Iina Keski-Saari palaa Pyrintöön - Shaw jatkosopimukseen

23.1.2024 16:12 Viime kauden päätteeksi pelaajauransa kertaalleen päättänyt Iina Keski-Saari, 26, palaa Pyrinnön kokoonpanoon jo keskiviikon vierasottelussa Vimpelin Vetoa vastaan.

Kuva: Ville Vuorinen

Pyrintö toivottaa viime kauden kapteeninsa lämpimästi tervetulleeksi, sillä Keski-Saari tuo mukanaan joukkueeseen kaivattua kokoa sekä kokemusta 208 liigaottelun verran.

Tuore sopimus on tärkeä myös siksi, että joukkueeseen tammikuussa liittynyt ja lupaavasti aloittanut Areanna Combs joutui palaamaan äkillisesti kotimaahansa perhesyiden takia ja sopimus hänen kanssaan purettiin vain kahden liigaottelun jälkeen.

– Hienoa saada Iina takaisin pelaamaan Pyrintöön. Hänen tyyppistänsä pelaajaa olemme hieman kaivanneet alkukaudesta ja Iina tulee varmasti auttamaan etenkin puolustuspäässä meidän etukenttämme pelaamista, päävalmentaja Petteri Molenius kommentoi seuran tiedotteesa..

– Meille on sattunut tällä kaudella vastoinkäymisiä pelaajarintamalla ja Areannan lähtö oli yksi uusi ikävä uutinen kaikille. Kartoitamme nyt jälleen pelaajamarkkinoita ja etsimme uutta pelaajaa paikkaamaan Arien lähtöä.

Viime kauden tilastokeskiarvolla 6,2/4,7/1,9s pelannut Keski-Saari on toiminut tällä kaudella valmentajana Pyrinnön WU15/16-tytöissä, joten tuntuma koripalloon on säilynyt tauosta huolimatta.

– Palo kentille on ollut kova ja tämä tilaisuus liittyä joukkueeseen loppukaudeksi on mahtava. Joukkue on ottanut mukaan treeneissä, kuin en olisi ollut hetkeäkään poissa. Ilokseni saan siirtyä katsomosta takaisin kentälle, joten Pyynikillä nähdään, Keski-Saari kommentoi.

Kayla Shaw jatkaa Pyrinnössä myös kaudella 2024-25

Pyrintö on solminut jatkosopimuksen takapelaajansa Kayla Shawn kanssa kaudesta 2024-25. Shaw on kuulunut koko kauden ajan Pyrinnön parhaimmistoon tilastokeskiarvoin 16,9 pistettä, 5,0 levypalloa ja 3,9 syöttöä peliä kohden. 

– Olen todella iloinen, että Kayla jatkaa Pyrinnössä myös ensi kaudella. Haluamme saada mahdollisimman paljon jatkuvuutta tulevan kauden joukkueeseemme ja Kaylan kaltainen pelaaja ja persoona sopii tähän erinomaisesti. Kayla on jo osoittanut olevansa kenties sarjan paras kolmen pisteen heittäjä, mutta minulle hän on paljon muutakin kuin pelkkä heittäjä. Kaylan kokonaisvaltainen pelaaminen on kehittynyt alkukauden aikana merkittävästi ja tätä työtä tulemme jatkamaan myös tulevalla kaudella, naisten päävalmentaja Petteri Molenius iloitsee.

– I am so excited for the opportunity to return to Pyrinto for next season. My teammates have made this experience so incredible and I can’t wait to share another year with them. Petteri believed in me by bringing me in to play point guard for the first time in my career, and I’m so grateful for the effort he’s put into my development as a player. The club is building something special and I’m happy to be able to call Tampere home for another season! Shawn kommentoi.

 
27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

21.3.2024 16:27 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan puolivälierien ohjelma julkaistu

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina 23. maaliskuuta, kun kaikki otteluparit pyörähtävät käyntiin.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

Näytä lisää vastaavia