Chanin Rahming Kouvottarien kolmas ulkomaalaisvahvistus - Helmi Lampinen uutena kasvona Kouvottarien riveihin

14.8.2024 09:35 Kouvottaret on solminut 1-vuotisen pelaajasopimuksen 25-vuotiaan amerikkalaispelaaja Chanin Rahmingin kanssa. Lisäksi uutena kasvona Kouvottarien riveihin liittyy 17-vuotias HoNsU-kasvatti Helmi Lampinen.

181-senttinen laitahyökkääjä Rahming aloitti yliopisto uransa kaudella 2016-17 NCAA I-divisioonassa Georgia Institute of Technology yliopistossa, jossa hän pelasi ensimmäiset kolme kautta. Kausiksi 2020-22 Chanin siirtyi North Carolina A&T State yliopistoon, jossa syntyi viimeisellä kaudella tehoiksi 14,6 pistettä 7,0 levypalloa, 2,6 syöttöä, sekä 2,2 riistoa ottelua kohden. Kahden pisteen heitot osuivat mukavalla 58,8% tarkkuudella ja kolmen pisteen heitot 37,5% tarkkuudella.

Ensimmäisen ammattilaiskautensa Rahming pelasi 2023-24 Ranskassa NF1-liigassa edustaen STB Le Havren joukkuetta. Ranskassa tilastoiksi muodostui 15,0 pistettä, 6 levypalloa ja 2 syöttöä ottelua kohden. Kahden pisteen heitot upposivat 54,3% ja kolmen pisteen heitot 40,2% tarkkuudella.

- Olen todella innoissani, että pääsen näyttämään osaamiseni ja pelaamaan Kouvottariin! Odotan innolla pelaamista maan korkeimmalla sarjatasolla, jossa kilpailun taso on hyvä. Odotan innoissani että pääsen tapaamaan joukkueen ja tekemään Suomesta kodin tulevaksi kaudeksi, Rahming toteaa.

- Vahvuuksiani ovat urheilullisuus, monipuolisuus sekä kovuus. Urheilullisuuteni, voima ja kovuus antavat minulle mahdollisuuden menestyä ja olla mismatch monella eri pelipaikalla. Olen taitava hyökkäyspään pelaaja ja rakastan puolustamista ja levypallopeliä. Tuon joukkueeseen kokemusta johtamisesta sekä voittamisesta. Olen voittanut kaksi mestaruutta: Yhden konferenssi mestaruuden yliopistossa sekä viime kaudella voitin mestaruuden Ranskassa, joka oli ensimmäinen ammattilaiskauteni, hän jatkaa.

- Chanin on erittäin monipuolinen laitahyökkääjä, joka pystyy pelaamaan ison ja pienen laitahyökkääjän tontilla. Kyseessä on tosi urheilullinen pelaaja, joka pystyy hyökkäämään kaarelta sekä viemään pienemmän puolustajan korin alle. Hän on myös hyvä 3 pisteen heittäjä ja pystyy puolustamaan sekä isoja että pieniä pelaajia. Ensimmäisistä keskusteluista lähtien molempien ajatukset hänen roolista ja vahvuuksista osui tosi hyvin yhteen ja on hienoa päästä aloittamaan yhteistyö Chaninin kanssa, päävalmentaja Joonas Frimodig kommentoi.

Kouvottaret on solminut myös yksivuotisen pelaajasopimuksen 17-vuotiaan Helmi Lampisen kanssa. 162 senttinen HoNsU-kasvatti siirtyy Kouvolaan Jyväskylästä JBA:n joukkueesta. Viime kaudella Lampinen pelasi JBA:n riveissä U19-vuotiaiden valtakunnallista I-divisioonaa 13 ottelua 12,4 pisteen, 4,6 levypallon ja 2,2 riiston keskiarvoilla. 

- Hyvillä ja odottavaisilla mielillä Kouvottariin! Omana tavoitteena on aina ollut päästä harjoittelemaan ja pelaamaan liigajoukkueen kanssa ja nyt se toteutuu. Odotan innolla, että pääsen tutustumaan uusiin joukkuekavereihin ja valmennukseen. Kouvola on kaupunkina osittain tuttu isän vanhana kotikaupunkina. Lisäksi viikon asumisen perusteella ihmiset ovat iloisia ja ystävällisiä, Lampinen kommentoi.

- Helmin asenne ja halu harjoitella teki heti alussa vaikutuksen. Hän pääsee ensi kaudella joka päivä haastamaan itseään liigaympäristöön kokeneempia pelaajia vastaan. Helmi tulee olemaan erittäin hyvä lisä joukkuettamme etenkin harjoituksissa, joissa hän tulee varmasti laittamaan aina kaiken likoon. Isoimmat minuutit ja vastuu tulevat olemaan Kouvojen U19-joukkueessa, Frimodig avaa.

 
23.8.2024 09:08 Naisten Korisliiga

Henriikka Vähäuski tekee paluun Kouvottaret-paitaan

Kouvottaret on solminut yksivuotisen pelaajasopimuksen oman kasvatin Henriikka Vähäuskin kanssa. 21-vuotias ja 185-senttinen sisäpelaaja palaa MLL Areenan parketille vuoden tauon jälkeen.

19.8.2024 13:37 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut ja Aino Rommi jatkosopimukseen

Naisten Korisliigaan ja Eurocupiin valmistautuva kotkalainen Peli-Karhut on tehnyt sopimuksen oman kasvattinsa Aino Rommin kanssa.

19.8.2024 09:46 Naisten Korisliiga

Minttu Isoranta jatkaa Vimpelin Vedossa

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Vimpelin Veto on tehnyt pelaajasopimuksen seuran oman kasvatin Minttu Isorannan kanssa.

14.8.2024 09:48 Naisten Korisliiga

Maija Kuisma ja Tapiolan Honka jatkosopimukseen

Tapiolan Hongan naisten Korisliiga-joukkue saa mieluisaa jatkumoa, kun Maija Kuisma on allekirjoittanut jatkosopimuksen.

13.8.2024 13:52 Naisten Korisliiga

Kadri-Ann Lass BC Nokian naisten joukkueeseen

BC Nokian naisten Korisliiga-joukkueen kokoonpanoon liittyy kansainvälistä kokemusta omaava virolainen Kadri-Ann Lass.

12.8.2024 15:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan sarjaohjelma kaudelle 2024–25 on julkaistu

Kamppailu Suomen mestaruudesta naisten osalta käynnistyy lokakuun alussa ja mestari on selvillä viimeistään 29.4. Naisten Korisliigassa palataan tulevalla kaudella formaattiin, jossa 18 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

6.8.2024 09:40 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut ja Elina Koskimies sopimukseen

EuroCup-peleihin valmistautuva Peli-Karhut kiinnitti Koskimiehen laituripaikalle.

31.7.2024 17:53 Naisten Korisliiga

Buckley ja Toivonen Forssan Alkuun

Forssan Alun pelaajaryhmä täydentyy yhdysvaltalaisella Jacinta Buckleylla ja paluumuuttaja Jenna Toivosella.

30.7.2024 09:51 Naisten Korisliiga

Pyrinnön naisille uusia sopimuksia

Tampereen Pyrintö on kiinnittänyt ensi kaudelle Sara-Sofia Mikkosen ja Annika Aarrejoen.

29.7.2024 11:57 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut vahvistuu monipuolisella Eve Braslisilla

Naisten Korisliigaan ja EuroCupiin valmistautuva Kotkan Peli-Karhut on tehnyt sopimuksen Australian ja Latvian passit omistavan Eve Braslisin kanssa.

Näytä lisää vastaavia