EBT, FoA ja Honka joulutauolle voitoilla

19.12.2020 17:28 Naisten Korisliigassa pelattiin viimeiset ottelut ennen joulutaukoa. Otteluissa voittoihin ylsivät EBT, FoA ja Honka.

Taru Tuukkanen oli elementissään. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

EBT joulutauolle sarjajohtajana

HBA sai vieraakseen sarjassa ykkösenä olevan EBT:n. Espoolaisjoukkue vei ottelusta voiton 91-79.

Ottelu alkoi tasaisena. Ensimmäisellä jaksolla kotijoukkueen Kati Ollilaisen heitto upposi hyvin, kun taas EBT sai onnistumisia erityisesti Morgan Bateylta. Vieraat pääsivät ensimmäiselle tauolle kahden pisteen johdossa.

Toisella jaksolla espoolaisten hyökkäyspeli alkoi rullaamaan paremmin. Jo ensimmäisellä jaksolla hyvin pisteitä tehnyt Batey teki jakson aikana 14 pistettä. Hänen johdollaan EBT karkasi puoliajalle johdossa 50-35.

Puoliajan jälkeen peli jatkui tasaisempana, kun Märsky löysi puolustuksestaan aseita vieraiden hyökkäystä vastaan. Viimeiselle jaksolle EBT pääsi kuitenkin 16 pisteen johdossa.

Viimeinen neljännes oli ottelun pisterikkain. Kotijoukkue vei jakson nimiinsä, mutta pisteet matkasivat Espooseen 91-79.

- Alussa pystyimme haastamaan hyvin ja peli oli tasaista, vaikka heitimme ohi vapaista paikoista.  EBT taas sai helppoja koreja ja pääsi karkaamaan ennen puoliaikaa.  Silti toisella puoliajalla pystyimme parantamaan omaa peliämme ja pelasimme loppuun asti hyvällä intensiteetillä. Tästä on hyvä jatkaa ensi vuoden puolella, Silja Viita totesi ottelun jälkeen.

Batey tilastoi ottelussa tupla-tuplan. Hän teki 29 pistettä ja nappasi 14 levypalloa. Hannah Littlelle merkittiin myös tupla-tupla 25 pisteellä ja 16 levypallolla. HBA:sta neljä pelaajaa pääsi yli kymmenen pisteen. Viita teki 17 pistettä ja otti yhdeksän levypalloa.

- HBA puolusti tiiviisti ja yhdessä, mikä teki omasta hyökkäyksestämme vaikeaa emmekä saaneet palloa liikkeelle, vaan pallo tahtoi jäädä pelaajille käsiin.  HBA myös siirtyi hyökkäyksiin nopeasti  ja he saivat luotua enemmän etuja kuin me, mutta meillä osumatarkkuus oli parempi, mikä riitti voittoon, EBT:n päävalmentaja Niko Hellman sanoi.

EBT lähtee joulutauolle sarjaykkösenä. Catz on seitsemännellä sijalla.

Ottelutilasto

 

Alku kotivoittoon

Forssan Alku sai vieraita Lappeenrannasta. Alku vei ottelun lopulta selvästi 83-62.

Kotijoukkueen puolustus toimi ensimmäisellä jaksolla todella hyvin ja se sai pidettyä Catzin yhdeksässä pisteessä. Tauolle mentiin kotijoukkueen johtaessa 26-9.

Toisella jaksolla peli tasoittui. Roosa Kosonen ja Mariah King johdattivat vierasjoukkueen jakson voittoon, mutta puoliajalle Alku pääsi johdossa 45-31.

Kolmas jakso oli lähes toisinto toisesta. Catz vei jakson muutamalla pisteellä ja kavensi kotijohdon kymmeneen pisteeseen. 

Viimeisellä jaksolla kotijoukkue kasvatti johtoaan, eikä päästänyt Catzia enää taistelemaan voitosta. Ottelu päättyi Alun voittoon 83-62.

Mia Loyd lähenteli ottelussa tripla-tuplaa. Hänelle kirjattiin 23 pistettä, 18 levypalloa ja kahdeksan koriin johtanutta syöttöä. Heta Äijänen teki Alulle 17 pistettä. Vierasjoukkueesta Veera Pirttinen teki 20 pistettä. Mariah Kingille kertyi tupla-tupla 14 pisteellä ja 12 levypallolla. 

Forssalaisjoukkue on sarjassa kolmannella sijalla. Catz puolestaan on seitsemäntenä.

Ottelutilasto

 

Honka piti Kouvottaret takanaan

Tasapisteistä illan otteluun lähteneet Honka ja Kouvottaret kohtasivat Kouvolassa. Honka otti ottelusta voiton 85-72.

Ensimmäinen jakso oli tasainen. Se kuitenkin merkittiin lopulta kotijoukkueelle, joka pääsi ensimmäiselle tauolle Aliyah Collierin johdolla johdossa 22-19.

Toisella jaksolla molemmilta joukkueilta nähtiin iloista hyökkäyspeliä ja onnistumisia nähtiin molemmissa päissä. Honka kuitenkin hallitsi hienoisesti tapahtumia. Taru Tuukkanen oli elementissään ja hän johdatti joukkueensa puoliajalle kahden pisteen johdossa.

Kolmatta jaksoa hallitsi vierasjoukkue. Se sai tiivistettyä puolustustaan ja samalla sen oma hyökkäyspeli toimi loistavasti, joten vierasjohto kasvoi. Tauolla oltiin tilanteessa 73-59. 

Kouvottaret aloitti viimeisen jakson kirivaihteella ja vei sen alkupuoliskon nimiinsä 8-2.  Kahdeksaa pistettä lähemmäs joukkue ei kuitenkaan päässyt ja Honka vei pisteet mukanaan Espooseen 85-72.

Tuukkanen kasasi ottelun komeimman tilastorivin. Hänelle merkittiin 28 pistettä ja 16 levypalloa. Myös Gabriela Bronson tilastoi tupla-tuplan 16 pisteellä ja 13 levypallolla. Collier oli Kouvottarien ykkönen 22 pisteellä ja 11 levypallolla.

Voitollaan Honka piti Kouvottaret takanaan ja on sarjassa neljännellä sijalla. Kouvolalaisjoukkue on viidentenä.

Ottelutilasto

 

 
27.11.2021 19:38 Naisten Korisliiga

Burnett ja Timbilla johdattivat tripla-tuplillaan joukkueensa voittoihin – voitot myös ToPo:lle, Hongalle ja Peli-Karhuille

Naisten Korisliiga jatkui viidellä ottelulla. Voitot merkittiin Vimpelille, Kouvottarille, ToPo:lle, Hongalle ja Peli-Karhuille.

26.11.2021 12:34 Pääjuttu

Susiladies-yhteistyöverkosto on aloittanut toimintansa

Nais- ja tyttökoripalloilun kehittämiseen keskittyvä yhteistyöverkosto on kokoontunut syksyn aikana kaksi kertaa ja seuraava tapaaminen on sovittu tammikuulle. Verkoston toiminnassa on ollut mukana ensimmäisessä vaiheessa päävalmentajat kymmenestä pääsarjojemme seurasta.

22.11.2021 15:11 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen Cupin puolivälieräparit on valittu

Suomen Cup -joukkueiden valintatilaisuus järjestettiin tänään. Korisliigojen runkosarjan kärkinelikon joukkueet valitsivat paremmuusjärjestyksessä vastustajansa joulukuussa pelattavaan puolivälierävaiheeseen.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

19.11.2021 07:16 NCAA

Henna Sandvik on sitoutunut NCAA:n lopputurnauksen ”Elite Eightiin” yltäneeseen Indianaan

Tapiolan Hongan kasvatti, tällä kaudella HBA-Märskyssä naisten Korisliigaa pelaava, Henna Sandvik, 18, on sitoutunut Indianan yliopistoon. Susiladiesin EM-karsintajoukkueeseen kuuluva Sandvik aloittaa freshman-kautensa ”Hoosiersissa” syksyllä 2022.

17.11.2021 22:18 Suomen Cup

Suomen Cupiin selviytyneet joukkueet ja rankingit ovat selvillä

Korisliigan ja naisten Korisliigan keskiviikon kierroksesta muodostui dramaattinen tulevan talven Suomen Cupin osallistumisoikeuksien suhteen. Rankingin kahdeksan parasta joukkuetta ovat nyt selvillä ja joukkueet pelaavat joulukuussa puolivälierät paremmin sijoittuneiden kotikentillä.

17.11.2021 10:25 Suomen Cup

Suomen Cup -pakoista käydään tänään kova kilpailu Korisliigoissa – näistä lähtökohdista kierroksille lähdetään

Korisliigan ja naisten Korisliigan illan kierroksilla panokset ovat kovat. Kierroksen jälkeen ratkeaa molemmista sarjoista kahdeksan joukkuetta, jotka saavat osallistumisoikeuden tämän vuoden Suomen Cupiin.

16.11.2021 11:24 Naisten Korisliiga

Lokakuun Valopilkku Shaylen Burnett: ’’Tavoitteena voittaa mestaruus Vedolle’’

Shaylen Burnett siirtyi Vedon paitaan kahden Ruotsissa vietetyn kauden jälkeen. Hänet valittiin heti lokakuussa kuukauden Valopilkuksi.

10.11.2021 15:45 Suomen Cup

Taistelu Suomen Cup -paikoista käy kuumana molemmissa sarjoissa

Molempien sarjojen kahdeksan parasta joukkuetta osallistuvat Suomen Cupiin. Osallistujat ratkeavat 17.11. pelattujen otteluiden jälkeen. Final Four -huipennus järjestetään tammikuun puolessa välissä uudessa Urhea-hallissa Helsingissä.

3.11.2021 12:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan lokakuun Valopilkku on ViVe:n Shaylen Burnett

Tämän kauden ensimmäiseksi Valopilkuksi valittiin itseoikeutetusti Shaylen Burnett. Hän on johdattanut monien yllätykseksi Vedon liigan kärkipaikalle.

25.10.2021 14:14 Naisten Korisliiga

Taru Tuukkanen rikkoi 4000 pisteen rajapyykin

Naisten Korisliigassa rikottiin viikonloppuna merkittävä rajapyykki, kun ToPoa edustava Taru Tuukkanen ylitti naisten Korisliigan runkosarjassa 4000 tehdyn pisteen rajan.

19.10.2021 08:56 Koripalloliitto tiedottaa

Paluu korisarkeen etenee rohkaisevalla tahdilla – harrastajat ja katsojat löytäneet tiensä takaisin

Alkukauden lisenssi- ja katsojatilastot ovat rohkaisevaa luettavaa koripalloperheelle. Lisenssimäärät ovat palanneet samalle tasolle kuin ennen koronapandemiaa, ja yleisö on löytänyt myös takaisin liigakatsomoihin.

12.10.2021 20:18 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut jatkaa tappioitta

Naisten Korisliiga jatkui tiistaina yhdellä ottelulla. Paikallisottelussa ottivat yhteen Kouvottaret ja Peli-Karhut. Voitto matkasi lopulta Kotkaan Peli-Karhujen mukana.

2.10.2021 19:58 Naisten Korisliiga

Honka, Vimpeli ja PeKa kotivoittoihin – FoA haki pisteet Tampereelta

Naisten Korisliigan avauskierros saatiin pelattua päätökseen. Voittoihin ylsivät Honka, ViVe, PeKa ja FoA.

1.10.2021 20:24 Naisten Korisliiga

HBA vei pisteet avausottelussa

Naisten Korisliiga avattiin yhdellä ottelulla, kun HBA sai vieraakseen EBT:n. Samalla kotijoukkue pelasi ensimmäisen virallisen pelinsä uudessa kotihallissaan. Pisteet jäivät Helsinkiin 82-78.

1.10.2021 13:03 Korisliiga

Tervetuloa takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille!

Kaudet koriksen pääsarjoissa käynnistyy ja harrastetasoillakin mennään jo täydellä vauhdilla. Lokakuun 1. päivänä poistuvat yleisesti myös yleisörajoitukset kaikkialta Suomesta. Suomen Koripalloliitto toivottaa koko korisperheen puolesta kaikki tervetulleeksi takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille – vastuullisesti ja yhdessä!

30.9.2021 19:55 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen cup uudistuu, kruununa Final Four -huipennus

Suomen cupin kilpailujärjestelmä uudistuu alkavaksi kaudeksi, kun puolivälierien voittajat pääsevät tammikuussa pelattavaan Final Four -huipennukseen. YLE seuraa Suomen cupia tiiviisti omilla kanavillaan.

30.9.2021 11:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 3/3: PeKa, FoA, Honka ja ToPo mitalinkiilto silmissä kauteen

Ennakkojen viimeisessä osassa äänessä Peli-Karhut, Forssan Alku, Tapiolan Honka sekä ToPo. Monien papereissa nelikkoa voidaan povata sarjan kärkeen alkavalla kaudella.

29.9.2021 14:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 2/3: EBT, HBA ja Kouvottaret uusista asetelmista kauteen

Kouvottaret metsästää seurahistorian ensimmäistä SM-mitalia. EBT ja HBA lähtevät kauteen päämääränään pelaajakehitys, mutta myös menestymään.

28.9.2021 12:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 1/3: Catz, Pyrintö ja Veto hamuavat pudotuspelipaikkaa

2000-luvun kestomenestyjä Catz lähtee kauteen uuden äärellä, kun Petri Joukainen otti päävalmentajavastuun Lappeenrannassa. Tampereen Pyrinnön ja Vimpelin Vedon tavoitteena on pelata keväällä pudotuspelejä.

Näytä lisää vastaavia