Honka ja Kouvottaret avasivat kautensa voitoilla

4.10.2023 21:35 Naisten Korisliigassa pelattiin kaksi ottelua Espoossa. Voittoihin ylsivät Honka ja päätösjaksolla EBT:n ohi kirinyt Kouvottaret.

Tayanna Jones pelasi vahvan pelin. Kuva: Ville Vuorinen / Naisten Korisliiga

Honka aloitti kotonaan vahvasti

Honka ja FoA aloittivat kautensa Espoossa. Kotijoukkue avasi voittotilinsä, kun FoA kaatui selvästi 86-57 (46-33).

Espoolaisten hyökkäyspeli toimi avausjaksolla hienosti. Ensimmäisellä tauolla kotijohto oli kahdeksan pistettä.

Honka oli askeleen edellä myös toisella jaksolla. Puoliajalla kotijohto oli 13 pistettä.

Espoolaisjoukkue ratkaisi ottelun kolmannella jaksolla. Se piti vieraat seitsemässä pisteessä. Suurimillaan kotijohto kävi 31 pisteessä.

- Olen ollut innoissani ensimmäisestä ottelusta koko viikon ja pelissä tunnelma oli hyvä. Kauden ensimmäinen peli meni ihan hyvin, tehtiin töitä ja meillä oli hauskaa. Parannettavaa toki jäi ja pieniä virheitä varmasti aletaan heti korjaamaan. Vaikka pisteiden puolesta voitto oli suuri, niin tiedämme että voimme pelata paljon paremminkin, Tayanna Jones sanoi ottelun jälkeen.

Jones debytoi todella vahvasti. Hän pussitti 21 pistettä ja keräsi 20 levypalloa. Marianne Määttänen aloitti kautensa tekemällä uuden henkilökohtaisen piste-ennätyksensä. Hänelle kertyi 15 pistettä. N’Dea Flye 11/18/6 koriin johtanutta syöttöä keräsi vahvan tilastorivin, mutta heittoprosentti jäi alhaiseksi.

Ottelutilasto

Kouvottaret kiri EBT:n ohi

Myös toinen espoolaisjoukkue aloitti kautensa kotonaan. EBT:n voittotili jäi kuitenkin avaamatta, kun Kouvottaret haki jännittävien vaiheiden jälkeen voiton 67-66 (37-35).

Ensimmäisellä puolikkaalla peli oli tasaista. Suuria eroja ei syntynyt. Kouvottaret johti peliä parhaimillaan seitsemällä pisteellä, mutta puoliajalle mentiin EBT:n kahden pisteen johdossa.

Myös kolmannella jaksolla kotijoukkue jatkoi vahvasti kasvattaen johtonsa aina kymmeneen pisteeseen.

Kouvottaret kuitenkin piristyi ja kiri johdon kiinni. Ottelun ratkaisu nähtiin 15 sekuntia ennen loppua, kun Shaquiel McGruder onnistui korin alta. EBT pääsi vielä kokeilemaan voittoheittoa, mutta yritys ei tällä kertaa osunut.

- EBT on hyvä joukkue. Tämän päivän peli oli taistelu loppuun asti. Emme pärjänneet levypallopelissä, mutta pelasimme kovaa, Re'Shawna Stone totesi ottelun jälkeen.

Stone kasasi vahvan tilastorivin. Hänelle kirjattiin 17 pistettä, kahdeksan koriin johtanutta syöttöä ja kuusi levypalloa. Roosa Frimodig pussitti 16 pistettä. EBT:stä 16-vuotias Nicole Ogun onnistui loistavasti. Hän sai kasaan 25 pistettä ja 17 levypalloa.

Ottelutilasto

 
12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

Näytä lisää vastaavia