EBT ja PeKa takaisin voittokantaan

22.11.2023 20:43 Naisten Korisliigassa pelattiin neljä ottelua. Voittoihin ylsivät EBT, PeKa, FoA sekä sarjaa johtava ToPo.

Nicole Ogun onnistui hienosti. Kuva: Ville Vuorinen / Naisten Korisliiga

EBT katkaisi tappioputkensa Macen ja Ogunin johdolla

EBT matkasi Vimpeliin neljän peräkkäisen tappion rasittamana. Joukkue sai tappioputkensa poikki, kun voitto kirjattiin espoolaisille 68-63 (32-37).

Tasaisen ensimmäisen jakson jälkeen ViVe paransi peliään. Toinen jakso kirjattiin vieraille 19-11 ja emännät pääsivät puoliajalle johdossa.

Kolmannella jaksolla pääosassa oli EBT:n joukkuepuolustus. Joukkue piti Vimpelin jakson aikana kahdessa pisteessä ja pääsi kolmannelle jaksolle kahdeksan pisteen etumatkalta.

Vimpeli nousi päätösjaksolla vielä johtoon, mutta ratkaisuhetkillä EBT oli parempi. Espoolaisille voitto oli kauden toinen.

Nicole Ogun teki ottelussa tupla-tuplan 20 pisteellä ja 11 levypallolla. Erika Mace pussitti 17 pistettä ja keräsi yhdeksän levypalloa. Lasha Petree teki ViVe:lle 19 pistettä.

Ottelutilasto

PeKa palasi voitokkaana

Viimeksi marraskuun alussa pelannut PeKa oli saanut peliään kuntoon tauon aikana. Joukkue haki vierasvoiton Tampereelta 96-89 (48-45).

Ottelussa molemmat joukkueet onnistuivat hienosti hyökkäyspäässä. PeKa sai kuitenkin pidettyä viime aikoina kovia tehoja takoneen Geralynn Leaupepen aisoissa. Puoliajalla vieraiden johto oli kolmessa pisteessä.

Suurimmillaan Peli-Karhujen johto kävi yhdeksässä pisteessä, mutta päätösjaksolla Pyrintö roikkui mukana.

Ottelun ratkaisu nähtiin vasta viimeisillä minuuteilla, kun ensin Lotta Vehka-aho upotti kolmosen ja kasvatti vieraiden johdon neljään pisteeseen. Lopussa Donica Cosby ja Natalie Kleemann-Day viimeistelivät loppulukemat vapaaheittoviivalta.

- Tyytyväinen voittoon. Meillä on edelleen mahdollisuudet päästä Suomen Cupissa välieriin. Meillä on ollut vaikeuksia. Pyrintö pelasi tänään todella hyvän pelin. He heittivät 19 kolmosta, joista osa oli todella kovia heittoja. Henkisesti todella tärkeää, että pystyimme pelaamaan loppuun asti ja pää pysyi kylmänä lopussa. Cosby oli lopussa todella hyvä, PeKa:n päävalmentaja Mika Haakana sanoi.

Kleemann-Day 22/13 keräsi tupla-tuplan. Da’nasia Hood debytoi kotkalaisten paidassa 16 pisteellä ja seitsemällä levypallolla. Ellen Järvinen 25/6 koriin johtanutta syöttöä onnistui vanhaa joukkuettaan vastaan. Hän heitti uuden piste-ennätyksensä.

Ottelutilasto

Vahva toinen puoliaika siivitti FoA:n voittoon

FoA:n hyvä vire sai jatkoa, kun joukkue emännöi HBA-Märskyä. Voitto kirjattiin kotijoukkueelle 97-78 (45-37).

Forssalaisten heitot upposivat paremmin jo ensimmäisellä puolikkaalla. HBA kuitenkin roikkui mukana ja oli puoliajalla kahdeksan pisteen päässä.

Kolmannella jaksolla emäntien hyökkäyspelaaminen toimi vielä paremmin ja joukkue upotti heittoja kovalla prosentilla. Suurimmillaan kotijohto kasvoi 33 pisteeseen, mutta lopussa vieraat onnistuivat kaunistelemaan lukemia.

- Hyvä peli. Tiesimme, että HBA tulee todella kovaa ja vastasimme siihen hyvin. Heitimme kahden pisteen heitot 65 prosenttisesti, joka kertoo hyvästä onnistumisesta. Se myös vaikeutti HBA:n nopeisiin lähtöä. Saimme paljon onnistumisia, FoA:n päävalmentaja Tero Niskanen kertasi.

Shelby Cheslek hallitsi ottelussa korinalustaa. Hänelle kirjattiin 25 pistettä ja 12 levypalloa. Jayda Jansen säesti 20 pisteellä. Lilli Onnela 19/14/5 koriin johtanutta syöttöä onnistui vieraista parhaiten.

Ottelutilasto

ToPo kaatoi siipirikkoisen Hongan

Torpan Pojat nappasi kauden kahdeksannen voittonsa, kun se voitti kotikentällään Hongan murskaavasti 91-32 (50-9).

Honka putosi emäntien kyydistä jo avausjaksolla. Kotijoukkue oli omaa luokkaansa niin hyökkäys kuin puolustuspäässä ja puoliajalla kotijohto oli 41 pistettä.

ToPo:n johto kasvoi myös toisella puolikkaalla ja kotijoukkue nappasi sarjapisteet.

Helsinkiläisjoukkue onnistui illan pelissä laajalla rintamalla. Ilmar’I Thomas sai kasaan tupla-tuplan 18 pisteellä ja 14 levypallolla. Taru Tuukkanen 16/8/7 koriin johtanutta syöttöä onnistui niin ikää mukavasti. Vieraista Cierra Walker pussitti 12 pistettä.

Ottelutilasto

 
17.2.2024 19:44 Naisten Korisliiga

Kouvottaret voittoon Thomasin pistehurjastelusta huolimatta – ToPolle kauden ensimmäinen tappio

Naisten Korisliigassa pisteitä keräsivät Kouvottaret, FoA, Pyrintö ja EBT.

16.2.2024 20:10 Naisten Korisliiga

ToPo kauden kolmanteen voittoon HBA:sta

ToPo vei kauden kolmannen Helsingin derbyn nimiinsä. Joukkue jatkaa sarjassa puhtaalla pelillä, kun se nappasi vieraspisteet 86-66.

10.2.2024 20:50 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja Honka voittoihin paikallisvastustajista – ToPo jatkoi vahvaa menoaan

Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina neljä ottelua. Voitot kirjattiin Kouvottarille, Hongalle, ToPolle ja Forssan Alulle.

7.2.2024 13:33 Naisten Korisliiga

Tampereen Pyrinnön Saana Kujala naisten Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Upean tammikuun pelanneen Pyrinnön Saana Kujala on valittu naisten Korisliigan tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

3.2.2024 18:20 Naisten Korisliiga

Kouvottaret yllätti Hongan – ViVe heitti PeKa:n kumoon

Naisten Korisliiga jatkui lauantaina neljällä ottelulla. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ViVe, ToPo sekä Pyrintö.

27.1.2024 19:45 Naisten Korisliiga

ToPo:n voittokululle jatkoa – huippuvireinen Saana Kujala johdatti Pyrinnön voittoon

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Päivän voittajia olivat ToPo, ViVe ja Pyrintö.

26.1.2024 20:08 Naisten Korisliiga

Hongalle vieraspisteet Helsingistä

Naisten Korisliigan illan ainoassa ottelussa Tapiolan Honka voitti vieraskentällä HBA-Märskyn 59-56.

24.1.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigassa kotivoittoja

Naisten Korisliiga jatkui neljällä ottelulla. Illan kierroksella nähtiin kotivoittoja, kun Honka, ViVe, Kouvottaret ja ToPo nappasivat sarjapisteitä.

21.1.2024 20:45 Suomen Cup

ToPo naisten Motonet Suomen Cupin mestari

ToPo vei nimiinsä naisten Motonet Suomen Cupin toisen kerran peräkkäin. Finaalissa kaatui PeKa selvin lukemin 106-77.

21.1.2024 12:01 Suomen Cup

ToPo ja PeKa naisten Motonet Suomen Cupin finaalissa sunnuntaina klo 17:45

Naisten Suomen Cupin mestari 2023 ratkeaa sunnuntaina, kun Torpan Pojat ja Peli-Karhut kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä TV2:lla ja Yle Areenassa.

Näytä lisää vastaavia