Santeri Roiko BC Nokian Korisliiga-joukkueen vahvuuteen

2.8.2024 10:46 Näätien rosteri vahvistuu 195-senttisellä laituri Santeri Roikolla. Viime kauden mestarijoukkueessa mukana ollut Tomas Murphy jatkaa Nokialla.

BC Nokian Korisliiga-joukkue ja Santeri Roiko, 21, ovat solmineet kautta 2024–2025 koskevan pelaajasopimuksen. Sopimus sisältää myös option kaudesta 2025–2026.

195-senttinen laitapelaaja on aikaisemmin edustanut miesten tasolla Tampereen Pyrintöä sekä Helsingin Panttereita. Vuosina 2020–2022 Tampereen Pyrinnön kasvatti pelasi helsinkiläisen Omnia Basketball Akatemian riveissä. Kahden kauden jälkeen Santeri vietti niin kutsutun Prep School -kauden Yhdysvalloissa Floridan osavaltiossa Level Up Prepissä.

– Santeri on lupaava nuori pelaaja, joka tulee taistelemaan paikasta Korisliiga-kokoonpanossa. Fyysisesti lahjakas, mutta hänen pitää jatkaa työntekoa ja oppimista, Greg Gibson sanoo seuran tiedotteessa.

Viime kaudella Roiko pelasi Tampereen Pyrinnön riveissä sekä miesten 1. divisioonan A-sarjaa että B-sarjaa. Pelejä ylemmällä tasolla kertyi yhteensä 20 kappaletta ja alemmalla tasolla yhteensä 11 kappaletta. Peliaikaa divisioona A:ssa kertyi noin 16,5 minuuttia ottelua kohden.

– Nokian kaupunki itsessään ei ole minulle vielä kovin tuttu, mutta vanhalla Nokian palloiluhallilla on tullut käytyä aika paljon juniorivuosina pelaamassa. Tulevalla kaudella tavoitteenani on kehittyä hyökkäyspään pelaamisessa ja auttaa joukkuetta voittamaan parhaani mukaan. Tulevalta kaudelta odotan ennen kaikkea upeaa tunnelmaa kotipeleissä ja uusia kokemuksia, Roiko kertoo.

Tomas Murphy jatkaa Näädissä

Viime kauden mestarijoukkueeseen lukeutunut Tomas Murphy jatkaa BC Nokian riveissä. Sentterin ja ison laitahyökkääjän paikalla viihtyvä Murphy viimeisteli ensimmäisellä ammattilaiskaudellaan keskimäärin 7 pistettä sekä otti 3,5 levypalloa ottelua kohden. Murphyä loppukaudesta vaivannut vamma on saanut tarvittavaa hoitoa ja hänen odotetaan olevan pelikunnossa ennen kauden alkua.

BC Nokialla on pelaajasopimukset kaudelle 2024–2025 Niko Mattilan, Antti Ahosen, Hugo Bomanin, Fiifi Aidoon, Max Besselinkin, Aamos Nikulan, Kahron Rossin, Tomas Murphyn ja Santeri Roikon kanssa. Joukkuetta valmentavat Greg Gibson ja Aleksi Koskinen. Fysioterapeuttina toimii Tommi Tatti ja huoltajana Jukka Schnabel.

Asiat

 
23.8.2024 13:22 Korisliiga

Sentteri Kalib Boone Seagullsiin

Helsinki Seagullsin kokoonpanon tuorein kiinnitys on 23-vuotias yhdysvaltalainen Kalib Boone. Kyseessä on atleettisen ja erittäin ulottuvan 206-senttisen sentterin ensimmäinen ammattilaissopimus.

21.8.2024 08:49 Korisliiga

Emil Uotila Hongan pelipaitaan

Leppävaaran Pyrinnön kasvatti Emil Uotila, 24, tuo Tapiolan Honkaan nuorta energiaa ja samalla Korisliiga-kokemusta KTP:stä, Kouvoista ja viimeiseksi Loimaan Bisonsista.

20.8.2024 10:08 Korisliiga

Kataja Basketin kolmas ulkomaalaispelaaja on 203-senttinen Naje Smith

Korisliiga-joukkue Kataja Basket vahvistuu 24-vuotiaalla Naje Smithillä. 203-senttinen korinaluspelaaja teki ammattilaisdebyyttinsä viime kaudella Romanian pääsarjassa FC Arges Pitestin riveissä.

20.8.2024 10:04 Korisliiga

Patrick Emilien ja Tapiolan Honka sopimukseen

Tapiolan Hongan miesten joukkueen korinalusta vahvistuu 200-senttisellä Patrick Emilienillä. 4-5 pelipaikoilla viihtyvä Emielien valmistui Marylandin yliopistosta vuonna 2023 ja pelasi viime kaudella ensimmäisen ammattilaiskautensa Itävallassa.

19.8.2024 11:15 Korisliiga

Heittovoimainen Kaleb Warner Korihaiden laituriosastolle

Uudenkaupungin Korihait on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen yhdysvaltalaisen Kaleb Warnerin kanssa. 29-vuotias laituri saapuu Uuteenkaupunkiin Hollannista, jossa Warner vietti edelliset viisi kautta.

15.8.2024 14:11 Korisliiga

Samu Adler siirtyy HBA:sta Vilppaan Korisliiga-joukkueeseen

Salon Vilppaan Korisliiga-miehistö saa vielä yhden lisäpalasen, kun elokuussa 17 vuotta täyttänyt Samu Adler siirtyy Vilppaan riveihin kahden vuoden sopimuksella. Tapiolan Hongan 196-senttinen kasvatti kuului tämän kesän Tampereen EM-kisoissa Suomen U18-ikäluokan kärkinimiin.

15.8.2024 14:02 Korisliiga

Anthony Roberts Tapiolan Honkaan

Hongan miesten Korisliiga-joukkue vahvistuu ammattilaisuraansa aloittavalla ja takakentällä viihtyvällä Anthony Robertsilla, 22.

15.8.2024 10:00 Korisliiga

Seagulls solmi kansainvälisen kumppanuussopimuksen ja tähtää Euroopan sarjoihin

Koripalloseura Helsinki Seagulls solmii uuden strategisen kumppanuuden liettualaisen Basketball Holding Companyn ostaessa osuuden yhtiön omistuksesta. Holdingyhtiön on tarkoitus kasvaa yhdeksi seuran pääomistajista ja edistää joukkueen matkaa Euroopan sarjoihin. Kaupan seuraavassa vaiheessa selvitetään myös tulevia halliolosuhteita erityisesti Helsinki-hallin osalta. 

14.8.2024 15:22 Korisliiga

Tampereen Pyrintö ja Larry Kuimi sopimukseen

Larry Kuimi, 25, täydentää Pyrinnön ulkomaalaisnelikon. Seura ja korinaluspelaaja Larry ovat solmineet korisliigakauden kestävän sopimuksen.

13.8.2024 10:02 Korisliiga

Tevin Olison Seagullsin riveihin

Helsinki Seagullsin tulevan kauden ensimmäinen uusi ulkomaalaisvahvistus on yhdysvaltalainen takapelaaja Tevin Olison. 25-vuotias Olison on edustanut ammattilaisurallaan kahden viime kauden ajan englantilaisseura Bristol Flyersia.

Näytä lisää vastaavia