Awak Kuier varattiin WNBA:han historiallisesti toisena – osoitteena Dallas Wings

16.4.2021 02:45 WNBA:n varaustilaisuudessa tehtiin suomalaista koripallohistoriaa, kun Dallas Wings varasi Awak Kuierin numerolla kaksi.

Awak Kuier varattiin WNBA:n varaustilaisuudessa toisena. Kuva: FIBA.

Kuieria ennakoitiin kärkisijoille ja tämä myös toteutui, kun kaksi ensimmäistä varausta hallinnut Wings varasi ensimmäisellä vuorollaan Texasin yliopiston Charli Collierin ja toisella Italian pääsarjassa pelaavan Awak Kuierin.

– Olen kiitollinen äidilleni, isälleni ja sisaruksilleni, jotka ovat tukeneet minua tällä matkalla, Kuier kommentoi varaustilaisuuden suorassa lähetyksessä.

Kuierin myötä suomalaisessa koripallossa käännettiin uusi sivu. Ennen Kuieria suomalaisista WNBA:han on varattu vain Taru Tuukkanen, joka varattiin vuoden 2001 varaustilaisuudessa neljännen kierroksen 57. sijalla. Yksikään suomalainen ei ole toistaiseksi WNBA:ssa pelannut.

– Tahdon olla roolimalli nuorille suomalaisille koripalloilijoille. Jos minä pystyn tekemään tämän, niin tekin pystytte, Kuier sanoi.

Awak Kuier oli yhtä hymyä varaustilaisuuden jälkeen.
Awak Kuier oli yhtä hymyä varaustilaisuuden jälkeen.

Wings on voittanut historiansa aikana WNBA:n mestaruuden kolmesti, silloisella Detroit Shock -nimellään. Wingsin tähtipelaaja viimeiset kaksi vuotta on ollut Arike Ogunbowale, joka teki edelliskaudella 22,8 pistettä ottelua kohden. Joukkueessa pelaa myös Kuierin nykyinen joukkuekaveri Italiassa, Isabelle Harrison.

– Odotan innolla muiden pelaajien tapaamista ja pelaamista WNBA:n huippupelaajia vastaan. Tuon joukkueeseen kokoa, kilpailuhenkisyyttä ja kovuutta.

Wings valitsi Collierin, Kuierin ja Dungeen ensimmäisellä kierroksella

Kaksi ensimmäistä varausvuoroa hallinnut Dallas Wings teki odotetusti ja valitsi ensimmäisenä Charli Collierin ja toisena Kuierin. Kolmannella varausvuorolla Atlanta Dream valitsi takapelaaja Aari McDonaldin.

Neljäntenä Indiana Fever yllätti kaikki, kun Fever valitsi pelinrakentaja Kysre Gondrezickin, joka oli esimerkiksi ESPN:n mock draftissa vasta kolmannen kierroksen varaus. Viides vuoro kuului jälleen Wingsille, joka valitsi heittävän takapelaajan pelipaikalla viihtyvät Chelsea Dungeen.

Wingsillä oli vielä alkuviikosta hallussa myös seitsemäs varaus, mutta Wings vaihtoi sen toisen keskiviikkona Los Angeles Sparksille. Vaihtokaupassa toiseen päähän tuli vuoden 2022 varaustilaisuuden ensimmäisen kierroksen varaus.

Henkilöt

 
16.4.2021 13:39 WNBA

Dallas Wingsin varaama Awak Kuier: ”Meillä on paljon nuoria lahjakkuuksia”

Tuore WNBA:n kakkosvaraus Awak Kuier, 19, kertoi varaustilaisuuden jälkimainingeissa omista tunnelmistaan, pelillisistä esikuvistaan sekä sopeutumisestaan Dallas Wingsin pelaamiseen ja WNBA:han.

15.4.2021 08:50 WNBA

Awak Kuier: ”Olen iloinen jo pelkästään siitä, jos minut draftataan”

WNBA:n varaustilaisuuden kynnyksellä Awak Kuier, 19, odottaa jännityksellä, mitä tulevan odottaa. Susiladiesin nuorta tähteä ja Peli-Karhut-kasvattia veikkaillaan yhdeksi varaustilaisuuden kärkinimeksi, mutta hän on itse tyytyväinen jo pelkästään siitä, jos hänet varataan.

14.4.2021 12:30 WNBA

Yle näyttää suorana WNBA:n varaustilaisuuden torstain ja perjantain välisenä yönä

WNBA:n varaustilaisuus järjestetään Yhdysvalloissa torstaina ja perjantain välisenä yönä klo 2:00 Suomen aikaa. Yle näyttää varaustilaisuuden suorana lähetyksenä, kun Awak Kuieria povataan yhdeksi varaustilaisuuden ensimmäisiksi nimiksi.

14.4.2021 11:32 Susiladies

Susiladies-luotsi Pekka Salminen Awak Kuierin mahdollisuuksista: ”Awak on kaikin puolin poikkeuksellinen pelaaja”

Peli-Karhujen kasvatti ja Susiladiesin nuori tähti Awak Kuier, 19, on ollut suomalaisen koripalloväen tarkkaan seuraama lupaus jo muutaman vuoden ajan. Mutta minkälainen pelaaja Kuier oikein on ja mitä häneltä on odotettavissa ammattilaisuralla? Kysymykseen vastaa Kuieria HBA-Märskyssä ja Susiladiesissa viime vuodet valmentanut Pekka Salminen.

12.4.2021 10:07 Susiladies

Taru Tuukkasen WNBA-draftista 20 vuotta: "Menin ihan shokkiin, kun mut draftattiin!"

Awak Kuierin odottaessa WNBA:n varaustilaisuutta on syytä palata 20 vuoden taakse, jolloin Taru Tuukkanen huudettiin naisten taalaliigaan ensimmäisenä suomalaisvarauksena koskaan. Vaikka Tuukkanen oli osoittanut Xavier Musketeersissa olevansa yksi NCAA-liigan parhaita pelaajia, WNBA-varaus tuli hänelle itselleenkin yllätyksenä.

10.4.2021 08:13 WNBA

Näin toimii WNBA Draft: Wingsillä tukku varausvuoroja, kansainvälisillä pelaajilla eri säännöt

WNBA:n varaustilaisuus pidetään virtuaalisesti torstaina 15. huhtikuuta. Ensimmäisellä kierroksella Dallas Wings on hamunnut ensimmäiseltä kierrokselta peräti neljä varausvuoroa. Varaustilaisuudessa varataan sekä Yhdysvaltojen yliopistopelaajia että kansainvälisiä pelaajia, jotka määritellään varauskelpoisiksi jo kaksi vuotta ennen yliopistopelaajia.

8.4.2021 08:27 Susiladies

WNBA on kahdentoista joukkueen ammattilaisliiga, joka pelataan kesäisin

Yhdysvaltojen naisten ammattilaisliiga WNBA juhlii tänä vuonna 25. kauttaan. Kun suomalaislupaus Awak Kuieria veikkaillaan WNBA:n varaustilaisuudessa kärkisijoille, niin tässä artikkelissa käydään läpi liigan historiaa ja formaattia.

6.4.2021 11:45 Susiladies

WNBA:n varaustilaisuus lähenee – Awak Kuierilla edessään jännittävät viikot

Suomalaisen koripallon ystävät elävät kutkuttavia aikoja huhtikuun puolivälissä, jolloin Yhdysvaltain naisten ammattilaisliiga WNBA järjestää vuotuisen varaustilaisuutensa: kotkalaisen Peli-Karhujen kasvatti ja Susiladiesin kulmakivi Awak Kuier, 19, on kansainvälisten asiantuntijoiden spekulaatioissa ehdolla taalaliigaan kärkipään varausten joukossa.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

Näytä lisää vastaavia