Divisioona A:n pudotuspelit käynnistyvät torstaina, Bisons selkeä ennakkosuosikki

24.3.2021 09:46 Miesten Divisioona A:n pudotuspelit saavat käynnistyvät kolmen ottelun voimin torstaina 25.3. ja viimeinenkin puolivälieräsarja saadaan käyntiin perjantaina 26.3. Pudotuspeliennakossa kotietuvalmentajat kertovat tosipelien lähtöasetelmista ja puolivälierävastuksistaan.

Juho-Matti Henttonen ja Bisons hakee nousua takaisin Korisliigaan. Kuva: Ville Vuorinen.

LoKoKo Bisons (1) – Helsingin NMKY (8)

Bisons lähti kauteen ennakkosuosikkina, eikä loimaalaiset jättäneet jossiteltavaa 20 voitolla ja vain kahdella tappiolla. Pudotuspelien alkaessa ei ole näkynyt yhtään merkkiä, miksei ennakkosuokin viitta myös pysyi tiukasti Bisonsin harteilla. Sen tiedostaa myös päävalmentaja Darko Mihajlovic.

– Olisi vale, jos sanoisin, että mikä tahansa muu kuin finaalipaikka ja sarjan mestaruus olisi tavoitteemme. Tästä huolimatta keskitymme jokaiseen peliin kerralla ja pyrimme kehittymään pudotuspelien aikana. Namika on ensimmäinen haaste ja edessä on pitkä tie, Mihajlovic kertoo.

Bisonsin parhaimmistoon tällä kaudella ovat kuuluneet mm. yhdysvaltalaiset Jalen Canty (23,7 pistettä/14,0 levypalloa), Freddie McSwain Jr. (12,3/5,7), kreikkalainen Aleksis Spyridonidis (14,1/4,4/4,9 syöttöä) ja Juho-Matti Henttonen (11,3/5,8).

Helsingin NMKY:ssa oman haasteensa tuo yhteistyö Korisliigan pudotuspeleissä pelaavan Helsinki Seagullsin kanssa tehtävä yhteistyö, joka tuo arvaamattomuuden aspektin joukkueen kokoonpanoon. Sami Tahvanainen (16,3/4,8) on ollut läpi kauden yksi Namikan kantavista voimista, kun taas helmikuusta lähtien tuhojaan on tehnyt Max Besselink (20,3/9,6) kahdeksan ottelun verran.

– Namika on nuori ja nälkäinen joukkue. Olemme pelanneet kaksi tiukkaa ottelua heitä vastaan. Ensimmäisessä pelissä ei ollut väliä, mitä teimme, niin he pääsivät peliin aina takaisin. Toisessa he johtivat 38 minuuttia, kunnes Vesa Heinonen tulistui ja heitti kaksi isoa kolmosta, Mihajlovic aloittaa.

– Se ottelu näytti, että Namika on yllätysvalmis joukkue. Heidän tapauksessaan ei pidä katsoa pelkkää sarjasijoitusta, vaan he tulevat olemaan iso haaste.

Torpan Pojat (2) – Korikouvot (7)

Torpan Pojat selvisi runkosarjassa toiseksi keskinäisten otteluiden turvin, vaikka joukkue päätyikin tasapisteisiin Kristika Turun kanssa. ToPo on saanut kesken kauden runsaasti kokemusta, kun joukkueeseen ovat liittyneet Mikael Sandberg (15,0/8,0) ja Ilpo Pehkonen (2,3/1,6). Sandbergilta löytyy vyöltään 290 liigaottelua, Pehkoselta taas 337.

Pudotuspeleihin ToPo lähtee päävalmentaja Risto-Matti Rouskun mukaan positiivisin mielin.

– Meillä on koko kausi periaatteessa fokuksena olleet pudotuspelit, joissa haluamme pärjätä. Tavoitteena on ollut, että pelaamme kauden parhaat pelimme juuri pudotuspelien aikaan, Rousku kertoo.

Sanbergin lisäksi sukkaa ToPolta tällä kaudella ovat heiluttaneet Juuso Kauppinen (16,9/5,4/5,6) ja Eero Sahlberg (13,9/3,0) – molemmat entisiä liigapelaajia myöskin. Korikouvot taas on pyörittänyt emojoukkueensa nuorisokaartia läpi kauden ykkösdivisioonassa; tilastoissa esiin nousevat mm. Joel Mäntynen (21,6/9,8/4,2), Severi Kaukiainen (17,0/2,8/6,0), Vili Nyman (15,7/8,5/4,8) ja Oscar Storgård (15,5/5,1).

– Heillä on vahvistuksia liigaporukasta ja ovat varmasti kova haaste. Heillä on laadukas pelaajamateriaali käytössä, joten meidän pitää tehdä enemmän töitä puolustuspäässä, jotta saamme Korikouvojen palloskriinihyökkäyksen pysäytettyä. Jotain pitää ottaa pois, jotain antaa, nyt vain pitää päättää, mitkä ne ovat.

Kristika Turku (3) – Jyväskylä Basketball Academy (6)

Kristika Turku ylsi runkosarjassa kolmanneksi ja on tukeutunut vahvasti tällä kaudella kahteen tähtipelaajaansa: 23,0 pistettä ja 10,7 levypalloa per peli hurjastelevaan Mikael Aaltoon ja 17,7 pistettä ja 7,3 levypalloa tehtailevaan Manuel Barnesiin. Erityisesti Aalto on sellainen 208-senttinen järkäle divaritasolle, ettei monelta joukkueelta löydy hänelle kaitsijaa.

Kristikan päävalmentaja Juha Ruohosen mukaan joukkue on päässyt valmistautumaan pudotuspeleihin verrattain terveinä, vaikka pieniä kolhuja löytyy.

– Jos ajatellaan kokonaistilannetta tänä poikkeuksellisena aikana, niin aika etuoikeutettu fiilis, että pudotuspelejä päästään pelaamaan. Pyritään ja halutaan nauttia näistä hetkistä. Toivottavasti uskalletaan heittäytyä ja haastaa joukkuetta oikealla tavalla. Jos siinä onnistutaan, niin uskon, että meillä on mahdollisuudet pelata pitkälle kevääseen, Ruohonne kertoo.

Vastaan tulee Jyväskylä Basketball Academy, joka on viimeisen kuukauden aikana pistänyt kärkijoukkueita tiukoille ja noussut huippuunsa kevään lähestyessä. JBA:n johtotähdet ovat olleet Niilo Kärkkäinen (14,2/3,7), Jaakko Lammi (10,3/5,5), Kalle Koivunen (11,7/1,5) ja Henry Boyd (10,6/4,3).

– JBA pelaa hyvää korista ja toteuttaa joukkueena heidän juttuaan hyvin. Vaikka heillä jakaantuu vastuu aika laajasti, niin heilläkin on muutamia avainpelaajia, joiden kanssa pitää olla tarkemmin hereillä. Meidän pitää päästä heti pelien alussa kiinni omaan peliin ja tehtävä on kääntää heikommat hetket mahdollisimman nopeasti hyviksi ja vastaavasti pitää vastustajan hyvät jaksot mahdollisimman lyhyenä.

HBA-Märsky (4) – Pyrintö Akatemia A (5)

Pudotuspelien viimeisessä puolivälieräparissa kaksi akatemiajoukkuetta kohtaavat, kun HBA-Märsky saa vastaansa Pyrinnön Akatemia A:n. HBA:n tehokolmikon tällä kaudella ovat muodostaneet Aarni Korkiatupa (15,7/3,8), Thomas Exaucia (13,6/6,5) sekä Miro Little (9,6/5,7/3,9).

– Innokkain mielin kohti kevättä, monelle pojalle edessä on ensimmäiset playoffit. Hyvää kokemusta kaikille ja haluamme pelata vielä mahdollisimman monta peliä, HBA:n päävalmentaja Juha Sten kommentoi.

Pyrinnön kakkosjoukkue on edustusjoukkueensa poika: Akatemia A pelaa täysin samaa paikkapuolustusta ja vauhdikasta hyökkäyspeliä, joka on Korisliigassa poikinut Punakoneelle välieräpaikan. Viljalti vaihtuvasta kokoonpanosta ovat erottuneetmm.  Kion Williams (10,3/2,7) ja Mika Nuolivirta (13,1/8,3). Läpi kauden joukkueessa on pelannut myös Korisliigan runkopelaajia.

– Pyrsä on Bisonsin lisäksi ainoa joukkue, jota ei olla runkosarjassa onnistuttu voittamaan. Kyllä sitä heidän paikkapuolustustaan vastaan on haastavaa pelata, Sten sanoo.

> Miesten I divisioona A:n otteluohjelma

 
11.4.2024 21:34 Miesten I divisioona A

Jyväskylä Basketball Academy ja Tapiolan Honka ovat miesten I divisioonan loppuottelupari

Miesten I divisioona A:n finaalipari on selvillä, kun Jyväskylä Basketball Academy voitti tänään Torpan Pojat ja Tapiolan Honka taas Kipinä Basketin. Molemmat joukkueet etenivät finaaleihin otteluvoitoin 3-0.

9.4.2024 12:30 Miesten I divisioona A

KorisTV välittää divisioonien huimat loppuratkaisut kotikatsomoihin

Kaikkien divisioonien kevään ratkaisupelit ovat katsottavissa osoitteessa KorisTV.fi. Naisten I divisioonassa ja miesten I divisioona B:ssä on avausfinaalit takana. Miesten I divisioona A:ssa puolestaan pelataan parhaillaan finaalipaikoista.

21.12.2023 14:00 Korisliiga

Kilpailuvuoden 2024–25 Korisliigojen sarjalisenssien hakijat selvillä

Korisliigan ja naisten Korisliigan sarjamääräysten mukaisesti Korisliigan, naisten Korisliigan, miesten I divisioona A:n ja naisten I divisioonan seurojen piti hakea kilpailuvuoden 2024–25 sarjalisenssiä kyseisiin sarjoihin sarjalisenssihakemuksella joulukuun 15. päivään mennessä.

11.12.2023 12:00 Korisliiga

Seagulls ja Lahti Basketball käynnistävät hurjan korisviikon – pääsarjoissa 34 ottelun viikko

Alkanut viikko tarjoaa korisfaneille hienon kattauksen, kun korisliigoissa ja divisioonissa pelataan yhteensä 34 ottelua. Viikon aikana pelataan vähintään yksi ottelu joka päivä Ruudussa tai Koristv:ssä.

28.9.2023 12:00 Miesten I divisioona A

Uusi Koristv-palvelu välittää kaikki divisioonaottelut kotikatsomoihin

Tulevalla kaudella miesten I divisioona A ja B sekä naisten I divisioona näkyvät SolidSportin alustalle rakennetussa Koristv-palvelussa. Kaikki divisioonien ottelut tuotetaan automaattikameroilla.

20.6.2023 19:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2023–24 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2023–24. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 9 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään tulevalla kaudella 64 joukkuetta.

22.3.2023 09:10 Miesten I divisioona A

Taistelu I divisioona A:n mestaruudesta alkaa – voittajalle luvassa paikka Korisliigaan

Miesten I divisioona A:n pudotuspelit käynnistyvät keskiviikkona. Runkosarjan voittanutta Bisons Loimaata lähtee haastamaan vahva edustus Keski- ja Etelä-Suomesta.

14.11.2022 08:56 NCAA

Viljami Vartiainen on sitoutunut Weber Staten yliopistoon

HBA-Märskyssä pelaava Viljami Vartiainen, 18, siirtyy syksyksi 2023 Yhdysvaltojen yliopistokentille, kun Tapiolan Hongan kasvatti on sitoutunut Weber Staten yliopistoon.

22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

22.3.2022 07:46 Miesten I divisioona A

Torpan Pojat ja Tapiolan Honka voittoputkissa Divisioona A:n pudotuspeleihin

Miesten I divisioona A:n pudotuspelit käynnistyvät tällä viikolla. Ennakkosuosikkeina Divisioona A:n pudotuspeleihin lähtevät Torpan Pojat ja Tapiolan Honka, jotka ovat molemmat keränneet alleen mittavat voittoputket.

Näytä lisää vastaavia