Aluefinaaleita saatiin pelattuakin

27.5.2021 08:01 Toinen peräkkäinen koronatilanteen aiheuttama poikkeuskevät on asettanut haasteita koko liikuntakentälle, mukaan lukien Koripalloliiton alueelliset sarjat. Monin paikoin sarjat on jouduttu keskeyttämään, mutta Keskisellä alueella pelatut 11 eri sarjan aluefinaalit näyttävät valoa tunnelin päähän myös muualle Suomeen. Myös Itäisellä ja Pohjoisella alueella jaetaan mitaleita kahdessa sarjassa.

Koronatilanne on ollut lievempi muilla alueilla kuin Etelä- ja Länsi-Suomessa. Keskisellä alueella päästiin pelaamaan tänä keväänä ja aluefinaalit pelattiin yhteensä 11 sarjassa. Pohjoisen alueella pelattiin minityttöjen ja -poikien aluefinaalit, itäisellä alueella puolestaan pelataan minipoikien finaali ja 14-vuotiaiden Fun-sarja loppuun ilman finaaliturnausta.

- Kiitos kaikille Keskisen alueen seuroille, joukkueille ja toimijoille. Teidän ansiostanne lapsilla ja nuorilla oli mahdollisuus pelata koripalloa terveysturvallisesti noudattaen viranomaismääräyksiä. Koronaohjeistus muuttui alueellisesti kevään aikana moneen kertaan, mutta nopealla reagoinnilla onnistuimme viemään sarjat läpi, Keskisen ja Läntisen alueen kenttäpäällikkö Harri Jussila kiittelee.

- Eteläisellä ja Läntisellä alueella ei pystytty pelaamaan kevätkaudella alueen sarjoja, mutta paljon kertoo esimerkiksi Espoossa pelattavan Tallink-turnauksen ilmoittautuminen, joka tuli täyteen kymmenessä minuutissa 300 joukkueen toimesta. Nuorilla on kova polte pelikentille ja toivottavasti pian kaikki pääsevät pelaamaan, Jussila toteaa.

Keskinen alue

16-vuotiaat tytöt I divisioona

  1. Taivalkosken Kuohu
  2. Korikobrat Lapua
  3. Team Kiho, Siilinjärvi

14-vuotiaat tytöt I divisioona 

  1. Äänekosken Huima
  2. Laukaan Urheilijat
  3. Korikobrat Lapua

12-vuotiaat tytöt I divisioona 

  1. Laukaan Urheilijat
  2. Vimpelin Veto
  3. Vaasan Salama

10-vuotiaat tytöt I divisioona

  1. Korikobrat Lapua
  2. Vaasan Salama 

16-vuotiaat pojat I divisioona

  1. YMCA Oulu
  2. Korikobrat Lapua
  3. Äänekosken Huima

14-vuotiaat pojat I divisioona

  1. Äänekosken Huima
  2. YMCA Oulu White
  3. Karhu Basket, Kauhajoki

14-vuotiaat pojat II divisioona

  1. Korikobrat Lapua
  2. Vaasan Salama 
  3. YMCA Oulu Red

12-vuotiaat pojat I divisioona

  1. Äänekosken Huima
  2. Korikobrat Lapua Valkoinen
  3. Karhu Basket, Kauhajoki

12-vuotiaat pojat II divisioona

  1. Karhu Basket, Kauhajoki
  2. Korikobrat Lapua Musta
  3. Muuramen Urheilijat

10-vuotiaat pojat I divisioona

  1. Vaasan Salama 
  2. Karhu Basket, Kauhajoki
  3. Korikobrat Lapua Valkoinen

10-vuotiaat pojat II divisioona 

  1. Korikobrat Lapua Valkomusta
  2. Kokkolan NMKY
  3. Karhu Basket, Kauhajoki

Pohjoinen alue

Minit (tytöt/pojat):

  1. ONMKY pojat 12
  2. Taivalkosken Kuohu (tytöt)
  3. ONMKY pojat 11
 
8.6.2018 10:24 Koripalloliitto tiedottaa

Nuorten valtakunnallisten sarjojen karsinnat – ilmoittautuminen avattu

Nuorten valtakunnallisten sarjojen ilmoittautuminen on nyt avattu. Samalla julkaistaan nuorten valtakunnallisten sarjojen kilpailukalenteri.

25.4.2016 Pohjoinen alue

Koripalloliitto hakee seura- ja kilpailutoiminnan johtajaa sekä Korisliigan kehitys- ja myyntijohtajaa (päivitetty 25.4.)

Suomalainen koripallo on ollut viime vuodet valtavassa nosteessa. Suomi on noussut maailman rankinglistalla viidessä vuodessa 51 sijaa. Lisenssipelaajien määrä on kasvanut edellisestä vuodesta noin 11 prosenttia. Toiminta on muuttunut kaikilla tasoilla ammattimaisemmaksi. Suomen Koripalloliiton budjetti on kuluvan kauden aikana noin 7 milj. € ja EM –kisavuonna 2017 sen arvioidaan olevan noin 11 milj. €.

25.11.2015 Pohjoinen alue

Koripallon harrastajamäärät hyvässä nosteessa

Koripallon harrastajamäärät ovat olleet kasvukäyrällä koko kuluvan vuosikymmenen. Pelikausi 2015-16 on tuomassa lajin pitkäjänteiseen kasvuun merkittävän pyrähdyksen. Koripallolisenssin lunastaneiden määrä on kasvanut kahdeksalla prosentilla viime kauden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

1.7.2015 Pohjoinen alue

Koripallolisenssit pelikaudelle 2015-2016

Koripallokausi 2015-2016 käynnistyy 1.7.2015 ja samalla tulevat myyntiin uuden kauden koripallolisenssit. Seuraavassa pikaohjeet lisenssin lunastamiseen.

9.5.2015 Pohjoinen alue

Koripalloliiton kilpailusääntöihin merkittäviä muutoksia

Lauantaina Suomen Koripalloliiton valmennuskeskuksessa Kisakalliossa kokoontunut liittovaltuusto hyväksyi kilpailu- ja kurinpitosäännöt pelikaudelle 2015-16. Sääntöihin tuli merkittäviä muutoksia, jotka koskivat viime aikoina koripallopiirejä puhuttaneita kilpailusääntöjen rangaistuspykäliä koskien edustuskelvottoman pelaajan peluuttamista sekä pelaamisoikeuden laajentamista rinnakkaislisenssillä.

27.9.2012 Pohjoinen alue

Koripalloliitto panostaa reiluun peliin alkavalla kaudella

NBA:sta ja Euroliigasta liikkeelle lähteneet reilun pelin säännöt rantautuvat kauden 2012/13 aikana myös suomalaiseen koripalloon kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n linjausten mukaisesti. Uusilla sääntötarkennuksilla halutaan rohkaista pelaajia, valmentajia sekä erotuomareita kitkemään peliin kuulumatonta huonoa käytöstä ottelutapahtumista.

20.6.2012 Pohjoinen alue

Tom Westerholmista Koripalloliiton kilpailutoiminnan johtaja

Pitkän, 17 vuotta kestäneen päivätyön Uudenkaupungin Korihaissa tehnyt Tom Westerholm on valittu Suomen Koripalloliiton kilpailutoiminnan johtajaksi. Westerholm, 39, aloittaa uudessa tehtävässään 1.9.2012.

5.5.2012 Pohjoinen alue

Koripalloliitto jatkaa kohti määrän kasvattamista ja laadun parantamista

Hyvinkäällä kokoontunut Suomen Koripalloliiton valtuusto teki tukun päätöksiä, jotka edistävät liiton toimintaa ohjaavaa iskulausetta ”enemmän ja parempia pelaajia”. Valmentajien koulutustasovaatimusten hyväksymisen lisäksi liittovaltuusto teki päätöksen nuorten pelaajien entistä vapaammasta liikkumisesta.

13.9.2010 Pohjoinen alue

Koripallon uudet pelisäännöt, pelikentän muutokset ja niiden voimassaolo

Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) tekemät sääntömuutokset astuivat voimaan Suomessa kaikilla sarjatasoilla 1.7.2010. Kauden kynnyksellä ja otteluiden käynnistyessä on aika kerrata muutokset. Tähän artikkeliin on koottu tuhti paketti, johon koottu niin koosteet kuin yksityiskohtaisemmatkin tiedot.

22.5.2010 Pohjoinen alue

Koripallon C-nuorten SM-kilpailu tekee paluun

Suomen Koripalloliitto palauttaa Suomen mestaruuskilpailun 13-14-vuotiaille eli C-nuorille 15 vuoden tauon jälkeen. C-nuorten SM-tittelistä kilpaillaan jo pelikaudella 2010-11. Edellisen kerran kyseisen ikäluokan Suomen mestaruudesta on pelattu vuonna 1996.

Näytä lisää vastaavia