Bisons katkaisi Pyrinnön voittoputken Loimaalla

16.11.2013 21:35 Korisliigassa nähtiin lauantaina pudotuspelien makuinen kamppailu, kun liigan ainoat tappiottomat joukkueet Nilan Bisons ja Tampereen Pyrintö iskivät yhteen. Pyrinnön yhdeksän voitokkaan runkosarjaottelun sarja katkesi rymisten, kun Bisons karkasi Tuukka Kotin tahdittamana omille teilleen päätösjakson alussa ja passitti tamperelaiset kotiin 84–75 (42–38)-tappio niskassaan.

Tuukka Kotti oli kentän kuningas tappiottomien kohtaamisessa Loimaalla.

Bisonsin Billy Keysin paluu pelikentille oli tehokas.

Robert Arnoldin Namika Lahti ryntäsi karkuun KTP:lta..

..ja Eldar Skamo katkaisi KTP:n loppukirin.

Petri Virtanen rankaisi Korikobria viidellä kolmosella. Kuvat: Tytti Nuoramo, Francois Perthuis, Kai Kilappa & Vesa Kuukka/Kuvanmaailma.

Bisonsin ja Pyrinnön välienselvittelyt ovat viimeisen kahden vuoden aikana harvemmin jättäneet ketään kylmäksi, ja myös kauden 2013/14 ensimmäinen Loimaa-Tampere-derby oli mannaa täydelle tuvalle ja televisiokatsojille.

 

Eilen vaivoin Korihait peitonnut Bisons tuli Susijengi-sentteri Tuukka Kotin johdolla peliin voitontahto silmissä kiiluen, kun taas Pyrintö uhkui viimeiselle penkkiriville asti halua kukistaa hallitseva mestari vieraskentällä.

 

Loimaalaiset lähtivät ratkaisevalle neljännelle jaksolle 62–58-johdossa ja saivat heti kolmessa perättäisessä hyökkäyksessä onnistumiset korin alta Tuukka Kotin ja John Williamsonin ranteista. Hetkeä myöhemmin Billy Keys sai kotiyleisön hyppäämään ilmaan onnistuneella kolmosellaan, joka vei Bisonsin 72–60-johtoon.

 

Pyrintö rynni härkänä hyökkäyslevypalloihin ja yritti parhaansa mukaan saada eroa kavennettua, mutta Bisons-puolustus masensi tamperelaiset kerta toisensa jälkeen, ja jakson puolimatkan krouvissa Frank Robinsonin ja Ville Mäkäläisen korit kasvattivat loimaalaisjohdon jo 16 pisteeseen.

 

– Jokainen pelaaja sai itsestään kaiken irti. Olimme myös henkisesti kovia, etenkin viimeisen jakson ratkaisuhetkillä. Tämä oli meiltä todella hyvä peli, iloitsi kolmannen pelinsä neljän päivän sisään pelanneen Bisonsin voitokas päävalmentaja Greg Gibson.

 

Kentän parhaana palkittiin Tuukka Kotti (24/14/3 syöttöä/2 blokkia), joka vei voiton Antti Nikkilästä (9/5) Susijengi-senttereiden yhteenotossa. Frank Robinson (17/4/4 syöttöä/2 blokkia), Billy Keys (14/8/3 syöttöä) ja toipilasosastolla olevaa Matti Nuutista erinomaisesti korvannut Carl Lindbom (9/2) olivat myös Bisonsin parhaimmistoa.

 

Pyrinnöstä Damon Williams (20/6) ja BJ Raymond (16/11/4 syöttöä) kuittasivat kovimmat tehot.

 

Lahti ryöpytti väsynyttä KTP:ta

 

Korisliigaa kymmenellä voitollaan johtavan KTP:n voimat eivät enää riittäneet viikon kolmannessa pelissä.

 

Lahden Suurhalliin 1,172 katsojaa vetänyt Namika Lahti nautiskeli kotkalaisten viiden pelin voittoputken katki makealla 88–75 (53–27)-kotivoitollaan YLE TV2:n kameroiden loisteessa.

 

Kotkalaiset olivat jo pelin alussa kohmeessa, ja Namika iski sumeilematta vieraiden arkoihin paikkoihin. Toisen neljänneksen alussa Namika johti parhaimmillaan pisteissä 43–13.

 

KTP paransi peliään vähitellen, muttei päässyt enää kymmentä pistettä lähemmäs. Kotkalaisten viimeisetkin voittotoiveet hautasi Eldar Skamo päätösneljänneksen onnistumisillaan.

 

– Tiedämme, että KTP:lla on hyvä jengi, mutta he ovat pelanneet viikkoon kolme peliä, mikä on aika paljon. Halusimme pitää alusta asti vauhtia ja olla aggressiivisia, ja se toimi. Joukkuepeliin pitää olla tyytyväinen, Skamo kiitteli.

 

Kentän ykkönen oli Namikan Robert Arnold (28/3/3 riistoa), jota säestivät Dan Oppland (16/6), Storm Warren (14/7/3 riistoa), Vesa Heinonen (13/8) ja Eldar Skamo (11/6/5 syöttöä).

 

KTP:n ulkomaalaisryhmästä huilivuorossa oli Chris Owens. Kun pelinrakentaja Sharaud Curry (5/1) loukkasi avausneljänneksellä jalkaansa, jäi kotkalaisten ratkaisijakaarti kohtalokkaan kapeaksi. Nuori Joonas Lehtoranta (18/2/5 syöttöä) jatkoi hyviä otteitaan KTP:n pelinjohtajana.

 

Namika on nyt voittanut kymmenestä ottelustaan viisi. KTP jatkaa liigakärjessä kymmenellä voitollaan 14 ottelusta.

 

Katajalle helpot pinnat Korikobrilta

 

Myös neljäs eurosarjoja pelaava Korisliiga-joukkue oli lauantaina pelivuorossa.

 

Edellisessä ottelussaan tappion Tanskan mestari Bakken Bearsia vastaan kärsinyt Kataja Basket palasi kotikentälleen tehokkaana, kun lepotauolta palannut Lapuan Korikobrat nöyrtyi LähiTapiola Areenalla pistein 99–67 (53–27).

 

Korikobrat kiemurtelivat Katajan ympärillä vielä toisen kymmenminuuttisen alussa pistein 26–23, jolloin Kataja porhalsi omille teilleen. Petri Virtasen kahden kolmosen jälkeen Kataja-johto kasvoi hetkessä kymmeneen pisteeseen, ja toinen jakso kirjattiin joensuulaisille lopulta hurjin luvuin 29-6.

 

Ilman Teemu Rannikkoa pelanneesta Katajasta Petri Virtanen (17/0/5 syöttöä) onnistui kaaren takaa viidesti ja kunnostautui koritykkinä. Kaksinumeroisille ylsivät myös Renaldo Major (15/5/2 blokkia), Mike Morrison (14/12/3 syöttöä/3 blokkia) ja Antti Kanervo (14/2). Myös Kalle Naapi (7/1/3 syöttöä) kuului kotijoukkueen pirteimpiin.

 

Korikobrien ainoat kymmenen pisteen ylittäjät olivat Lawrence Kinnard (16/10) ja Frank Holmes (10/11).

 

(Basket.fi-STT)

Lisätietoja: Korisliiga
 
24.5.2022 09:55 Korisliiga

Ventoniemi ja Waxlax jatkavat Lahti Basketballin paidassa

Lahtelaisseura on käyttänyt sopimuksien optiovuodet Henri Ventoniemen, 26, ja Ricky Waxlaxin, 22, kanssa.

20.5.2022 11:11 Korisliiga

Korisliigan Vuoden pelaaja Remu Raitanen arvostaa saamaansa tunnustusta – ”Henkilökohtaisiin palkintoihin kannattaa suhtautua ennen kaikkea motivaattoreina”

24-vuotias Remu Raitanen pelasi KTP-Basketissa onnistuneen kauden, joka toi hänelle torstai-illan gaalassa Korisliigan vuoden pelaajan palkinnon. Ura jatkuu syksyllä joko KTP:ssä tai ulkomailla.

18.5.2022 20:16 Korisliiga

Remu Raitanen on Korisliigan Vuoden pelaaja, Suomen mestari Karhu Basketille kosolti tunnustusta

KTP-Basketia edustava Remu Raitanen on äänestetty Korisliigan Vuoden pelaajaksi. Kauhajoen Karhu Basket kahmi palkintoja viidessä eri kategoriassa.

17.5.2022 09:55 Korisliiga

Perttu Blomgren ja Vilpas jatkosopimukseen

Salon Vilpas ja Perttu Blomgren ovat solmineet yksivuotisen jatkosopimuksen. 20-vuotias takamies oli suuressa roolissa hopeaan päättyneellä kaudella.

16.5.2022 16:55 Korisliiga

Jussi Savolainen Vilppaan päävalmentajaksi, Sami Toiviaisesta seuran uusi toiminnanjohtaja

Päättyneellä kaudella SM-hopeaa saavuttanut Salon Vilpas on maanantaina kertonut uusista tulevaisuuden kuvioistaan. Päävalmentajaksi nousee seuran oma kasvatti Jussi Savolainen. Sami Toiviainen puolestaan siirtyy toimiston puolelle.

14.5.2022 11:55 Korisliiga

Mestarivalmentaja Janne Koskimies: ”En olisi koskaan uskonut tällaiseen viiden vuoden pätkään”

Kun Janne Koskimies saapui syksyllä 2017 Kauhajoelle, hän ei voinut kuvitella mitä seuraavat vuodet pitävät sisällään. Neljän edellisen loppuun asti pelatun kauden aikana Karhu Basket on juhlinut Suomen mestaruutta kolmesti ja noussut kotimaiset koripallon ehdottomaksi voimataloksi.

12.5.2022 15:19 Korisliiga

Vesa Ojala: ”Rima on nyt eurokentillä ja siellä menestymisessä”

Karhu Basketin puheenjohtaja Vesa Ojala odottaa innolla seuran uutta aikakautta, kun uusi areena valmistuu ja seura ammattimaistuu entisestään. Puheenjohtajalle mestaruuden jälkeinen aamu tuntui jälleen ikimuistoiselle.

11.5.2022 20:20 Korisliiga

Kauhajoki vei mestaruuden ennätysyleisön edessä – finaalien MVP Cameron Jones varmisti voiton

Viimekautinen mestari Salon Vilpas joutui luopuman Pantterista ja tyytymään tällä kertaa hopeamitaleihin, kun kauden sensaatiotapaus Kauhajoki selätti finaalisarjan voitoin 4–1.

10.5.2022 12:22 Korisliiga

Henri Kantonen: ”On etuoikeutettua olla tässä tilanteessa ja päästä kotiyleisön eteen”

Kauhajoki pääsee keskiviikkona kotiyleisönsä eteen tilanteessa, jossa voitto toisi seuralle kolmannen Suomen mestaruuden. Henri Kantonen kokee olevansa etuoikeutettu tilanteesta, jollaista kaikki pelaajat urallaan eivät pääse kokemaan.

10.5.2022 09:47 Korisliiga

Remu Raitanen jatkaa KTP-Basketissa

Viime kauden kovin kotimainen pistenikkari Remu Raitanen on tehnyt jatkosopimuksen seuransa KTP-Basketin kanssa.

9.5.2022 20:34 Korisliiga

Korisliiga-finaalit: Roope Ahonen sytytti Vilppaan, mutta Cameron Jones ilmoitti, että ei käy

Kauhajoki taivutti huikean taistelun päätteeksi Salon Vilppaan ja otti 3–1 johtoaseman Korisliiga-finaaleissa.

6.5.2022 20:33 Korisliiga

Vihdoin tasaväkinen vääntö – kolmas Korisliiga-finaali ratkesi epäonnistuneeseen voittoheittoon

Kauhajoki piti pintansa Salon Vilppaan loppukiriä vastaan ja nousi Korisliiga-finaaleissa 2–1-johtoon.

4.5.2022 20:02 Korisliiga

Vilpas tuli otteluun täysin uudella varmuudella – Korisliiga-finaalit tasan

Salon Vilpas tasoitti miesten Korisliigan finaalisarjan Kauhajokea vastaan 1–1:een.

2.5.2022 20:56 Korisliiga

Korisliiga-finaalit ryminällä käyntiin – Kauhajoki otti rajun avausvoiton

Rene Rougeau ja Lee Skinner dominoivat kentällä, kun Kauhajoki kaatoi Salon Vilppaan miesten Korisliiga-finaalien avauksessa.

2.5.2022 09:30 Korisliiga

Korisliigan finaalit tänään käytiin – avausfinaali vapaasti katsottavissa Jimiltä

Kauhajoki ja Vilpas huipentavat Pantterijahdin tänään käynnistyvässä finaalisarjassa. Mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa. Avausfinaalin ennakkostudio käynnistyy tänään klo 18.00.

1.5.2022 16:50 Korisliiga

Janne Koskimies: ”Viime vuosien ylivoimaisesti kovimmat kilpakumppanit kohtaavat finaalisarjassa”

Kauhajoki lähtee neljänteen peräkkäiseen finaalisarjaan ennakkosuosikin viitta harteillaan. Päävalmentaja Koskimies myöntää, että vastus on pahin mahdollinen, kuten kauden aikaiset keskinäiset kohtaamiset ovat osoittaneet.

1.5.2022 10:15 Korisliiga

Sami Toiviainen: ”Kauhajoki herättää suuria tunteita Salossa”

Hallitseva Suomen mestari lähtee monissa papereissa finaalisarjaan hienoisena altavastaajana, mutta se sopii paremmin kuin hyvin salolaisjoukkueelle, joka runkosarjassa aiheutti Kauhajoella harmaita hiuksia.

30.4.2022 20:50 Korisliiga

Kauhajoen Severi Kaukiainen luottaa joukkueensa kykyyn käsitellä ennakkosuosikin paineet: ”Valmentaja ja vahvistukset pitävät huolta, ettei jengi lähde leijumaan”

Kauhajoki esitti yhden kaikkien aikojen runkosarjasuorituksista miesten Korisliigassa. Finaalissa vastaan asettuu vanha tuttu ja hallitseva mestari, Salon Vilpas, mutta takamies Severi Kaukiainen tietää, miten tilanne pitää kohdata.

30.4.2022 08:45 Korisliiga

Vilppaan Juho Nenosella edessään kymmenennet Korisliiga-finaalit – muistaa yhä uransa raskaimmat loppuottelut

Juho Nenonen on juossut parketille Korisliigan loppuotteluissa jo yhdeksän kertaa. Maanantaina 2. toukokuuta juhlitaan pyöreitä, kun hänen edustamansa hallitseva mestari Salon Vilpas kohtaa kauden ennakkosuosikin Kauhajoen.

29.4.2022 20:46 Korisliiga

Huffin ja Koposen seurataipaleelle huima päätös – Seagulls pronssille 30 pisteen voitolla

Helsinki Seagulls kaatoi Kataja Basketin Korisliigan pronssiottelussa pistein 84–54.

Näytä lisää vastaavia