Hongan naiset jatkosopimukseen Peppi Tyynilän kanssa – Ella Väätänen ja Maddi Utti uusina kasvoina

27.7.2022 08:32 Naisten Korisliiga-kauteen 2022-23 valmistautuva Tapiolan Honka on tehnyt jatkosopimuksen Peppi Tyynilän, 19, kanssa. Uusina kasvoina joukkueessa nähdään NCAA-kentiltä takaisin Suomeen palannut Ella Väätänen, 25, ja yhdysvaltalainen Maddi Utti, 23.

Peppi Tyynilä nähdään kasvattajaseuransa kokoonpanossa myös ensi kaudella. Kuva: Ville Vuorinen.

Tänä kesänä Suomen 20-vuotiaiden naisten maajoukkuetta edustanut pelasi viime kaudella ensimmäisen minuuttinsa Korisliigassa, kun hän pääsi parketille yhdeksän ottelun verran. Päättynyt kausi koostui liigaparketin ensiaskeleiden lisäksi 19-vuotiaiden SM-sarjasta ja naisten I divisioonasta.

– Peppi on pelaaja joka tuo aina mukanaan positiivista energiaa tapahtumaan, oli kyseessä sitten harjoitus tai peli. Vahvuuksiksi voi listata erityisesti pelin johtamisen sekä heittotaidon. Jatkumon kannalta Peppi on erittäin tärkeä palanen meidän ohjelmaa. Määrätietoisen harjoittelun kautta Peppi on jo ottanut isoja kehitysaskeleita pelaajaurallaan ja ensi kaudella uskonkin, että edessä on murtautuminen naisten Korisliigan pelaavaan rotaatioon, päävalmentaja Niko Nyholm kommentoi seuran tiedotteessa.

Uutena kotimaisena kasvona Hongan kokoonpanoon liittyy Ella Väätänen, joka saapuu Suomeen vietettyään viisi kautta Yhdysvalloissa NCAA:ssa. Viidennellä kaudellaan Väätänen tilastoi Canisius Collegessa 3,2 pistettä ja 2,6 levypalloa ottelua kohden.

– Ella on erittäin urheilullinen pelaaja, joka tulee mahdollistamaan meille monia optioita niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä. Uskomme Ellan sopivan loistavasti meidän kollektiiviseen ja energiseen pelitapaan.

Lisäksi Honka tiedotti tehneensä ensi kauden kattavan pelaajasopimuksen Long Beaching yliopistosta saapuvan Maddi Uttin kanssa. 180-senttinen Utti pelaa tällä hetkellä Australian kesäsarjaa West Adelaide Bearcatsin riveissä, jossa tilastorivi on tällä hetkellä 13,0 pistettä ja 14,7 levypalloa.

– Seurasimme Maddien otteita pidemmän aikaa Reetan (Piipari) kanssa ja olemme iloisia, että hän valitsi meidät. Maddi on loistava levypallopelaaja, joka pystyy puolustamaan 1-4 pelipaikkoja. Hyökkäyksessä Maddi on vahva niin korintekijänä kuin paikkojen luomisessa muille. Maddistä huokuu halu kehittyä ja kilpailla. Hän tulee omalla tekemisellään varmasti auttamaan meidän nuorta joukkuetta kehittymään seuraavalle tasolle.

 
17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

2.4.2024 09:55 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan välierät käyntiin keskiviikkona

Naisten Korisliigan välierät pyörähtävät käyntiin keskiviikkona 3.4., kun molemmat sarjat käynnistyvät. Välierässä kohtaavat Torpan Pojat – Kouvottaret ja Peli-Karhut – Forssan Alku.

Näytä lisää vastaavia