Holopainen ja Rokkanen saalistivat tupla-tuplan

22.2.2021 09:37 Annika Holopainen ja Sara Rokkanen olivat oivassa vireessä tällä viikolla, kun molemmat tilastoivat tupla-tuplat. Holopainen johdatti hurjalla pelillään KR:n myös kauden avausvoittoon.

Annika Holopainen siivitti joukkueensa avausvoittoon. (Kuva: Ville Vuorinen)

Holopaisen KR pelasi kaksi peliä viikolla ja viikonloppuna voittotili vihdoin aukesi.

Viikolla KR kohtasi vieraskentällä Skallagrimurin ja hävisi 53-67 (22-33). Holopaiselle kertyi 15 pistettä, kuusi levypalloa ja syöttö.
Ottelutilastot

Viikonloppuna Holopainen oli vauhdissa kasatessaan hurjan 33 pisteen ja 16 levypallon tupla-tuplan KR:n voittaessa Snæfellin 78-74 (41-36). Holopaiselle merkittiin myös kaksi syöttöä.

- Hyvät fiilikset. Voittaminen on keskimäärin kivempaa kuin häviäminen. Tässä oli vähän kerennyt unohtaa miltä se tuntuu. Tulimme peliin hyvällä energialla, pelasimme joukkueena ja toteutimme pelitapaamme. Myös oma heitto kulki tänään. On helppo pelata, kun joukkueesta löytyy hyvä pointti, joka luo hyviä heittopaikka kerta toisensa jälkeen, Holopainen iloitsi ottelun jälkeen.

Voitosta huolimatta KR jatkaa Islannin liigassa viimeisenä.
Ottelutilastot

Espanjan liigassa Marianne Kalinin Bembibre otti tärkeän 68-55 (36-34)-voiton Extremadurasta. Kalinin ainoaksi tilastomerkinnäksi jäi yksi levypallo. Voitolla Bembibre nousi Extremaduran ohi ja on nyt 14.
Ottelutilastot

Sarjapykälää alempana Anniina Äijäsen Ferrol otti A-lohkossa jo 21 peräkkäisen voittonsa kaadettuaan Avilesin 69-54 (16-31). Avausviisikossa ollut Äijänen sai neljä merkintää sekä piste- että levypallotilastoihinsa ja lisäksi hän saalisti kolme syöttöä ja riiston. Ferrol johtaa lohkoa puhtaalla pelillä.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Helmi Tulonen ja Elina Koskimies urakoivat yli 33 minuuttia, mutta Ibaizabal hävisi Ardoille 48-54 (24-23). Tulonen lähenteli tupla-tuplaa 10 pisteen, kahdeksan levypallon ja syötön tilastoilla. Koskimiehen rivistöön kirjattiin viisi pistettä, neljä levypalloa, syötön ja peräti neljä riistoa. Ibaizabal on A-lohkossa kuudentena.
Ottelutilastot

Sara Rokkanen merkkautti komean 12 pisteen ja 12 levypallon tupla-tuplan sekä yhden syötön, mutta Andratx hävisi Casablancalle 56-67 (30-29). Andratx on C-lohkossa viimeisenä.
Ottelutilastot

Sara Rokkanen oli joukkueensa tehopelaaja. (Kuva: Ville Vuorinen)

Italian liigassa Ragusa voitti Luparin 67-48 (23-22) ja Awak Kuier auttoi joukkuettaan kuudella pisteellä, kolmella levypallolla ja kahdella torjunnalla. Ragusa on sarjassa kolmantena.
Ottelutilastot

Ruotsin liigassa Wetterbygden Spark hävisi viikolla Uppsalalle niukasti 69-72 (37-43). Sandra Karsten jäi ilman tilastomerkintöjä.
Ottelutilastot

Viikonloppuna Sparks palasi voittojen tielle kellistämällä IK Eosin 65-56 (30-29). Karstenille merkittiin levypalloa ja riisto. Sparks taistelee tiukasti pudotuspelipaikasta ollen Uppsalan kanssa tasapisteissä kahdeksantena.
Ottelutilastot

Ville Tuomisen Helsingborg sen sijaan hävisi molemmat ottelunsa. Perjantaina Helsingborg jäi Uppsalan jyrän alle 53-83 (22-39).
Ottelutilastot

Tuplaviikonlopun toisessa ottelussa sarjanousija taipui Norrköpingin vieraana 55-79 (34-44). Helsingborg on sarjassa viimeisenä voitettuaan yhden ottelun.
Ottelutilastot

 
14.9.2021 08:42 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttisen uusi osoite on Piestanske Cajky, Slovakian pääsarja

Susiladiesin luottopelaajiin kuuluva Veera Pirttinen, 24, on tehnyt sopimuksen Slovakian pääsarjassa pelaavan Piestanske Cajkyn kanssa. Pirttinen oli menneellä kaudella naisten Korisliigan toiseksi paras kotimainen pistenainen 16,9 pisteellä per ottelu.

10.9.2021 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Silja Viita on tehnyt sopimuksen Ruotsiin, Eos Lundiin

HBA-Märskyssä viime kaudella naisten Korisliigaa pelannut, kesällä Susiladies-debyyttinsä tehnyt Silja Viita, 19, on tehnyt sopimuksen Ruotsin pääsarjaa, Basketligan damia pelaavan Eos Lund IK:n kanssa.

3.8.2021 08:39 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimies siirtyy Saksan Bundesliigan Nördlingeniin

Edelliset kaksi vuotta Espanjassa pelannut Elina Koskimies, 24, vaihtaa tulevana kautena maata ja liigaa, kun Wartti Basket -kasvatti on tehnyt sopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Eigner Angels Nördlingenin kanssa.

11.7.2021 14:54 Suomalaiset ulkomailla

Anni Mäkitalo siirtyy Kreikan pääsarjaa ja EuroCupia pelaavaan PAOK Thessalonikiin

Edelliset kaksi kautta Forssan Alkua naisten Korisliigassa edustanut Anni Mäkitalo, 29, on tehnyt sopimuksen Kreikan pääsarjassa ja EuroCupissa pelaavan, legendaarisen PAOK Thessalonikin kanssa.

5.7.2021 13:03 Susiladies

Helmi Tulonen siirtyy Italian kakkossarjaan, Carugateen

Helmi Tulonen, 22, siirtyy tulevaksi kaudeksi Italian Serie A2:ssa pelaavaan Carugateen. Susiladiesissa jo 19 ottelua pelannut Tulonen pelasi kaksi edelliskautta Espanjan kakkostasolla.

2.7.2021 09:05 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander jatkaa Saksan Bundesliigassa, Herner TC:ssä

Susiladiesin luottosentteri Sofia Pelander, 29, on tehnyt jatkosopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Herner TC:n kanssa.

1.6.2021 12:31 Susiladies

Anniina Äijänen siirtyy tulevaksi kaudeksi Saarlouis Royalsiin, Saksan Bundesliigaan

Päättyneellä kaudella Universitario de Ferrolia Espanjan pääsarjaan nostamassa ollut Anniina Äijänen, 25, vaihtaa tulevaksi kaudeksi maisemaa Keski-Eurooppaan. Susiladiesin luottopelaajan uusi osoite on Saksan Bundesliigassa pelaava Saarlouis Royals.

24.5.2021 08:38 Susiladies

Marianne Kalin jatkaa Espanjan pääsarjan Bembibressä myös ensi kaudella

Espanjan pääsarjassa pelaava Bembibre ja Susiladiesin iso pelaaja Marianne Kalin, 23, ovat solmineet jatkosopimuksen. Tällä viikolla 24 vuotta täyttävä Kalin tilastoi Bembibrelle päättyneellä kaudella 3,2 pistettä ja 2,0 levypalloa ottelua kohden.

15.5.2021 16:41 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopaisen kausi vaiherikas – ”Todella mielenkiintoinen, erilainen ja vaikea kausi”

Islannin liigan korikuningattaruuden voittaneen Annika Holopaisen kauteen mahtui paljon käänteitä. Holopainen teki kovia tehoja sarjassa, mutta samaan aikaan kautta varjostivat pitkät tauot sekä joukkueen heikko menestys.

9.5.2021 11:51 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopaisesta Islannin liigan korikuningatar

Islannissa saatiin runkosarja päätökseen tällä viikolla ja samalla päättyi Annika Holopaisen kausi. Holopainen oli koko sarjan korikuningatar.

4.5.2021 14:17 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderille jäi kaudesta karvas maku – ”Ihan uskomattoman paljon epäonnea”

Sofia Pelanderin kausi Saksan Bundesliigassa päättyi pettymykseen, kun Herner putosi välierissä ja hävisi myös pronssipelin. Pelanderin, ja koko joukkueen, kauteen mahtui paljon sekä hyvässä että pahassa.

2.5.2021 11:14 Suomalaiset ulkomailla

Kuierin kausi päättyi välierätappioon

Awak Kuierin kausi Italiassa päättyi, kun Ragusa hävisi toisessa välierässä Famila Wuber Schiolle.

29.4.2021 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin 17 pistettä eivät riittäneet voittoon

Awak Kuier oli Ragusan pistetykki, mutta se ei riittänyt voittoon Italian liigan ensimmäisessä välieräottelussa. Annika Holopainen sen sijaan jatkoi pistetehtailuaan Islannissa.

26.4.2021 09:02 Suomalaiset ulkomailla

Susiladiesin Annika Holopainen palaa ensi kaudeksi Ranskaan

Susiladiesin luottopelaaja, tällä hetkellä Islannin pääsarjan pistekärkipaikkaa hallussaan pitävä Annika Holopainen, 27, palaa tulevaksi kaudeksi Ranskaan. Holopaisen tulevan kauden osoite on BC Montbrison Feminines ja sarjana Ligue Feminine 2.

23.4.2021 09:18 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Ragusa eteni välieriin

Awak Kuierin Ragusa eteni Italian liigan välieriin suoraan kahdella voitolla. Annika Holopainen palasi tehokkaasti kentille ja Sofia Pelanderin kausi Saksassa päättyi.

20.4.2021 13:34 Suomalaiset ulkomailla

Anniina Äijäsellä menestyksekäs kausi – ”Pääsin jatkamaan siitä mihin viime kaudella jäin”

Anniina Äijäsen kautta voi hyvällä syyllä todeta onnistuneeksi, sillä Äijänen pääsi juhlimaan Ferrolin kanssa nousua Espanjan pääsarjaan joukkueen vetäessä kauden läpi kokonaan ilman tappioita. Samaan aikaan Äijänen kuului läpi kauden joukkueen avainpelaajiin.

16.4.2021 21:37 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Ragusa aloitti pudotuspelit voitolla

Vaikka Awak Kuier repäisi tällä viikolla suurimmat otsikot upeasta toisesta varauksestaan WNBA:han, niin hän ehti aloittaa myös Italian liigan pudotuspelit.

16.4.2021 13:39 WNBA

Dallas Wingsin varaama Awak Kuier: ”Meillä on paljon nuoria lahjakkuuksia”

Tuore WNBA:n kakkosvaraus Awak Kuier, 19, kertoi varaustilaisuuden jälkimainingeissa omista tunnelmistaan, pelillisistä esikuvistaan sekä sopeutumisestaan Dallas Wingsin pelaamiseen ja WNBA:han.

16.4.2021 02:45 WNBA

Awak Kuier varattiin WNBA:han historiallisesti toisena – osoitteena Dallas Wings

WNBA:n varaustilaisuudessa tehtiin suomalaista koripallohistoriaa, kun Dallas Wings varasi Awak Kuierin numerolla kaksi.

15.4.2021 08:50 WNBA

Awak Kuier: ”Olen iloinen jo pelkästään siitä, jos minut draftataan”

WNBA:n varaustilaisuuden kynnyksellä Awak Kuier, 19, odottaa jännityksellä, mitä tulevan odottaa. Susiladiesin nuorta tähteä ja Peli-Karhut-kasvattia veikkaillaan yhdeksi varaustilaisuuden kärkinimeksi, mutta hän on itse tyytyväinen jo pelkästään siitä, jos hänet varataan.

Näytä lisää vastaavia