalla perjantaina 2.9. klo 15.00 Suomen aikaa / klo 14.00 Tshekin aikaa.

Israel EM-kisoissa 1.-18.9.2022

#

Nimi

Pituus

Syntynyt

Seura 2022–23

4

Roman SORKIN

208

1996

Maccabi Tel Aviv (ISR)

7

Gal MEKEL

190

1988

Andorra (ESP)

8

Deni AVDIJA

203

2001

Washington Wizards (NBA)

10

Guy PNINI

201

1983

Hapoel Holon (ISR)

11

Yam MADAR

190

2000

Partizan Belgrad (SRB)

12

Rafael MENCO

198

1994

Hapoel Holon (ISR)

15

Jake COHEN

206

1990

Maccabi Tel Aviv (ISR)

20

Idan ZALMANSON

206

1995

Hapoel Tel Aviv (ISR)

30

Nimrod LEVI

206

1995

Hapoel Galil Elion (ISR)

41

Tomer GINAT

203

1994

Levallois (FRA)

45

Tamir BLATT

190

1997

ALBA Berlin (GER)

50

Yovel ZOOSMAN

199

1998

ALBA Berlin (GER)

  • Päävalmentaja Guy GOODES
  • Valmentaja Dror COHEN
  • Valmentaja Nadav ZILBERSTEIN
 
22.8.2023 07:41 Susijengi

Prahan hurmos, Kroatian kaatajaiset ja Berliinin puolivälierä – elä uudelleen Susijengin kesän 2022 EM-kisat!

Koripallon EM-kisat järjestettiin pitkäksi venyneen tauon jälkeen jälleen viime kesänä eikä Susijengi aikaillut lyödessään leimaansa kansainväliselle arvokisatasolle. EuroBasket 2022-turnauksen kohokohdat olivat Prahan alkulohkon Puola- ja Tshekki-voitot, Berliinin neljännesvälierävoitto Kroatiasta sekä Espanja-puolivälieräottelu.

19.9.2022 08:10 Susijengi

Susijengin päihittänyt Espanja juhlii Euroopan mestaruutta, Susijengi EM-kisojen 7. sijalle

Susijengin EM-puolivälierissä kukistanut Espanja seppelöitiin Euroopan mestarina myöhään sunnuntai-iltana, kun joukkue päihitti EM-finaalissa Ranskan 88–76 (47–37). Pronssiottelussa Saksa nujersi Puolan, joka jäi puolestaan alkulohkossa Susijengin jalkoihin. Susijengi sijoittui EM-kisoissa lopulta seitsemänneksi, joka on kaikkien aikojen toiseksi korkein suomalaissijoitus.

18.9.2022 14:24 Susijengi

Puola nimetty vuoden 2025 EM-kisojen neljänneksi isännäksi

Suomen, Kyproksen ja Latvian kumppani vuoden 2025 koripallon EM-kisojen neljäntenä isäntämaana on valittu. FIBA Euroopan hallitus vahvisti lauantaina, että kisojen neljännen alkulohkon isäntämaaksi on nimetty Puola, jonka maajoukkue pelaa paraikaa EM-mitalipeleissä ensimmäistä kertaa 51 vuoteen.

16.9.2022 09:33 Susijengi

Elä uudelleen ikimuistoinen susikesä 2022!

Lauri Markkasen paluu maajoukkuepaitaan, Shawn Huffin ja Petteri Koposen viimeinen susikesä, Miro Littlen debyytti. Lassi Tuovin paikka uutena päävalmentajana. Neljä perättäistä MM-karsintavoittoa, ikimuistoinen EM-alkulohko Prahassa ja riemukas neljännesvälierävoitto Berliinissä. Elä ikimuistoinen susikesä 2022 kuvin, tekstein ja videopätkin uudelleen!

15.9.2022 12:57 Susijengi

Päävalmentaja Lassi Tuovi: ”Joukkue kasvoi ja oppi läpi kesän”

Vuoden 2022 EM-kisat huipentuvat tulevana viikonloppuna, kun Saksa, Ranska, Espanja ja yllätysjoukkue Puola jakavat himoitut EM-mitalit keskenään. Suomi-koriksen historiaa puolivälieräpaikallaan tehnyt Susijengi sai tuoreen päävalmentajansa Lassi Tuovin mukaan merkittävää pääomaa pitkästä, yhtenäisestä ja monivaiheisesta maajoukkuekesästä.

13.9.2022 21:28 Susijengi

Susijengi kynnen päässä mitalipelipaikasta, Espanja kiilasi rutiinilla ohi

Susijengin paikka miesten koripallohistorian ensimmäisissä EM-mitalipeleissä oli omissa käsissä. Susijengi vei tiistain puolivälierän avauspuoliskolla Espanjaa mielin määrin, mutta joutui toisella puoliskolla myöntämään Hernangomezin veljesten johtaman ja puolustuksensa intensiteettiä parantaneen Espanjan paremmakseen 100–90 (43–52).

13.9.2022 11:41 Susijengi

Muistoja Espanjasta: Kotikisavoitto 1967, Koposen crossover ja Laurin voittokori

Susijengi ja Espanja ovat historian saatossa kohdanneet miesten maaotteluissa 17 kertaa, joista kaksi ottelua on päättynyt suomalaisvoittoon – viimeksi Helsingin EM-kotikisoissa 1967. Nykyjengiläisillä on jäänyt ennen kaikkea mieleen EM-jatkosarjakohtaaminen Ljubljanassa 2013 sekä 20-vuotiaiden miesten vuoden 2016 EM-kisojen jatkoaikavoitto Helsingissä.

12.9.2022 19:10 Susijengi

Susijengin puolivälierävastustaja, maailmanmestari Espanja pelaa älykoripalloa

Kolme vuotta sitten pelatuissa Kiinan MM-kisoissa maailmanmestaruutta juhlinut Espanja saapuu tiistain puolivälierässä Susijengiä vastaan miehistöllä, joka on nuorentunut ja uudistunut sitten edellisten arvokisojen, mutta pelaa espanjalaisen koripallokoulukunnan hyveiden mukaan: älykkäästi, tehokkaasti ja joukkueella.

12.9.2022 11:27 Susijengi

Susijengin sytyttäjä Miro Little: “Koutsit sanoi, että ole rohkea”

Uransa ensimmäisiä EM-kisoja pelaava Tampereen Pyrinnön kasvatti Miro Little, 18, nousi neljännesvälierävoitossa Kroatiaa vastaan esille juuri silloin, kun häntä tarvittiin eniten. Little hyökkäsi rohkeasti korille, puolusti Kroatian pelinrakentajia antaumuksella ja tyylitteli turnauksen parhaan ottelunsa tilanteessa, jossa tehtiin suomalaista koripallohistoriaa.

11.9.2022 19:18 Susijengi

Susijengi jyräsi Euroopan kahdeksan parhaan joukkoon 55 vuoden tauon jälkeen!

Jos Kroatia todellakin taktikoi Susijengin EM-neljännesvälierävastustajakseen, olisi sen kannattanut miettiä kahdesti. Lauri Markkanen rynni tauluun 43 pistettä, Sasu Salin ja Edon Maxhuni löysivät heittoranteensa ja roolipelaajat Henri Kantosesta Miro Littleen näyttivät parastaan, kun Susijengi eteni historiallisesti Euroopan kahdeksan parhaan joukkoon!

Näytä lisää vastaavia