Hongalle A-poikien ja B-tyttöjen Suomen mestaruudet

21.4.2013 Tapiolan Honka kuittasi nimiinsä kaksi nuorten Suomen mestaruutta sunnuntaina, kun Honka Akatemian A-pojat ja B-tyttöjen Tapiolan Honka I hakivat toiset perättäiset finaalivoittonsa. Honka Akatemia nujersi Kouvolassa Kouvot ja Tapiolan Honka I Nokialla paikallisen BC Nokian.

Leo Tarjanteen Honka juhli sunnuntaina A-poikien mestaruutta. Kuva: Matti O. Koskinen.

Honka Akatemia haki A-poikien lauantain finaaliavauksessa niukan voiton Kouvoista, mutta sunnuntaina espoolaiset olivat ylivoimaisia. Honka porhalsi taukoon mennessä kymmeneen pisteen johtoon, ja varmisti lopulta mestaruuden pistein 64–85 (36–46).

– Päätimme tehdä lauantaita enemmän asioita joukkueena ja joka jätkä halusi, että tämä sarja päättyy kahdessa ottelussa. Sanoisin, että ylivoimaisesti kauden paras pelimme tärkeimpään mahdolliseen paikkaan, Honka Akatemian päävalmentaja Niko Nyholm kiitteli.

Hongan parhaat olivat Leo Tarjanne (22/1), Henri Niemistö (13/3), Julius Rajala (12/9/4 syöttöä) ja Henri Ventoniemi (8/10). SM-hopeamitalisti Kouvoista taistelivat ansiokkaimmin Alexander Madsen (19/9) ja Juuso Kauppinen (16/4/5 syöttöä).

– Kausi oli todella vaiherikas. Kärsimme paljon loukkaantumisista ja kokoonpano eli todella paljon, mutta kokonaisuus oli positiivinen. Nämä jätkät haluavat treenata ja tehdä töitä tosissaan, mutta heillä on myös kyky nauttia urheilusta, ja se on ollut voimavaramme läpi kauden, Nyholm tiivisti.

Hongan B-tytöt toisessakin finaalissa ylivoimaisia

Tapiolan Honka I jatkoi näytöstyyliin B-tyttöjen toisessa finaalissa sunnuntaina. Honka riisui puolustuksellaan BC Nokian aseista ja ratkaisi mestaruuden 48-71 (22-43)-voittoon.

Honka I:n tehokärjet sunnuntain ottelussa olivat Erika Kankfelt (18/6), Julia Ruokomäki (12/9/3 riistoa), Meeri Gummerus (10/9) ja Iina Salmenkivi (9/9). BC Nokian pirtein oli Veera Pirttinen (21/9).

Tapiolan Honka I voitti yhtä lukuun ottamatta kaikki kauden ottelunsa.

Asiat

 
9.4.2024 21:37 Naisten I divisioona

BC Nokia tuuletti naisten I divisioonan voittoa – Turun NMKY kaatui jatkoajan jälkeen

Naisten I divisioonan loppuottelut päättyivät tänään Nunnavuoren palloiluhallilla, jossa BC Nokia voitti Turun NMKY:n jatkoajan jälkeen 66-74 (29-31, 62-62). Loppuottelut suoraan 2-0 voittaneella BC Nokialla on täten tie auki naisten Korisliigaan.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

9.4.2024 12:30 Miesten I divisioona A

KorisTV välittää divisioonien huimat loppuratkaisut kotikatsomoihin

Kaikkien divisioonien kevään ratkaisupelit ovat katsottavissa osoitteessa KorisTV.fi. Naisten I divisioonassa ja miesten I divisioona B:ssä on avausfinaalit takana. Miesten I divisioona A:ssa puolestaan pelataan parhaillaan finaalipaikoista.

9.4.2024 09:30 3x3

3x3 SM-kiertue uudistuu – näin pelataan Suomen mestaruudesta kesällä 2024

Taistelu 3x3-koriksen Suomen mestaruudesta käynnistyy tänä kesänä jo seitsemättä kertaa. Tulevan kesän SM-kiertueella pelataan finaaliturnauksen lisäksi kolme turnausta. Finaaliturnaukseen joukkueet valikoituvat kokonaisrankingin perusteella. Yksittäisen turnauksien voittajille on jatkossa luvassa rahapalkinnot.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

8.4.2024 13:16 Seurauutinen

Seurauutisia #84: Koripalloperheessä uusia Tähtiseura-tunnustuksia

Raholan Pyrkivälle ja Äänekosken Huimalle myönnettiin maaliskuussa lasten ja nuorten Tähtiseura-status osoituksena laadukkaasti toteutetusta seuratoiminnasta. Tähtimerkin saaneita seuroja on nyt kaikkiaan 16.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

Näytä lisää vastaavia