FoA ja PeKa kotivoittoihin – HBA ja Vimpeli hakivat pisteet vieraista

5.12.2020 19:20 Naisten Korisliigassa pelattiin neljä ottelua. Peli-Karhut otti kauden kymmenennen voittonsa. Muissa otteluissa voittoihin ylsivät FoA, HBA ja Vimpeli.

Kuukauden pelaajaksi valittu Linda-Lotta Lehtoranta johdatti joukkueensa voittoon. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

HBA vierasvoittoon Lappeenrannassa

Sarjassa kuudennella sijalla majaileva HBA-Märsky matkasi vierasotteluun Lappeenrantaan. Vierasjoukkue matkasi Helsinkiin vieraspisteiden kanssa, kun se voitti ottelun 66-71.

Ensimmäisellä jaksolla nähtiin tasaista peliä. Molemmilta joukkueilta nähtiin onnistumisia, kun tauolle mentiin HBA:n johtaessa 17-13.

Myös toinen jakso oli tasainen. Vierasjoukkue vei senkin lopulta nimiinsä Saga Ukkosen johdolla. Puoliajalle mentiin tilanteessa 39-32.

Kolmannella jaksolla Catzin Veera Pirttinen pelasi hyvää koripalloa erityisesti hyökkäyspäässä. Hän teki jakson aikana kymmenen pistettä, kun kotijoukkue kavensi vieraiden johtoa kolmella pisteellä.

Viimeiselle jaksolle lähdettiin tasaisesta tilanteesta ja myös jakso oli tasainen, kuten koko ottelu. Joukkueet onnistuivat vuoron perään pisteiden teossa, mutta lopulta pisteet matkasivat Helsinkiin 66-71.

- Vaikea ottelu. Vähän samanlaisia ongelmia kuin viikko sitten. Levypallopelissä oltiin tosi kehnoja. Suomalaisella viisikolla peli pysy hyvin kasassa ja saatiin tilanteita jolloin päästiin peliin mukaan. Paljon on vielä tehtävää, että tästä noustaan tästä kuopasta, Catzin päävalmentaja Mika Haakana sanoi.

Laajalla rintamalla onnistumisia saaneen HBA:n ykkönen oli Silja Viita, joka kirjautti 16 pistettä ja 15 levypalloa. Saana Kujala pussitti 12 pistettä.  Catzin tehokkain oli Pirttinen, jolle merkittiin 21 pistettä ja yhdeksän levypalloa. Tuulia Timo teki 12 pistettä.

- Jokainen voitto on suuri saavutus. Aarnion loukkaantuminen oli paha menetys, mutta joukkue on paikannut sen hyvin. Meidän on aina vaikea pelata hyvin organisoitua ja taktista joukkuetta vastaan, HBA:n päävalmentaja Mirka Dettmann pohti ottelun jälkeen.

Ottelutilasto

FoA peittosi Kouvottaret

Forssan Alku sai vieraakseen Kouvottaret. Ottelu oli sarjasijoituksen kannalta todella tärkeä, sillä molemmat joukkueet olivat otteluun lähdettäessä 12 pisteessä.

Kotijoukkue hallitsi ensimmäisellä jaksolla korinalustaa. Joukkueelle kertyi seitsemän levypalloa enemmän, kuin vastustajalleen. Sen turvin FoA karkasi ensimmäiselle tauolle johdossa 19-12. 

Toine jakso oli tasainen ja levypallopelaaminen tasoittui joukkueiden välillä. Puoliajalle mentiin tilanteessa 37-25. 

Kolmannella jaksolla ottelun kuva ei muuttunut. Alku oli koko ajan askeleen Kouvottarien edellä ja viimeiselle tauolle mentiin tilanteesta 66-48.

Vierasjoukkue hallitsi viimeistä neljännestä ja tuli vielä iskuetäisyydelle. Joukkue tuli vielä viiden pisteen päähän, mutta aivan voittoon asti se ei riittänyt. Voitto jäi Forssaan 75-69. 

Keondria Calloway teki ottelun korkeimman pistemäärän 20 pisteellä. Mia Loyd kirjautti tupla-tuplan 15 pisteellä ja 14 levypallolla. Henriikka Vähäuski teki vieraille 17 pistettä. Sarah Toeaina teki tupla-tuplan 16 pisteellä ja 14 levypallolla.

Ottelutilasto

Peli-Karhuille kymppi täyteen

Sarjakärki Peli-Karhut sai Karhuvuoreen vieraita Helsingistä, kun ToPo matkasi Kotkaan.

Ensimmäisellä jaksolla vierasjoukkueen heittopeli takkusi. PeKa onnistui erityisesti kolmen pisteen heitoissaan paremmin ja niiden avulla joukkue otti johtoaseman itselleen 20-13.

Toisella jaksolla kotijoukkue sai onnistumisia monelta eri pelaajalta ja ero joukkueiden välillä kasvoi. Puoliajalle mentiin tilanteessa 44-31. 

Kolmannella jaksolla Peli-Karhut terävöitti puolustustaan. ToPo:n hyökkäyspeli oli sen takia todella vaikeaa ja kun samalla Roosa Lehtoranta ja Elena Melto onnistuivat hyökkäyspäässä useampaan otteeseen ero kasvoi jakson aikana 22 pisteeseen.

Viimeisellä jaksolla ToPo ei pystynyt enää nousemaan uhkaamaan PeKan voittoa. Kotijoukkue otti kauden kymmenennen voittonsa 93-59.

- Hyvinhän me pelattiin. Muutama nukahdus alussa, mutta nopeasti kerättiin itsemme. Saatiin alkua lukuunottamatta ToPon hyvät heittäjät kiinni. Onnistuttiin hyvin monipuolisesti, Peli-Karhujen päävalmentaja Roope Mäkelä totesi ottelun jälkeen.

Zykera Rice kuritti ToPo:a 32 pisteellä ja 12 levypallolla. Myös juuri kuukauden pelaajaksi valittu Linda-Lotta Lehtoranta tilastoi tupla-tuplan 12 pisteellä ja kymmenellä koriin johtaneella syötöllä. Nea Kuisma teki ToPo:lle 16 pistettä.

- Tiedettiin että Peli-Karhut on fyysinen ja kova joukkue. Tällä kertaa ei riittänyt, ToPo:n päävalmentaja Niko Kuusi sanoi ottelun jälkeen.

Ottelutilasto

 

Vimpelille pisteet Tampeereelta

Tampereen Pyrintö sai sarjan peräpään kamppailussa vieraakseen Vimpelin Vedon. Ottelussa pelattiin tärkeistä pisteistä, sillä molemmat joukkueet taistelevat samoista sijoituksista. 

Ensimmäinen jakso oli tasainen ja molemmat joukkueet saivat onnistumisia vuorotellen. Kayla Gordonin suorituksien avulla vieraat pääsivät tauolle kahden pisteen johdossa.

Vimpelin amerikkalaiskolmikko oli iskussa toisella jaksolla. Pyrintö ei saanut heitä kuriin ja Vimpeli kasvatti johtoaan. Puoliajalla vierasjoukkue johti peliä 44-28.

Kotijoukkue viritteli kiriä kolmannella jaksolla. Anni Jämsä oli isossa roolissa, kun joukkue kavensi Vimpelin johdon 14 pisteeseen. 

Viimeisellä jaksolla Gordon pelasi jälleen todella hyvää koripalloa. Hänen johdollaan ViVe nappasi pisteet 77-59.

Gordon teki lopulta 22 pistettä ja kaapi 21 levypalloa. Mariah Millerille merkattiin myös tupla-tupla 23 pisteellä ja kymmenellä levypallolla. Jämsä ja Reetta-Sofia Tulkki tekivät molemmat Pyrinnölle 11 pistettä. 

Ottelutilasto

 
18.5.2022 20:13 Naisten Korisliiga

Elena Melto naisten Korisliigan Vuoden pelaaja, sarjan nuorisokaarti putsasi palkintopöytää

Naisten Korisliiga-seurojen valmentajat ja kapteenit valitsivat 36-vuotiaan, Catzia edustavan Elena Melton sarjan parhaimmaksi pelaajaksi. Palkinnot osuivat laajalla skaalalla eri joukkueille, kun finalistijoukkueet olivat ainoat kahden palkinnon saaneet.

27.4.2022 20:43 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut on Suomen mestari

914 silmäparia seurasi Kouvolassa, kun Kotkan Peli-Karhut nappasi neljännen peräkkäisen Suomen mestaruuden. Se voitti neljännen ottelun 88-82.

24.4.2022 18:54 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut siirtyi johtoon finaalisarjassa

Naisten Korisliigan kolmas finaali pelattiin Kotkassa. PeKa nappasi kotikentällään voiton 74-64 ja siirtyi finaalisarjassa 2-1 johtoon.

22.4.2022 13:06 Korisliiga

Opetus- ja kulttuuriministeriöltä yli 1,2 miljoonaa euroa tukea Korisliigan seuroille

OKM myönsi tukea eritysavustuksena Korisliigan ja naisten Korisliigan joukkueille koronapandemiasta aiheutuneiden tappioiden kattamiseksi. Kyseessä oli neljäs koronaan liittyvä OKM:n eritysavustus.

21.4.2022 20:05 Naisten Korisliiga

PeKa tasoitti finaalisarjan

Naisten Korisliigan finaaleissa pelattiin toinen ottelu. Peli-Karhut tasoitti ottelusarjan vieraskentällä, kun se haki voiton 64-49.

18.4.2022 19:41 Naisten Korisliiga

Kouvottarille ensimmäinen kiinnitys Suomen mestaruuteen

Naisten Korisliigan finaalit käynnistyivät vierasvoitolla Kotkassa, kun Kouvottaret haki voiton 95-78.

18.4.2022 11:20 Naisten Korisliiga

Finaaliennakko: Kouvottaret ja Peli-Karhut ratkaisevat Suomen mestarin

Naisten Korisliigan finaalit alkavat tänään Kotkassa. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa. Ruutu näyttää kaikki ottelut suorana kanavillaan.

17.4.2022 14:50 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalien otteluohjelma on vahvistettu

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy maanantaina 18.4. klo 17.00 Kotkassa. Mestariksi vaaditaan kolme voittoa. Ruutu lähettää kaikki naisten finaaliottelut monikameratuotantona ja selostettuna kanavillaan.

15.4.2022 21:26 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut eteni finaaliin

Kotkan Peli-Karhut nappasi neljännen peräkkäisen finaalipaikan, kun se kaatoi ratkaisevassa viidennessä finaalissa HBA-Märskyn 81-64. Finaalissa joukkue kohtaa Kouvottaret.

15.4.2022 09:02 Susiladies

Janette Aarnio on valinnut yliopistokseen South Floridan

HBA-Märskyä kuluneella kaudella edustanut Janette Aarnio, 19, on valinnut menevänsä ensi kaudeksi South Floridan yliopistoon. Helsingin NMKY:n kasvatti on ehtinyt pelata jo neljä maaottelua Susiladiesin paidassa.

13.4.2022 20:26 Naisten Korisliiga

HBA jälleen parempi ratkaisuhetkillä

HBA oli välieräsarjassa jo toista kertaa selkä seinää vasten. Se ei vieläkään suostunut häviämään vaan nappasi voiton trillerin päätteksi 68-66 ja siirsi välieräsarjan ratkaisun viidenteen otteluun.

11.4.2022 21:53 Naisten Korisliiga

Kouvottaret eteni finaaleihin – HBA pakotti PeKa:n neljänteen peliin

Naisten Korisliigan ensimmäinen finaalijoukkue on Kouvottaret, joka eteni välieristä jatkoon suoraan voitoin 3-0. HBA puolestaan pakotti Peli-Karhut ainakin neljänteen otteluun.

9.4.2022 19:43 Naisten Korisliiga

Kouvottaret voiton päässä finaaleista

Välieräsarjan toisessa ottelussa ToPo emännöi avausottelun vienyttä Kouvottaria. Vierasjoukkue ryösti voiton Helsingistä ja siirtyi ottelusarjassa 2-0 johtoon.

6.4.2022 20:04 Naisten Korisliiga

Kouvottaret piti ToPo:n tähdet kurissa

Kouvottaret ja ToPo avasivat välieräsarjan Kouvolassa. Kouvottaret puolusti alusta alkaen vahvasti ja nappasi ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan 66-56.

5.4.2022 10:38 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan maaliskuun Valopilkku on Rashida Timbilla

Timbilla tuikki maaliskuussa Kouvottarien ja koko sarjan kirkkaimpana tähtenä. Hänen johdollaan Kouvottaret nappasi sarjassa toisen sijan.

4.4.2022 13:59 Naisten Korisliiga

Välieräennakko 1/2: HBA haastaa menestykseen tottuneen PeKa:n

Naisten Korisliigan välieräsarjat käynnistyvät tiistaina ja keskiviikkona. Ensimmäisenä käsittelyssä tiistaina alkava ottelupari Peli-Karhujen ja HBA-Märskyn välillä.

1.4.2022 20:28 Naisten Korisliiga

Avausjakso siivitti ToPo:n välieriin

Naisten Korisliigan välieräjoukkueet ovat selvillä, kun viimeisenä joukkueena välieriin tiensä selvitti ToPo. Eilen mitalipeleihin tiensä selvittivät PeKa, Kouvottaret ja HBA.

31.3.2022 20:57 Naisten Korisliiga

Kolme välieräjoukkuetta selvillä

Naisten Korisliigassa saatiin selville kolme välieräjoukkuetta. Välieriin tiensä selvittivät PeKa, Kouvottaret ja HBA.

28.3.2022 21:04 Naisten Korisliiga

Pudotuspelit käyntiin kotivoitoilla – HBA:lta huima nousu

Naisten Korisliigan pudotuspelit saatiin käyntiin. Ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin nappasivat PeKa, HBA ja ToPo.

27.3.2022 18:50 Naisten Korisliiga

Puolivälieräennakko 2/2: HBA ja ViVe toisilleen tuttuja – ToPo ennakkosuosikkina EBT:n kimppuun

Naisten Korisliigan pudotuspelit alkavat huomenna. Käsittelyssä otteluparit HBA-ViVe ja ToPo-EBT.

Näytä lisää vastaavia