Britti Amin Adamu Vilppaan neljäs vahvistus

13.8.2024 09:10 Salon Vilppaan neljäs ulkomaalaisvahvistus, 194-senttinen Amin Adamu saapuu Saloon brittipassilla. 26-vuotias laitahyökkääjä kuuluu Ison-Britannian maajoukkueeseen ja on pelannut aiemmin Itävallassa ja Tsekissä.

Salossa on nähty aiemminkin pelaajia, joiden passissa ei ole USA:n leimaa. Tähän joukkoon kuuluvat muun muassa saksalaiset Marco Sanders ja Philip Dejworek, ruotsalainen Reda Bentebra, slovakialainen Peter Praznovsky, liettualainen Laurynas Inokaitis sekä kanadalainen Eric Johnson. Lontoossa syntynyt Adamu on silti ensimmäinen Ison-Britannian pelaaja Vilppaan paidassa.

Adamu pelasi viisi vuotta USA:n yliopistokorista, joista viimeiset kolme vuotta Montana Statessa isossa roolissa joukkueen ykköstykkinä. Parhaalla kaudellaan hän kasasi Montanassa keskimäärin 14,7 pistettä ja 5 levypalloa. Ensimmäisen ammattilaissopimuksen laituri solmi Itävallan pääsarjaan Kapfenberg Bullsiin ja otteet siellä herättivät Tsekin suurseura CEZ Nymburkin kiinnostuksen. Lopullista sopimusta Elben rannalle ei kuitenkaan syntynyt ja Adamu siirtyi Olomouckon riveihin loppukaudeksi. Viime kausi päättyi Tsekissä 41 ottelun jälkeen tilastoihin 16 pistettä ja 5,4 levypalloa.

Adamu on kuulunut viime vuodet myös Ison-Britannian maajoukkueeseen. MM-karsinnoissa 2023 hän upotti Serbiaa ja Belgiaa vastaan molemmissa peleissä 14 pistettä, mutta brittien tie ei edennyt pitemmälle. Maajoukkueura on jatkunut tämän vuoden EM-karsinnoissa.

– Viimeisen ulkomaalaispelaajan kohdalla käytimme aikaa useiden erityylisten pelaajien kartoittamiseen. Päädyimme Aminiin hänen pallonkäsittelytaitojensa ja korilleajouhan ansiosta. Myös puolustuspelaaminen maistuu ja Adamu pystyy puolustamaan useampaa pelipaikkaa. Kaikki ulkomaalaiset ovat Salossa 29. elokuuta ja siihen asti harjoitukset pyörivät kotimaisten voimin, toteaa päävalmentaja Jussi Savolainen Vilppaan verkkosivuilla.

Salon Vilpas Korisliiga-kaudella 2024–2025

  • Donovan Donaldson
  • Jermaine Marshall
  • Tino Yli-Junnila
  • Omar Payne
  • Mikko Koivisto (C)
  • Patrik Poutiainen
  • Amin Adamu
  • Vili Nyman
  • Thomas Rönnholm
  • Luukas Vaara
  • Eero Innamaa
  • Daniel Rantapaju

Valmennus: Jussi Savolainen, Teemu Rannikko, Jere Anttila, Essi Koivisto
Staff: Ville Salmi, Petri Koskinen, Keijo Poutiainen
 

Asiat

 
23.8.2024 13:22 Korisliiga

Sentteri Kalib Boone Seagullsiin

Helsinki Seagullsin kokoonpanon tuorein kiinnitys on 23-vuotias yhdysvaltalainen Kalib Boone. Kyseessä on atleettisen ja erittäin ulottuvan 206-senttisen sentterin ensimmäinen ammattilaissopimus.

21.8.2024 08:49 Korisliiga

Emil Uotila Hongan pelipaitaan

Leppävaaran Pyrinnön kasvatti Emil Uotila, 24, tuo Tapiolan Honkaan nuorta energiaa ja samalla Korisliiga-kokemusta KTP:stä, Kouvoista ja viimeiseksi Loimaan Bisonsista.

20.8.2024 10:08 Korisliiga

Kataja Basketin kolmas ulkomaalaispelaaja on 203-senttinen Naje Smith

Korisliiga-joukkue Kataja Basket vahvistuu 24-vuotiaalla Naje Smithillä. 203-senttinen korinaluspelaaja teki ammattilaisdebyyttinsä viime kaudella Romanian pääsarjassa FC Arges Pitestin riveissä.

20.8.2024 10:04 Korisliiga

Patrick Emilien ja Tapiolan Honka sopimukseen

Tapiolan Hongan miesten joukkueen korinalusta vahvistuu 200-senttisellä Patrick Emilienillä. 4-5 pelipaikoilla viihtyvä Emielien valmistui Marylandin yliopistosta vuonna 2023 ja pelasi viime kaudella ensimmäisen ammattilaiskautensa Itävallassa.

19.8.2024 11:15 Korisliiga

Heittovoimainen Kaleb Warner Korihaiden laituriosastolle

Uudenkaupungin Korihait on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen yhdysvaltalaisen Kaleb Warnerin kanssa. 29-vuotias laituri saapuu Uuteenkaupunkiin Hollannista, jossa Warner vietti edelliset viisi kautta.

15.8.2024 14:11 Korisliiga

Samu Adler siirtyy HBA:sta Vilppaan Korisliiga-joukkueeseen

Salon Vilppaan Korisliiga-miehistö saa vielä yhden lisäpalasen, kun elokuussa 17 vuotta täyttänyt Samu Adler siirtyy Vilppaan riveihin kahden vuoden sopimuksella. Tapiolan Hongan 196-senttinen kasvatti kuului tämän kesän Tampereen EM-kisoissa Suomen U18-ikäluokan kärkinimiin.

15.8.2024 14:02 Korisliiga

Anthony Roberts Tapiolan Honkaan

Hongan miesten Korisliiga-joukkue vahvistuu ammattilaisuraansa aloittavalla ja takakentällä viihtyvällä Anthony Robertsilla, 22.

15.8.2024 10:00 Korisliiga

Seagulls solmi kansainvälisen kumppanuussopimuksen ja tähtää Euroopan sarjoihin

Koripalloseura Helsinki Seagulls solmii uuden strategisen kumppanuuden liettualaisen Basketball Holding Companyn ostaessa osuuden yhtiön omistuksesta. Holdingyhtiön on tarkoitus kasvaa yhdeksi seuran pääomistajista ja edistää joukkueen matkaa Euroopan sarjoihin. Kaupan seuraavassa vaiheessa selvitetään myös tulevia halliolosuhteita erityisesti Helsinki-hallin osalta. 

14.8.2024 15:22 Korisliiga

Tampereen Pyrintö ja Larry Kuimi sopimukseen

Larry Kuimi, 25, täydentää Pyrinnön ulkomaalaisnelikon. Seura ja korinaluspelaaja Larry ovat solmineet korisliigakauden kestävän sopimuksen.

13.8.2024 10:02 Korisliiga

Tevin Olison Seagullsin riveihin

Helsinki Seagullsin tulevan kauden ensimmäinen uusi ulkomaalaisvahvistus on yhdysvaltalainen takapelaaja Tevin Olison. 25-vuotias Olison on edustanut ammattilaisurallaan kahden viime kauden ajan englantilaisseura Bristol Flyersia.

Näytä lisää vastaavia