Hyvinkään Ponteva piti kotietunsa - Espoo Basket Team ja Kouvottaret taipuivat kotihallissa

19.3.2019 22:05 Naisten Korisliigan pudotuspelien ensimmäiset puolivälierät polkaistiin käyntiin. Hyvinkään Ponteva rynnisti voittoon HBA:sta käsittämättömän päätösneljänneksen avulla ja Catz puolestaan nappasi voiton EBT:stä hyvän avauksen ansiosta. Kouvottaret joutui taipumaan tasaisessa ottelussa Forssan Alulle.

Randi Brown sai jälleen kätensä kuumaksi ja tykitti 29 pistettä. Kuva: Ville Vuorinen.

Hyvinkään Ponteva onnistui pitämään täpärästi HBA:n takanaan Martinhallissa. Ottelun voitto irtosi runkosarjavoittajalle lopulta vain kuuden pisteen erolla, kun peli päättyi numeroin 88-82 (34-43).

HBA:n ottelun alku sujui kuin tanssi. Toisen neljänneksen aikana vierasjoukkue lätki taululle Sara Bejedin johdolla murskaavat 29 pistettä ja jätti kotijoukkueen yhdeksällä pisteellä taakseen puoliajalle lähdettäessä.

Vielä ennen päätösneljännestä kaikki näytti enemmän kuin hyvältä HBA:n kannalta, kun ero oli revennyt lisää. Viimeiselle kymmenminuuttiselle vierasjoukkue pääsi jo 17 pisteen etumatkasta ja useampi joukkueen riveistä oli saanut pistehanansa komeasti auki.

Viimeisellä neljänneksellä tapahtui ottelussa kuitenkin kummia. HBA:n pistetykitys loppui kuin seinään ja Ponteva aloitti sensaatiomaisen loppukirin. Kun summerin soittoon oli enää vajaa kolme minuuttia, oli kotijoukkue tasoittanut ottelun. Titta-Riina Lepistön (16/4/4s) tärkeillä onnistumisilla joukkue siirtyi ohi ja johtoon, eikä HBA saanut enää yrityksistä huolimatta palloa korirenkaan läpi. HBA sai viimeisen kuuden minuutin aikana aikaseksi enää kaksi pistettä ja koko jakson aikana yhteensä vaivaiset yhdeksän. HyPo sen sijaan mäiski tulostauluun päätösjakson aikana huimat 32 pistettä.

HyPon valmentaja Besim Maxhunin mukaan joukkue luotti tekemiseensä loppuun asti:

– Nyt viimeistään kaikki tietävät mitä tarkoittaa playoff –pelit. HBA on todella kova joukkue, jossa tehdään mahtavasti töitä. Kiitokset yleisölle, joka viimeisellä neljänneksellä nosti adrenaliinin kaikilla korkealle. Pelaajille iso kiitos, että olemme oppineet, että peli kestää täydet 40 minuuttia ja mehän uskomme tekemiseemme aina pelin loppuun saakka.

Ponteva heitti paremmin korin läheltä, HBA puolestaan osui puolestaan kaukaa selvästi paremmin. Vierasjoukkue myös voitti ottelun levypallot, mutta vastoin ennakko-odotuksia Ponteva viimeisteli tuhdimman pistetilin nopeista hyökkäyksistä.

Kotijoukkueesta peräti neljä pelaajaa pääsi kolminumeroiselle pistelukemalle. Joukkueen tehokkain oli Randi Brown, joka säkitti 29 pistettä ja jakoi neljä namupassia. Komean tupla-tuplan puolestaan tehtaili Taru Tuukkanen (18/11).

Sara Bejedi oli HBA:n ehdoton piste- ja syöttökuningatar hurjilla lukemilla (31/5/10s). Mainioita onnistumisia saivat myös Elina Arike (15/12) sekä Lotta Vehka-aho (12). Awak Kuier repi kymmenen levypalloa, mutta sai viimeisteltyä vain neljä pistettä.

– Pysyimme pelikonseptissamme ja pelasimme pitkään hyvin. Lopussa passivoiduttiin ja päästettiin Ponteva ohi. HyPoa vastaan 37 minuuttia ei riitä, heitä vastaan pitää pelata hyvin koko 40 minuuttia. Perjantaina parannamme vain entisestään omaa tekemistämme, Sara Bejedi summasi.

Ottelutilastot

Kouvottaret ei löytänyt lääkkeitä Forssan Alkua vastaan

Ei pystynyt Kouvottaret kaatamaan Forssan Alkua vieläkään ottelun päättyessä luvuin 63-73 (31-32). Jatke Areenan kotiyleisö kannusti kotijoukkuetta vimmaisesti, mutta niin vain kävi, että forssalaiset ottivat ensimmäisen kiinnityksen jatkopaikkaan.

Jatke Areenalla todistettiin kuumatunteinen ja latautunut ottelu, jossa virheitä jaeltiin molempien joukkueiden suuntaan tiuhaan. Viimeisille minuuteille asti ottelu oli korista koriin taistelua, jossa ei suuria pisteputkia nähty.

Ottelun ratkaisi lopulta päätösjakso, joka meni Forssan Alulle selvästi numeroin 14-27. Jakson puolessa välissä Alku sai myllynsä kunnolla käyntiin ja sai onnistumisia kaaren takaa. Ensin sukkaa heilutti Meral Bedretdin (11/7), sitten osui Hanna Vapaamaa (3/4/5s) ja loppusäestyksen pistetalkoisiin antoivat Mia Loydin kahden ja kolmen pisteen heitot. Lyhyessä ajassa ero oli revennyt kymmeneen pisteeseen, kun pelikellossa aikaa oli kahden minuutin verran. Kouvottarilla oli teoreettisesti aikaa vielä kaventaa eroa, mutta loppuajan sähellykset vesittivät lopulta kotijoukkueen loppukirin Alun astellessa joukkuevirheiden täyttymisen vuoksi vapariviivalle.

Suuria eroja ei joukkueiden tilastoissa ollut. Ahnaammin Forssan Alku meni levypalloihin, jonka lisäksi se myös heitti kaukaa tarkemmin. Vieraat myös puolustivat kovaa ja etenkin joukkueen isot pelaajat tuottivat Kouvottarille molemmissa päissä kenttää haasteita.

Alun tehokkain oli Emily Kinneston (21/8/4s), jonka perässä pysyminen tuotti vastustajille haasteita. Totutun kovaa kentällä työskenteli myös Mia Loyd (27/5).

Kouvottarien Taeler Deer hukkasi pallon peräti kuusi kertaa, mutta iski tauluun silti messevän pistetilin (22/9). Tärkeillä hetkillä joukkuetta piti mukana Camille Zimmerman (18/9). Claire Lamunu jätettiin tylysti pimentoon, sillä sisäpelaajalle suotiin vain kahdeksan pistettä ja kahdeksan levypalloa.

Catz nappasi avausvoiton vieraissa

Lappeenrannan Catz heräsi talviuniltaan ja nujersi ennakkosuosikiksi asetetun Espoo Basket Teamin lukemin 48-56 (15-29).

Catz karisti kotijoukkueen kannoiltaan vahvan pelinavauksen turvin. Jo avausjakson päätteeksi kissat repivät eron yhdeksään pisteeseen emäntien hyökkäyspelin yskähdellessä. Edes toinen neljännes ei tuonut helpotusta EBT:n hyökkäyspeliin ja puoliajalle lähdettäessä joukkueen ykköstykki Kamilah Jackson oli saanut pallon korisukan läpi vain kerran.

Catz käväisi jo parhaimmillaan ottelussa 21 pisteen johdossa ja viimeiselle neljännekselle kissat pääsivät 15 pisteen etumatkasta.

Ottelun päätösjakso osoittautui kuitenkin Catzille vaikeaksi EBT:n tullessa peliin vimmaisesti mukaan Lotta Eräkankaan (13) johdolla. Virhevaikeudet alkoivat piinata vierasjoukkueen kokoonpanoa, jonka seurauksena Roosa Kososen ja Petra Noposen virhetilit täyttyivät ennen aikojaan. EBT pääsi vielä peliin mukaan ja Sanni Tuomiston (8) kova kolmonen oli tasoittanut eron jo viiteen pisteeseen, kun summerin soittoon oli jäljellä 35 sekuntia. Valencia McFarlandin onnistuneet vapaaheitot yhdessä peliajan hupenemisen kanssa avittivat tällä kertaa vieraat pälkähästä ja ottelun voittoon täpärästi.

EBT vei nimiinsä ottelun levypallot niukasti, mutta osui kaaren takaa ainoastaan kuusi kertaa. Ei tosin Catz myöskään kaukoheitoilla juhlinut saadessaan sisään tästä vain viidesti. Kahden pisteen heitoissa vieraat osuivat puolestaan kotijoukkuetta paremmin: Catz sai näistä sisään 17 kertaa, EBT kahdeksan.

– Hyvä suoritus, puolustettiin erittäin hyvin läpi ottelun. Jos mekään emme osuneet hyvin, niin ei EBT:kään osunut. Ei peli kaunista ollut, mutta ainoastaan 3 pallon menetystä ja 12 syöttöä on hyvä suoritus. EBT:n levypallopainetta vastaan vaikea pitää intensiteettiä koko ottelun ajan, mutta kestettiin loppuun asti, Mika Haakana kommentoi.

Aleighsa Welch pelasi lähes täydet minuutit ja tehtaili tupla-tuplan (12/16/4s). Alusta asti ottelussa hereillä olivat myös Roosa Kosonen (13/4) sekä Valencia McFarland (19/8).

Alun vaikeuksista huolimatta Kamilah Jackson oli lopulta EBT:n ykköstykki tupla-tuplalla (12/24). Delaney Hodgins pelasi täydet minuutit ja nikkaroi niin ikää tupla-tuplan (13/13).

– Sarjaa ei ole mukava aloittaa tappiolla, mutta en ole huolissani. Jos 48 pisteellä on vielä mukana pelissä, niin silloin meidän puolustus oli todella hyvää. 2 pisteen heittoprosenttimme oli varmaan huonoin ikinä, vaikka ihan hyviä heittopaikkoja saimmekin, Lotta Eräkangas kommentoi.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.