Helmi Tulonen valmiina toiseen kauteensa Italian Serie A1:ssä – ”Tiedän nyt mitä tässä liigassa pelaaminen vaatii”

29.9.2023 20:00 Helmi Tulonen pelasi ensimmäisen kautensa Italian Serie A1:ssä Le Mura Luccan riveissä, mutta täksi vuodeksi seuraksi vaihtui Sanga Milano. Tulonen uskoo pystyvänsä tällä kaudella entistä parempaan.

Helmi Tulonen aloittaa kolmannen kautensa Italiassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Alkava kausi on Tuloselle kolmas peräkkäinen Italiassa. Ensimmäinen niistä sujui Serie A2:ssa Carugaten joukkueessa ja viime vuonna hän sai ensimmäisen maistiaisensa Serie A1:n tasosta Luccassa. Uuteen kauteen hän lähtee taas uusien tuulien siivittämänä, kun seuraksi valikoitui Sanga Milano.

- Milanosta tuli hyvä ja mielenkiintoinen tarjous. Myös rooli vaikutti hyvältä. Tuttu kaupunki ja liiga houkuttelivat jatkamaan Italiassa. Toiseen liigaan ja maahan vaihtaminen on aina oma prosessinsa, jota en tänä vuonna halunnut kokea, Tulonen kertoo seuravalinnastaan.

Milano lähtee kauteen sarjanousijana ja viime kaudella joukkue dominoi Serie A2:ta häviten runkosarjassa ja pudotuspeleissä ainoastaan kolme ottelua koko kauden aikana. Tulonen uskoo, että joukkueessa on hyvä sekoitus pelaajia, ja joukkueella on edellytykset menestyä sarjanousijan statuksesta huolimatta.

- Tavoitteenamme on ehdottomasti playoff-paikka. Meillä on italialaisia pelaajia, jotka ovat pelanneet yhdessä vuosia, minä, yksi kanadalainen tulokastakapelaaja ja kaksi erittäin kokenutta isoa pelaajaa. Uskon, että tällä paletilla voimme hyvinkin päästä tavoitteeseemme.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Tulosen viime kausi oli hieman eriskummallinen. Hän jäi pääosin suhteellisen pienelle vastuulle kauden aikana, mutta kun peliminuutteja tuli, niin tuli myös onnistumisia. Siitä huolimatta Tulonen saattoi saada seuraavassa pelissä vain muutamia minuutteja peliaikaa.

- Täällä vähän ihmeteltiin viime kauden joukkueeni toimintaa ja viime kauden tilannettani. Täksi kaudeksi meillä on selkeästi vain kolme isoa pelaajaa, joten vastuuta on luvattu ja harjoituspeleissä ainakin sitä on hyvin tullutkin. Uskon itsekin tasaisempaan kyytiin, mutta rehellisyyden nimissä, tämä on Italia ja kulttuuriin vähän kuuluu, ettei ikinä voi tietää mitä huomenna tapahtuu, Tulonen heittää.

Kaiken kaikkiaan Tulonen uskoo parempaan kauteen tänä vuonna.

- Kauteen on todella paljon helpompi lähteä nyt kuin vuosi sitten. Tiedän nyt paljon paremmin mitä tässä liigassa pelaaminen on ja mitä se vaatii, kuinka valmistautua otteluihin, kun vastassa ovat tutut vastustajat ja heidän joukkueidensa tutut systeemit. Tieto ja kokemus viime kaudesta lisäävät huomattavasti itseluottamusta kauteen lähdettäessä.

Tulonen oli osana myös historiallista naisten universiadijoukkuetta, joka juhli Kiinassa pelatuissa kisoissa pronssimitalia. Vahva kesä maajoukkueen kanssa antaa hyvät eväät myös seurajoukkuekauteen.

- Positiivinen universiadikesä loi hyvää pohjaa lähteä Italiaan ja oli helppoa aloittaa pelit täällä kesän jälkeen. Kesä toi myös paljon motivaatiota tuleviin EM-karsintaikkunoihin.

Tulosen lisäksi Serie A1:ssä nähdään tällä kaudella myös Awak Kuier, joka pelaa parhaillaan WNBA:n välieriä Dallas Wingsin kanssa. Hän aloittaa toisen kautensa Reyer Venezian riveissä.

Henkilöt

 
5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

2.2.2024 18:37 Suomalaiset ulkomailla

Elina Koskimiehen tähtäimessä Saksan mestaruus ja EM-kisat

Elina Koskimies mietti viime kesänä, että jättäisi Saksan kahden siellä vietetyn kauden jälkeen. Hallitsevan mestarin ja EuroCup-joukkue Kelternin tarjous käänsi kuitenkin Koskimiehen pään ja nyt hän taistelee Saksan mestaruudesta.

14.12.2023 16:50 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo ammentanut oppia ammattilaiskentillä

Elina Aarnisalo pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla, kun hän koripalloilee Kangoeroes Mechelenin riveissä ennen siirtymistään USA:n yliopistoon. Aarnisalo on saanut arvokasta oppia Euroopan huipulta.

9.12.2023 07:45 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen palasi loukkaantumisen jälkeen vahvempana takaisin

Lotta-Maj Lahtisen oli määrä tehdä debyyttinsä ammattilaiskentillä jo viime kaudella, mutta paha loukkaantuminen juuri kauden alkua siirsi suunnitelmia vuodella. Täksi kaudeksi Lahtinen palasi tositoimiin täydessä kunnossa ja teki sopimuksen espanjalaisen EuroCup-joukkue AE Sedis Basquetin kanssa.

14.6.2023 14:05 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalinilla positiivinen vuosi Ferrolissa – ”Kausi oli onnistunut”

Marianne Kalin, 26, pääsi juhlimaan sarjanousua, kun Universitario de Ferrol teki ranskalaisen visiitin Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle LF Challengeen ja nousi ensi kaudeksi LF Endesaan. Kausi oli Kalinille onnistunut myös henkilökohtaisesti.

5.6.2023 15:14 Suomalaiset ulkomailla

Veera Pirttisellä positiivinen kausi Espanjassa – ”Jäi paljon reppuun tulevaa ajatellen”

Veera Pirttinen, 26, pelasi menneen kauden Espanjan liigassa, LF Endesassa, Bembibren joukkueessa. Pirttiselle jäi kaudesta positiivinen tunne niin henkilökohtaisesti kuin joukkueen osalta.

31.5.2023 11:27 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen nautti Espanjassa – ”Yksi parhaista kokemuksista ulkomailla”

Annika Holopainen, 29, pelasi ensimmäisen kautensa Espanjassa. Aiemmin urallaan Saksassa, Puolassa, Islannissa ja Ranskassa pelannut Holopainen nautti ajastaan Espanjassa, vaikka pelikentällä oli välillä haastavaa.

Näytä lisää vastaavia