Holopaisen hurja tahti Islannissa jatkuu – Susiladies-pelaajat hyville pisteille

24.1.2021 21:54 Annika Holopainen jatkoi vahvoja pelejään Islannin liigassa, mutta KR jahtaa siitä huolimatta edelleen ensimmäistä voittoaan. Awak Kuier ylsi kahdesti viikon aikana kaksinumeroisiin pisteisiin ja koville pisteille pääsivät myös Sofia Pelander, Anniina Äijänen sekä Sara Rokkanen.

Annika Holopainen ja Awak Kuier olivat taas vahvassa vedossa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Ragusan yhdeksän ottelun mittainen voittoputki katkesi joukkueen viikon ensimmäisessä pelissä. Kuier heitti Ragusan pisteen johtoon puoli minuuttia ennen ottelun loppua, mutta San Giovanni nousi vielä 76-75 (41-46)-voittoon. Yhteensä Kuier saalisti 10 pistettä, kuusi levypalloa, syötön sekä riiston.
Ottelutilastot

Viikonloppuna Ragusa palasi nopeasti voittojen tielle jättämällä Luccan ilman mahdollisuuksia. Ragusa voitti 82-63 (44-29) ja Kuier merkkautti jälleen 10 pistettä ja lisäksi viisi levypalloa, syötön, riiston ja torjunnan. Ragusa on neljäntenä 13 voitolla ja kolmella tappiolla.
Ottelutilastot

Holopainen jatkoi tehokkaita esityksiään Islannin liigassa tämän viikon kahdessa ottelussa.

Viikolla Holopaisen 21 pistettä, yhdeksän levypalloa ja syöttö eivät riittäneet tuomaan KR:lle kauden avausvoittoa, kun Fjölnir oli kotonaan vahvempi 75-68 (44-32).
Ottelutilastot

Viikonloppuna Holopainen näytti jälleen miksi hän on Islannin liigan tämänhetkinen korikuningatar, kun hän takoi 31 pistettä Haukaria vastaan. Holopaisen pisteistä huolimatta Haukar voitti KR:n 79-65 (44-32) ja KR jatkaa sarjassa ilman voittoja. Holopainen tilastoi myös kuusi levypalloa ja kolme syöttöä.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa Sofia Pelander oli tehokkaana 10 pisteen, viiden levypallon, kahden syötön ja yhden riiston sekä torjunnan tilastoilla Hernerin voittaessa vieraskentällä Lions SV Hallen 82-66 (50-27). Herner on sarjassa kolmantena.
Ottelutilastot

Espanjan Liga Femenina 2:ssa Anniina Äijäsen edustaman Ferrolin voittoputki on nyt 17 ottelun mittainen, kun Ferrol voitti vieraskentällä Teneriffan selvästi 75- 54 (29-31). Äijänen oli joukkueensa parhaimmistoa 13 pisteen, kolmen levypallon, kahden syötön ja torjunnan tilastoilla. Ferrol johtaa A-lohkoa puhtaalla pelillä.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Helmi Tulosen ja Elina Koskimiehen Ibaizabal otti tärkeän voiton kaataessaan Magec Tiasin 69-42 (39-20). Tulonen kuritti viime kauden seuraansa kahdeksan pisteen, kahdeksan levypallon ja kahden syötön edestä. Koskimiehen tilastoriville kirjattiin viisi pistettä, neljä levypalloa ja kolme syöttöä. Ibaizabal on A-lohkossa kuudentena yhdeksän voiton ja kahdeksan tappion saldolla.
Ottelutilastot

C-lohkossa Sara Rokkasen 17 pistettä, kahdeksan levypalloa, kolme syöttöä ja kaksi riistoa olivat laiha lohtu, kun Andratx hävisi kotonaan Segle XXI:lle 61-67 (30-39). Andratx pitää lohkon perää voitettuaan tällä kaudella vain yhden ottelun.
Ottelutilastot

Ville Tuomisen valmentama Helsingborg urakoi Ruotsin liigassa viikolla, sillä ohjelmassa oli peräti kolme ottelua.

Viikon ensimmäisessä pelissään Tuomisen joukkue teki historiaa nappaamalla kautta aikain ensimmäisen voittonsa Ruotsin liigassa kaadettuaan Mark Basketin 82-60 (53-28).
Ottelutilastot

Viikon toisessa ottelussa Södertälje oli parempi numeroin 72-62 (29-43).
Ottelutilastot

Viikon kolmannessa ottelussaan Helsingborg taipui Alvikille selvästi 61-84 (27-45). Helsingborg on sarjassa viimeisenä.
Ottelutilastot

Ninni Salmen ja Sandra Karstenin Wetterbygden Sparks pisti puhtaalla pelillä aloittaneen Alvikin tiukoille, mutta taipui lopulta niukasti 65-70 (35-29). Salmi kerrytti tilastojaan viidellä pisteellä, kolmella levypallolla ja torjunnalla. Karstenin tilastoihin merkittiin yksi levypallo. Sparksilla on neljä voittoa ja 11 tappiota.
Ottelutilastot

 
22.11.2021 08:32 Suomalaiset ulkomailla

Holopainen, Viita, Koskimies, Kalin ja Tulonen tehokkaina – Kuier järjesti blokkiklinikan

Annika Holopainen, Silja Viita, Elina Koskimies, Marianne Kalin ja Helmi Tulonen takoivat kovia pistelukemia Euroopan korisparketeilla viime viikolla. Lisäksi Anniina Äijänen ja Awak Kuier lähentelivät tupla-tuplaa Kuierin suojellessa lisäksi omaa koriaan peräti viidellä torjunnalla.

8.11.2021 14:18 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttinen jahtaa Slovakian mestaruutta – ”Arki on erittäin laadukasta”

Veera Pirttinen, 24, lähti takaisin ulkomaan kentille vietettyään viime kauden Korisliigassa Catzissa. Tuleviin EM-karsintaotteluihin valmistautuvan Pirttisen tämän kauden seura on slovakialainen Piestanske Cajky.

7.11.2021 13:31 Suomalaiset ulkomailla

Ebba Pekonen loisti komealla tupla-tuplalla – ”Oli kiva onnistua tärkeässä pelissä”

Ebba Pekonen johdatti Helsingborgin kauden toiseen voittoon hienolla tupla-tuplalla. Saksassa Anniina Äijänen pääsi juhlimaan suomalaiskohtaamisen voittoa, vaikka Sofia Pelander sai tilastoihinsa myös tupla-tuplan.

30.10.2021 13:23 Suomalaiset ulkomailla

Ebba Pekonen ja Silja Viita aloittaneet ensimmäisen ammattilaiskautensa hienosti

Ebba Pekonen, 20, ja Silja Viita, 19, aloittivat ammattilaisuransa Ruotsista. Pekonen teki kesällä sopimuksen Helsingborg BKK:n kanssa ja Viita pisti nimensä IK Eos Lundin tarjoamaan sopimuspaperiin. Molemmat ovat aloittaneet kautensa hyvin.

25.10.2021 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Susiladiesin pelaajat vauhdissa Euroopassa – kaksinumeroiset paukkuivat usealla taholla

Susiladiesin pelaajat jatkoivat hyvin alkaneita kausiaan ympäri Euroopan koriskenttien. Awak Kuierin hieno kausi sai jatkoa Italiassa ja Helmi Tulonen merkkautti vakuuttavan tupla-tuplan. Annika Holopaisen hyvät otteet saivat jatkoa Ranskassa ja Saksassa pelaava nelikko pääsi juhlimaan voittoja.

24.10.2021 14:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimies ja Anissa Pounds aloittaneet vahvasti Saksassa

Saksan Bundesliigassa nähdään tällä kaudella yhteensä neljä suomalaispelaajaa ja kaksi heistä pelaa Angels Nördlingenin joukkueessa. Elina Koskimies ja Anissa Pounds ovat aloittaneet kautensa hyvin.

18.10.2021 10:22 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier ja Helmi Tulonen hyvässä iskussa Italiassa – muitakin onnistujia ympäri Eurooppaa

Awak Kuier ja Helmi Tulonen jatkoivat hyviä alkukausiaan Italiassa ja Annika Holopainen oli jälleen tehokkaana Ranskassa ja Anissa Poundsin sihti oli kohdillaan Saksassa. Euroopan kentillä nähtiin useita muitakin suomalaisonnistujia.

16.10.2021 11:00 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinin oli helppo palata Espanjaan – ”Tämä oli minulle hyvä vaihtoehto”

Marianne Kalin, 24, on aloittanut toisen kautensa Espanjan pääsarjassa pelaavan Bembibren joukkueessa. Joukkueen alkukausi on ollut vaikea, mutta Kalin on kuulunut joukkueen avainpelaajiin.

11.10.2021 07:14 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier palasi ryminällä Italiaan – 19 pisteen ja 16 levypallon tupla-tupla

Awak Kuier pelasi kauden ensimmäisen pelinsä Ragusan paidassa WNBA-kauden jälkeen. Kuier oli heti kentän tähti 19 pisteen ja 16 levypallon tupla-tuplallaan Ragusan ottaessa komean voiton. Helmi Tulonen aloitti kautensa myös tupla-tuplalla ja Annika Holopaisen vahvat otteet Ranskassa saivat jatkoa. Joukkoon mahtui myös useita muita onnistujia sekä ripaus draamaa.

10.10.2021 09:56 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijänen halusi Espanjasta uudenlaiseen ympäristöön – ”Nyt saan yrittää ja kokeilla vähän eri asioita”

Anniina Äijänen, 26, jätti viime kauden päätteeksi Espanjan kentät taakseen kolmen maassa vietetyn kauden jälkeen. Äijänen halusi uralleen uuden suunnan ja sellainen löytyi Saksan Bundesliigassa pelaavasta Royals Saarlouisista.

3.10.2021 10:07 Suomalaiset ulkomailla

Useat Susiladiesin pelaajat kaksinumeroisille Euroopan korissarjoissa

Veera Pirttisen ja Anni Mäkitalon joukkueet jäivät ulos EuroCupin lohkovaiheesta, mutta Saksassa, Ranskassa ja Ruotsissa nähtiin suomalaispelaajien vahvoja otteita.

30.9.2021 13:15 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander hamuaa Saksan mestaruutta – ”Sitä varten täällä ollaan”

Sofia Pelander teki kesällä jatkosopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Herner TC:n kanssa. Viime kausi päättyi joukkueen osalta pettymykseen välierissä ja tällä kaudella tähtäin on mestaruudessa.

27.9.2021 09:40 Suomalaiset ulkomailla

Holopainen ja Koskimies hyvässä iskussa kauden avauksessa

Annika Holopainen ja Elina Koskimies olivat joukkueidensa tähtiä, kun kaudet pyörähtivät käyntiin Euroopan kentillä. Ranskan ja Saksan lisäksi pelit saatiin käyntiin Espanjassa ja Ruotsissa.

24.9.2021 12:06 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen palasi Ranskaan vahvempana – ”Pelikovuus ei tule yllätyksenä”

Annika Holopainen palasi yhden kauden tauon jälkeen Ranskan Ligue Feminine 2 –sarjaan, kun hän teki jo viime keväänä sopimuksen Montbrisonin kanssa. Islannin liigan viime kauden korikuningatar palaa hyvillä mielin tuttuihin maisemiin.

14.9.2021 08:42 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttisen uusi osoite on Piestanske Cajky, Slovakian pääsarja

Susiladiesin luottopelaajiin kuuluva Veera Pirttinen, 24, on tehnyt sopimuksen Slovakian pääsarjassa pelaavan Piestanske Cajkyn kanssa. Pirttinen oli menneellä kaudella naisten Korisliigan toiseksi paras kotimainen pistenainen 16,9 pisteellä per ottelu.

10.9.2021 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Silja Viita on tehnyt sopimuksen Ruotsiin, Eos Lundiin

HBA-Märskyssä viime kaudella naisten Korisliigaa pelannut, kesällä Susiladies-debyyttinsä tehnyt Silja Viita, 19, on tehnyt sopimuksen Ruotsin pääsarjaa, Basketligan damia pelaavan Eos Lund IK:n kanssa.

3.8.2021 08:39 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimies siirtyy Saksan Bundesliigan Nördlingeniin

Edelliset kaksi vuotta Espanjassa pelannut Elina Koskimies, 24, vaihtaa tulevana kautena maata ja liigaa, kun Wartti Basket -kasvatti on tehnyt sopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Eigner Angels Nördlingenin kanssa.

11.7.2021 14:54 Suomalaiset ulkomailla

Anni Mäkitalo siirtyy Kreikan pääsarjaa ja EuroCupia pelaavaan PAOK Thessalonikiin

Edelliset kaksi kautta Forssan Alkua naisten Korisliigassa edustanut Anni Mäkitalo, 29, on tehnyt sopimuksen Kreikan pääsarjassa ja EuroCupissa pelaavan, legendaarisen PAOK Thessalonikin kanssa.

5.7.2021 13:03 Susiladies

Helmi Tulonen siirtyy Italian kakkossarjaan, Carugateen

Helmi Tulonen, 22, siirtyy tulevaksi kaudeksi Italian Serie A2:ssa pelaavaan Carugateen. Susiladiesissa jo 19 ottelua pelannut Tulonen pelasi kaksi edelliskautta Espanjan kakkostasolla.

2.7.2021 09:05 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander jatkaa Saksan Bundesliigassa, Herner TC:ssä

Susiladiesin luottosentteri Sofia Pelander, 29, on tehnyt jatkosopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Herner TC:n kanssa.

Näytä lisää vastaavia