Erik Sajantilan vahva heittoilta kantoi – Lahti pitkästä aikaa voiton makuun

11.2.2024 18:56 Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa tänään voittoa juhli Korihait, kun taas alemmassa sarjassa Lahti Basketball sai kolmen pelin tappioputken jälkeen täytettä pistetililleen.

Erik Sajantila pussitti kaaren takaa komeasti. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Erik Sajantila ja Lahti Basketball nousivat kumpikin vaikeiden vaiheiden jälkeen onnistumiseen, kun Lahti taivutti Kouvot Korisliigan alemmassa jatkosarjassa luvuin 82–75.

Pelin paras pistemies oli Sajantila 20:llä, ja hänen yhdeksästä kaukoheittoyrityksestään upposi peräti viisi. Kouvojen puolella Quanterrius Jackson pussitti 18 pistettä sekä napsi kymmenen levypalloa ja kolme riistoa.

Lahden penkin päässä nähtiin tänään ensimmäistä kertaa vastikään päävalmentajapestinsä aloittanut Kristian Palotie, joka kommentoi Ruudun lähetyksessä voittoa sanoen:

– Oli aika intensiivinen ja ruma peli suoraan sanoen. Ei ollut kovin häikäisevää taktista toteuttamista kummaltakaan joukkueelta. Kouvot ei ollut tänään yhtä energinen ja nopea joukkue kuin yleensä on totuttu. Mutta samalla pelaajiemme huomattava sinnikkyys erityisesti kolmannella jaksolla oli jotakin ihan uutta.

Lahti on sarjataulukon häntäpäässä tasapisteissä Bisons Loimaan kanssa kamppailemassa sarjassa pysymisestä.

Ottelutilastot

Korihait Katajaa parempi fyysisessä kamppailussa

Ylemmässä jatkosarjassa Korihait kaatoi Kataja Basketin 91–80. Joukkueet ovat ottelutuloksen myötä toisistaan vain kahden sarjapisteen päässä: Kataja neljäntenä, Korihait viidentenä.

Pelin kovin pistemies oli Korihaiden Javion Ogunyemi, joka taiteili taululle 27 pistettä ja 14 levypalloa. Katajan puolella Amanze Egekeze vastasi parhaansa mukaan upottaessaan 23 pistettä ja kerätessään kymmenen levypalloa.

Katajan päävalmentaja Petri Virtanen kommentoi peliä Ruudun haastattelussa:

– Kotijoukkue oli tänään merkittävästi parempi fyysisen läsnäolon ja fyysisisten tianteiden aloitteellisuuden osalta. Vaikka aloitimmekin näennäisesti hyvin ja olimme hetken aikaa johdossa, kaivoimme verta nenästämme koko ajan sillä, että annoimme valtavan määrän hyökkäyslevypalloja ja helppoja syöttöjä postiin.

Ottelutilastot

 
11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

Näytä lisää vastaavia