Hongalle runkosarjan kakkostila – Catz nousi kahdeksanneksi

17.3.2021 20:50 Naisten Korisliigan toiseksi viimeisellä kierroksella pelattiin neljä ottelua. Voittoihin ylsivät PeKa, Catz, Honka ja Kouvottaret.

Cierra Dillard johdatti Hongan runkosarjan kakkossijalle. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Hurja kolmas jakso siivitti PeKa:n voittoon

Kierroksen kärkikamppailu pelattiin Espoossa, jossa EBT sai vieraakseen Peli-Karhut. Vieraat nousivat voittoon hurjan kolmannen jakson avulla 87-85.

Avausjakso oli tasainen. Molemmilla joukkueilla oli jakson aikana hetkensä, mutta lopulta EBT karkasi tauolle kolmen pisteen johdossa.

Toisella jaksolla kotijoukkue tiivisti puolustustaan. Se sai pidettyä kotkalaisjoukkueen 11 pisteessä. Puoliajalla EBT oli kuskin paikalla 43-31.

Toiselle puolikkaalle tuli sisuuntunut vierasjoukkue. Se aloitti jakson 15 perättäisellä pisteellä ja nousi johtoon. Anissa Pounds oli jakson aikana pitelemätön. Hänelle merkittiin jakson aikana huimat 17 pistettä ja hänen johdollaan PeKa pääsi viimeiselle jaksolle johdossa 68-60.

EBT nousi viimeisellä jaksolla aivan vieraiden kantaan. Morgan Bateyn vapaaheitolla joukkue nousi pisteen päähän 54 sekuntia ennen ottelun loppua. Tätä lähemmäs se ei kuitenkaan päässyt ja pisteet matkasivat Kotkaan 87-85.

- Aloitettiin aika vaisusti eikä saatu pelistä kiinni. Puoliajalla koottiin itsemme ja tulimme paremmin toiselle puolikkaalle. Oli kyllä tiukka peli ja onneksi kääntyi meidän puolelle tuossa lopussa, Pounds totesi.

Pounds oli koko ottelun ajan hurjassa vireessä. Hän laittoikin henkilökohtaisen piste-ennätyksensä uusiksi. Nyt se on 36 pistettä. Pounds upotti kahdeksan kolmen pisteen heittoa. Linda-Lotta Lehtoranta teki paluun vieraiden kokoonpanoon ja tilastoi heti tupla-tuplan. Hän teki 13 pistettä ja jakoi 12 koriin johtanutta syöttöä. Hannah Little oli kotijoukkueen tehokkain 24 pisteellä ja 19 levypallolla.

- Tänään kilpailimme hyvin. Pelasimme huonosti kolmannen jakson, mutta muuten taistelimme hyvin, Little sanoi.

Ottelutilasto

 

Catz nousi pudotuspelipaikalle

Lappeenrannan Catz matkasi Tampereelle Pyrinnön vieraaksi. Ottelulla oli suuri merkitys vieraiden pudotuspelitoiveiden kannalta ja se onnistuikin nappaamaan voiton 94-65.

Catz aloitti ottelun vahvasti niin hyökkäys kuin puolustuspäässä. Lappeenrantalaiset veivät nimiinsä molemmat jaksot avauspuoliskolla. Puoliajalla vierasjohto oli 45-22.

Kolmannella jaksolla peli tasoittui. Molemmat joukkueet tekivät 22 pistettä ja viimeiselle jaksolle Catz pääsi 23 pisteen johdossa.

Päätösjaksolla Catz varmisteli voittoaan ja vei jakson kuudella pisteellä. Ottelun voitto kirjattiin vieraille 94-65. Voitolla lappeenrantalaisjoukkue nousi viimeiselle pudotuspelipaikalle.

Veera Pirttinen heitti ottelussa korkeimman pistemäärän. Hän upotti 21 pistettä ja jakoi kahdeksan koriin johtanutta syöttöä. Mariah King teki paluun vieraiden pelaavaan kokoonpanoon ja säkitti 19 pistettä sekä keräsi seitsemän levypalloa. Anni Jämsä teki Pyrinnölle 11 pistettä ja jakoi kymmenen koriin johtanutta syöttöä.

Ottelutilasto

 

Hongalle runkosarjan kakkossija

Sarjakakkonen Tapiolan Honka sai vieraita Vimpelistä. Kotijoukkue ei antanut vierailleen juurikaan mahdollisuuksia ja vei ottelun 100-77.

Hongan hyökkäyspeli toimi loistavasti avauspuoliajan aikana. Se onnistui tekemään 55 pistettä ja johti peliä puoliajalla 17 pisteellä.

Honka vei myös kolmannen jakson nimiinsä. Jakson aikana erityisesti Cierra Dillard ja Taru Tuukkanen aiheuttivat päänvaivaa vieraille. Päätösjaksolle lähdettiin tilanteesta 79-57.

Viimeisellä jaksolla ei nähty ihmettä. Honka vei ottelusta pisteet 100-77. Kun samaan aikaan PeKa voitti EBT:n tarkoitti voitto sitä, että Honka nappasi itselleen runkosarjan kakkossijan.

Edellisessä ottelussa kauden korkeimman pistemääränsä heittänyt Dillard paransi ennätystään pisteellä. Hänelle merkittiin ottelussa 40 pistettä, kuusi levypalloa ja seitsemän koriin johtanutta syöttöä. Tuukkaselle kertyi tupla-tupla 26 pistettä ja 16 levypalloa. Kayla Gordon oli vieraiden ykkönen 19 pisteellä ja 22 levypallolla.

Ottelutilasto

 

Kouvottaret kaatoi ToPo:n

Sarjassa vielä kotietua tavoitteleva Kouvottaret matkasi Helsinkiin ToPo:n vieraaksi. Vierasjoukkue vei ottelusta tärkeät pisteet 82-67.

Avausjakso oli ottelussa tasainen. Vieraat pääsivät ensimmäiselle tauolle johdossa 20-19.

Toisella jaksolla Kouvottarista löytyi ratkaisijoita laajalla rintamalla. Se onnistuikin kasvattamaan johtoaan kuudella pisteellä.

Jälkimmäinen puolisko mentiin myös pienessä vierashallinnassa. Kouvolalaisjoukkue kasvatti johtoaan niin kolmannella kuin neljännelläkin jaksolla ja vei voiton 82-67. 

Tappio oli iso kolaus ToPo:n pudotuspelihaaveille. Se on nyt yhdeksäntenä, kun yksi kierros on vielä pelaamatta. 

Sarah Toeaina teki 22 pistettä ja keräsi kymmenen levypalloa. Aliyah Collier upotti 11 pistettä, keräsi 15 levypalloa ja jakoi seitsemän koriin johtanutta syöttöä. Elina Mäntynen teki kotijoukkueelle 17 pistettä. 

Ottelutilasto

 

 
7.9.2021 10:41 Naisten Korisliiga

Henna Salomaa palaa naisten Korisliigaan – myös Kelsey McClure vahvistamaan ToPoa

Torpan Poikien naisten Korisliiga-joukkue on solminut kaksi uutta pelaajasopimusta tulevalle kaudelle. Joukkueeseen lisäkokemusta tuo paluun Korisliiga-kentille tekevä Henna Salomaa. Lisäksi seura solmi sopimuksen Kelsey McCluren kanssa.

6.9.2021 08:37 Naisten Korisliiga

Vuoden pelaajaksi valittu Linda-Lotta Lehtoranta jatkaa Peli-Karhuissa

Hallitseva Suomen mestari sai iloisia uutisia, kun naisten maajoukkueen takapelaaja Linda-Lotta Lehtoranta solmi yksivuotisen jatkosopimuksen kotkalaisseuran kanssa.

3.9.2021 08:30 Naisten Korisliiga

EBT:lle tärkeitä jatkosopimuksia: Vesiluoma, Mäntylä ja Niinikoski jatkavat

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Espoo Basket Team on solminut jatkosopimukset Lotta Vesiluoman, Kiia Mäntylän ja Amanda Niinikosken kanssa. Uusina pelaajina joukkueeseen liittyvät Juliana Haddad ja Roberta Björnman.

25.8.2021 08:55 Susiladies

Liisa Taponen on sitoutunut Illinoisin yliopistoon

Kasvattajaseurassaan Tampereen Pyrinnössä loistodebyyttikauden naisten Korisliigassa pelannut Liisa Taponen, 19, on tehnyt suullisen sitoumuksen University of Illinoisin kanssa. Susiladiessa tulikasteensa tänä kesänä saanut Taponen siirtyy Yhdysvaltojen yliopistosarjaan syksyllä 2022.

5.8.2021 09:07 Naisten Korisliiga

Upea ura jatkuu: Taru Tuukkanen vahvistamaan ToPoa

Suomalaisen naiskoripalloilun ikoni, Taru Tuukkanen, on solminut vuoden mittaisen sopimuksen kasvattajaseuransa kanssa. Tuukkanen tekee paluun seuran edustusjoukkueeseen yli kymmenen vuoden tauon jälkeen.

26.7.2021 08:23 Naisten Korisliiga

Rashida Timbilla vahvistaa Kouvottaria – Elli Salovaara jatkaa

Naisten Korisliigan Kouvottaret on solminut tulevaa kautta koskevan pelaajasopimuksen kanadalaisen 185-senttisen Rashida Timbillan, 28, kanssa. Timbillan lisäksi takapelaaja Elli Salovaara, 20, jatkaa Kouvolassa myös tulevalla kaudella.

23.7.2021 10:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan vahvistettu sarjaohjelma kaudelle 2021-2022 on julkaistu

Kamppailu Suomen mestaruudesta naisien osalta käynnistyy lokakuun alussa ja mestari on selvillä viimeistään 26.4.2022. Myös naisten Korisliigassa siirrytään formaattiin, jossa joukkueet jaetaan tammikuussa ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

17.7.2021 13:21 Naisten Korisliiga

Magdalene Agyei ja Meri Damoiseaux jatkavat ToPossa

Torpan Poikien naisten Korisliiga-joukkue on solminut kaksi jatkosopimusta. Viime kausien luottopelaaja Magdalene Agyei, 22, jatkaa joukkueessa, jonka lisäksi myös Meri Damoiseaux, 20, on solminut jatkosopimuksen ToPon kanssa.

14.7.2021 13:03 Naisten Korisliiga

Elena Melto tekee paluun Lappeenrannan Catziin

Naisten Korisliigan Catz Lappeenranta sai riveihinsä kovan luokan paluumuuttajan, kun kaksi edellistä kautta Peli-Karhuissa pelannut Elena Melto, 35, palaa kasvattajaseuraansa. Melton ja Catzin välinen sopimus on yksivuotinen.

12.7.2021 14:43 Naisten Korisliiga

Vuoden kehittynein pelaaja Roosa Kosonen siirtyy Forssan Alkuun

Naisten Korisliigan kauden 2020/21 kehittyneimmäksi pelaajaksi valittu Roosa Kosonen, 21, siirtyy Catz Lappeenrannasta Forssan Alkuun. Alku on myös tehnyt sopimuksen Tampereen Pyrinnöstä siirtyvän Tinna Rantalaisen kanssa.

28.6.2021 11:06 Susiladies

Minna Sten on päättänyt lopettaa koripallouransa

Kaksinkertainen naisten Korisliigan vuoden puolustuspelaaja, kolminkertainen Suomen mestari ja 76 naisten maaottelua pelannut Minna Sten, 33, on päättänyt lopettaa uransa.

17.6.2021 20:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2021–22 myönnetty – mukana ennätysmäärä joukkueita

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2021–22. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

25.5.2021 10:00 Korisliiga

Aalto, Luukkonen ja Salonen divisioonien parhaat pelaajat, Vilppaan Vihiniemi Vuoden seurajohtaja

Mikael Aalto valittiin I divisioona A:n parhaaksi pelaajaksi, I divisioona B:n paras oli Eemi Luukkonen. Naisten I divisioonan Vuoden pelaajaksi valittiin Sanni Salonen. Mestaruutta juhlineen Salon Vilppaan toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi palkittiin Vuoden seurajohtajana. 

7.5.2021 14:40 Naisten Korisliiga

Linda-Lotta Lehtoranta on naisten Korisliigan Vuoden pelaaja, mestari Peli-Karhut rohmusi palkintoja

Naisten Korisliiga-seurojen valmentajat ja kapteenit valitsivat 29-vuotiaan Linda-Lotta Lehtorannan sarjan parhaimmaksi pelaajaksi. Suomen mestari Peli-Karhujen edustajia palkittiin neljässä kategoriassa.

5.5.2021 10:22 Naisten Korisliiga

Tähtipelaaja Zykera Rice vuoden jatkosopimukseen Peli-Karhujen kanssa

Tuore Suomen mestari Peli-Karhut solmi jatkosopimuksen Gonzagan yliopiston kasvatin Zykera Ricen kanssa.

29.4.2021 12:14 Naisten Korisliiga

Mestaruushaastattelussa Roosa Lehtoranta: ’’ Sillä on iso merkitys, että ensimmäinen mestaruus tulee siellä, mistä kaikki on lähtöisin’’

Kotkan Peli-Karhut juhli sunnuntaina Suomen mestaruutta. Joukkueen riveissä ensimmäisestä mestaruudestaan pääsi nauttimaan seuran oma kasvatti Roosa Lehtoranta.

25.4.2021 17:19 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut vei Suomen mestaruuden

Finaalisarjan neljäs ottelu pelattiin Espoossa. Peli-Karhut nousi toisella puoliajalla voittoon 75-57 ja pääsi juhlimaan Suomen mestaruutta. Joukkue voitti kauden aikana kaiken mahdollisen, sillä se vei tällä kaudella myös Suomen cupin.

24.4.2021 12:02 Korisliiga

Koriksen supersunnuntai valtaa Ruudun – kuuden tunnin lähetyksessä katkolla miesten sekä naisten mestaruus

Tulevana sunnuntaina vietetään todellista korisfanien juhlaa, kun Ruutu välittää naisten 4. ja miesten 5. finaaliottelun suorana kanavillaan. Ennakkostudio käynnistyy jo klo 14.30. Peli-Karhut ja Vilpas voivat voitolla varmistaa Suomen mestaruuden.

22.4.2021 20:10 Naisten Korisliiga

Hongalle avausvoitto finaalisarjassa

Kotkan Peli-Karhuilla oli mahdollisuus ratkaista Suomen mestaruus suoraan kolmessa ottelussa. Vierasjoukkue ei kuitenkaan tähän suostunut ja hallitsi päivän ottelua oikeastaan alusta loppuun. Ratkaisu siirtyi ainakin neljänteen peliin, kun Honka voitti 90-64.

20.4.2021 09:10 Erotuomarit

Naisten toisessa finaalissa tehtiin historiaa: naispuolinen nelikko vastasi oikeuden jakamisesta

Tapiolan Hongan ja Peli-Karhujen toisessa finaalissa tehtiin suomalaista korishistoriaa, kun ottelun koko erotuomarikolmikko sekä komissaari olivat naisia.

Näytä lisää vastaavia