Etäopiskelu ja -harjoittelu tuonut uusia haasteita liigatulokas Kati Ollilaisen arkeen

30.3.2020 13:47 Kati Ollilainen pelasi Naisten Korisliigan debyyttikauttaan HBA:ssa, kun kausi keskeytettiin. Samoihin aikoihin opiskeluihin tuli iso muutos, kun lähiopetus pistettiin tauolle.

Ollilainen tilastoi debyyttikaudellaan keskimäärin 8,9 pistettä, nappasi 3,4 levypalloa ja antoi 3,0 koriin johtanutta syöttöä. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Kauden keskeytymishetkellä HBA oli sarjassa seitsemäntenä. Joukkueen peli oli kehittynyt kauden aikana paljon, joka ilahdutti Ollilaista.

- Oli hienoa huomata, että kauden aikana opimme joukkueen kanssa pelaamaan paremmin yhteen ja tuntemaan toisiamme paremmin. Saimme haettua myös kovia voittoja liigassa, mutta tärkeämpää oli kuitenkin pelaajien henkilökohtainen kehittyminen, Ollilainen toteaa.

Kausi oli Helsingin NMKY:n kasvatille onnistunut myös henkilökohtaisella tasolla. Debyyttikaudellaan hän teki keskimäärin 8,9 pistettä, antoi 3,0 koriin johtanutta syöttöä ja nappasi 3,4 levypalloa 21 ottelussa.

- Olen tyytyväinen omaan kauteen, vaikka aina on parantamisen varaa. Kokonaisuutena kaudesta jäi oikein hyvä fiilis, vaikka kausi loppuikin harmittavasti aikaisemmin. Oma pelaamiseni taso vaihteli jonkin verran, mutta tuli myös onnistumisia. Mielestäni kehityin pelaajana kauden aikana ja sain arvokkaita kokemuksia tulevaisuutta ajatellen, Ollilainen sanoo.

Poikkeustila vaikuttaa Ollilaisen harjoitteluun. Harjoittelumäärät on pyritty pitämään samana, mutta joukkueharjoitusten puuttuminen on asettanut omat haasteensa. Pääpaino harjoittelussa on tällä hetkellä pitkälti fysiikan ja henkilökohtaisen taidon kehittämisessä.

- Saamme harjoitteluun joka päivä viestillä ohjeet valmentajilta ja saamme myös heiltä henkilökohtaisia vinkkejä harjoitteluun. Heiltä voi myös tarvittaessa kysyä lisää apua treenaamisesta. Harjoittelu toteutetaan henkilökohtaisella tasolla. Kotona tehdään fysiikkaharjoituksia ja kuntopiirejä sekä erilaisia juoksutreenejä ulkona. Meillä on kori pihalla, joten siinä on hyvä harjoitella heittoa ja pallonkäsittelyä, Ollilainen kertoo.

Ollilainen valittiin viime kauden päätteeksi 19-vuotiaiden SM-sarjan Vuoden pelaajaksi. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga
Ollilainen valittiin viime kauden päätteeksi 19-vuotiaiden SM-sarjan Vuoden pelaajaksi. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Ollilaisella on käynnissä ensimmäinen vuosi Mäkelänrinteen urheilulukiossa. Kaikki opetus järjestetään tällä hetkellä etäopetuksena ja se on asettanut omat haasteensa myös opiskeluun.

- Itselle kotikoulu on ollut haastavampaa kuin normaali koulu, mutta onneksi olen saanut apua vanhemmiltani. Haastavinta etäopiskelussa on ollut itsekuri ja keskittyminen tehtävien tekemiseen sekä opiskelujen aikatauluttaminen. Välillä on ollut myös vaikea opetella asioita yksin ilman opettajaa ja se onkin vienyt enemmän aikaa, Ollilainen toteaa.

Opiskelu ja harjoittelu vievät suuren osan päivistä. Ollilainen viettää aikaa lisäksi ulkoilemalla ja katsomalla elokuvia sekä vanhoja pelivideoita. Poikkeustila on lisännyt myös perheen yhteistä aikaa.

- Tämän poikkeustilanteen takia herään vähän tavallista myöhemmin ja teen aamutreenin noin klo 10-12, johon sisältyy yleensä fysiikkaharjoittelua. Aamutreenin jälkeen on aikaa koulutehtäviin netin kautta videon välityksellä tai omatoimisesti. Koulun jälkeen teen päivän toisen harjoituksen usein pihalla heittämällä tai tekemällä muita harjoituksia koripallon kanssa. Illalla ehdin viettää aikaa perheen kanssa ja ottaa rennosti. Poikkeustilanteen pidentyessä tulen varmasti kaipaamaan normaalin arjen sosiaalisia kontakteja ja kavereita, Ollilainen päättää.

Henkilöt

 
27.4.2022 20:43 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut on Suomen mestari

914 silmäparia seurasi Kouvolassa, kun Kotkan Peli-Karhut nappasi neljännen peräkkäisen Suomen mestaruuden. Se voitti neljännen ottelun 88-82.

24.4.2022 18:54 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut siirtyi johtoon finaalisarjassa

Naisten Korisliigan kolmas finaali pelattiin Kotkassa. PeKa nappasi kotikentällään voiton 74-64 ja siirtyi finaalisarjassa 2-1 johtoon.

22.4.2022 13:06 Korisliiga

Opetus- ja kulttuuriministeriöltä yli 1,2 miljoonaa euroa tukea Korisliigan seuroille

OKM myönsi tukea eritysavustuksena Korisliigan ja naisten Korisliigan joukkueille koronapandemiasta aiheutuneiden tappioiden kattamiseksi. Kyseessä oli neljäs koronaan liittyvä OKM:n eritysavustus.

21.4.2022 20:05 Naisten Korisliiga

PeKa tasoitti finaalisarjan

Naisten Korisliigan finaaleissa pelattiin toinen ottelu. Peli-Karhut tasoitti ottelusarjan vieraskentällä, kun se haki voiton 64-49.

18.4.2022 19:41 Naisten Korisliiga

Kouvottarille ensimmäinen kiinnitys Suomen mestaruuteen

Naisten Korisliigan finaalit käynnistyivät vierasvoitolla Kotkassa, kun Kouvottaret haki voiton 95-78.

18.4.2022 11:20 Naisten Korisliiga

Finaaliennakko: Kouvottaret ja Peli-Karhut ratkaisevat Suomen mestarin

Naisten Korisliigan finaalit alkavat tänään Kotkassa. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa. Ruutu näyttää kaikki ottelut suorana kanavillaan.

17.4.2022 14:50 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalien otteluohjelma on vahvistettu

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy maanantaina 18.4. klo 17.00 Kotkassa. Mestariksi vaaditaan kolme voittoa. Ruutu lähettää kaikki naisten finaaliottelut monikameratuotantona ja selostettuna kanavillaan.

15.4.2022 21:26 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut eteni finaaliin

Kotkan Peli-Karhut nappasi neljännen peräkkäisen finaalipaikan, kun se kaatoi ratkaisevassa viidennessä finaalissa HBA-Märskyn 81-64. Finaalissa joukkue kohtaa Kouvottaret.

15.4.2022 09:02 Susiladies

Janette Aarnio on valinnut yliopistokseen South Floridan

HBA-Märskyä kuluneella kaudella edustanut Janette Aarnio, 19, on valinnut menevänsä ensi kaudeksi South Floridan yliopistoon. Helsingin NMKY:n kasvatti on ehtinyt pelata jo neljä maaottelua Susiladiesin paidassa.

13.4.2022 20:26 Naisten Korisliiga

HBA jälleen parempi ratkaisuhetkillä

HBA oli välieräsarjassa jo toista kertaa selkä seinää vasten. Se ei vieläkään suostunut häviämään vaan nappasi voiton trillerin päätteksi 68-66 ja siirsi välieräsarjan ratkaisun viidenteen otteluun.

11.4.2022 21:53 Naisten Korisliiga

Kouvottaret eteni finaaleihin – HBA pakotti PeKa:n neljänteen peliin

Naisten Korisliigan ensimmäinen finaalijoukkue on Kouvottaret, joka eteni välieristä jatkoon suoraan voitoin 3-0. HBA puolestaan pakotti Peli-Karhut ainakin neljänteen otteluun.

9.4.2022 19:43 Naisten Korisliiga

Kouvottaret voiton päässä finaaleista

Välieräsarjan toisessa ottelussa ToPo emännöi avausottelun vienyttä Kouvottaria. Vierasjoukkue ryösti voiton Helsingistä ja siirtyi ottelusarjassa 2-0 johtoon.

6.4.2022 20:04 Naisten Korisliiga

Kouvottaret piti ToPo:n tähdet kurissa

Kouvottaret ja ToPo avasivat välieräsarjan Kouvolassa. Kouvottaret puolusti alusta alkaen vahvasti ja nappasi ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan 66-56.

5.4.2022 10:38 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan maaliskuun Valopilkku on Rashida Timbilla

Timbilla tuikki maaliskuussa Kouvottarien ja koko sarjan kirkkaimpana tähtenä. Hänen johdollaan Kouvottaret nappasi sarjassa toisen sijan.

4.4.2022 13:59 Naisten Korisliiga

Välieräennakko 1/2: HBA haastaa menestykseen tottuneen PeKa:n

Naisten Korisliigan välieräsarjat käynnistyvät tiistaina ja keskiviikkona. Ensimmäisenä käsittelyssä tiistaina alkava ottelupari Peli-Karhujen ja HBA-Märskyn välillä.

1.4.2022 20:28 Naisten Korisliiga

Avausjakso siivitti ToPo:n välieriin

Naisten Korisliigan välieräjoukkueet ovat selvillä, kun viimeisenä joukkueena välieriin tiensä selvitti ToPo. Eilen mitalipeleihin tiensä selvittivät PeKa, Kouvottaret ja HBA.

31.3.2022 20:57 Naisten Korisliiga

Kolme välieräjoukkuetta selvillä

Naisten Korisliigassa saatiin selville kolme välieräjoukkuetta. Välieriin tiensä selvittivät PeKa, Kouvottaret ja HBA.

28.3.2022 21:04 Naisten Korisliiga

Pudotuspelit käyntiin kotivoitoilla – HBA:lta huima nousu

Naisten Korisliigan pudotuspelit saatiin käyntiin. Ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin nappasivat PeKa, HBA ja ToPo.

27.3.2022 18:50 Naisten Korisliiga

Puolivälieräennakko 2/2: HBA ja ViVe toisilleen tuttuja – ToPo ennakkosuosikkina EBT:n kimppuun

Naisten Korisliigan pudotuspelit alkavat huomenna. Käsittelyssä otteluparit HBA-ViVe ja ToPo-EBT.

26.3.2022 14:42 Naisten Korisliiga

Puolivälieräennakko 1/2: FoA ison haasteen edessä – Hongan ja Kouvottarien otteluparissa vastakkain loistavat levypallojoukkueet

Naisten Korisliigan pudotuspelit käynnistyvät maanantaina. Välieriin etenemiseen vaaditaan kaksi voittoa.

Näytä lisää vastaavia