Bisons ei päästä Lahtea karkuun putoamispaikalta – myös kärkikaksikko jatkaa tasapisteissä

14.2.2024 21:12 Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton ystävänpäivän kunniaksi ottivat Helsinki Seagulls, BC Nokia ja Korihait. Alemmassa sarjassa juhlivat Kouvot ja Bisons Loimaa.

Emil Uotila upotti 11 pistettä Bisonsin voitossa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Lahti Basketball nousi eilen pykälän ylöspäin putoamispaikalta, mutta kilpailija Bisons Loimaa palautti tänään asetelman takaisin ennalleen. Bisonsin nousu takaisin sijalle 11 mahdollistui, kun Tampereen Pyrintö kaatui loimaalaisten käsittelyssä 73–88.

Voittajajoukkueen vahvimmat tilastoesitykset nähtiin DeVante Brooksilta ja Dylan Painterilta. Brooks upotti 20 pistettä ja keräsi kahdeksan levypalloa. Painterin pisteet puolestaan olivat 18, ja ohessa korttiin kertyi 11 levypalloa, seitsemän syöttöä ja kolme torjuntaa. Suomalaisista isoimman pistemäärän, 11, kirjautti Emil Uotila. Vesa Heinonen lisäsi kaksi pistettä.

– Olemme harjoitelleet kovaa ja painottaneet intensiivisyyden ja aggressiivisuuden merkitystä. Tämä oli meiltä hyvin kypsä ja kurianalainen esitys, vaikka ei hyökkäyksemme vieläkään ihan nappiin mennyt. Heitimme esimerkiksi ohi paljon vapaita heittoja, mutta suunta on silti oikea, Heinonen totesi.

Pyrinnön parhaat rivit olivat Luther Muhammadin 24 pistettä sekä Nighael Ceaserin 16 pistettä ja 12 levypalloa.

Ottelutilastot

Alemman jatkosarjan toisessa ottelussa Kouvot päihitti KTP-Basketin 89–72.

Kouvojen kovin tilastonikkari ottelussa oli Ricardo Lindo vahvalla 25 pisteen, 13 levypallon ja viiden riiston esityksellään. Perässä pysyi hyvin joukkuetoveri Quanterrius Jacksonkin, jolle merkittiin 21 pistettä ja peräti seitsemän riistoa. Kouvojen koko kokoonpanolle kertyi ottelussa yhteensä 15 riistoa, kun taas KTP sai niitä aikaan vain neljä.

Kotkalaisten paras pistemies oli Roydell Brown 19:llä.

Ottelu oli KTP:n uuden päävalmentajan Michael Poundsin ensimmäinen hänen nykyisessä roolissaan. Pounds totesi pelin jälkeen:

– Olimme ehkä hieman ylilatautuneita alkuun, ja Kouvot oli todella hyvä erityisesti ensimmäisen kympin ajan. Peliä ei voi voittaa ensimmäisellä jaksolla, mutta sen voi hävitä, ja sen juuri koimme tänään.

Ottelutilastot

Seagulls ja Nokia jatkavat voitokkaina rinta rinnan

Helsinki Seagulls ei jättänyt pahemmin jossiteltavaa kaataessaan kotikentällään Kataja Basketin 97–69. Seagulls on ylemmän jatkosarjan kärjessä, Kataja viidentenä.

Vakuuttavin tilastoesitys kirjattiin voittoisan kotijoukkueen Chuba Ohamsille, joka teki 19 pistettä, saalisti 15 levypalloa, jakoi neljä syöttöä sekä otti neljä riistoa ja torjui kolmesti.

Katajan vahvinta työtä teki Tuomas Hirvonen 18 pisteellään ja kuudella syötöllään. Ville Karhu lisäsi pinoon kaksi pistettä.

– Aloitimme hyvin ja olimme puoliaikaan asti ihan kymmenen pisteen päässä. Toisella puolikkaalla peli karkasi täysin käsistä. Seagullsia vastaan oli vaikea puolustaa tänään, ja heidän nopea pallon liikuttamisensa oli meille kaikin puolin haastavaa, Karhu kommentoi.

Ottelutilastot

Seagullsin perässä toisella sijalla tuleva BC Nokia on kärjen kanssa yhä tasapisteissä. Rinnalla pysymisen Nokia varmisti voittamalla tänään kotiottelunsa Kauhajokea vastaan 92–83.

Nokian parhaat pistemiehet ottelussa olivat Both Gach 24:llä sekä Korisliigan hallitseva kuukauden pelaaja Tucker Richardson 23:lla. Richardson keräsi lisäksi kahdeksan levypalloa ja kymmenen syöttöä.

Kauhajoen vahvin lenkki oli Junior Madut 15 pisteellä ja seitsemällä levypallolla.

Kauhajoki on ylemmässä jatkosarjassa kuudentena.

Ottelutilastot

Salon Vilpas kärsi kiperän 76–79-kotitappion Korihaiden käsissä. Joukkueet ovat parhaillaan tasapisteissä ylemmän jatkosarjan kolmannella ja neljännellä sijalla, Korihait edellä.

Voiton vierailijoille varmisti ensisijassa Bojan Sarcevic, joka pussitti 16 pistettä, keräsi viisi levypalloa ja jakoi kuusi syöttöä.

Vilppaan pisteykkönen oli Tavon King 21:llä.

Ottelutilastot

 
13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

Näytä lisää vastaavia